Saabparts.com - Saab Original hem

I början av säsongen presenterar Orio AB, vår ursprungliga Saab reservdelsleverantör, sin hemsida i en ny design. Och även innehållet har förändrats. De har blivit ännu saabiger. Det finns något för Saab-ryttare att upptäcka. Vi tittade närmare.

Orio. Hemmet till Saabs ursprungliga
Orio. Hemmet till Saabs ursprungliga

För alla som bara har kommit till det lilla varumärket från Göta Älv under de senaste åren: Orio AB har en lång varumärketradition och kommer från tidigare Saab Parts AB. Det tidigare dotterbolaget till Saab Automobile AB säkerställde leveransen av reservdelar efter 2011 och kallas inte utan anledning ”Saab Original hem” på sin nya webbplats.

Idag är företaget en framgångsrik logistikchef på den historiska Nyköpings webbplats, medveten om sina rötter och ansvar. den ny webbplats är ingen tvekan om 100% Saab. Ett engagemang för varumärket och fordonen. Och hon överraskar med nytt innehåll.

Plattform för Saab ägare och vänner av varumärket!

Ja, det finns något att läsa! Med den reviderade sidan presenteras också en ny plattform. "Saab Original Community”Kommer att överraska med nyheter från Saab-världen i framtiden. Webbplatsen är fortfarande under uppbyggnad och det finns lite innehåll online. Men det kommer att förändras på medellång sikt.

Berättelser, nyheter och tips om Saab planeras. Innehållet kommer initialt att tillhandahållas av Sverige, men det kan också komma från Tyskland i framtiden. Ämnet är nytt, spännande och vi kommer att se vad som kommer att utvecklas där. Ett bokmärke om den lovande Saab Original Community är ett bra beslut!

MySaabCar Online

En annan premiär i Tyskland kommer snart att vara "MySaabCar Online". Detta gör ännu äldre Saabs lite digitala. Det bör finnas ett antal funktioner. Saab-ägare kan hantera flera fordon online och kan påminnas om service och HU-möten. Orio vill ge användbar information om enskilda modeller, det finns exklusiva varumärkesnyheter.

Lanseringen av MySaabCar Online bör vara i början av maj, bloggen kommer att rapportera. Det nya erbjudandet kommer att ersätta den befintliga Saab Service Club under de kommande månaderna och omvandla den till en ny fas.

3 års garanti!

Sidorna är fortfarande väldigt fräscha, mycket är under uppbyggnad eller kommer under de närmaste veckorna. Det är hårt arbete bakom kulisserna, men grundkonceptet och kursen är inställd. Åtta år efter att den senaste nya bilen rullade av produktionslinjen i Stallbacka är det ett starkt engagemang för varumärket.

Varför köpa Saab originalreservdelar från Orio? Eftersom det finns 3 års garanti på Saab Original. Garantilöftet är ganska unikt och en anledning att få din Saab servad på en Orio / Saab-bas.

Förutom de nya funktionerna och de som kommer att följa erbjuder den nya webbplatsen därför fortfarande plats Sök efter en auktoriserad verkstad.

21 tankar om “Saabparts.com - Saab Original hem"

 • blank

  Vad jag fortfarande saknar mycket (eller är jag bara för dum för att hitta det?), I alla fall delarna specialerbjudanden och kampanjer, om det inte finns några reservdelar på sidan för att titta på.

  Jag kan förstå att dessa inte erbjuds online för att stödja Saab-workshops, men åtminstone kan du visa de saker som du sedan kan köpa från partnerna. Till exempel med den aktuella vårkampanjen: Jag skulle gärna vilja se vilka fälgar, golvmattor etc. som finns till vilka priser. Då kan du ta en trevlig bläddring, ringa till vän och fråga om jag kan få vissa fälgar och han kan reservera dem. När jag var på Etehad och Lafrentz i mars (där jag blev omhändertagen mycket bra, som alltid, och min nya andra Saab var utmärkt reparerad och pimpad upp), existerade de inte ännu. Nu har jag inte tid för personliga besök. Istället tittar du online på de relevanta leverantörerna, där jag förrän för några dagar sedan inte kunde hitta något om åtgärden. Det finns bara Orio onlinebutiker för Finland (Euro), SE, DK eller GB, där du inte kan beställa någonting från D, men åtminstone ta en titt - men inte veta om erbjudandena är desamma som i D.

  Är det något planerat, Tom?

  • blank

   Jag håller med 100%. Försäljningen kan bara genereras med välinformerade kunder, det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Nuvarande planer är inte kända för mig, ett besök på Orio är planerat till maj. Så småningom kommer det att finnas nyheter.

   • blank

    Tack för svaret och även den möjliga efterfrågan på Orio i maj! 🙂

 • blank

  Vad sägs om ORIO skulle vara intresserad av produktionen av NG Lightbar. Det skulle också vara väldigt kundvänligt.

  • blank

   Jag tror att du rör en öm punkt. Ämnet är en ständig favorit.

   • blank

    …eller inte. * Hallå *

 • blank

  Det skulle vara trevligt om Saab kunde uppdatera sin digitala återförsäljarkatalog. Min huvudverkstad i Dortmund, som jag verkligen saknar, har tyvärr inte funnits på över ett år, men den är fortfarande listad. Är de andra fortfarande uppdaterade? Och när jag läser "besök vår FB-sida för de senaste inläggen": tänk på att det också finns Saab-förare som medvetet inte använder FB etc. Tack.

