Den senast byggda Saab 9-5 NG till salu

Som Saab-fan är du i praktiken när det gäller det senast byggda fordonet. Den sista cabrioleten, den sista sedanen. Och nu den sista 9-5 NG som rullade av linjen. Påstås eftersom den svenska annonsen saknar VIN som slutgiltigt bevis på detta. Dessutom börjar en gammal debatt igen. Hur mycket är Saab egentligen i en Saab?

Den senaste byggda Saab 9-5 NG
Den senast inbyggda Saab 9-5 NG? Bild: Block

Den senast inbyggda Saab 9-5 NG?

9-5 NG XWD i Aero Trim sägs ha slutförts under övervakning av konkursadvokaterna, vilket är möjligt. Eftersom vissa fordon på monteringslinjen slutfördes efter konkursansökan i december 2011. Cirka 21.000 75.000 euro skulle inte vara för mycket för nästan komplett utrustning och en körsträcka på cirka XNUMX XNUMX kilometer. Om bara motorn inte var ...

En TTiD fungerar under huven, vilket inte är så bra i den tyska dieseldiskussionen. Vem bryr sig inte och vem som inte vill bli smittad av hysterin kan komma i kontakt med ägaren. Kanske är Saab 9-5 NG som annonseras på Blocket verkligen den sista Saab som kom från de heliga hallarna på Göta Älv. Att få VIN kan vara till hjälp.

När är Saab en Saab?

Den eviga diskussionen om när en Saab är en sann Saab har Autoblog.nl återigen utbetalas. Holländarna har publicerat ett intressant betyg på olika Saab-modeller, vilket inte helt är överens. Saab 900 i den första serien är därför minst 90% en riktig Saab. Efterföljaren till är 75% och 9-3 II endast 58%. Tyvärr är Trollhättan inte riktigt så. Enligt uttalandet av tidigare utvecklare fastnat i 9-3 II mindre än GM i 900 9-3 II eller I. Det var vid den tiden har varit ganska förvånad över vad amerikanerna hade vinkade igenom allt så säger de.

Saab 9000 beviljas 44% Saab-DNA. Det beror troligen på vindrutan, som är den enda delen som är identisk med Lancia Thema, Fiat och Alfa. Du kan se vad en bit glas kan betyda för varumärkets DNA. Dörrarna, som alltid heter identiska, är i teorin bara identiska delar. Sidoskyddsremsorna på 9k sitter på andra ställen än på italienarna, och där svenskarna har stötskydd har italienarna bara luft.

9-5 NG förresten, drömbilen till många fans, är också klassificerad endast med 60%. Man kan leda denna diskussion för evigt utan att komma till ett verkligt resultat. Eller du kan koppla av och utvärdera allt som en riktig Saab, som sprang i Trollhättan med en Saab-logotyp från bandet.

20 tankar om “Den senast byggda Saab 9-5 NG till salu"

 • blank

  För detta underbara prov är säkert ett nytt hem, där det inte finns någon absurd dieselhysteri. Bortsett från Tyskland, så överallt i världen.

  • blank

   KONJUNKTIVFORM

   Trevligt sagt. Om NG till och med kom till USA, diesellandskandans moderland och orsaken till vår hysteri, och jag skulle lära mig att det skulle vara ett skämt för mig. Om han också leder i framtiden i Kalifornien, skulle staten med de hårdaste NOx-gränserna (som fortfarande är högre än tysken) vara så bra.

   Å andra sidan har han en GM-motor. Och USA verkar för mig ha mycket mer nationella intressen än de faktiskt och verkligen är förskräckta av utländska dieselmotorer. Vilken synd, synd att vår regering och dess myndigheter och institutioner inte bara mäter en riktig amerikansk diesel ...

   Är vår amerikanska import (fordon från landet med alternativa fakta) verkligen förlorat mindre bränsle (trots högre bränsleförbrukning och större motorer) än vår export?

   Jag kan inte tro det och jag kan inte tro att det inte ens kontrolleras ...
   Vad måste du frukta? Att vår hysteri löser sig till tillfredsställelse?

   Det skulle vara fruktansvärt faktiskt, eftersom denna hysteri också är en viktig (konsument och ekonomisk) motor.

