Osna Oldies - Osnabrück

Säsongen 2019 börjar i Osnabrück! Från 2. till 3. Mars har Osna Oldies 2019 öppnas. Med runt 85 utställare, inklusive många klubbar och ett omfattande stödprogram, har mässan en supraregional betydelse.

En sällsynt medlem av släktet. 900 Turbo Sedan
En sällsynt medlem av släktet. 900 Turbo Sedan. Bild: Saab vänner Osnabrück

Redan för femte gången i rad sedan 2015 visar Saabs vänner Osnabrück sin egen närvaro. 2019 kan du hitta svenska varumärkesvänner i hallen 4 / Stand H5-02. Evenemanget kommer att hållas i år under mottot "On The Road Forever - Klubbar och deras aktiviteter". I enlighet med detta förenar Saab ett varumärke till mässan, som borde vara närvarande på gatan och i människornas sinnen så länge som möjligt.

Om du frågar bilkundiga personer, är Saab 900 av den första serien för dem det fordon som har gjort märket till sitt mest hållbara utseende. Ännu idag genom serien "Pastewka" eller Dortmund-brottsplatsen i media finns, har Göta Älvs klassiker ett utmärkt rykte. 30 År efter att 900 körde sitt första hela år i Trollhättan från banden, är detta årsdagen ett tillfälle för årets brännpunkt för boothen.

Bland medlemmarna i Saab-vännerna är Osnabrück givetvis en vacker 900 den första serien. Två speciella exempel valdes för att presentera modellserien. En av de två bilarna är en Saab 1988i 900V rullade av linjen i 8. Den 3-kompatibla kombikupén av Andreas Schmitz bär färgen i vacker och sällsynt rostkvarts metallisk. Den har en matchande röd inredning, typisk för denna tid. "Den lilla", som Saab döptes av ägaren, går som den tredje Saab tillsammans med en annan 900 och en 9000 Aero.

Saab 900 Coupe i rostkvarts metallisk
Saab 900 Coupe i Rose Quartz Metallic och Saab 9000. Coupe kan ses på mässan. Bild: Saab vänner Osnabrück

Utan tvekan kopplad till Saab 900 är turbotekniken. Ingen fråga, vilket är därför det andra fordonet i vår portfölj. Philipp Simon gör sin Saab 900 turbo 16V Sedan från år 1989 tillgänglig. I guldmetall som 4-dörr notchback, är detta fordon också en ganska sällsynt representant i släktet av tvingad andning 900.

Förutom utställningsfordonen presenterar Saab Friends Osnabrück också litteratur och annat hängiven material från Saabs historia, samt hjälp och råd till publiken.

Vi, Saab-vännerna Osnabrück ser redan fram emot att stimulera diskussioner. Från 10.00 till 18.00 kommer vår monter upptagen på båda dagarna.

4 tankar också "Osna Oldies - Osnabrück"

 • Vacker och sällsynt 900 Sedan. Tummen upp!

 • KRASS BRA

  Alla applikationer och alla dekorationer och allt i funktion i svart. Dessutom denna färg och en Heckjalousie. Jag har inte sett en bil länge, det skulle innebära andan av tiden för dess produktion och (första) inmatning bättre, mer autentisk och mer satanisk ...

  Denna 900 Sedan är en riktig pärla och ett historiskt vittne. Många tack till ägaren för mottagning och vård och tack vare bloggen för publiceringen av detta foto och meddelandet till Osna ...

 • vackra Sedan, hade denna Heckjalousie eller katttrappan en speciell funktion?
  Ha kul på mässan

  • Form och funktion var redan omtvistade vid den tiden. Förespråkare tog solskyddsmedel som ett argument. Kritiker visade det här skrattar en fågel och önskar mycket roligt att rensa bakrutan ...

   Vilken tid troligen var framför allt en fråga om smak, är nu en historisk vittnesbörd om modet och blommor inom biltillbehör olika årtionden. Jag tycker det är häftigt om oss att de bevaras.

Kommentarer är stängda.