Saab drömbil som miniatyr

9-5 NG sportkläder är en dröm för de flesta läsare. Oåterkallelig, redan på grundval av de mycket hanterbara kvantiteterna. En handplockad publik har originalen i garaget, för alla andra finns nu miniatyren av DNA. Denna och andra nyheter från scenen är våra ämnen idag.

Vackert interiör, navigering från MY 2011
Vackert interiör, navigering från MY 2011

Drömbil: Saab 9-5 NG SC från DNA Collectibles

Im December Vi hade presenterat miniatyren av DNA på bloggen. Bilden av prototypen gav upphov till liten kritik. Under tiden är modellbilen beställbar, och dess utförande verkar motsvara prisklassen. De nuvarande bilderna föreslår en förändring till radiatorns galler, och mittkonsolen gläds bättre. Ett litet misstag har skett i alla fall.

Navigationen visar Saab-logotypen med griffin och motsvarar sålunda modellåret 2011. Men eftersom alla 9-5 NG-sportkläder kom från följande modellår, var endast Saab-logotypen synlig. Grouching på hög nivå, vilket borde göra modellen inte mindre attraktiv. Eftersom många andra detaljer är kärleksfullt löst och motsvarar originalet.

För tillfället erbjuder DNA-samlarobjekt begränsad till 320-enhetens sportdräkt buntad med 9-3 Viggen Cabriolet. Köpare spara sedan 10%, priset är alltid plus lokala skatter och eventuella tullar. Eftersom sändningen av schweizaren kommer som produktion av hartsmodell från Kina.

Markera: Datum i maj!

Två Saab-datum som inte bör missas om möjligt äger rum i maj. Redan till 4. Upplagan inbjuder Stammtisch Schleswig-Holstein / Hamburg på 4. Maj för ett möte på den legendariska Oldtimer bensinstationen Brandshof. Inte bara den lokala Saab-scenen möts där, märkesvarumärken kommer ifrån längre bort. Stämningen är avslappnad vänlig, en resa som är värt!

Också i Osnabrück händer något! På 25. Kan hitta 5. Saab lördag istället. En händelse av Saab vänner Osnabrück, på grund av Museum för industriell kultur. Saab lördag är nu en fixtur i norr, som växer i popularitet från år till år. Ett möte är inte nödvändigt vid båda händelserna.

Saab i pressen

Den aktuella frågan är avsedd för Klassisk bilpraxis Saab 900 som en långsiktig bil. Historien 900 är inte okänd i scenen. Han tillhör Knut Dobberke, som har känt sig "i åldrarna".Forum Car"Med betoning på Saab 900 fungerar.

Saab-temat ägnas också till att utfärda nummer 4 Autobild klassiker, Redaktionen har samlat in alla 3 Sonett-serier och testar fordonen. Runt 8 sidor Saab, och därför bara något speciellt, för att bara alla serier diskuteras och jämförs.

Köpa? Frågan borde verkligen inte uppstå. Utskriftsmedia är inte exakt på mode, särskilt när det gäller gammal metall. Om du också vill läsa om Saab imorgon, borde du investera några euro på kiosken för eget intresse. Det är bra spenderade pengar.

19 tankar också "Saab drömbil som miniatyr"

 • 20. Mars 2019 vid 11: 18 AM
  permalink

  Är verkligen en bra modell. Jag äger redan Aero X från samma tillverkare. Är också mycket framgångsrik. Kommer snart är 9-4X. Eftersom du redan kan vara svag.
  De nämnda artiklarna i pressen är mycket intressanta och värda sina pengar.
  Bra tips Tom!

  Svara
 • 20. Mars 2019 vid 11: 27 AM
  permalink

  Uppmärksamhet på detaljer ...

  ... är nästan smärtsamt. Är modellen om 1: 1 och mobil? Viggen också?

  Dumt skämt men för en mycket trevligare tanke. Med tanke på smärta, bjuder modellen på dig att drömma eller provocera sorg och förlust. Oavsett om den vackert utformade modellen - bara för att den är så bra - nu mer glädje eller frustration triggar, måste alla klara sig med sig själv.

  Jag är inte över SAAB-off till den absoluta och absolut obegripliga oturen än. NG SC var inom räckhåll. Vi svälter törstig i en öken. Vi presenterades med en oas av palmer, vatten, te, datum, flatbread, yoghurt sås och grillat kött på en spit ...

  Och sedan puffade och bilden var borta, bara en mirage, bara en återspegling av våra längtar i den blinkande luften över en solbakad ökensand.

  Nej, jag är inte över den än och tyvärr kan jag inte sätta ner den här modellen - bara för att den är så bra.
  Mindre skulle vara mer för mig. En mindre NG SC (i 1: 87) väl gömd någonstans på min sons H0 modell järnväg, skulle jag utstå som nu skulle vilja titta på det från tid till annan.
  Denna modell är dock fortfarande för mycket för mig personligen ...