 • blank

  Toms tvivel om den påstådda "sista Saab" verkar vara lämplig:

  https://www.saabplanet.com/this-saab-9-5-ng-is-allegedly-the-last-saab-ever-well-its-not-the-last-saab/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+SaabPlanet+(SAAB+Planet)

  Och har inte ett stort antal konvertibler av ANA-anställda färdiga för hand i början av 2012 ändå? Är de inte riktigt de sista? Hur som helst: En trevlig Saab till ett mycket rimligt pris, vilket förhoppningsvis kommer att hitta en entusiastisk ny ägare! Hur som helst, jag är också bara väldigt glada över min nya andra Saab, som jag syfte av lättnad och skydd av min Griffin köpte BioPower Cabriolet lördag: A 9-3 SC TTiD, i första hand, i ett garage, år 02 / 11, i vackra Nocturnblau. -metallfolieskikt !!! Från utsidan ser han verkligen ut som ny och inifrån är han lite liten! Hach, jag står nu i garaget alltid före de två "systrar" och jag kan inte få nog (går jag gör förstås). Jag vet, det spelar ingen roll, men jag är så glad! 🙂 🙂 :-) 

  • blank

   Jag var för snuggly när jag läste, förlåt! Det handlar om - förmodligen eller förmodligen - senast byggda 9-5 NG. Naturligtvis spelar ANA-konvertiblerna ingen roll.

  • blank

   SISTERS

   Grattis till avkomman. Fin bil i en fantastisk färg. Jag ser fram emot din SAAB-berättelse och massor av fantastiska bilder. Det finns absolut ingen brist på goda skäl och motiv för historien ...

   • blank

    Tack för grattis! 🙂 Och ja, det finns mycket att säga om hållbarhet i detta underbara nya förvärv som definitivt kommer att vara värt en historia.

    Eftersom det också passar kommentaren nedan, bara så mycket för tillfället: Jag fattade ett medvetet beslut att använda en diesel som en andra bil av olika skäl (på grund av bristen på E 85 i detta land - bättre CO2-värde, konsumtion, protest mot denna galna hysteri, rädda dig från Skrotpress etc.). Den tidigare ägaren och hennes dotter, som faktiskt grät när de skildes, skulle till och med ha fått några hundra euro mer från återförsäljaren för den blå skönheten (när hon köpte sin planerade nya) än hon privat kallade in annonsen som VHB. Från återförsäljaren skulle checkhäftet och den mycket välskötta bilen från första hand, år 2011, Euro 5, ha skrotats! 🙁 Vilken galenskap och förkastligt slöseri! Man kan tala om synd (på många sätt). Den tidigare ägaren var väldigt glad att hennes älskling kom i så goda händer och det var värt några hundra euro för henne.

    Hur kan du? Skrotning av sådana hållbara, underbara fordon som gör sitt jobb mer lojala år (skulle) förbrukar inga nya resurser har låg CO2 utsläpp tekniskt eller är helt samtida, en underbar yttre form och enkel, funktionell och enkel självklart, har självförklarande och vacker inredning, ekonomiskt givande? !! Den helt meningslös förstörelse av sådana värden av förfining och en bit av ekonomiska arv är verkligen en synd för mig !! (Även om jag annars inte tenderar hjälpa mig från den religiösa ordförråd verkar denna term på något sätt som är lämpligast.)

    • blank

     Tack för bakgrunden. Och trevligt att denna SAAB av världen bevaras.

     Jag tycker att "synd" är mycket lämpligt - kulturellt och ekologiskt. Många ord har redan sagts om den ekonomiska vansinnet i för tidigt förstörande fordon när det gäller CO2. Det som förvånar mig är att ingen har hört något om NOx -balansen. NOx genereras också vid tillverkning av nya bilar ...

     Om du verkligen vill göra något bra för människor och miljö, är det dags att fokusera på produktion och den så kallade värdekedjan. Det kan inte och får inte vara så att miljöskyddet ständigt fungerar som ett argument och missbrukas för att förstöra befintliga värden och privat egendom. I slutändan, i gengäld, för att främja industriella utsläpp.

     Jag är inte heller på väg, men medborgare och konsumenter är medvetet ljög och lurade på och deras pengar och egendom är eftertraktade. Det borde troligen bryta mot det ene eller det andra budet?
     Ja, jag tycker att "synd" är mycket lämpligt ...

 • blank

  Mycket snygg SAAB! Och spekulation kan också vara i våra kretsar. Jag är säker på att han är i goda händer!

 • blank

  SAAB är där logotypen limmade på. 🙂
  Resten av diskussionen är meningslös ur min synvinkel. Det har alltid funnits "stöd". Åtminstone sedan "globaliseringen" ...
  Så håll dig avslappnad och njut av SAAB!
  Ergo: Ett bra erbjudande i Sverige, med en strålande bi-turbo! 🙂 🙂

 • blank

  ... Jag har känt diskussionerna sedan jag registrerade mig i SAAB-forumet, ... och det med 9-7x: -0 Kanske, som utbildad DDR-medborgare är jag mer avslappnad, för att du alltid var tvungen att göra någonting eller annorlunda Sagt att klara sig med knappa resurser och möjligheter ... så som SAAB. För mig är SAAB nästan en attityd till livet, en aggressiv image, speciell teknik, bra körprestanda, tidlös ...... och alla SAABs passar in där!

