Saab Taxi - 400.000 kilometer och ingen ände

Hur robust är en Saab 9-5 NG när den används som taxi? Och hur mycket är en begagnad diesel värd många miles? Frågor om frågor, och vi startar våra textmeddelanden med valfrihet. Motor Klassik utdelar Motor Klassik Award 2019, och Saab har chanser - om vi kastar våra röster.

Auto Klassik Award 2019
Auto Klassik Award 2019

Beviljas, tävlingen är hård. Saab 90-9 Aero Coupe går in i 3er-kategorin. En av de vackraste modellerna från Trollhättan och den sista hatchbacken. Bortsett från Jaguar XJ220 och Mitsubishi, känner jag tävlingen från min egen erfarenhet, och det är enormt. Har 9-3 chansen i Tyskland? Det beror på hur mycket vi kan mobilisera Saab-fansen. Det är alltid värt ett försök.

Här går det till Wahl, omröstningen löper till 13. Februari. Ran till tangentbordet!

Saab taxi Frankfurt

Mellan åren var den legendariska 9-5 NG Saab taxi på verkstaden i Frankfurt, En olycksfall på flygplatsen orsakade reparationer, taxi var på väg till återhämtning. Samtidigt förnyades folien samtidigt, hon var lite mer påverkad av mer än 400.000 kilometer.

Hur ser det ut under folien? Saab Taxi Frankfurt får en ny folie.
Hur ser det ut under folien? Saab Taxi Frankfurt får en ny folie.

I vilket tillstånd är en Saab byggd i "små serier" efter så många hårda kilometer? Interiören är inte annorlunda än en 9-5, som har 100.000 kilometer på klockan. Produkter från konkurrenter ser ganska utslitna ibland, Saab inte. Han presenterar sig frisk, med mindre spår av slitage.

Självklart arbetar under aluminiumskåpan redan den andra maskinen. Det skulle inte ha varit riktigt nödvändigt, rapportera mig i Fechenheim. Genom att lämna motoroljan uppstod frågan efter försegling eller byte av motor. Eftersom 9-5 NG skulle stanna kvar under lång tid, bestämde de sig för att köpa en ny maskin. Eftersom ägaren redan vet vad han har på sin 9-5. Nästan en taxi i Frankfurt får så mycket uppmärksamhet och är så stark sympatisör.

9-5 NG Diesel är billiga. Nästan alla.

Dieseldiskussionen är en oändlig historia. Det handlar faktiskt om något annat. Farväl för enskild trafik, som tidigare, bör initieras. Och dieselskandalen visas som rätt punkt för att ställa in spaken.

Diskrediteringen av diesel går så långt att massiva värden förstördes. 9-5 NG Diesel är nu tillgänglig under 10.000 €, bensin är stabil i pris. För några fans av varumärket var det här möjligheten att träffa sin dröm om 9-5 NG till ett bra pris.

Inte riktigt lika nöjd med utvecklingen kommer sannolikt att vara ägare till den enda laserröda 9-5 NG-sportskombinationen. TTID4, nu mer än 200.000 kilometer på klockan, finns fortfarande i Tjeckien Saab efternamn till salu. 2018 sedan oktober, och priset sjunker månatligen. För närvarande rapporterar 9-5sc2012.com en reducerad priside på endast 42.900,00 €. Till vilket pris går raritetsbonusen?

21 tankar också "Saab Taxi - 400.000 kilometer och ingen ände"

 • Röstade för SAAB: gjort

  11
  1
 • Tyvärr är de flesta 9-5NG-tidtabellerna dåligt utrustade, Head Up Display och premiumsitsar ska vara i bilen.

  • Allt detta kan eftermonteras. Saab Kiel gör det väldigt bra.

   • Men det kostar oproportionerligt. Är verkligen ny men i ett lämpligt utrustat begagnat fordon som omfattas av "extras" som det var värdeminskningen.

    • Rätt formulerat, det är nu dyrt men möjligt. För några år sedan, när hyllorna fortfarande var väl fyllda, var det relativt billigt att ha en 9-5 NG uppgraderad individuellt. Idag är den begränsade tillgängligheten av önskade delar det största problemet.

