Evergrande - hoppas på Trollhättan?

Nu drömmer de igen i Sverige. Förhoppningen om bilproduktion i Trollhättan är omvänd. Efter införandet av Evergrande Health Industry Group Limited vid NEVS, vilket är inget annat än en övertagande. Evergrande äger nu 51% av aktierna och representerar majoriteten i styrelsen.

Evergrande - ny chans för Trollhättan

930 miljoner amerikanska dollar (818 miljoner €) kommer att lösas i två delar. Den första betalning över 430 miljoner amerikanska dollar var på 15. Januari, resten till 31.01.2019. Således värderas NEVS till omkring 1.6 miljarder €. Är företaget värt det här beloppet?

Ja, säger en vän som är närmare bilindustrin än jag. På plussidan finns anläggningen i Tianjin, som bör vara nästan klar. Tillverknings- och försäljningslicenser och en elbil som åtminstone är nära produktionskapaciteten. Även fastigheterna i Sverige, med ett utvecklingscenter och en inte längre produktiv bilfabrik. Dessutom skulle det finnas den aviserade fabriken i Shanghai; dess status är dock oklar.

Vem är Evergrande?

Grundare Hui Ka Yan (kallas också som Xu Jiayin) anses vara en av de rikaste människorna i Kina, och Evergrande tros vara den näst största fastighetsutvecklaren. Cirka 7 miljoner kineser bor i företagets 30 miljoner lägenheter. 140.000 XNUMX personer arbetar för Evergrande. Företaget är framgångsrikt men gör också rubriker. Evergrande-koncernen är starkt skuldsatt. Enligt information från SvD 94-miljarder i skulder förväntas ha uppkommit. Tricky: Halvdelen av skulden är av kortsiktig natur och måste refinansieras inom de kommande 12 månaderna.

Det slår Evergrande i en dålig fas. Den kinesiska fastighetsmarknaden är i isiga förhållanden och de stora aktörerna lider av hög skuldnivå. I denna miljö blir det allt svårare för koncernen att höja ny kapital. Bolaget betalar därför högriskpremier, eftersom 2018 betalar 13.75% ränta på 5-nominerade obligationer.

I oktober 2018 uppmärksammade Evergrande sig med ett ovanligt steg. Grundaren Xu Jiayin var tvungen att köpa 1,8 miljard dollar från en ny obligation på 1 miljarder dollar rita dig själv för att säkerställa ytterligare finansiering av koncernen.

Siffrorna låter katastrofala för europeiska öron och tvivel uppstår. Men vi har lärt oss att Kina spelar efter sina egna lagar. Förutom fakta spelar nyttan för systemet, nätverk med linjalerna och tillgången till dold finansiering av myndigheter också en lika viktig roll. Och vad som gäller Evergrande är förmodligen det som gäller över hela världen: "too big to fail".

Evergrande-gruppen står för spektakulära investeringar såväl som för spontant uttag från investeringar. 2015 lanserade företaget en investering på 12 miljarder dollar i solkraftverk i Kina. Men hon avslutade sitt engagemang abrupt - pekade på en förändrad marknadsmiljö.

Evergrande driver in i fordonsindustrin

Den mest spektakulära rivningen hittills var investeringen i Faraday Future, I det absoluta lyxiga e-bilsegmentet ville Evergrande 700 investera miljoner amerikanska dollar men drog helt oväntat åtagandet. Sedan dess har parterna hävdat i domstol. Det handlar om stöld av immateriella rättigheter, den påstådda planerade kalla övertagandet av det amerikanska företaget FF by Chinese. Och FF vill tvinga Evergrande till den pantsatta investeringen. Projektet är i första hand gjord av is.

Investeringen i FF var en av byggstenarna i Evergrande-koncernens diversifieringsstrategi som tillkännagavs 2018. Den 23 september 2018 tillkännagav företaget det strategiska samarbetet med Guanghui Group, en av de största bilhandlarna i landet. Guanghui förväntas sälja 6 miljoner nya bilar årligen. Evergande har sedan dess blivit den näst största aktieägaren i Guanghui-koncernen.

På 17. Februari, kort efter förvärvet av NEVS, tillkännagav Evergrande High Technology Group också 2. Januari ägde rum Stiftelsen Evergrande Smart Charging Technology. Ett laddningsteknikföretag för att bygga laddningsinfrastruktur för elbilar. Strategisk diversifiering drivs kraftfullt.

