Den senast byggda Saab 9-5 NG till salu

Som Saab-fan är du i praktiken när det gäller det sista fordonet som byggdes. Den sista konvertibla, den sista sedan. Och nu den sista 9-5 NG som sprang av linjen. Förmodligen, eftersom den svenska noteringen saknas som slutligt bevis på VIN. Dessutom börjar en gammal debatt igen. Hur mycket Saab är verkligen i en Saab?

Den senaste byggda Saab 9-5 NG
Den senast inbyggda Saab 9-5 NG? Bild: Block

Den senast inbyggda Saab 9-5 NG?

9-5 NG XWD i Aero Trim sägs ha slutförts under övervakning av konkursdirektörerna, vilket är möjligt. För vissa fordon på bandet var färdiga efter konkursansökan i december 2011. Runt 21.000 € skulle inte vara för mycket för en nästan komplett utrustning och en körsträcka på cirka 75.000 kilometer. Om endast motorn inte skulle vara ...

En TTiD fungerar under huven, vilket inte är så bra i den tyska dieseldiskussionen. Vem bryr sig inte och vem som inte vill bli smittad av hysterin kan komma i kontakt med ägaren. Kanske är Saab 9-5 NG som annonseras på Blocket verkligen den sista Saab som kom från de heliga hallarna på Göta Älv. Att få VIN kan vara till hjälp.

När är Saab en Saab?

Den eviga diskussionen om när en Saab är en sann Saab har Autoblog.nl återigen utbetalas. Holländarna har publicerat ett intressant betyg på olika Saab-modeller, vilket inte helt är överens. Saab 900 i den första serien är därför minst 90% en riktig Saab. Efterföljaren till är 75% och 9-3 II endast 58%. Tyvärr är Trollhättan inte riktigt så. Enligt uttalandet av tidigare utvecklare fastnat i 9-3 II mindre än GM i 900 9-3 II eller I. Det var vid den tiden har varit ganska förvånad över vad amerikanerna hade vinkade igenom allt så säger de.

Saab 9000 medger 44% Saab DNA. Det beror förmodligen på vindrutan, som är den enda delen som är identisk med Lancia Thema, Fiat och Alfa. Där kan du se vad ett glas glas kan innebära för DNA-märket. Dörrarna, som alltid heter identiska, är förresten bara teoretiskt samma delar. Sidokartongen på 9k finns på olika ställen än på italienarna, och där svensken har slagskydd, har italienarna bara luft.

9-5 NG förresten, drömbilen till många fans, är också klassificerad endast med 60%. Man kan leda denna diskussion för evigt utan att komma till ett verkligt resultat. Eller du kan koppla av och utvärdera allt som en riktig Saab, som sprang i Trollhättan med en Saab-logotyp från bandet.

20 tankar också "Den senast byggda Saab 9-5 NG till salu"

 • Dessa "riktiga SAAB" -diskussioner tycker jag är tröttsamt, för även en äldre modell hade installerat tredje part-motorer. För mig är känslan som kommer över mig när jag kommer in i SAAB-räkningar. Blind för att hitta växlarna, att känna sig helt säkra och skyddade, för att känna att jag har kommit fram. Bortsett från det roliga med turbomotorerna. Jag har bara varit SAAB-förare i 5 år, innan jag hade alla typer av tyska och utländska märken. Bilar var helt enkelt varor. Nu är varje SAAB för mig en speciell, en tilltalande bit körkultur.

  29
 • Rätt SAAB

  ... för mig bara 93,96,95. Därefter handlade det alltid om samarbete och plattformar från andra partners. I 99 / 900 en motor med triumf i 9000er Fiat, Alfa, Lancia samarbete, utan som denna gång hans utmärkta bil kunde inte har realiserats. Alla andra fordon utvecklades med GM-delar och plattformar. Och vad är en riktig SAAB för mig, vad kännetecknar det? Form och design, teknik och egenskaper? Visst också. Men SAAB är också för mig den ständiga improvisationen av begränsade möjligheter att utveckla fantastiska produkter. I det var du utmärkt utbildad. Detta är vad som skiljer alla modellserier och hittills för mig är det sista 9-5 en klassisk och typisk Saab. Det sista tecknet på livet för en liten biltillverkare, som presenterade en otroligt bra produkt under de mest ogynnsamma förhållandena. Vid någon tidpunkt kommer jag att uppfylla denna dröm. Och jag skulle inte bry dig om diesel eller bensin.

