Blog donation 2019 - Resultatet

För att komma igång, titta tillbaka. Under de senaste två åren var vår fundraiser något över minimivärdet. Den andra gången stannade hon under den. Att 2019 skulle förändra allt var svårt att förutsäga. För att faktiskt inte talade mycket för framgången.

Saab 9x Air Concept

Fakta: har hittills 243 247-läsare donerade. Detta sätter oss bra utöver involveringen av 2017 och 2018. Hittills har mer än 8.000 € landat på bloggkontot, och det finns fortfarande lovade donationer. Högsta resultat, högsta deltagande! Och medan Saab på tyska vägar blir osynlig. Hur kan det vara?

Bakom 245-givarna gömmer 247 olika historier. Det finns läsare, till exempel mitt i sina studier, som fortfarande tillåter sig nöjet att köra Saab och donera något för författarna. Eller det finns ett Saab-inspirerat par. Det ger inte varandra något till jul ... istället överför 500,00 € till bloggen. Bara två exempel på många, och alla är imponerande och rörliga. Och kanske typiskt för Saab och de många historierna som gömmer sig bakom varumärket.

Det bästa resultatet hittills!

Varför ligger denna stödvåg efter cirka 8 år, och efter att vi nästan avslutat 2018 på sommaren? Det kan vara vår tid och de mycket snabba omständigheterna. Vi är i mitten av en tid. Digitalisering är ingenting riktigt nytt, på många områden i våra liv har det varit synligt i flera år för dem som vill se det. Under tiden når hon emellertid mitten av samhället med okontrollerad kraft och förändrar vardagen.

Digitalisering gör saker effektivare, men inte alltid bättre. Det levererar saker som du inte verkligen behöver och som du aldrig frågat. Eller har en läsare någonsin missat en app för frysta väskor?

Och i det sista rummet av den västerländska mannen, i bilen, tränger digitaliseringen in. Ingen kan fly den, förutom genom medvetet avstående. En analog bil är så länge du får köra den, en 4-hjulreserv. Självbestämd av föraren som fortfarande har de obegränsade orden här. Ingen dator drar på ratten, ingen digital röst påminner dig om att pausa, ingen trafikskylt övervakning ger irriterande råd. Otvivelaktigt - kohorterna på biståndssystem har sin betydelse. De räddar liv, gör situationer säkrare. Men de gör oss också glasiga människor. Inga hemligheter, ingen integritet och inget sätt att fly.

Berättelser från den analoga världen

Digitaliseringen är dock också kall. Hon värmer inte hjärtan. Det finns ingen saga bakom henne, inga trollar, inget svenskt drama och inga små, geniala historier. Det fungerar inte, det fungerar bara. Förklaringen till det stora engagemanget för bloggen kan vara mycket enkelt. Sedan 1947 har Saab skrivit historier som vi berättar, och att den digitala världen inte kan erbjuda.

Bloggen är en liten reträtt. Alternativet till den digitala vågen. Köra Saab är och har alltid varit annorlunda. Turbo-laddad, analog, hållbar, ansvarig med resurser på planeten omgående. En motsägelse kommer bara att upptäckas av de som aldrig tidigare drivit Saab. Alla andra kommer att förstå.

I februari finns bloggen sedan 8 år. En lång tid, och vi går till 9. År. Det kommer inte vara lätt för Mark och jag att hitta nya och bra ämnen. Det stora resultatet av åtgärden är också psykologi: det ger oss ett bra steg och stöd!

Vi vill tacka alla läsare som stödde och finansierade oss för det här året. Vi kommer att arbeta hårt för att inte svika förväntningarna!

23 tankar också "Blog donation 2019 - Resultatet"

 • PS
  Mina blygsamma ämnesförslag för 2019:

  1. Möjligheter för diesel hårdvara eftermontering för våra Saabs:
  Företaget Twintec / Baumot erbjuder det från Euro 5, tekniskt bör det vara möjligt någon gång för Euro 4 diesel. Skulle fortfarande vara frågan om det erbjuds för våra motorer och om det sedan faktiskt godkänd / är (tveksamt på grund av motståndet från politik och tyska bil lobbyn, som inte bara sina egna intressen och inte de för medborgarna och av miljöskydd).