De två investeringarna i Faraday Future och NEVS AB kunde inte vara mer annorlunda. Farday förankras i det prestigefyllda och lönsamma lyxsegmentet. NEVS vill leverera flottaffärsverksamheten med mycket lägre intäkter. Den futuristiska FF91 är ett synligt mer konservativt elbilbegrepp av NEVS.

Det är fråga om vad NEVS står för, och vad Evergrande vill se i NEVS? I efterhand är profilen för NEVS suddig. Du ville redan vara så mycket. Från Saabs efterträdare till Tesla Jäger, kontraktstillverkare, hårdvaruleverantör till global leverantör av hållbar rörlighet.

Hoppas för Trollhattan?

I svenska medier drömmer de nu om en produktion i Trollhättan igen. Det borde vara möjligt före 2020 kan du läsa. Men fabriken i Stallbacka plundrades och delar skickades till Tianjin. Stora investeringar skulle vara nödvändiga, och frågan uppstår vad man egentligen ska göra med de historiska murarna i bransch 4.0. Fabriken var en gång den mest moderna i GM-nätverket. Men det var bra för 10-15 år sedan och inte längre relevant idag.

Tiderna kunde bli bättre för NEVS AB. För första gången på länge finns den saknade tydliga aktieägarstrukturen med en enkel majoritet. Evergrande har ledarskap, grundare Kai Johan Jiang är från och med nu bara i andra raden. Detta kan påskynda processer, vara användbart för inriktning och slutligen en väldefinierad profil.

300 miljoner amerikanska dollar sägs ha övergått av Evergrande. Gruppen har åtagit sig till ytterligare en miljard. Likviditetskrisen är över, men inte krisen i stablebacka. Avgång av Chef för utveckling och andra tjänsteleverantörer under de senaste veckorna kan ses i samband med förvärvet av Evergrande. NEVS grundare Kai Johan Jiang har övervakat löner under den senaste veckan 3% ökade, Som ett tecken på att krisen är över nu. Är det nog?

Allt är möjligt. Ingenting är säkert.

Konsekvenserna av förvärvet av NEVS AB av Evergrande och Xu Jiayin är svåra att bedöma. För vår europeiska förståelse talar flera fakta mot det. Men vår västerländska förståelse för Kina och systemets regler spelar säkert en roll i detta. Det kan inte vara fel att återkalla en annan övertagande för några år sedan.

På 28. Mars 2010, en viss Mr Li Shufu köpte Volvos varumärke från Ford. Han fick liten chans i Sverige då. Han var en tom skiffer, hans bakgrund ansågs tveksamt. Han antogs vara opåverkad, oförståelig för Sverige och varumärket.

Den påstådda inte rika Li Shufu har investerat cirka 13 miljarder dollar i Göteborg sedan dess. Idag är Geely Group den mest framgångsrika privatbilstillverkaren i Kina och med de högsta tillväxttakterna världen över. Volvo har fått ny styrka med kinesiska pengar, London Taxi, Lotus, Proton, Lynk & Co och 9.7% av Mercedes tillhör också Li Shufus imperium 9 år senare.

Man måste vänta och se vad tiden ger. De kommande veckorna, månaderna, åren. För NEVS, Evergrande och Trollhättan är allt möjligt. Ingenting är säkert.

31 tankar om “Evergrande - hoppas på Trollhättan?"

 • blank

  Jag läste just tillkännagivandet att den svenska staten kommer att förbjuda diesel- och bensinmotorer från 2030, dvs. från 2030 och framåt, inga fler förbränningsmotorer kommer att säljas i Sverige. Betydelse för NEVS ?? Det är ändå ett kinesiskt företag. Tekniköverföringen, som kontinuerligt sker från Eurooa till Kina - en stat som inte följer internationella avtal, bortser från utländsk immateriell egendom och äganderätt, ignorerar mänskliga rättigheter, känner varken yttrandefrihet eller pressfrihet, tolererar de värsta arbetsförhållandena som i Manchester-kapitalismen, etc. - i olika Branscher som äger rum är en katastrof!

  • blank

   Jag var tvungen att smälta det först. Jag känner inte till meddelandet (ännu), men när du skriver det kommer det att vara sant. Beslutet är inte heller utan förebilder ...

   Danmark och Norge har dock inga egna biltillverkare. Men är Sverige med sin en och en halv kines fortfarande så mycket annorlunda idag? Ska svenskarna göra det?

   Om du stannar någonstans i ingenstans på en grusväg mitt i blåbäret och bortom huset och huvudgatan, tar du helt enkelt behållaren från bagageutrymmet och häll lite el i batteriet!