  Svara
 • 20. Mars 2019 vid 11: 48 AM
  permalink

  Hmm, drömmar blir sanna Nästan åtminstone, för att det aldrig blir mer. En skam!

  Svara
 • 20. Mars 2019 vid 12: 23 PM
  permalink

  Bilden av modellen är stora, och det verkar (nästan enligt Tom :-)) vara perfekt - men jag liknar hur Herbert beskrev, minnet och bristen på förståelse om slutet av Saab intensifieras smärtsamt. Som en borr i såret.

  Kanske kommer DNA att ta fram en modell av - tyvärr av samma skäl - mycket mer sällsynta Griffin-konvertibler?

  Tack så mycket för hänvisningen till mötet i Hamburg! Jag är fast besluten att köra in, även om vi återvänder till HH från 1.000 km avstånd natten före. Det första stora testet för min nyligen förvärvade blå SportCombi syster av konvertibelen.

  Är youngtimers, dvs 12 Griffin cabriolet, välkomna på bensinstationen? 🙂 Eller bara klassiska bilar?

  Svara
  • 20. Mars 2019 vid 12: 43 PM
   permalink

   På platsen är det bara klassikerna, eftersom arrangörerna är konsekventa. Jag parkerar varje gång "utanför", vilket inte är ett problem. Platsen är tillräckligt där.

   Svara
   • 20. Mars 2019 vid 2: 01 PM
    permalink

    Bra tack för snabb info! 🙂

    Svara
    • 20. Mars 2019 vid 7: 47 PM
     permalink

     Ja, jag har redan köpt båda böckerna. Det är verkligen värt det. Jag är nyfiken på hur SAAB 900 II i läsarens val i Motor Klassik har klippt av.

     Svara
 • 20. Mars 2019 vid 1: 50 PM
  permalink

  9-5 II som combo var tillgänglig i 1: 43 i två år i serien "The Saab Cars in the Museum". Tyvärr är denna modell inte längre tillgänglig, åtminstone för min försörjningskälla, det finns bara 10-modeller listade (www.thesaabfarm.com). Det brukade vara olika modeller upp till 35.
  Detaljerna kvalitet och reproduktion noggrannhet är en klass bättre på dessa modeller än på de dyra NEO modellerna.

  Hälsningar,
  uli

  Svara
 • 20. Mars 2019 vid 2: 06 PM
  permalink

  Har 27 modeller av denna serie, inklusive 9-5-stationsvagnen. Tyvärr fick jag inte längre gränserna för 9-5 NG. Men det finns också några ovanliga modeller, som inte var tillgängliga någon annanstans, till Saabo, husvagnen.

  Svara
  • 20. Mars 2019 vid 3: 47 PM
   permalink

   Ämnet (SAAB och camping) fascinerar mig på något sätt ...

   Husbilar, husvagnar och till och med essäerna för 900 är otroligt charmiga och borta. Mysigt, sparsamt och nära naturen ...

   Till och med nästan okänd för många SAAB-entusiaster. Mer för skogen än för vägen trodde. Till frukost blåbär och vilda jordgubbar i mjölk. Noon svamp och vem vet vad kvällen ...

   Det fanns säkert troll på jobbet.

   Svara
   • 20. Mars 2019 vid 4: 29 PM
    permalink

    Ja, varje gång jag ser ett foto av essäerna är jag förvånad. Endast hans Saab att sova, tanken på taket (!) Upp i luften, som i trädkojan, blinkande igen på stjärnorna, och sedan nästa morgon, sömnig och otvättade, men desto mer nära naturen, de första frukterna direkt från Bush till saker i munnen - underbara! Mycket snyggt beskrivet av dig. För övrigt erbjuder ett brittiskt företag mW en ny Ausatzzelt.

    Svara
     • 20. Mars 2019 vid 5: 28 PM
      permalink

      Tack för länken, men det har inte mycket gemensamt med de äldre lösningarna ...
      Ett taktält är inte SAAB-specifikt (du kan använda någon bil) och jag saknar köket. Även om jag har en svensk Trangia (sprit), men ersätter högst en halv gasflamma ...

      I direkt jämförelse med Dachzelt och Trangia var de gamla SAAB-husvagnarna och släpvagnarna verkligen gourmettempel och lyxiga sviter - idag är de också en resa genom tiden ...

      Om du inte känner till dem, google det. Nätet innehåller bilder, videor, ritningar, broschyrer och deras syn är värt. Här var ämnet. Så jag kom över det ...

      PS
      En av de sällsynta hängarena var även annonserad här i SAAB-rubrikerna och artikeln (Toppola) för 900 var värt en artikel om mitt minne inte misstas ...

