Studier av NEVS (och deras historia)

För en vecka sedan publicerade NEVS bilder av två studier på ett Instagrama-konto. De gick runt om i världen och lockade uppmärksamhet. Ett framgångsrikt drag, men tyvärr var det oklart vad som skulle ses i bilderna. För det var tyst i Sverige.

NEVS lermodell

Förmodligen inte tillfälligt eftersom det inte var så mycket om information som om att sprida en positiv optimismsanda med Evergrands inträde. Bilderna visades på bloggar och i forum, men inte här. Eftersom jag bara var intresserad av historien bakom den. Avhållandet på saabblog.net verkar inte ha glädjat alla. Under de följande dagarna försökte de regelbundet koppla med svenska IP med bilderna och kommunicera lämpliga kommentarer om en Saab comeback.

Vad visar de två studierna från NEVS? Du kan rädda dig själv i stablebacka, åren har lärt dig. Tillsammans med en vän vågade jag på tolkningen och fann ett sammanhängande svar. Chronologin av ritningen, och egenskaperna hos sedan, hänvisar till det D1-projektet, Med avsikt att sälja DiDi-elbilar till den kinesiska mobilitetsleverantören har Trollhättan arbetat på 2018 i ca 3 månader sedan januari. Sedan gav DiDi CHJ Automotive the tilläggsavgift, projektet har slutat.

Saab Design i NEVS-studierna?

Salongen med förlängt hjulbas uppfyller kraven för den kinesiska förvaltningen för användning i persontransporter. Baserat på den kända plattformen för 9-3-elbilen är det en utveckling av befintliga komponenter. Även SUV med koden L113 talar för denna teori och bygger på den kända plattformen.

Båda bilderna visar ljudmodeller som bara visar utvändig design utan teknik och inredning. En möjlig tillverkning skulle vara i 12 till 24 månader, eller mindre, för att inse. Utvecklingstiderna för elbilar minskar snabbt. Påminner designförslaget någon om Saab? Vissa läsare kan se Saab ekon, jag kan inte hitta dem.

Sedan har den nuvarande asiatiska bilmodellen. Toyota spelar också i nya modeller med funktioner som taket dras över C-pelaren. NEVS-konstruktörerna är sålunda ett bra företag. Åtminstone visar sedan den mest intressanta och progressiva designförslaget från NEVS-studiorna hittills.

I sammanfattningen visar de två lermodellerna inte verkligt arbete, men kommer från ett färdigt projekt. Deras eventuella produktion är därför tveksam, men mycket i Trollhättan borde vara med övertagandet av Evergrande på provstället. Vad den nya stora aktieägaren kommer att göra i framtiden kommer att visas i de kommande månaderna.

Evergrande köper batterifabriken

På 31. Januari är den sista avbetalningen förfaller för övertagande, och Evergrande fortsätter att föreslå en sammanhängande kurs. Efter att ha anslutit sig till en av de största bilhandlarna i Kina, och grundandet av ett företag för laddningsteknologi, stänger cirkeln. Evergrande gör vad som är oumbärligt om du vill lyckas på lång sikt med elbilar. Företaget tog över majoritet aktierna i Shanghai CENAT New Energy Ltd. Företaget har fyra platser för produktion av litiumjonbatterier. I 2018 var CENAT 10 i Kina när det gäller installerad batterikapacitet.

Detta är inte troligt att vara entusiastisk över den tidigare samarbetspartnern för NEVS, CATL. Det är möjligt att starten på produktionen av 9-3 EV kommer att fördröjas ytterligare av den förestående förändringen av leverantören.

7 tankar om "Studier av NEVS (och deras historia)"

 • Tack så mycket för att rapportera om NEVS. Även om jag aldrig kan träffa dig, är du alltid en del av Saab-märket, och ska NEVS någonsin bygga bilar igen, då kommer dessa bilar troligtvis att ha mer DNA från SAAB än från NEVS.

  Jag tror också det i bilarna men erkänner fortfarande SAABs förflutna. Även om NEVS har förändrat modellerna mycket.

 • Jag tackar också för informationen om NEVS, lite av Saab kan trots allt ses på SUV. Speglarna, den svarta A-pelaren och dörrhandtagen

 • Hej,

  stora inlägg, tack Ämne SAAB gener av modellerna: ritningen av sedanmodell och leran modellen är något böjd front, och i fallet med ritningen med skal huva kanske närmast det. Stugan är något som påminner om den "aktuella SAAB 93". I SUV är det förmodligen bara SAAB-dörrhandtag; annars ganska kvadratisk, lådan. Jag förväntar NEVS närvarande ingenting vad som snart befinner sig på våra vägar och kanske något som Saab vorzeigt gener. Mina förväntningar kan inte uppfyllas av NEVS. Men trots allt verkar det vara något som rör sig och Königseggs inträde / samarbete tar i alla fall på ett positivt sätt. Är en gammal bekant 🙂

  Tja, 31.01. är en viktig dag och kanske äntligen vad vi alla har förväntat vid flera tillfällen händer; en investerare med förmodad styrka håller sitt ord. Då kunde det fortsätta. En gnista av hopp? På något sätt ja.

  Hälsningar från Erik

 • Tack för infoen. Ge Jörg rätt, skissen från sidan, speciellt svansen jag tycker är intressant. Därefter en kontinuerlig ljusremsa! Jag gillar inte fronten. Ändå ett bra bidrag

 • SUV är eh'an ämne med mig ..., och limo jag är i seitl. Se för många rynkor ...
  Jag är på den tiden, för att jag inte vill köpa några extra rynkor! 😉
  Tydlig SAAB-Line är annorlunda!
  Tack också till författarlaget för denna Nevs-artikel. Jag väntar på 31.1.19 (?) För att se om balansen är förfallen. Då fortsätter vi / jag.

 • Jag tror att det fortfarande finns Saab-gener i det yttre utseendet. Sidovinsterna i det inspelade perspektivet av den vita modellen har redan detta saab-block, jfr. 9-4x. Men kanske ser jag så bra ut med en rosa Saabbrille på den ....
  Tack för det här inlägget.

  2
  1
 • Välskriven

  Jag är väldigt glad att NEVZ-intresset för de återstående NEVZ-Interssenten inom läsaren av denna blogg fortsätter att serveras. Och att detta händer med kritiskt avstånd och känslomässigt neutralt. Och jag vet att detta är förknippat med en viss mängd arbete ...

  De egna utgifterna för tid och intellekt för en artikel om det givna ämnet kan minskas avsevärt om man helt enkelt följde avdelningarna för (NEVZ) PR eller kopieras från andra "anhängare".

  Standarden och kravet på den här bloggen är dock uppenbarligen en högre. Tack för det!

  PS
  Ibland önskar jag att tvångsarbetaren i D skulle ta sitt uppdrag lika allvarligt som den här bloggen gör sina ämnen och läsare. Det skulle vara en journalistisk utveckling och skulle vara 4. Våld i staten (låt oss kalla det informativa eller media) är mycket bra för att mäta sina egna standarder för den här bloggen.

  PS II
  Jag kan inte ens tänka på lera modeller och ovanstående artikel ...

Kommentarer är stängda.