Nya jobb, men många frågetecken

Vad intresserar oss om utvecklingen i Sverige? Först och främst är det ödet för den gamla Saab-fabriken. Att kanske en tradition skulle kunna ha en framtid här, även om fordonen inte längre bär den bekanta bokstaven, kommer först.

Gamla Saabfabrik i Trollhättan
Gamla Saabfabrik i Trollhättan. Foto Kredit: NEVS

Efter Evergrands ankomst verkar saker vara avkopplande i norr. För första gången på lång tid meddelar NEVS nya jobb. den jobb erbjuds inom forskning och utveckling, men även verktygsmakare söker. Det finns inget att hitta för själva arbetet, och det skulle vara för tidigt att hoppas på det.

För det första behövs större investeringar i den tidigare Saab-fabriken och för det andra hittills finns ingen produkt i sikte som framgångsrikt kan marknadsföras i Sverige och Europa. Med 9-3 EV på Saab-basen kan du spara dig själv. Eftersom dessa planer redan har kritiserats i den kinesiska pressen. Plattform och kroppskoncept bakom det - 17 år efter lanseringen och bortom all Saab sentimentalitet. Hur som helst, den spännande frågan är vilken huvudaktieägare Evergrande planerar med NEVS. Eftersom de senaste händelserna i Kina ställer frågor om den långsiktiga strategin.

Frågetecken - var är Evergrande rubrik?

På 25. januari grundade Xu Jiayin ett nytt företag som heter "Evergrande New Energy Vehicle Co. Ltd." Det registrerade kapitalet i 2 miljarder US $ är rikligt och syftet med företaget täcker 4-underleverantörernas hela värdekedja för elbilar, forskning och utveckling till försäljning. På 20. I februari bytte namn till "Evergrande National New Energy Vehicle Group Co.Ltd." Och det är anmärkningsvärt att alla aktiviteter ägde rum efter att ha gått in i NEVS.

Huruvida NEVS kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av den framväxande gruppen är inte tydlig och förblir i spekulationens rike. Eftersom på 28. Februari proklamerade Evergrande, i Zengzhou att etablera en tillverkning för batterier och elbilar. Från Sverige, Trollhättan och planerna för "varumärket" NEVS och Europa inget spår. Och inte ett ord om fabriken i Tianjin och produktionslicensen för NEVS EV.

Elbilar har en ganska kort utvecklingstid. Om man antar tillräckliga likvida medel och kompetenta utvecklare kan en färdig, modern produkt rulla bort banden i 12 till 18 månader. Kinesiska startar för elektromobilitet gör det, Evergrande kan följa med. Det nuvarande samarbetet med Koenigsegg, uppstarten i Kina. En riktig strategi kan inte läsas ännu. Ödret i den gamla Saab-fabriken är fortfarande osäker, även om molnen över Stallbacka sakta försvinner.

8 tankar också "Nya jobb, men många frågetecken"

 • Bonjour. En återuppta de la situation NEVS s'éclairci, avec un peu de chans nous Aurons peut-être NEVS en Europe, mais je suis Perdu dans les andelar et le repriserar dans NEVS.

 • Är NEVS inte det enda dramat? Eller hör företaget till de döda som lever längre? Jag är som författaren. Jag ser bara frågetecken.

 • Fabriken ser fortfarande imponerande ut (åtminstone från avstånd). Så mycket potential ...

  ... och så länge som ingen och till och med innan så många år, så lite produktion. Skulle vara trevligt om någon och en gång skulle ändras igen. Även om det hade lite att göra med SAAB ...

 • NEVS med ingenting så länge att hålla flytande är redan sensationella ...

 • Låt oss vänta på början av våren ..., det verkar som om i 3 steg, "något" förändras i företagets strategi ... 😉
  Vare sig tanken NEVS någonsin någonting, vågar jag tvivla. För närvarande ser jag vägen från NEVS till skicklig övertagande och hantering ..., vilket naturligtvis jag inte förväntar mig från fabriken i Troll-City! Där hoppas jag på liv och jobb för regionen. Vem vet vad "SAABs ande" fortfarande framkallar allting ... Ing. Har alltid kunnat tänka där, brist var alltid ett medföljande tema. Sådana situationer låter kreativiteten växa! På så sätt: Lycka till i Trollhättan! 🙂

 • Det återstår att se hur fordonet tillverkas. Med tur kommer SAAB-andan tillbaka - ett emblem med orden SAAB är inte avgörande här.

  Min önskan skulle vara en bra hybrid-snabbback-serie (elektrisk enhet i kombination med bensin / bio-bränsle) - exklusiv e-mobilitet (socket) är i de flesta drivrutiner ändå inte på önskelistan.

  5
  1
 • Tyvärr är allt jag ett kinesiskt företag, med bättre kompetens för att designa och göra verktyg, etc. för användning i Kina.

  Inte mycket för arbetaren i Sverige, tyvärr !!

  • Och vad hände med trollarna? Har de blivit kedjade och skickade redan?
   Hoppas de stannade och ser fram emot att jobba på Koenigseggs ...

Kommentarer är stängda.