En Saab-bok och vad planerar Koenigsegg?

Inte tidigare hade Evergrande och deltagandet i Koenigsegg blivit tillkännagav, då i Trollhättan torkades den tidigare hektiska aktiviteten på sociala medier. Sedan dess råder freden i den vanliga traditionen. Den enda anmärkningsvärda händelsen de senaste dagarna verkar vara NEVS: s uppgift som sponsor för en svensk idrottsförening vara.

Koenigsegg Agera RS
Koenigsegg Agera RS. Bild: Koenigsegg

Koenigsegg "gjord i Trollhättan"

Senast 2021 ska det vara över med resten. Det är då Koenigsegg börjar producera superbilar i Trollhättan. Några 1.000 per år sägs löpa av band på den gamla Saabfabriken och vara mycket billigare än tidigare. En Koenigsegg "gjord i Trollhättan" skulle kosta cirka en miljon €, och därmed bara ungefär hälften av vad du var tvungen att lägga i Ängelholm åtminstone på bordet. Med den nya, små Koenigsegg har man den växande marknaden för ultra-premium fordon i sikte, vilket inkluderar runt 30.000-bitar över hela världen.

I en intervju med Direkt ger Christian von Koenigsegg inblick i sina planer och hur han vill göra poäng med innovationer mot Ferrari, Lamborghini och Bugatti. Det är också lite om NEVS. Stefan Tilk har konfronterats med arbetsansökningar sedan Evergrande. Han säger, för framtiden för NEVS och den gamla Saab-fabriken borde vara bra. Och senast 2020 för att köra banden och elbilar tillverkas med NEVS-logotypen.

Den som inte har någon 1 miljoner € för den framtida sportbilen från Trollhättan på kontot, och även med Dispo-undantagsgränsen är inte inom räckhåll, var inte irriterad. Stil, kul på bilen och individualitet har sällan att göra med kontosaldot.

Saab - vi gjorde det. Ny Saab bok
Saab - vi gjorde det. Ny Saab bok

Trollhättan kunde i framtiden vara det andra hemmet för Koenigseggs fascinerande superbilar. Ett bra val, och kanske du fortsätter lite Saab-tradition. Ibland är en glimt av det förflutna användbart om du vill överleva i nuet. Med det stora varumärket, som inte alltid var så briljant, handlar en ny Saab-bok från Sverige.

Saab - Vi gjorde det!

Från museets miljö och veteranerna kommer en andra bok som fungerar av Ljungström era. "WE" i titeln är avsiktligt kapitaliserad, för det handlar främst om de personer som har byggt Saab. En historisk sökning efter ledtrådar, kanske precis i tid.

Eftersom Saab-pionjärerna inte lever längre, men det finns fortfarande några ögonvittnen som kan intervjuas. De är också mycket gamla, och genom dem kan författarna Gunnar Larsson och Gunnar Johansson samla information första hand. Namn som är nära associerade med Saabs uppkomst registreras vidare i boken för eftertiden. Det svåra sättet från flygproducenten till Ursaab till 99 är dokumenterat.

Boken är skriven på engelska, vilket är en vinst för alla fans av varumärket på denna sida av Sverige. Det handlar om cirka 33,00 € i butiken för Saab Museum tillgänglig i Trollhattan. Jag har redan läst boken för fansen, en detaljerad diskussion följer de närmaste dagarna.

13 tankar om "En Saab-bok och vad planerar Koenigsegg?"

 • Om jag förstår rätt splittrar Koenigsegg och NEVS produktionsplatsen i Trollhättan.

  Intressant skulle endast att överkomliga e-bilar med logotypen NEVS naturligtvis kör det i framtiden av banden -. En så kallad supersportbilar från Koenigsegg är snarare något för en rik shejk eller liknande stickade samtida.

  Tom, vänligen omedelbart rapportera när de första rapporterna om kommande Nevs fordon dyker upp från Trollhättan - 2020 finns inte längre!