  2.
  Efterföljande stöldskydd av Saab:
  Säkerligen inte bara för 9000er drivrutin (min sympati för läsaren att hans stals i höst) ett intressant ämne. Till exempel tänker jag på att installera ett dolt GPS-spårningsalternativ vid nödsituationer. Det finns olika system. Auto Motor und Sport rapporterade nyligen det (men jag har inte läst än). Även en mycket dum fråga: Är det möjligt för 9-3 II och III ren, men ändå, men tyvärr inte längre tändningslåset i mittkonsolen, backväxeln lås, senare kanske eftermontera? Snälla skratta inte, om det borde vara en helt dum fråga, jag är en total techno-doofie! 🙁 Jag kände det med min 9-3 I Convertible jag var tvungen att 2007 alltid som en genial stöldskydd, men de efterföljande modellerna har tyvärr inte. Kanske det är en annan anledning till att 9000er - jämfört med andra i samma ålder - "så mycket" stjäls eftersom de faktiskt ovanligt inte hade tändningslåset i mittkonsolen och ingen backväxel lås?

  • "(...) Jag är en total techno-doofie! "

   Jag kommer inte köpa det från dig. Du konverterar din Cabrio runt och efter, du informerar dig själv överallt om alla sorters saker och du frågar bara frågor som kräver förkunskap och hög intresse.

   Om du, konsten-Doofie publicera till en eller de andra frågor som tas upp i era kommentarer ämnen här en läsare bidrag och (resten av läsekretsen) belysa oss och kunde dela med sig av din forskning och SAAB erfarenhet skulle något sådant mycket förvåna mig hur vått vatten ...

 • Jag donerade för första gången, jag är glad att så mycket har kommit ihop och att jag kan läsa många fler Saabinfomationen

 • Också tack för så många intressanta, förstklassiga och hjärtvärmande rapporter! Även om jag går igenom och endast Saab sedan 2003, jag vet bloggen bara varit nio månader och är skyldiga honom så mycket: att vara maximalt intressanta tekniska, historiska och social information, är känslan inte ut på en lem med min vackra Saab, kontakt med den vänliga i norr, där i min cabriolet, en ny DAB + -Navi installerades på ett utmärkt sätt (visuellt perfekt, ser det ut som om det hade varit inne i fabriken och även med DAB efter Utanför antennen, inte limmad till vindrutan någonstans, som jag redan hade sett på annat håll) och mycket mer. Förresten hittade jag bloggen om eftermontering av en DAB-Navis på denna internetforskning.

  Varje dag är jag glad över de intressanta rapporterna och berättelserna samt kommentarer. Från det här har jag redan lärt mig mycket intressant och för mig nya och användbara saker om Saab och lärde mig mycket. Innan det körde jag bara Saab och jag tyckte om det - om än sedan 2011 med en lite vittig ledsen "känsla". Bloggen är en bra motgift mot denna "ensamhet" som förare till ett av de få, men alla de underbara bilarna.

  Vad jag särskilt gillar: Här är kunnig, informativ, väl underbyggd, med en stor bakgrundskunskap, varierad och med fantastiska bilder på olika ämnen och skriven på en språkligt mycket hög och alltid tilltalande nivå. Kommentarerna är - så långt jag kan uppskatta - till 99,9 procent vänlig, artig, sofistikerad och ger mig ofta mer kunskap. Detta skiljer bloggen även från andra, förvirrande forum, där alla något att kommunicera eller "smart-dick" Att ha och Foristen uttrycka och delvis oskäligt massakern andra. Så bytet med de andra Saab-entusiasterna om kommentarfunktionen är en mycket trevlig sak. Jag ser fram emot att träffa några av er personligen i Trollhättan i juni (hur känner vi igen varandra ???) 🙂

  Jag är förmodligen en av de minst ned till läsarna, och tyvärr en mycket sen donator 🙁, men lyckligtvis hittade på knappen för det just i föregående delårsrapport och donerade tio euro per månad för min läsning förra året. Eftersom jag kan läsa tolv månader i år blir det mer för 2020! Vänligen fortsätt tack! Allt det bästa för 2019 och 2020!