  Hälsningar från Erik

  26
  • SAAB har aldrig existerat. Utan DKW kunskap hade inget hänt i Trollhättan. Svenskarna har aldrig varit synd på andra hyllor och tar det som var bra för varumärket och kunden. Detta gör också SAAB-märket så unikt.

 • Tack till Tom för denna intressanta info! Kort förståelse om de procentuella uppskattningar av Saab DNA våra nederländska vänner: "Enligt uttalandet av tidigare utvecklare inkopplad II mindre än GM i 9 3-900 II eller II i 9-3."

  Betydelse: I 9-3 II mindre GM än i 9-3 I? Eller i 9-3 III (från Facelift 2007) mindre GM än i 9-3 II? Tack på förhand för en kort förtydligande om var den snygga ippfehlerteufel har einglichrn! 🙂

  • Han var väldigt flitig med mig .... 🙁 😉

  • Dessa djävlar är väldigt snygga! Korrigering har gjorts, enligt Trollhättan, sägs 9-3 II ha mer Saab än 900 II eller 9-3 I.

 • För mig finns det ingen riktig och fel Saab, varje Saab har sin charm. På grund av sällsynthet också en 9-2X, som är minst Saab, men på grund av sällsynthet skulle det också ha något.
  Denna 9-5 skulle ha något, du har en NG, men till skillnad från Combis är det mer lämpligt för vardagligt bruk. Eller är det problem med 2012er-programvaran?
  Att denna NG är en diesel, skulle jag inte bry mig om

  12
 • Endast 22,2% ???
  Fräckhet! ... Jag kände aldrig (nästan *) "saabiger". 😉

  *) Okej, sätena brukade vara "saabiger" ....

 • Fälgar, färg, XWD och den starkaste och mest avancerade dieselen som någonsin installerats i en SAAB. Trevlig bil!

  Autoblog.nl betyg, jag förstår inte. För det första är det ledigt och för det andra är de slutligen pinsamt på 9000. Särskilt med den här bilen har SAAB-ingenjörerna fått rykte att inte vara "lagspelare" och att göra allt annorlunda för att alltid vilja ha allt ännu bättre. BBC (Top Gear) har diskuterat detta i stor utsträckning. När italienarna var färdiga och nöjda med sina bilar, började SAAB verkligen med utvecklingen ...

  Startskottet var verkligen ett gemensamt projekt, men i mål var ibland lös och åtminstone 101% SAAB. Som Tom redan sa är allt som är godkänt av trollar rent SAAB.

 • ... Jag vet diskussionerna eftersom jag registrerade mig i SAAB forum ... och även med en 9-7x: -0 Kanske är jag mer avslappnad än en utbildad östtyskar som du hade alltid något att göra något eller andra sa att komma överens med knappa resurser och möjligheter .... som SAAB. För mig SAAB är nästan ett sätt att leva, aggression fria bilden, särskild teknik, bra prestanda, tidlös ...... och eftersom alla passar Saabe in!

  21
 • SAAB är där logotypen limmade på. 🙂
  Diskussionen är enligt min mening ledig. "Zuarbeiten" har alltid varit. Åtminstone sedan "globalisering" ...
  Så håll dig avslappnad och njut av SAAB!
  Ergo: Ett bra erbjudande i Sverige, med en strålande bi-turbo! 🙂 🙂

 • Mycket snygg SAAB! Och spekulation kan också vara i våra kretsar. Jag är säker på att han är i goda händer!

 • Toms tvivel om den påstådda "sista Saab" verkar vara lämplig:

  https://www.saabplanet.com/this-saab-9-5-ng-is-allegedly-the-last-saab-ever-well-its-not-the-last-saab/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+SaabPlanet+(SAAB+Planet)

  Och har inte ett stort antal konvertibler av ANA-anställda färdiga för hand i början av 2012 ändå? Är de inte riktigt de sista? Hur som helst: En trevlig Saab till ett mycket rimligt pris, vilket förhoppningsvis kommer att hitta en entusiastisk ny ägare! Hur som helst, jag är också bara väldigt glada över min nya andra Saab, som jag syfte av lättnad och skydd av min Griffin köpte BioPower Cabriolet lördag: A 9-3 SC TTiD, i första hand, i ett garage, år 02 / 11, i vackra Nocturnblau. -metallfolieskikt !!! Från utsidan ser han verkligen ut som ny och inifrån är han lite liten! Hach, jag står nu i garaget alltid före de två "systrar" och jag kan inte få nog (går jag gör förstås). Jag vet, det spelar ingen roll, men jag är så glad! 🙂 🙂 :-) 

  • Eftersom jag var för hushing läser igen, ledsen! Det handlar om - förmodligen eller påstått - sist byggd 9-5 NG. Naturligtvis gör ANA-konvertiblerna ingenting alls.