   Och jägaren gillar att dra ett bagageutrymme för spelbrädet och en låda för sin hund 10 till 20 kilometer från sitt hus över hela landet (kortaste vägen) till nästa bildelning. En NEVZ väntar på honom där, som faktiskt är för liten, har för lite markfrigång och för lite fyrhjulskvalitet ...

   Sverige 2030.

   Politik och verklighet har inte bara alieniserat varandra i D.

   • blank

    Ja olyckligtvis! Och helt galen. Jag fick rapporten igår via ett nyhetsbrev från Xing som vidarebefordrade till en artikel i världen (annars inte min föredragna informationskälla). Tyvärr kommer det att vara sant. Det är att hoppas att vissa saker kommer att förändras 2030 och att de ansvariga äntligen kommer att erkänna den katastrofala koldioxidbalansen i produktionen av e-bilar och agera därefter. Sverige var på rätt väg med etanol från avfall - det kunde inte vara mer miljövänligt! Och som en hybrid skulle ha varit jättebra. Och hur är det med väte? Då också förbjudet? Varför händer så lite i den här riktningen? Jag tror att det finns tre bensinstationer i HH. Min man måste skaffa en ny bil i år och har redan lekt med tanken. Men är allt mycket osäkert: bensinstationsnät, prisutveckling, återförsäljningsvärde?

    • blank

     Du överväldigar mig. Väte (för förbränningsmotorer, för bränsleceller eller som en lokal energilagringsenhet [till exempel för överskottselektricitet från vindkraft]) är ett stort och separat ämne ...

     "Helt galet" är en ganska bra idé. Politik förvandlas till blind actionism, vilket gör att konsumenter, marknader och också forskare blir förvirrade och oroliga. Detta är inte en vändning i energipolitiken, utan det perfekta kaoset ...

     PS
     Förutom kanske i Frankrike. Kanske borde man emigrera dit? Ät bra, drick ett glas vin då och då, fyll på SAAB-etanol och lämna resten av Europa för sig själv ...

     3
     1
 • blank

  När det gäller NEVS-artikeln gillar jag verkligen att läsa Saabblog, men jag hoppar över NEVS-artikeln mer eller mindre, det handlar om Saab, jag läser mycket noggrant att varje Saabinformation jag tycker är viktig. Även om jag inte har 9000 är chansen att jag så småningom kör en 9000 mycket högre än att driva en Nevs Saab.

  • blank

   Jag känner på samma sätt! Jag skummer bara över NEVS-artiklar eftersom jag tycker att NEVS ingenting har att göra med Saab, eller vad vi älskar om dessa fina och speciella bilar. För mig har det hela bara Leichenfleddereis karaktär. Självklart förstår jag hoppet att Saab eller Saab-generna kanske inte är helt döda - i den meningen att det kan finnas en framtid. Det är en bra idé, men enligt min mening (åtminstone för nu) ren illusion. Men som du vet hoppas hoppet senast ...

   Ändå är jag tacksam för Tom för att alltid hålla oss uppdaterade om de senaste utvecklingen om NEVS. Tidigare, och naturligtvis även efter konkursen, har jag alltid tänkt på de olika investerare, nu är det fortfarande igen. Men framför allt tack vare den fördjupade information och även de olika kommentarerna här på bloggen (jag tillhör den nya här, har bloggen som "upptäckte" fram till våren 2018, läs sedan dess, men med entusiasm varje inlägg) Jag har kommit till slutsatsen det som vi menar av Saab har tyvärr ingen framtid idag. Det finns (baserat på det aktuella läget, inte de skäl som ledde till konkurs) så många hinder: klyftan i olika hållare patent, den sista drain av know-how, den slutliga utflyttningen av designers, utvecklare och andra som för att vissa något och någon annan Saab stod minskningen av Stallbacka, blommande av Volvo som en följd av konkursen i Saab (personal, kompetens och en stor del av alla fall av de svenska Käuferkreies kan ha tagits), osv, osv .. och naturligtvis Timing som borde definitivt ha förstört någon svensk stats eller investerares intresse. Döda är död.

   Från det intellektuella arvet och de idéer som redan var extremt progressiva vid den tiden skulle det fortfarande finnas mycket att ta över eller vidareutveckla idag, t.ex. BioPower-Hybrid, E-Cabrio osv. Sad, sad, sad ...

