Saab drömbil som miniatyr

9-5 NG sportkläder är en dröm för de flesta läsare. Oåterkallelig, redan på grundval av de mycket hanterbara kvantiteterna. En handplockad publik har originalen i garaget, för alla andra finns nu miniatyren av DNA. Denna och andra nyheter från scenen är våra ämnen idag.

Vackert interiör, navigering från MY 2011
Vackert interiör, navigering från MY 2011

Drömbil: Saab 9-5 NG SC från DNA Collectibles

Im December Vi hade presenterat miniatyren av DNA på bloggen. Bilden av prototypen gav upphov till liten kritik. Under tiden är modellbilen beställbar, och dess utförande verkar motsvara prisklassen. De nuvarande bilderna föreslår en förändring till radiatorns galler, och mittkonsolen gläds bättre. Ett litet misstag har skett i alla fall.

Navigationen visar Saab-logotypen med griffin och motsvarar sålunda modellåret 2011. Men eftersom alla 9-5 NG-sportkläder kom från följande modellår, var endast Saab-logotypen synlig. Grouching på hög nivå, vilket borde göra modellen inte mindre attraktiv. Eftersom många andra detaljer är kärleksfullt löst och motsvarar originalet.

DNA Collectibles erbjuder idag sportkombinationen begränsad till 320 enheter i ett paket med 9-3 Viggen Cabriolet. Kunderna sparar sedan 10%, priserna är alltid plus lokala skatter och eventuella tullar. Eftersom frakten av schweiziska kommer som produktion av hartsmodellen från Kina.

Markera: Datum i maj!

Två Saab-datum som inte bör missas om möjligt äger rum i maj. Redan till 4. Upplagan inbjuder Stammtisch Schleswig-Holstein / Hamburg på 4. Maj för ett möte på den legendariska Oldtimer bensinstationen Brandshof. Inte bara den lokala Saab-scenen möts där, märkesvarumärken kommer ifrån längre bort. Stämningen är avslappnad vänlig, en resa som är värt!

Också i Osnabrück händer något! På 25. Kan hitta 5. Saab lördag istället. En händelse av Saab vänner Osnabrück, på grund av Museum för industriell kultur. Saab lördag är nu en fixtur i norr, som växer i popularitet från år till år. Ett möte är inte nödvändigt vid båda händelserna.

Saab i pressen

Den aktuella frågan är avsedd för Klassisk bilpraxis Saab 900 som en långsiktig bil. Historiens 900 är inte okänd på platsen. Det tillhör Knut Dobberke, som under det som kändes som en evighet "Forum Car”Med fokus på Saab 900 fungerar.

Saab-temat ägnas också till att utfärda nummer 4 Autobild klassiker, Redaktionen har samlat in alla 3 Sonett-serier och testar fordonen. Runt 8 sidor Saab, och därför bara något speciellt, för att bara alla serier diskuteras och jämförs.

Köpa? Frågan borde verkligen inte uppstå. Utskriftsmedia är inte exakt på mode, särskilt när det gäller gammal metall. Om du också vill läsa om Saab imorgon, borde du investera några euro på kiosken för eget intresse. Det är bra spenderade pengar.

19 tankar om “Saab drömbil som miniatyr"

 • blank

  Ja, en sådan modell skulle ha något, i 1: 43 Jag tackar Gud redan.

 • blank

  Intressant information om (delvis) tillgängliga andra modeller, tack för det. Vet någon om det finns eller fanns vackra modeller av de yngre cabriolet någonstans (då kanske du kan få något på Ebay)? Jag har bara någonsin hittat "döda" länkar till nirwanha.

  Jag är särskilt intresserad av 93 II Cabrio före (extern) ansiktslyftning, dvs fram till MY 2007, och sedan därefter, om möjligt som Griffin, dvs MY 2012. (Men jag skulle också vara intresserad av MY 2008-2011.) Då skulle jag ha alla konvertibler som jag hade eller har, också som modell - för 93 I i midnattblått (precis som min första cabriolet som jag ägde) finns redan på hyllan. 🙂

  Var 12er årsdagen (i orange) faktiskt en modell?