 • Jag har gjort min "plikt" med omröstningen också 🙂 Eftersom ägaren till en 93er-coupé med Viggenbody är förmodligen klar där min röst gick. Konkurrensen är dock väldigt stor och jag har aldrig upplevt att en icke-tysk bil vinner en sådan betyg ;-(

  Saab 95NG Diesel ... .. och jag sålde min med endast 43000km för CHF 13500 .-. Jag behövde bara inte det för mycket och han har alltid varit för stor för mig. Det skadar ändå. Den nya ägaren kan se fram emot en mycket välskött 95er. Bilen var praktiskt taget lika ny.

  • Självklart har vi liten chans mot den överväldigande kraften. Men vi använder den 😉

 • Toppen! Visst är Aero den vackraste - Tuned and done!

 • Och igen ett nytt bidrag ...

  Efter läsarens bidrag (Ken-Daniel till ett möte) denna gång igen från laget och från redaktionen. Bloggen går över i början av året med nästan dagliga nya bidrag. Många tack till laget och grattis till nuvarande 1.100-abonnenter! ! !

  Slutligen har jag sett en 1.096 eller 1.097 längst upp till höger i webbläsarfönstret. Är 1.100 en heltidshöjd? Det skulle vara nästa efter donation och deltagande rekord för 2019 ...

  SAAB lever. I D och bortom inte minst tack vare den här bloggen. Fantastiskt!

  PS
  Och igen flera nyckelord och nyckelord på rörliga ämnen. För många och för fort för en läsare att hämta sina egna kommentarer. Ändå (eller bara på grund av det) en fantastisk prestanda. Du kan också bara läsa och njuta av ...

  • Okej, jag kan inte lämna den ...

   Citat: "Dieseldiskussionen är en oändlig historia. Det handlar faktiskt om något annat. "

   Och det är just därför jag blir alltmer vaken att titta nu också på SAAB dieseldrivna fordon. Var det som tillägg eller till och med ersättning för mina BioPower-krom-glasögon SC ...

   Så länge vi ägna sig åt privata transporter kan suga upp mer E85, men nu får hinterhergeschmissen nya och begagnade dieselfordon och diesel förare fortsätta att dra på pumpen från det lägsta priset och den högsta energiinnehållet per liter som det blivit kvasi alltmer en medborgerlig plikt att driva en diesel!

   Under tiden vet man inte längre om man tenderar att diesel ut ur motvilja eller lydnad. Medierna, politiska och finanspolitiska signaler är alldeles för motsägelsefulla, eftersom den fortfarande kan hitta meningsfullt. Lyssna bara inte längre ...

 • Deltagande, förstås!
  För bidraget är jag särskilt intresserad av dieseltema (jag kör ju en av de sista stationsvagnarna med Euro4).
  Jag kommer inte "knacka i facket". Det är inte alls miljövänligt att avskaffa bilar som kan köra i några år utan problem, ekonomiskt och frittgående, av tvivelaktiga skäl (NO²-föroreningar är bara en aspekt och av miljöskäl är CO² viktigare).
  Självklart skulle jag eftermontera! Men det verkar som om vi SAAB-drivrutiner inte kommer att stå chansen, eller har någon annan information? Kan SAAB-Frankfurt kanske prata med eftermonterare? Jag skulle verkligen vara intresserad!

 • Ja, frågan om hårdvara eftermontering för diesel är också av stor intresse för mig - även om jag inte har någon, skulle jag vilja köpa en för den sällsynta BioPower Griffin Convertible, så snart jag hittar en lämplig. Företaget Twintec / Baumot erbjuder detta (hittills endast) från Euro 5. Är det tekniskt möjligt snart för Euro 4 diesel? Också för våra Saab-motorer (Euro 5 och eventuellt även för Euro 4)? Och vad med godkännande? Jag skulle vara så tacksam om vi kunde få lite info - kanske en av läsarna vet det? Eller kanske till och med en liten bloggrapport? 😉

  • Av eftermonteringslösningar är ännu inte kända. Detta är ämnet Orio. Ska vi höra något, så kommer det självklart på bloggen.

   • Och vad sägs om GM-dieselmotorerna? Finns det något där? Eller var de alla Euro 4? Är inte de sista "pre-Griffins", MJ 2011, fortfarande från GM? De är redan Euro 5.

    • Om det fanns nyheter, skulle de ha publicerats här. I ett nytt samtal lärde jag mig att Orio har temat på skärmen. Det var innan lagstiftaren ställde in ramarna för eftermontering. Jag skulle inte ha mycket hopp. Dieselskandalen är främst ett tyskt problem. I andra EU-länder, med samma lagstiftning, verkar det inte vara ett problem.