  • blank

   Något liknande för mig: Jag har frågat mig själv i några år (även vid tiden för min gamla SC 2002- båge 9) vid en eller två verkstäder i det bredare området om de verkligen fortfarande är "aktiva" Stöd Saab.

   Och även med Facebook, verkar jag faktiskt som dig

   • blank

    Då är vi i form av FB redan tre.

    Skam om webbplatsen, när den visar sig vara mer statisk, innehåll mindre och mindre attraktiv än vad den kunde och borde vara på grund av och med hänvisning till FB-aktiviteter.

    PR-avdelningar gör sällan varandra, företag, varumärken och produkter en tjänst när det i Zuckerbergs eter och andedräkt skapas ospecifika likes och följare som du kan och kommer att köpa tusentals för några dollar ...

    Det kan inte vara enklare och billigare för en PR-chef. VD: n är imponerade av de snabba framgångarna och siffrorna och PR är bra. Fortfarande, för förr eller senare har den första vd och så småningom även den sista viljan insett att FakeBook inte är gatewayen till världen, inte nyckeln till marknaden och inte heller riktade.

    Den tid då PR-avdelningar lätt kan gömma sig bakom FakeBook och (köpte) följare och liknande kommer att sluta en dag.

    • blank

     bezügl. FB: 4 🙂
     Hälsningar!

     • blank

      Det är samma sak för mig: aldrig FB, Twitter, Instagram, etc. Och ingen WhatsApp heller. Jag behöver inte alla dessa data bläckfiskar, jag vill inte, jag behöver inte ha hela världen att lägga några privata bilder och jag har inte tid för sådant nonsens. Esp. När det gäller WhatsApp måste du fortsätta höra från vänner att du är en dinosaurie som har fallit ur tiden. Men de ser alla dumma ut när jag berättar att jag inte har skrivit eller skrivit i nästan 20 år, utan bara arbetar med (offline) taligenkänning och har läst e-böcker lika länge, särskilt främmande språk, vilket är bra på grund av den inbyggda ordboken.

      Vad jag gillar med Saab, särskilt med de allra senaste modellerna, är att de fortfarande är tekniskt uppdaterade och intuitiva att använda, men kan knappast användas utan allt detta tre till fyra gånger pekskärm galenskap, som inte bara ser ... Enligt min mening innebär det också en hög säkerhetsrisk, eftersom man är distraherad.

     • blank

      Det är vad 7 gör: 0 vs XNUMX. Fakebook.

      Och antagligen är alla 7 överens om att det finns fördelar och framsteg inom det digitala, om du vet hur du använder det selektivt och på ett riktat sätt. Det finns definitivt digitala verktyg, men tyvärr finns det också alltför många dårar ...

  • blank

   FB är alltmer ett no-go-område. Företag som fortfarande är beroende av FB idag har inte förstått trenden. Orienteringen med sin egen community-plattform är därför rätt i början. Är det bara frågan om Orio verkligen vill göra något och kan?

   Många frågetecken!

   • blank

    Jag tror det också. FB = snälla gör det inte!

 • blank

  Jag är glad och tacksam för alla meddelanden / nyheter som jag fortfarande kan tydligt tilldela SAAB år efter konkursen. Med den enda legitima efterträdaren till Saab Parts AB är det uppfriskande lätt för mig ...

  Men inte ens SAAB Parts AB heter SAAB, men Orio. Jag är alltid förvånad när jag läser i meddelanden till NEVZ kommentarer där det står att NEVZ bör snälla sträva efter varumärket (SAAB).

  Ja varför fortfarande och vad för? Jag kunde inte se någon hänvisning till våra SAAB eller till mig personligen om bilar som tillverkades i Kina för den kinesiska marknaden hette SAAB. Och kineserna borde inte riktigt bry sig om vad bilarna heter. Om det finns en stor marknad någonstans i världen där traditionen misslyckas och allt nytt är bra eller åtminstone intressant, så är det kineserna ...

 • blank

  När sidan är klar kommer de nya SAAB bilarna att anlända. !!!!!!!!!

  • blank

   Optimist 🙂

 • blank

  Jag är nyfiken på vad som kommer.

 • blank

  Ett SAAB-värdigt webbutseende! 🙂
  men:
  Citat: Innehållet levererar ursprungligen Sverige, men det kan vara att de kommer från Tyskland i framtiden.
  Vad betyder denna mening / info?
  Möjligen: för närvarande görs mycket arbete på WWW-sidan i S ... snart också på texterna / förslagen som kommer från D ???
  Ringer en "förändring" in ???
  Hur som helst, bloggen lever! 🙂 Artiklarna är mycket informativa! 🙂 Underbart.

  • blank

   Allt är nytt, speciellt den nya "Community Platform". Nyköping vill / tar hand om bidragen baserat på aktuell status. Frågan är den framtida inriktningen och om det kommer att finnas innehåll som är ”landsspecifikt” för DACH-regionen.

   Detta kommer att diskuteras under de närmaste veckorna, och det är helt öppet för tillfället vad som händer. Men spännande!

   Allt är på väg 😉

 • blank

  Trevligt, även om innehållet fortfarande är lite tunt. Men du kan göra något ur det och jag är nyfiken på hur den nya sidan utvecklas.

Kommentarer är stängda.