  1
  1
 • En mycket fin bild med ladan! Jag föreställer mig mycket bekvämt! Och förmodligen några Saabar för många barn och deras mor är då respektive per capita finns (åtminstone på lån) ... 😉

 • Och så fort du bryter ljudspärren tänds ett rött och korsat horn på det ...

  Det är ingen mening då. Från ljusets hastighet går displayen helt av och strålkastarna också.

 • Kanske kommer det att finnas en nattpanel i Koesnigg som visar 300km / h.

  3
  1
 • Jag har redan köpt det och är på väg att läsa den. Jag hade redan läst den första delen. Jag rekommenderar starkt böckerna. De ger en hel del intressanta detaljer om varumärket men också om de människor som passionellt utvecklat varumärket och bilarna och förde dem framåt. Ett måste!

 • Aero X ska uteslutas. Designen tillhör GM, inte NEVS. Vad som än händer, för den gamla Saab-fabriken kan det bli räddning om Koenigsegg verkligen flyttar in i Trollhättan.

 • Det viktigaste är nyheten att det finns aktiviteter i Trollhaettan igen att skapa nya jobbmöjligheter. Det var verkligen synd att se denna fabrik utan mycket stress. Jag är verkligen glad över att det äntligen finns ljus i slutet av tunneln.

 • FÖR MODERNEN ...

  ... Jag har redan förbeställt en 5-sitter XENUMX-9 SSC (SuperSportCombi) för mina barn och jag själv. Jag har emellertid ännu inte fått bekräftelse på när den levereras eller till och med att min beställning har mottagits ...

  Så kanske jag investera kanske en miljon eller två € i Saab och några andra bilar och på en torr och uppvärmd barn med en öppen spis, en fåtölj, en läslampa och golv till tak hyllor runt mina 20 bilar som jag då alltid Delar och Hitta litteratur.

  Jag har redan ett boktips. Och sedan hade jag äntligen en bra plats för den ursprungliga broschyren "SAAB 9000 - Form och funktion" (trots allt 95 sidor) som jag redan ringa min egen.

  Med tanke på 9000 behöver det inte vara 9-5 SSC. Jag skulle också ta en 5-sitter 9000 SF (super hatchback). Eller en Koenigsegg 900 SF.

  Tja, vi ska se vad och om det finns något från Trollhättan ...

  8
  1
 • Intressant rapport. Skulle vara trevligt om något rör sig i Trollhaettan igen. Kunde inte göra något baserat på Aero X Koenigsegg. Du hade redan uttryckt intresse ...

 • Flera tusen bitar per år, till enhetspris på en miljon euro. Vem ska tro det nu och ens tycker det är bra?
  Enligt min mening rena optimism. Att trycka på tummen och hoppas på ett mirakel är liten.

  Vi måste bara ta itu med det, det blir inte mer Saab, även om det kanske finns några exotiska bilar byggda i Trollhättans hallar. Jag skulle önska det där för folket där. Kanske ser vi mer på Saab-festivalen i juni. Fram till dess, vi ses där

 • Kanske en mycket liten stråle av hopp? Tack till Tom för denna intressanta rapport!

  Och ”spara upp” är naturligtvis en bra idé! Kanske kan vi också smälta samman? Om alla bloggläsare "bara" tar 1.000 XNUMX euro i handen, skulle vi alla kunna köpa en av dessa speedsters som producerats i den ursprungliga Saab-fabriken i Trollhättan - och var tredje år skulle jag ha det i en dag…. 😉

 • Det är äntligen ett perspektiv. Om Koenigsegg bygger sportbilar där, så är växten inte längre död. Det är hälften av avståndet. Och kanske kommer NEVS ta den.

  Jag sparar det.

  6
  1
 • Jo det är försiktigt lite goda nyheter.
  Jag håller mina fingrar korsade för Koenigsegg och förhoppningsvis kommer de att steama på NEVS.
  Trevligt att det fortsätter i Trollhättan, om än i mycket mindre skala.
  Vem vet, kanske en annan automaker kommer att investera i de två varumärkena vid någon tidpunkt och sedan låta vårt varumärke återuppstå en dag ....

Kommentarer är stängda.