  Åh ja, och då skulle jag också ”behöva” en 2011 93 SportCombi…. 🙂

  • blank

   Naturligtvis menade jag Independence Cabriolet i orange. Jag gillar den vackra Sky Blue Edition ännu bättre, av vilken det bara fanns en cabriolet, en limousine och en SC. Förmodligen på auktionen i november / dec. Under 2012 två SC i detta, tror jag, himmelska (sic!) Färg till salu - för löjliga 15.000 euro! Om jag hade sett det då och inte bara nu, år senare ... skulle ätte alltid ha samma sak med Saab, på grund av förlorade möjligheter på många sätt. 🙁

   Men Sky Blue Edition cabriolet, det skulle ha något! Utifrån (jag älskar blått) och inuti med de svarta och vita stolarna (som min svarta Griffin-skönhet) tycker jag att det är ännu vackrare än självständigheten i beige-orange. Det var till salu för ett eller två år sedan ... borde ha. Händer någon råkar vart den har gått? Eller är något annat känt om Sky Blue Edition? Skulle det inte vara en intressant historia ...

 • blank

  Har 27 modeller av denna serie, inklusive 9-5-stationsvagnen. Tyvärr fick jag inte längre gränserna för 9-5 NG. Men det finns också några ovanliga modeller, som inte var tillgängliga någon annanstans, till Saabo, husvagnen.

  • blank

   Ämnet (SAAB och camping) fascinerar mig på något sätt ...

   Husbilar, husvagnar och redskap för 900 är otroligt charmiga och borttappade från tid. Bekväm, sparsam och nära naturen ...

   Nästan okänd även för många SAAB-entusiaster. Mer för skogen än för vägen. Blåbär och lösa jordgubbar mjölkar till frukost. Svampar vid lunchtid och vem vet vad på kvällen ...

   Det fanns säkert troll på jobbet.

   • blank

    Ja, när jag ser ett foto av uppsatserna är jag förvånad. Bara tanken på att sova på taket (!) Av din Saab, på höga höjder, som i ett trädhus, blinka mot stjärnorna igen, och sedan nästa morgon, dåsig och otvättad, men desto mer nära naturen, de första frukterna direkt från huset Att stoppa en buske i munnen - underbart! Mycket snyggt beskrivet av dig. För övrigt erbjuder ett brittiskt företag mW ett nytt uppblåsbart tält.

     • blank

      Tack för länken, men det har inte mycket gemensamt med charmen hos de äldre lösningarna ...
      Ett taktält är inte SAAB-specifikt (allt kan gå på vilken bil som helst) och jag saknar köket. Jag har en svensk Trangia (alkoholkamin), men den ersätter bara en halv gasflamma ...

      I direkt jämförelse med taktältet och Trangia var de gamla SAAB-husbilarna och släpvagnarna riktiga gourmettempel och lyxsviter - idag är de också en resa genom tiden ...

      Om du inte känner till dem, se till att google dem. Det finns foton, videor, teckningar och broschyrer på Internet och de är värda att titta på. Det var redan ett problem här. Det var så jag kom över det ...

      PS
      En av de sällsynta släpvagnarna annonserades till och med här i SAAB-rubrikerna och uppsatsen (Toppola) för 900 var värt en artikel, om mitt minne inte bedrar mig ...

    • blank

     PS

     Så vackert som du beskriver det börjar jag faktiskt gräva ...

     De gamla SAAB-hängare och mobiler är i alla fall gulddamm av den sällsynta sorten. Det finns knappast en rang.
     För släpvagnen skulle du också behöva en tid och ett historiskt lämpligt släpfordon (naturligtvis en SAAB) för en sammanhängande övergripande bild. En Toppola skulle vara helt värdelös utan ett lämpligt fordon.

     Faktum är att ett taktält på min SC skulle vara den bästa och enklaste lösningen. Och det skulle finnas gott om plats i bagageutrymmet för alla redskap i ett litet utekök. Du satte en loppa i mitt öra där. Låt oss se hur det slutar ...

     • blank

      Ja, precis som jag hade sagt detta, inte som en rival eller alternativ till de inte längre tillgängliga galgar och essäer som naturligt förekommer en mycket speciell del av kultur- och mig mer museiföremål - mellan charmig och nyckfull med en touch någonstans - ha. Som du korrekt säger, är de knappast att få längre och för mig skulle de ändå bara för (från utsidan) underbara. Toppola och det nyligen erbjudna, särskilt charmiga äggformade hänget skulle vara för antikviteter för faktisk användning, kanske för värdig skydd och jag föreställer mig att det inte är särskilt lätt att köra. Den nya tält uppsats jag inte skulle ta det för en tre veckors resa, men så njut så spontan sova och inifrån - för den ena eller den andra natten i mellan, om du bara vill bo någonstans där det en precis som det, utan du måste leta efter en lämplig campingplats först.

