Studier av NEVS (och deras historia)

För en vecka sedan publicerade NEVS foton på två studier på ett Instagram-konto. De gick runt i världen och uppmärksammades. Ett framgångsrikt drag, men tyvärr förblev det oklart vad som kunde ses på bilderna. För i Sverige tystade de om det.

NEVS lermodell

Förmodligen inte av en slump, för det handlade mindre om information än om att sprida en positiv atmosfär av optimism med Evergrande-inträde. Bilderna visades på bloggar och i forum, men inte här. Eftersom jag bara var intresserad av historien bakom den. Avhållsamheten på saabblog.net verkar inte ha gillat alla. De följande dagarna försökte man använda svensk IP för att regelbundet länka bilderna och kommunicera motsvarande kommentarer om en Saab-comeback.

Vad visar de två studierna från NEVS? Du kan rädda dig själv i stablebacka, åren har lärt dig. Tillsammans med en vän vågade jag på tolkningen och fann ett sammanhängande svar. Chronologin av ritningen, och egenskaperna hos sedan, hänvisar till det D1-projektet. Med avsikten att kunna sälja elbilar till den kinesiska mobilitetsleverantören DiDi arbetade de med detta projekt i Trollhättan i cirka 2018 månader från januari 3. Sedan gav DiDi det till CHJ Automotive tilläggsavgift, projektet har slutat.

Saab Design i NEVS-studierna?

Salongen med förlängt hjulbas uppfyller kraven för den kinesiska förvaltningen för användning i persontransporter. Baserat på den kända plattformen för 9-3-elbilen är det en utveckling av befintliga komponenter. Även SUV med koden L113 talar för denna teori och bygger på den kända plattformen.

Båda bilderna visar ljudmodeller som bara visar utvändig design utan teknik och inredning. En möjlig tillverkning skulle vara i 12 till 24 månader, eller mindre, för att inse. Utvecklingstiderna för elbilar minskar snabbt. Påminner designförslaget någon om Saab? Vissa läsare kan se Saab ekon, jag kan inte hitta dem.

Sedan har den nuvarande asiatiska bilmodellen. Toyota spelar också i nya modeller med funktioner som taket dras över C-pelaren. NEVS-konstruktörerna är sålunda ett bra företag. Åtminstone visar sedan den mest intressanta och progressiva designförslaget från NEVS-studiorna hittills.

I sammanfattningen visar de två lermodellerna inget aktuellt arbete utan kommer från ett färdigt projekt. Dess möjliga produktion är därför tveksam, men mycket i Trollhättan bör testas med övertagandet av Evergrande. De kommande månaderna kommer att visa vad den nya huvudägaren kommer att göra med företaget i framtiden.

Evergrande köper batterifabriken

På 31. Januari är den sista avbetalningen förfaller för övertagande, och Evergrande fortsätter att föreslå en sammanhängande kurs. Efter att ha anslutit sig till en av de största bilhandlarna i Kina, och grundandet av ett företag för laddningsteknologi, stänger cirkeln. Evergrande gör vad som är oumbärligt om du vill lyckas på lång sikt med elbilar. Företaget tog över majoritet aktierna i Shanghai CENAT New Energy Ltd. Företaget har fyra platser för produktion av litiumjonbatterier. I 2018 var CENAT 10 i Kina när det gäller installerad batterikapacitet.

Detta är inte troligt att vara entusiastisk över den tidigare samarbetspartnern för NEVS, CATL. Det är möjligt att starten på produktionen av 9-3 EV kommer att fördröjas ytterligare av den förestående förändringen av leverantören.

7 tankar om “Studier av NEVS (och deras historia)"

 • blank

  Tack så mycket för att rapportera om NEVS. Även om jag aldrig kan träffa dig, är du alltid en del av Saab-märket, och ska NEVS någonsin bygga bilar igen, då kommer dessa bilar troligtvis att ha mer DNA från SAAB än från NEVS.

  Jag tror också det i bilarna men erkänner fortfarande SAABs förflutna. Även om NEVS har förändrat modellerna mycket.

 • blank

  Jag tackar också för informationen om NEVS, lite av Saab kan trots allt ses på SUV. Speglarna, den svarta A-pelaren och dörrhandtagen

 • blank

  Hej,

  bra inlägg, tack så mycket. Ämnes SAAB -gener för de presenterade modellerna: Ritningen av sedanen och lermodellen är med en något böjd vindruta, och i fallet med ritningen med en huva, kanske den närmaste. Passagerarcellen påminner lite om "nuvarande SAAB 93". Med SUV: n är det nog bara SAAB dörrhandtag; annars ganska fyrkantig, lådan. Jag förväntar mig för närvarande inget från NEVS som snart kommer att hittas på våra gator och kanske visar något liknande SAAB -gener. NEVS kanske inte alls uppfyller mina förväntningar. Men åtminstone verkar något röra på sig och jag bedömer Königseggs inträde / samarbete positivt i alla fall. Är en gammal vän 🙂

  Tja, 31.01. är en viktig dag och kanske äntligen vad vi alla har förväntat vid flera tillfällen händer; en investerare med förmodad styrka håller sitt ord. Då kunde det fortsätta. En gnista av hopp? På något sätt ja.

  Hälsningar från Erik

 • blank

  Tack för infoen. Ge Jörg rätt, skissen från sidan, speciellt svansen jag tycker är intressant. Därefter en kontinuerlig ljusremsa! Jag gillar inte fronten. Ändå ett bra bidrag

 • blank

  SUV är inte ett problem för mig ändå ..., och med Limo är jag i sidan. Visa för många rynkor ...
  Jag är på den tiden, för att jag inte vill köpa några extra rynkor! 😉
  Tydlig SAAB-Line är annorlunda!
  Tack också till författarlaget för denna Nevs-artikel. Jag väntar på 31.1.19 (?) För att se om balansen är förfallen. Då fortsätter vi / jag.

 • blank

  Jag tror att det fortfarande finns Saabgene i yttre utseende. Sidofönstren i perspektivet av den vita modellen har fortfarande detta Saab-block, jfr. 9-4x. Men kanske ser jag också välvilligt ut med rosa Saab-glasögon ...
  Tack för det här inlägget.

  2
  1
 • blank

  Välskriven

  Jag gillar väldigt mycket att NEVZ-intresset för de kvarvarande NEVZ-intressenterna inom läsekretsen på den här bloggen fortfarande betjänas. Och att detta händer med kritiskt avstånd och känslomässigt neutralt. Och jag vet att detta innebär en viss mängd arbete ...

  Dina egna utgifter för tid och intellekt för en artikel om ett visst ämne kan minskas avsevärt om du helt enkelt följde (NEVZ) PR -avdelningens avsikter eller kopierade från andra "följare".

  Standarden och kravet på den här bloggen är dock uppenbarligen en högre. Tack för det!

  PS
  Ibland önskar jag att tvångsarbetaren i D skulle ta sitt uppdrag lika allvarligt som den här bloggen gör sina ämnen och läsare. Det skulle vara en journalistisk utveckling och skulle vara 4. Våld i staten (låt oss kalla det informativa eller media) är mycket bra för att mäta sina egna standarder för den här bloggen.

  PS II
  Jag kan inte tänka mig något annat om lermodellerna och föregående artikel ...

Kommentarer är stängda.