 • I ett nötskal .... Vän mig det fortsätter 🙂

 • Hi Tom
  Varför 245-läsare donerar?
  Eftersom vi inte vill vara skyldiga, om för några euro uros är Europas bästa blogg inställd.
  LG André T från Oldenburg

  • Trevlig komplimang till laget. Tummar upp

   För mig är det en downer att 1.096-abonnenter är "bara" 245-givare. En ny rekord, men hur mycket är det med slutbeloppet, om det inte hade varit de flera nämnda och generösa donationerna ensamma?

   Majoriteten av 245 har förmodligen faktiskt bidragit mer med "några euro" till den "bästa bloggen i Europa". Och denna majoritet är återigen bara en liten minoritet bland abonnenterna och verkligen läsaren ...

   I det avseendet hoppas jag verkligen att 245 inte var helt högt än än.
   För 2020 kan jag se att det finns utrymme för förbättringar.

 • Tummen upp gav jag nästan alla bidrag. De är så bra om våra känslor.
  Tack Tom och Mark, för här i Belgien finns det mycket intresse för vad du erbjuder våra "Saabtreuen" varje måltid igen.
  Jag är mycket glad att det kommer att bli så upplevt av alla.

 • Bra resultat och ett gott erkännande för de outtröttliga författarna. Tack.

  Saab är allt annat än vanligt och det är också Saabblog. Vänligen fortsätt att göra detta.

  Och vad är jag glad att fortsätta att flytta min analoga Saab. Jag kan verkligen inte göra någonting med dessa rörliga datorer som heter bilar. För övrigt har vi fortfarande en Suzuki SX4, också trevlig analog och som en andra / tredje bil rekommenderas absolut. Kör med oss ​​under det sjunde året och utan störningar.

 • Det visar sig att SAAB inte bara är en bil. Det är en passion, en syn på saker. Jag skulle aldrig ha tänkt på det redan innan 5 år när jag köpte min första SAAB, inte ens när SAAB No. 2 köptes ett år senare. Nu är det orimligt fyra, men det är så som det är när saker blir en passion. tack vare samhället. En sådan känsla av solidaritet och kamratskap som jag senast hade upplevt i militären!

  • Fyra Saab kära Herbert, jag kan säga det, det är inte för mycket 😉

   Jag har nu sålt två av mina Saab av ekonomiska skäl, men jag är fortfarande vid fem. Det borde vara för tillfället.

   Hälsningar från CH och alltid bra resa!

 • Mycket välskriven. Jag tror att alla är glada och det fortsätter tack vare donationerna. Det är ett bra resultat. Om du tar hänsyn till att flera Saab-vänner var involverade i vår donation från Thüringen, finns det några ytterligare tillägg. Även om inte alla medger det, är de flesta av oss också intresserade av nyheter från NEVS. Tack Tom och Mark för de intressanta bidragen från de sista dagarna. Var annars ska vi hämta det?

 • Också från mig ett tack för vad som var och vad som kommer! ..., om du vill veta vad den nya SAAB är och var är du här!

  I samband med en önskan uttryckt önskan om carplay (som jag för 9-5ng hoppas också) Jag minns en artikel i datateknik där tillämpliga delar stod dessa är de enda Apple och Googles oroa integration och drift i bilen. I 9-7x det var lätt, det finns en ny dubbel-DIN enheten kom in och du har röststyrning, telefon och navigationssystem på det aktuella läget. Resten som lane stuff etc kan stängas av eller saknas eh ingen eftersom det suger ....

  i 9-5 är det redan mycket om iPod-kontroll och telefonstyrning, med en stor iPhone som inte är dålig.

 • Kära Tom,

  analyseras briljant!

  Tack för din insats och oändliga motivation för att hålla oss underhöll med spännande, intressanta och mycket personliga berättelser / rapporter etc.!

