NEVS-produktionen börjar i juni?

Låt oss börja veckan med en liten anteckning om vad som kan vara. NEVS har en ny huvudägare i Evergrande. Och kanske måste du vänja dig vid möjligheten att verkligen elbilar kommer att byggas inom en snar framtid.

Byggar NEVS verkligen 2019 bilar?
Byggar NEVS verkligen 2019 bilar?

Naturligtvis, efter nästan sju år med otaliga tillkännagivanden är jag full av reservationer. Allt har minst tre frågetecken, inklusive de senaste nyheterna från Kina. Den 7 mars höll Evergrande-koncernen sitt globala strategiska toppmöte för "New Energy Automobile Group" i Tianjin. En stor händelse och en enorm scen för Evergrande grundare Xu Jiayin.

den tryck rapporter om 800-företag från hemlandet och utomlands som var närvarande som deltagare. Bland dem är framträdande företrädare för tyska leverantörer, som Winfried Herold, vice vd Division Chassi Technology på ZF. Xu Jiayin presenterade gruppens planer, som avser att bli en av de största leverantörerna av teknik för alternativa fordon i de närmaste 3-5-åren.

Den framtida "ryggraden i den kinesiska bilindustrin" har ännu inte ett eget fordon i början. Evergrandes första elbil rapporterades redo att användas på lördag. Media antar att det kommer att säljas över hela världen. Detta betyder förmodligen NEVS 9-3 EV.

Stora scenen i Tianjin för att visa styrka

Huvudsyftet med det stora evenemanget i Tianjin var att visa styrka. Att imponera på leverantörer som potentiella partners, att skicka ett meddelande till Peking och att visa att en stor aktör tar scenen här. Med sin egen batteriproduktion, NEVS och dotterbolag, bildar Evergrande Group hela kedjan av värdeskapande från utveckling till konsument. I teorin är du väl positionerad med det. En prognos för vad som kommer att bli av det och vad det kommer att betyda för Trollhättan är för närvarande omöjligt.

För många frågor om den strategiska kursen är öppna, liksom frågan om långsiktig finansiering. Har flera miljardären Xu Jiayin de nödvändiga fonderna och trivs han med administrationens goda vilja? För framtiden beror inte bara på Evergrande utan också på myndigheterna. Koenigsegg, där NEVS blir den nya aktieägaren och majoritetsägaren i ett joint venture, förväntar sig att betala 300 miljoner € fram till slutet av månaden. Vi kommer att rapportera.

8 tankar om “NEVS-produktionen börjar i juni?"

 • blank

  Tack för informationen om NEVS. Du kan inte vänta mer än NEVS ändå

 • blank

  Kanske kommer Evergrande att investera några miljoner mer och köpa namngivningsrättigheterna från SAAB AB? Då skulle de vara mina vänner för alltid 🙂

  4
  4
 • blank

  ”Visa styrka på marknaden” med en modell som håller på att gå i flera år. Modig. Spännande. Hållbar?
  Enligt min mening är den elektriska drivenheten "spännande" i alla fall, eftersom alla elmotorer arbetar på samma princip.
  Det riktigt “spännande” är räckvidden för e-mobilen. Och designen.
  Med det senare skapar den "gamla SAAB" fortfarande känslor ... 🙂
  Tiden kommer att visa om det räcker för ett imponerande världsutseende ...
  Låt oss vänta på det. Tom kommer gärna rapportera. 🙂

 • blank

  När allt kommer omkring rör sig något. Jag tror dock inte att "modellår 2020" börjar med 9-3 i juni. Det skulle vara 18 år efter premiären och ett absolut rekord.

  • blank

   Skulle tala för den senaste designen av 9-3. 😉

   • blank

    Det skulle vara, och 9-3 ser fortfarande bra ut, tror jag. Men min fantasi räcker inte för att NEVS verkligen ska börja med det.

   • blank

    Trots att jag fortfarande inte tror att Saab 9.3 är utdaterad efter många års design, kan du inte göra poäng i fråga om de olika produkter som finns tillgängliga över hela världen. Här måste något nytt komma från design och teknik. Du vet det i Kina ändå. Höger och vänster om NEVS händer också i Kina enormt. Låt oss vänta på det.

  • blank

   Tja, det finns andra märken till salu i bilindustrin ..

   5
   1

Kommentarer är stängda.