     • För närvarande försöker man att irritera Diesel-drivarna igen i Österrike, är bensinen vid många bensinstationer plötsligt några cent dyrare än premium bensin, gav inget beslut, ingenting. Det är bara dyrare nu. Men annars kan du fortfarande enkelt köra diesel i Österrike. Tack gud

     • På eftermontering för de få SAAB-dieselmotorerna i D skulle jag inte göra något hopp. Det är värt att någon utvecklar en lösning på homolog och erbjuder - särskilt eftersom det inte längre finns en tillverkare som skulle frukta skada på bilden och därför skulle vara villig att investera ...

      Man kan dock hoppas att för alla yngre dieslar från Euro 4 (green sticker) kommer det tyska vägnätet att vara tillgängligt i några år mer eller mindre obegränsat.

      Utsläppen av kväveoxider i dieselavgaser äldre standarder är bara absurt ofta lägre än i den yngre och även detta har uppnåtts även utan (illegal) mjukvara och avstängning.

      Detta har att göra med att mycket mer än kväveoxider och CO2 kommer från avgaserna, även om den aktuella debatten är begränsad till dessa två. Utsläppsnormerna är inte lika blygsamma som politik eller media.

      Tillverkarna, deras ingenjörer och utvecklare måste också överväga CO (kolmonoxid), kolväten och partiklar (partikelformiga ämnen) och alltid ta hand om det ...

      De tekniska tillvägagångssätten under de senaste decennierna (katalysatorer, avgasrening, partikelfilter, direktinsprutning, ureainjektion - för att nämna några) är för varierade och komplexa för att ta itu med dem i detalj. Men lika komplexa är fysik och kemi ...

      Och naturlagarna som ingenjörer och utvecklare måste följa är framförallt: de är oförstörbara. Nationellt oberoende och faktiskt helt oförgänglig.

      Kontrollera om vi är samtidigt beståndsdelarna av luft (till 78% kväve) och tankinnehållet (kolväten) och dess mest fullständiga integritet vid avgas (kväve) eller dess mest fullständig förbränning och oxidation (kolväten) ut även varje lekman bör förstå att en här har en mycket klassisk intressekonflikt.

      Den mer komplett förbränns kolväten till CO2 och H2O (för att undvika kolmonoxid och oförbrända kolväten i avgaserna), desto bättre energiutnyttjande av bränslet (kolväten), och den renare avgaserna är minst en hand. Å andra sidan leder detta oundvikligen till mer kväveoxider. Också, kväve 78% av den insugna, laddade turbo- eller kompressor i motorn eller via avgasrecirkulation jämn multipel förbrända luft är mera noggrant bränns / oxiderad när förbränning av andra komponenter i blandningen eller av avgaserna skall vara så komplett som möjligt ...

      Grunden för mig är frågan: hur hanterade USA det? När allt kommer omkring har dieselskandalen skapats där ...

      Fysik och kemi och vem vet annars vilka naturlagar? Vad sägs om biologi och människors åldrande? Allt detta har framgångsrikt övervinnts i USA, tydligen redan idag!

      När allt kommer omkring borde D Trump faktiskt ha en 20-åringar (enligt amerikanska läkare). Och även våra medier tycker om att bekräfta det och åtminstone en gång psyken av en 14 till 20-årsåldern ...

      Vem skulle bli förvånad, även om den amerikanska diesel som sålts i Tyskland faktiskt upphävde naturlagarna? Och innan vi alla äntligen sjunker i vördnad för awe, föredrar vi att inte mäta lådorna för ...

 • Taxi ser väldigt intressant ut! Kanske värt en historia för bloggen?

  • Ett skattenamn Ove

   Visst har bilen upplevt tillräckligt för en hel och filmisk bok. Åtminstone jag tänka mig 400.000 Taxi kilometer Saab i Frankfurt så sedan, att de inte behöver rabbla utan intressanta möten, evenemang och anekdoter upplevt ...

 • Tack för det stora bidraget! ... rösta gjort. 93 vilken skönhet! ... Jag är glad om det finns en historia om Saab taxi. ...

 • Bra att taxi fortfarande finns på gatorna!
  Jag hade också kommit överens. Det var inte så lätt i vissa kategorier.

Kommentarer är stängda.