  För några månader sedan i Portugal hade jag en helt ny fransk biluthyrning med alla slags hjälpare. För att avaktivera det tog en bra halvtimme att hitta dessa punkter / inställningar i de otaliga undermenyerna. Därför tycker jag om allt mer att sitta i mina analoga Saabs och bara uppleva körningen!

  Hälsningar från Wien,

  Christian

 • Wow, vad ett resultat! Jag skulle verkligen inte ha förväntat det, men ju vackrare det kommer att ha blivit i år. Trendlinjen pekar upp! Jag ser fram emot det nya bloggåret, och jag är glad att det sista ankret till varumärket förblir.

 • Ett ordentligt filosofiskt bidrag, i en mening ett tillägg till det nya året - bara bra! Jag skriver också varje ord och nämner min Saabfahrerdevise:
  SAAB är inte bara en bil, utan en filosofi!

  Håll det upp! När ämnena blir mindre behöver det inte vara ett bidrag varje arbetsdag!

 • Denna Saab blogg är, men den faktiska återstående livlinan till varumärket SAAB där vi hänger alla lojala Saab förare men ansluten som en överlevare noga. Tyvärr har jag inte varit där på senare tid, även om jag har kört Saab kontinuerligt sedan 1970. Saab är helt enkelt en konstant bestående värde i dagens osäkra, instabila bil värld där en ny bilköp innebär stora risker, eftersom du inte vet ännu tillförlitliga, medan drivteknik kommer att driva oss igen. Så snälla fortsätt, det håller oss i (bil) livet!

  15
 • Tja då Går än. SAAB fans är världens mest fantastiska samhälle!

  4
  1
 • WAU! ! !
  Vilket slutresultat och vilken artikel ...

  Ur läsarens synvinkel undertecknar jag varje enskilt ord, undertecknar allt. Nästan allting ...

  Arbeta inte för hårt. Det skulle knappast vilja ha en givare. Det goda resultatet av fundraiser verkar mig mer ett resultat av tidigare år och redan gjort arbete. Om din 2019 fungerar så hög som möjligt och du lyfter upp 2020 lust, energi och problem, så är alla givare förmodligen övertygade ...

  10
 • Jepp, SAAB-bloggen värmer hjärtat,
  även om innehållet om ämnet SAAB ibland var tung mat ...
  Under tiden har min dröm SAAB gått vilse :-(, förbli ansluten till den här bloggen (donerar också 😉).
  SAAB är fascinationen! 🙂
  Jag ser fram emot silverårsdagen! 🙂
  Stort tack till det fantastiska redaktionen!

 • Jag är glad att donationen var så hög den här gången!
  Det verkar som många erkänner "värdet" av den här bloggen och uppskattar det!

  För mig är bloggen en "konstant" och en daglig port i "min Saab-värld" - och det vill jag naturligtvis inte sakna!

  Jag gillar också min Saab rakt och särskilt för att han bara inte är så digitalt överbelastad (som de nya tyska bilarna hos mina bekanta). Jag vill köra bil eller Saab (inklusive NightPanel!) Och inte en "rullande tablett med en glödande jätte display"!

  En enda liten koncession skulle jag fortfarande göra med min 2011'er - och det skulle vara en möjlig Carplay-integration. 😉

  14
  • Moin mac9-5,
   temat "konstant" i livet kan vara omedvetet ett problem ...
   I denna snabba digitala värld vill man bara (eller) ta en paus för en kort tid. Sedan erbjuder bloggen intressanta, emotionella och spännande historier direkt.
   Konstanten har också något trevligt ..., lugnar, glädjer hjärtat, ger säkerhet. Ganska SAAB bara: SAAB erbjuder lugnande säkerhet, turboen glädjer hjärtat.
   Fortsätt bra resa!

   11
  • Så det är när jag ser den nuvarande VW-modeller, det finns sååå mycket glansig det, eftersom du inte gå bakom med en visp, för att inte tala om säten, den breda mittkonsolen och de material som används i hela.

   ”Men jag skulle göra en liten koncession på min 2011-serie - och det skulle vara en möjlig Carplay-integration. ”AUX på Radion i min 2002-9 år 5 skulle räcka för mig. 😉

Kommentarer är stängda.