  21
 • blank

  Fälgar, färg, XWD och den starkaste och mest avancerade dieselen som någonsin installerats i en SAAB. Trevlig bil!

  Jag kan inte heller förstå Autoblog.nl -betyget. Först och främst är det ledigt, och för det andra, de pinsamma sig för gott med 9000. Med denna bil i synnerhet har SAAB -ingenjörerna förtjänat ryktet om att inte kunna arbeta i ett team och göra allt annorlunda och alltid vilja ha allt ännu bättre. BBC (Top Gear) diskuterade detta i detalj. När italienarna var klara och nöjda med sina bilar började SAAB bara utvecklas riktigt ...

  Startskottet var verkligen ett gemensamt projekt, men i mål var ibland lös och åtminstone 101% SAAB. Som Tom redan sa är allt som är godkänt av trollar rent SAAB.

 • blank

  Endast 22,2% ???
  Kind! ... Jag (nästan *) kände mig aldrig "saabier". 😉

  *) Tja, förr var sätena "saabier" ....

 • blank

  För mig finns det ingen riktig och fel Saab, varje Saab har sin charm. På grund av sällsynthet också en 9-2X, som är minst Saab, men på grund av sällsynthet skulle det också ha något.
  Denna 9-5 skulle ha något, du har en NG, men till skillnad från Combis är det mer lämpligt för vardagligt bruk. Eller är det problem med 2012er-programvaran?
  Att denna NG är en diesel, skulle jag inte bry mig om

  12
 • blank

  Tack till Tom för denna intressanta information! Kort fråga om procentuppskattningarna av Saab-DNA från våra holländska vänner: "Enligt tidigare utvecklare finns det mindre GM i 9-3 II än i 900 II eller 9-3 II."

  Betydelse: I 9-3 II mindre GM än i 9-3 I? Eller i 9-3 III (från Facelift 2007) mindre GM än i 9-3 II? Tack på förhand för en kort förtydligande om var den snygga ippfehlerteufel har einglichrn! 🙂

  • blank

   Med mig var han också väldigt hårt ... 🙁 😉

  • blank

   Dessa djävlar är väldigt snygga! Korrigering har gjorts, enligt Trollhättan, sägs 9-3 II ha mer Saab än 900 II eller 9-3 I.

 • blank

  Rätt SAAB

  ... för mig bara 93,96,95. Därefter handlade det alltid om samarbete och plattformar från andra partners. I 99 / 900 en motor med triumf i 9000er Fiat, Alfa, Lancia samarbete, utan som denna gång hans utmärkta bil kunde inte har realiserats. Alla andra fordon utvecklades med GM-delar och plattformar. Och vad är en riktig SAAB för mig, vad kännetecknar det? Form och design, teknik och egenskaper? Visst också. Men SAAB är också för mig den ständiga improvisationen av begränsade möjligheter att utveckla fantastiska produkter. I det var du utmärkt utbildad. Detta är vad som skiljer alla modellserier och hittills för mig är det sista 9-5 en klassisk och typisk Saab. Det sista tecknet på livet för en liten biltillverkare, som presenterade en otroligt bra produkt under de mest ogynnsamma förhållandena. Vid någon tidpunkt kommer jag att uppfylla denna dröm. Och jag skulle inte bry dig om diesel eller bensin.

  Hälsningar från Erik

  26
  • blank

   SAAB har aldrig existerat. Utan DKW kunskap hade inget hänt i Trollhättan. Svenskarna har aldrig varit synd på andra hyllor och tar det som var bra för varumärket och kunden. Detta gör också SAAB-märket så unikt.

 • blank

  Jag tycker att dessa "riktiga SAAB" -diskussioner är ansträngande, eftersom även äldre modeller hade motorer från tredje part installerade. Det som räknas för mig är känslan som kommer över mig när jag sätter mig i en SAAB. Att blindt hitta omkopplarna, känna sig helt trygga och skyddade, ja, känslan av att ha kommit. Förutom det roliga med turbomotorerna. Jag har bara varit en SAAB -förare i 5 år, innan dess hade jag varit med om alla typer av tyska och utländska märken. Bilar var helt enkelt redskap. Nu är varje SAAB en speciell, tilltalande del av körkulturen för mig.

  29

Kommentarer är stängda.