  • SISTERS

   Grattis till avkomman. Trevlig bil i en bra färg. Jag ser fram emot din SAAB-berättelse och många bra bilder. Av goda skäl och motiv för berättelsen finns det absolut ingen brist ...

   • Tack för grattis! 🙂 Och ja, det finns mycket att säga om hållbarhet i detta underbara nya förvärv som definitivt kommer att vara värt en historia.

    Eftersom det är också den nedan passar kommentar, för nu bara så här mycket: Jag var som en andra bil så från olika skäl medvetna för en diesel beslutat (i brist på e 85 detta land - bättre CO2 värde, konsumtion, protestera mot denna daft hysteri butik innan. Skrappress, etc.). Den tidigare ägaren och hennes dotter faktiskt grät vid avsked skulle få för den blå skönhet (med köp av sin planerade nya) av återförsäljaren även ett par hundra euro mer än de privat hade kallat displayen som VHB. Från återförsäljaren Check och tiptop underhålls bil förstahands Bj skulle. 2011, 5 euro, men kom att skrotas! 🙁 Vilken galenskap och slöseri! Eftersom man redan kan tala om synd (på många sätt). Den tidigare ägaren var mycket glad över att hennes barn var i så goda händer och det var värt henne ett par hundra euro.

    Hur kan du? Skrotning av sådana hållbara, underbara fordon som gör sitt jobb mer lojala år (skulle) förbrukar inga nya resurser har låg CO2 utsläpp tekniskt eller är helt samtida, en underbar yttre form och enkel, funktionell och enkel självklart, har självförklarande och vacker inredning, ekonomiskt givande? !! Den helt meningslös förstörelse av sådana värden av förfining och en bit av ekonomiska arv är verkligen en synd för mig !! (Även om jag annars inte tenderar hjälpa mig från den religiösa ordförråd verkar denna term på något sätt som är lämpligast.)

    • Tack för bakgrunden. Och trevligt att denna SAAB av världen bevaras.

     "Synd" Jag tycker mycket lämpligt - kulturellt och ekologiskt. Om balansen galenskap av den för tidiga bilförstörelsen har redan fallit när det gäller CO2 många ord. Vad som förvånade mig är att du inte har hört någonting om NOx-saldot. NOx faller också i produktionen av nya bilar ...

     Om du verkligen vill göra något bra för människor och miljö, är det dags att fokusera på produktion och den så kallade värdekedjan. Det kan inte och får inte vara så att miljöskyddet ständigt fungerar som ett argument och missbrukas för att förstöra befintliga värden och privat egendom. I slutändan, i gengäld, för att främja industriella utsläpp.

     Jag är inte heller på väg, men medborgare och konsumenter är medvetet ljög och lurade på och deras pengar och egendom är eftertraktade. Det borde troligen bryta mot det ene eller det andra budet?
     Ja, "synd" tycker jag är mycket lämplig ...

 • För detta underbara prov är säkert ett nytt hem, där det inte finns någon absurd dieselhysteri. Bortsett från Tyskland, så överallt i världen.

  • KONJUNKTIVFORM

   Trevligt sagt. Om NG till och med kom till USA, diesellandskandans moderland och orsaken till vår hysteri, och jag skulle lära mig att det skulle vara ett skämt för mig. Om han också leder i framtiden i Kalifornien, skulle staten med de hårdaste NOx-gränserna (som fortfarande är högre än tysken) vara så bra.

   Å andra sidan har han en GM-motor. Och USA verkar för mig att driva mycket mer nationella intressen än faktiskt och verkligen chockad av utländska dieselmotorer. Synd, synd att vår regering och dess myndigheter och institutioner inte bara mäter en riktig amerikansk diesel ...

   Är vår amerikanska import (fordon från landet med alternativa fakta) verkligen förlorat mindre bränsle (trots högre bränsleförbrukning och större motorer) än vår export?

   Jag kan inte tro det på det sättet och jag kan inte tro att det inte ens kontrolleras ...
   Vad måste du frukta? Att vår hysteri löser sig till tillfredsställelse?

   Det skulle vara fruktansvärt faktiskt, eftersom denna hysteri också är en viktig (konsument och ekonomisk) motor.

Kommentarer är stängda.