      Och det faktum att detta tillbehör passar alla slags bilmärken kan också förstås som hållbarhet - en Saab är fortfarande tidlös, modern och modern och kan också kombineras med moderna campingtillbehör. Jag tycker också att det är trevligt att tillbehöret inte kommer från något annat bling-bling-bilmärke. Så du kan uppgradera den med vackra Saab-, Saabblog- och Troll-klistermärken till exempel till omvärlden ... 🙂

     • blank

      De är helt rätt i varje enskild punkt.
      Tack igen för länken och det bra tipset.
      Som sagt sa de en (mycket romantisk) loppa i mitt öra.

      Spontant vistas vid en sjö i norr eller i den djupa skogen med din egen SAAB
      i alla fall finns det något för sig själv ...

 • blank

  9-5 II som kombi hade legat 1:43 i två år i serien "The Saab Cars in the Museum". Tyvärr är denna modell inte längre tillgänglig åtminstone från min upphandlingskälla, det finns bara 10 modeller listade (www.thesaabfarm.com). Det brukade finnas upp till 35 olika modeller där.
  Detaljerna kvalitet och reproduktion noggrannhet är en klass bättre på dessa modeller än på de dyra NEO modellerna.

  Hälsningar,
  uli

 • blank

  Bilderna av modellen är fantastiska, och det verkar (nästan enligt Tom :-)) att vara perfekta - men jag känner mig som Herbert beskrev, minnet och bristen på förståelse för Saabs slut förstärks smärtsamt. Som en tråkig i såret.

  Kanske kommer DNA att ta fram en annan modell av Griffin-konvertiblerna, som tyvärr är alltför sällsynta av samma skäl?

  Tack så mycket för hänvisningen till mötet i Hamburg! Jag är fast besluten att köra in, även om vi återvänder till HH från 1.000 km avstånd natten före. Det första stora testet för min nyligen förvärvade blå SportCombi syster av konvertibelen.

  Är youngtimers, dvs 12 Griffin cabriolet, välkomna på bensinstationen? 🙂 Eller bara klassiska bilar?

  • blank

   Endast klassikerna på webbplatsen, arrangörerna är konsekventa. Jag parkerar också “utanför” varje gång, men det är inga problem. Det finns tillräckligt med utrymme.

   • blank

    Bra tack för snabb info! 🙂

    • blank

     Ja, jag har redan köpt båda böckerna. Det är verkligen värt det. Jag är nyfiken på hur SAAB 900 II i läsarens val i Motor Klassik har klippt av.

 • blank

  Hmm, drömmar blir sanna Nästan åtminstone, för att det aldrig blir mer. En skam!

 • blank

  Uppmärksamhet på detaljer ...

  ... är nästan smärtsamt. Är modellen ungefär 1: 1 och körbar? Viggen också?

  Dumt skämt men för en mycket trevligare tanke. Med tanke på smärta, bjuder modellen på dig att drömma eller provocera sorg och förlust. Oavsett om den vackert utformade modellen - bara för att den är så bra - nu mer glädje eller frustration triggar, måste alla klara sig med sig själv.

  Jag är inte över SAAB-Aus vid det absoluta och absolut obegripliga besväret. NG SC var inom räckhåll. Vi var svalt och törstig i en öken. Vi fick en oas med palmer, vatten, te, dadlar, plattbröd, yoghurtsås och grillat kött på en spett ...

  Och sedan puffade och bilden var borta, bara en mirage, bara en återspegling av våra längtar i den blinkande luften över en solbakad ökensand.

  Nej, jag är inte över den än och tyvärr kan jag inte sätta ner den här modellen - bara för att den är så bra.
  Mindre skulle vara mer för mig. En mindre NG SC (i 1: 87) väl gömd någonstans på min sons H0 modell järnväg, skulle jag utstå som nu skulle vilja titta på det från tid till annan.
  Men den här modellen är fortfarande för mycket av en bra sak för mig personligen ...

 • blank

  Är verkligen en bra modell. Jag äger redan Aero X från samma tillverkare. Är också mycket framgångsrik. Kommer snart är 9-4X. Eftersom du redan kan vara svag.
  Artiklarna i pressen är mycket intressanta och värda pengarna.
  Bra tips Tom!

Kommentarer är stängda.