Saab 9-5 eller inkarnation av hållbarhet

Jag måste bekänna att jag faktiskt kom till Saab av misstag. Den som renoverar ett gammalt hus vet att det alltid finns något att transportera. Så körde jag en vit VW T3 dubbelkabin.
Saab 9-5 - ren hållbarhet
Saab 9-5 - ren hållbarhet


Fram till dagen kom när min dubbla stuga i Weser-tunneln med ett stort vitt rökmoln dog av cylinderhuvuddöd vid 375.000km. En ersättningsmotor kostar minst 1500 €. Den gamla turboladdaren och den gamla dieselpumpen, som också var inkontinent, växer på den nya motorn?

Inte riktigt!

Med installationskostnader skulle jag då komma till 3000 Euro. Det var lite mycket för en tidigare rooferbil. Så jag satte honom på Facebook på T3-sidan precis som han var för 800 €. Det tog inte femton minuter - och han var borta.

Sedan snubblat jag på e-postadresser i Osterholz via en Saab 9-5. Utan TÜV, för 750 €. Eftersom det bara var 20 km - åka dit. Förutom brutna bromsar och en spricka i vindrutan var "min" Saab bra. Under förhandlingarna kunde jag förhandla om nya bromsskivor och dynor. Perfect!

Nästa morgon på vägtrafiken. Där ville jag köpa "engångsskyltar" för att få mitt Saab hem. Jag hörde då: Osterholz är ett annat distrikt. Det finns inga enkätskivor för detta.

Junkyard-operatören i Lemwerder fick honom till 50,00 € och löste mitt problem. Efter en stor "varvtid" har Saab kört utan problem sedan 3 1 / 2 år. Även 800 km-turer till US Army var aldrig ett problem. Under tiden har han packat upp 312.000km och körs som den första dagen.

Hållbarhet har ett namn: SAAB! Precis som min vän Borgward Isabella i grannskapet. Han driver fortfarande bröllopspar till kyrkan idag ...

Fråga mig om jag skulle köpa Saab igen ...


Tack till Michael Dabeck för Saabs historia på söndag! Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

9 tankar också "Saab 9-5 eller inkarnation av hållbarhet"

 • INKARNATION

  Detta är synonymt med inkarnation och inkarnation. Så jag förstår rubriken så att 9-5 skulle innebära hållbarhet. Jag har i princip ingenting att motsätta mig ...

  Vad synd att historien inte går in i vad denna hållbarhet borde vara? Är det nu för eller emot hållbarheten en Saabs när du har draufpacken som tidigare ägare nya bromsar (!) Inte bli av med trafiksäkra bil för € 7 50? Vad gör en kostnadsmedveten och med stor förhandlingsteknik välsignade köparen när SAAB kanske något uppmärksamhet (och pengar) skulle kräva av honom?

  Är det här en läsares bidrag till att bevara SAABs eller tvärtom för den kostnadsmedvetna konsumtionen och slitage på återstående SAAB? Frågor om frågor ...

  I vilket fall ingen sorglös läsning.
  Jag är glad att jag fick starta denna söndag med nya bilder från Essen! ! !

  2
  1
  • Jag skulle säga en liten kostnad och fortfarande pålitlig som galen. Det är vad författaren vill säga. Inte var och en av oss kan hantera såväl ord som dig.

   3
   1
 • också en intressant historia som visar att en Saab inte behöver vara dyr

  • Jag är ledsen hur billig han var.
   Och jag är ledsen för den tidigare ägaren, som blev spanked av nya bromsar på denna krets.

   Det enda innehållet och slutsatsen är att mobila och pålitliga SAABs ges bort med lädersäten,
   att du måste lägga till nya delar i papper och inslagna i en båge ...

   Skjut aldrig budbäraren. Ingenting mot Michael Dambeck. Trevligt att han hittade vägen till SAAB. Men jag klämmer verkligen inte mina händer när jag läser det en SAAB som är bra i tiotals år och tusentals miles är värt ingenting längre.

   Det säger mycket om utbud och efterfrågan. Och därmed också om hållbarhet i vårt samhälle. I detta avseende en verschenkter 9-5 inte förkroppsligar detta också är inte inkarnationen, men ett uttryck för throw-away samhället och deras brist på förståelse för befintliga men använda produkter - åtminstone om denna produkt är en SAAB 9-5 är. En sorglig historia. Men också en ärlig och en spegel av verkligheten.