    • 21. Mars 2019 vid 10: 11 AM
     permalink

     PS

     Så vacker som du beskriver det, jag bråkar faktiskt ...

     De gamla SAAB-hängare och mobiler är i alla fall gulddamm av den sällsynta sorten. Det finns knappast en rang.
     För släpvagnen skulle du också behöva en tid och ett historiskt lämpligt släpfordon (naturligtvis en SAAB) för en sammanhängande övergripande bild. En Toppola skulle vara helt värdelös utan ett lämpligt fordon.

     Faktum är att ett taktält på min SC skulle vara den bästa och enklaste lösningen. Och i bagaget skulle det finnas gott om plats för alla redskap i ett litet utomhuskök. De lade en lopp i mitt öra. Låt oss se hur det slutar ...

     Svara
     • 21. Mars 2019 vid 9: 55 PM
      permalink

      Ja, precis som jag hade sagt detta, inte som en rival eller alternativ till de inte längre tillgängliga galgar och essäer som naturligt förekommer en mycket speciell del av kultur- och mig mer museiföremål - mellan charmig och nyckfull med en touch någonstans - ha. Som du korrekt säger, är de knappast att få längre och för mig skulle de ändå bara för (från utsidan) underbara. Toppola och det nyligen erbjudna, särskilt charmiga äggformade hänget skulle vara för antikviteter för faktisk användning, kanske för värdig skydd och jag föreställer mig att det inte är särskilt lätt att köra. Den nya tält uppsats jag inte skulle ta det för en tre veckors resa, men så njut så spontan sova och inifrån - för den ena eller den andra natten i mellan, om du bara vill bo någonstans där det en precis som det, utan du måste leta efter en lämplig campingplats först.

      Och att denna bilaga är lämplig för alla typer av bilmärken, men kan också ses som en hållbar utveckling - Saab är bara fortfarande tidlösa, samtida och modern, och även att kombinera med moderna campingtillbehör. Jag tror också att uppsatsen inte är från något annat bling-bling bilmärke. Till exempel kan du förbättra det på utsidan med vackra Saab, Saabblog och Troll dekaler ... 🙂

     • 21. Mars 2019 vid 10: 23 PM
      permalink

      De är helt rätt i varje enskild punkt.
      Tack igen för länken och det bra tipset.
      Som sagt sa de en (mycket romantisk) loppa i mitt öra.

      Spontant vistas vid en sjö i norr eller i den djupa skogen med din egen SAAB
      som definitivt har något för sig själv ...

 • 20. Mars 2019 vid 2: 23 PM
  permalink

  Intressant information om (fortfarande några) tillgängliga andra modeller, tack så mycket. Vet någon om det finns några vackra modeller av de yngre konvertiblerna eller var det (då kanske få något på Ebay)? Jag har alltid hittat bara "döda" länkar till Nirwanha.

  I synnerhet, jag interssieren den 93 II cabriolet framför (yttre) ansiktslyftning, så att MIN 2007, och därefter, eventuellt som Griffin, så MIN 2012. (Jag skulle vara intresserad men också för MY 2008-2011.) Då skulle jag och har alla konvertibler som jag hade, som modell - för att jag 93 i mitternachtsblaumet (precis som min första cabriolet som jag ägde). Jag står redan på hyllan. 🙂

  Var 12er årsdagen (i orange) faktiskt en modell?

  Åh ja, och då skulle jag behöva en 2011 93 SportCombi .... 🙂

  Svara
  • 22. Mars 2019 vid 6: 09 PM
   permalink

   Självklart menade jag Independence Cabriolet i Orange. Ännu bättre, men jag gillar den vackra Sky Blue Edition, varav det var mW ja bara en konvertibel, en sedan och en SC. Men stod förmodligen på auktionen i november / december. 2012 två SC i detta, jag tror himmelska (sic!) Färg till salu - för löjliga 15.000 Euro! Om jag hade sett det då och inte nu, år senare ... 🙁 Hade, alltid detsamma med Saab, sorg över missade möjligheter på många sätt. 🙁

   Men Sky Blue Edition konvertibel, det skulle ha något! Jag finner det från utsidan (jag älskar blått) och inuti med svarta och vita platser (som min svarta Griffin-skönhet) men mycket vackrare än oberoende i beige-orange. Det var faktiskt en för två år sedan, ibland till salu ... skulle ha. Vet någon vart det slutade? Eller är något annat känt om Sky Blue Edition? Skulle vara en intressant historia ...

   Svara
 • 20. Mars 2019 vid 6: 15 PM
  permalink

  Ja, en sådan modell skulle ha något, i 1: 43 Jag tackar Gud redan.

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.

ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishSwedish