Det är söndag. Och ingen Saab-läsning?

Söndag 11: 00 klocka. Normalt går vår Saab-litteratur online på söndag. Skriven av läsare till läsare. En idé som var väl mottagen och hade bra läsarnummer. Men idag måste läsarna avstå från sin omhärdade tradition. Och det har en anledning.

Saab 9-4x och 9-5 NG SC i Dresden
Saab 9-4x och 9-5 NG SC i Dresden

Det är väldigt enkelt eftersom det inte fanns fler inlägg. Vad som började plankade ut lika snabbt igen. Det finns många meddelanden och ett antal artiklar på gång, men vi har för närvarande inget i brevlådan.

Söndag är dagen då läsare - enligt rätt könsneutral formulering - utformar bloggen själva. Någon försöker hårt och skriver. De andra läser, alla har kul. Det vore synd om denna idé inte kunde fortsätta och utvecklas vidare. Därför idag, som ett kort mellanrum, uppmanas läsaren att fortsätta använda tangenterna med motivation!

Saab är det jag skriver om och om igen, vad vi gör av det. Bloggen är en plattform där vi kan kommunicera och där någon som känner till varumärket från Trollhättan kan läsa utan åtkomstbegränsning och, om han gillar, kan hjälpa till att forma den.

Vår "Saab Stories 2019”Täcker ett brett spektrum av ämnen. Det borde faktiskt finnas något för alla som kör eller kört en Saab, eller som helt enkelt tycker att märket är bra. Kanske har vi en ny historia online nästa söndag? Jag skulle vara glad.

Den sista viloplatsen ...

En liten teaser för måndag. Sedan går artikeln "Den sista viloplatsen ..." online. Det är inte från mig, utan från Justus och Jan. Två unga Saab -förare som stärker vårt team och kommer att ta över vissa delar av bloggen de närmaste dagarna.

En spännande rapport, med videor, bilder och mycket text. Av de två kommer att läsas här oftare i framtiden. Saker förändras, allt rör sig. Bloggen stannar inte på det sättet.

8 tankar om “Det är söndag. Och ingen Saab-läsning?"

 • blank

  KÖN

  Jag firade ”Läsarna” intensivt. Tre artiklar och kön är en massiv språklig utmaning. På engelska (endast en artikel) är det mycket lättare att göra det ...

  Personligen ser SAAB-bloggen långt ifrån politik och media i Tyskland. I alla fall är jag för första gången medveten om den språkligt mest intelligenta och eleganta lösningen för tyska på SAAB-bloggen. Tillfälle eller typiskt SAAB?

  Hur som helst, äntligen ingen "ER" och "INSIDE", bara människor. Utmärkt. Progressiv. Avslappnad. Könsneutral. Så här ska det alltid vara, överallt och i varje förarstol. Eller ska jag säga på varje passagerarsäte?

 • blank

  PS Naturligtvis är jag alltid glad över att höra nya läsares berättelser! Jag läste entusiastiskt, min inledande anmärkning menades halvt skämtsamt, snälla missförstå inte. Det kommer definitivt att finnas mycket mer intressanta bidrag, men ibland behöver vi alla lite ... i .... Tack, Tom!

 • blank

  Jo, jag är inte så ledsen nu att det inte finns någon läsarsaga på en söndag. 😉 Kanske öka då chansen ja, även i maj för att få tag i en mappburk. Jag kommer bara att ha tid att skriva historien på semester och framför allt att ta bra bilder! Självklart skulle jag också göra det utan portföljlön, om de redan borde vara ute.

  Men bilderna från den sista viloplatsen är mycket tråkiga. Kan man inte behandla de gamla skönheterna i en hall eller åtminstone ett tak över huvudet eller en sträckt presenning? Så de försvinner snabbt. Men det är kanske det som önskas. En Saab-kyrkogård, bättre än skrotpressen. Fortfarande ledsen! 🙁 Men en mycket framgångsrik film som fångar den sjukliga charmen mycket atmosfärisk, rent konstnärlig och med lämplig musikalisk bakgrund. Jag ser fram emot morgondag och ser fram emot killarnas deltagande! 🙂 Det är fantastiskt att det också finns yngre Saab-entusiaster!

  Alla gamla och unga Saab-vänner har en trevlig söndag - vädret bjuder in dig på en konvertibel turné! 🙂 Men jag måste jobba ... 🙁

 • blank

  SKAELY BEAUTIFUL

  Stort tack till Jan, Justus och Tom att denna söndag (saknad läsarbidrag) fortfarande inte betyder ett misslyckande av SAAB-dosen. Utmärkt video. Kamera, redigering, ljud - allt är perfekt. Ämnet är sorgligt men också på något sätt vackert ...

  Bita mig rätt i rumpan som jag saknar en andra SAAB och materialet för ett annat läsarbidrag. Styrelsen är så hög kvalitet (läder och innehåll), att hon också gillade min hund stor. Han är nästan två år gammal och har inte gjort en nonsens ett tag. Men jag tänkte på SAABs ombordmapp på hans filt den andra dagen. 43 Kg av djurkänsla, som du kom dit, men då (trots all kvalitet) kunde inte stå fast. Stor skit! ! !

  Endast den kärleksfullt designade och vackra skrivblocket har förblivit intakt för mig och ensam är värt ansträngningen för ett läsarbidrag ...

  I alla fall har mapparna blivit ännu sällsynta och mer exklusiva. Kära människor, skriv. Det är värt det och här är väldigt tacksamma och trevliga läsare.

  • blank

   Jag kom också ihåg "Scary beautiful" när jag tittade på videon ...
   Visst, sorgligt, men mycket bättre än skrotpress! På så sätt kan enskilda delar eventuellt "sparas" eller renoveras. En vettig och hållbar användning / återhämtning.
   Videon visar underbara bilder, musiken är anpassad till de sorgliga bilderna och droneinspelningarna i slutet låter oss alla försvinna från den sorgliga platsen ... Underbart och stort tack till Justus och Jan! Klass! 🙂

   • blank

    Bra sagt. "Tracking shot" i slutet är bra. Och tanken att det finns massor av värdefulla reservdelar att se som kan få ett nytt liv och återvända till vägen är giltig och mycket tröstande.

 • blank

  Jag ser fram emot artikeln, den sista viloplatsen
  Kommer att slutföra min läsarsaga snart och sedan skicka

 • blank

  Att yla ……….
  Du kan inte titta alls ...............

  Klaus

Kommentarer är stängda.