   Ironiskt nog är det T3 som revs ur händerna trots kapitalem motorhaveri Michael Dambeck på mindre än 15 minuter och bör byggas väl, förkroppsligar hållbart tänkande i denna berättelse.

   6
   3
   • Det är så som det är. Naturligtvis är samhället nöjd med den rädda 95. Jag finner också skrämmande, för vilken kurs får man här ett medelklassfordon i mitten av livet. Detta gäller i princip också för andra märken som ligger utanför det vanliga. Men som vi såg vid skrotning systemet, hållbarhet uppenbarligen inte ville, när fullt fungerande bilar skrotas för att få en ny bil bland folket, desto mindre av några tiondels liter konsumeras av någon Fantasienorn.

 • Det är ingen hemlighet att våra äldre bilar är emotionellt väldigt värdefulla för oss, men verkligheten har bara små eurokuponger att erbjuda. Oavsett hur välskötta de är. Men är det inte Saab Spirit inte att ge vad andra ser för värden i våra bilar?

  2
  1
  • Är allt rätt, men det handlar inte om de andra ...

   Tydligen och trots ett krympande lager finns det inget tillräckligt intresse för de för närvarande kvarstående SAAB-erna - beroende på modell och utrustning ibland lika bra som alls.

   Om bilen inte kan kosta något, har jag stor tvivel om att de berörda SAAB: erna alltid får allt de behöver. Några av dem kommer förmodligen att sluta som slaktkreatur eller i pressen de närmaste åren - med slitna däck, en bruten tändkassett eller en sliten koppling (inte särskilt billigt) ...

   Det kanske inte är en hemlighet och det kommer trots allt att öka värdet av de återstående SAAB: erna, men jag tycker att den här vägen fortfarande är ledsen och definitivt inte hållbar.

 • Ja, jag håller med om det. Även med mig artikeln var om dess korthet och dess innehåll tillbaka bara en Maues och ifrågasätta mening, det är därför jag har detta endast en gång inte kommenterat. Jag är inte en skruvmejsel, och bara vet verkstads priser som jag har för bromsskivor och belägg betalda (!) - att de fattiga säljaren även skulle ha betalat ännu ganska bra på det. I så måtto är det denna anzurechnrn hög att han har "gett bort" 9-5 Men i stället för honom - för Einstreichung en statlig premie från fonden för främjande av den tyska bedragare industri - mot en ny bil i utbyte och därmed helga skrot press. hängde han nog - av goda skäl - i 9-5er och var tacksam mot honom för alla år av trogen tjänst. Vi hoppas att det går nu som den nuvarande ägaren och det fortsätter så, när den gamla vän behöver lite tid (dyrare) uppmärksamhet. När allt kommer omkring läser den sista meningen så här ...

  • Det var precis vad jag hade tänkt på - om jag skulle inkludera en kommentar om detta läsarbidrag för obestämt eller helt ...

   Lite kort och koncis, har bidraget från Michael dabeck fallit och fokus verkar mycket på din egen förhandlingsförmåga och personlig fördel av att vara ...

   Under tiden har artikeln fallit för mig och jag ser också andra och positiva aspekter. Om du kan få en personlig förmån, talar sedan ja för förvärv och bevarande av Saabs. Och när allt kommer omkring, den spruckna vindrutan måste troligen förnyas på egen bekostnad och faktura (Michael dabeck) köparen.
   Annars skulle 9-5 inte ha passerat HU.

   Jag tror att läsarna "Schwarzer Saab" och "Ken-Daniel S" är de enda som kunde klassificera läsarens bidrag direkt. Två eller tre meningar skulle troligen ha hjälpt dig eller jag också, för att komma till liknande slutsatser? Synd att de saknas och att deras frånvaro skapar onödig förvirring ...

   Men i slutändan, Michael dabeck köpte en 9-5 utan MOT, drivs för tillfället 3,5 år (slutet öppen) och därmed bidragit till att hittills åtminstone två andra och fodrade HU, där ägaren inte längre var intresserad. Bulky story. För min del en sen insikt. Men kanske inte för sent?

   Michael Dabeck,
   Jag tar av min hatt och önskar dig mycket roligt, många kilometer och år med den mycket trevliga 9-5! ! !

Kommentarer är stängda.