   Men vem vet - kanske det kommer någon gång, eventuellt efter fler år, ge en nystart under (köpt) namn Saab, precis som andra döda bil namn återupplivades, några med intressanta resultat, vissa bara hemskt. Det återstår att se om det skulle vara något som tidigare Saab-vänner kunde identifiera sig med. Att det ändå kommer att vara något helt annat - och måste vara - enligt min mening, med tanke på den tid som förflutit klar ändå. Kanske är detta också en möjlighet: Hela bilindustrin står inför genomgripande förändringar och nytänkande (Engine, automatisk körning, etc.) så att de inte längre kunde åka dit ändå där du slutade nästan ett decennium sedan.

   • blank

    E 85 / din fråga

    Nej, jag vet att det inte finns en enda tank i D som fortfarande erbjuder E 85. Om det fanns en annan skulle literen vara så dyr som en liter gas av skattemässiga skäl eftersom vår lagstiftare bestämde och kontrollerade det. Namnlösa: Den fulla mineraloljeskatten på en till 85% förnybar och biologisk energikälla för att höja.

    Därför försvann E 85 nästan överallt, precis som i en deadline.

    • blank

     Tack för informationen! Jag hade tänkt eller hoppats att de då fortfarande skattebefriade köpta återförsäljarna borde återförsäljas så från tankningen. Men det är redan för länge sen, att det fortfarande kunde finnas sådana vilar någonstans.

     • blank

      Ja det är det. Återstående lager har sålts ut under lång tid och tankarna och dispensrarna flyttade snabbt och fylldes på ...

      Efterfrågan i D var större även vid de bästa E85-tiderna än erbjudandet eller som nätet skulle ha varit tillräckligt nära.

      D har kanske inte förlorat sin internationellt erkända roll som pionjär i frågor om klimatskydd utan anledning och inte fel? SAAB var inte det enda märket jag såg på E85-pelarna ...

      Vad vet du flera gånger för att rapportera om F (tack för det), men det gör mig (åtminstone lite) mod och hoppas att kanske också tänka D här igen och ändra kurs kunde. Även om biogas och etanol har mycket lite att göra med varandra. Detta kräver två separata förfaranden och system. Men i princip (varför inte slösa för en, liksom den andra användningen) har du helt rätt.
      F gör det. Vive la France! ! !

     • blank

      Ja, förhoppningsvis tittar Tyskland fortfarande på någonting från sin närmaste vän Frankrike.

      Förresten: Ett annat viktigt argument som illustrerar hela galenskapen med dieselhäxjakten är dagens uttalande från lungläkarna, som avslöjar irrelevansen för gränsvärdena. Det var för sent! Enligt en intervju med en lungläkare som jag just hörde på NDR sägs kväveoxider också vara naturliga ämnen som kroppen producerar själv. Dessutom överskrids gränsvärdet många gånger på en sommardag, till exempel när du går en promenad i skogen - producerad av bakterierna i skogsbotten!

      Jag kommer nu i alla fall skaffa mig en bränslebesparande diesel krom glasögon combo, hållbar (eftersom redan) produceras som miljövänliga sekundär och vinter bil för att rädda min underbara BioPower Griffin cabriolet! 🙂 Och nästa konvertibla resor till Sverige och södra Frankrike är redan planerade! 🙂

     • blank

      Ja, diesel, nyårsafton, ljus i huset, kor på betesmarken och till och med skogen ...

      Jag undersöker det otroligt komplexa spänningsfältet mellan människor, miljö, hälsa och natur själv nästan varje dag. Ju mer jag vet om det, desto fastare är jag övertygad om att vi, mänskligheten, nästan ingenting vet ...

      Och ändå finns det - förutom en viss kompetens - det finns knappast en medlem av förbundsdagen eller statens parlament som ju mer okunniga de är, ju mer exakt vet de inte vilken sugga som ska drivas genom byn med all sin kraft, makt och retorik ...

      PS
      Kväve är en integrerad del av luften / atmosfären vi andas in. Jag är inte förvånad över att kväveoxider också produceras i skogen. Kväveoxider kunde endast uteslutas på ett tillförlitligt sätt om all oxidation (inklusive förbränning av en diesel, en bensinmotor, ett ljus eller metabolismen av en bakterie) ägde rum i en atmosfär av rent syre. Kanske borde vi få vänner med den atmosfär vi har istället? Jag vet inte bättre ...
      Men kanske har den ena eller den andra parlamentarikern en horisont som sträcker sig mycket, mycket långt bortom min och den här? Men då ska han eller hon återvända till sin hemplanet och lämna detta till mänskligheten, bakterierna och skogen ...

      PS II
      Apropos skogar, återplantering och renaturering skulle gynna oss på många sätt. CO2- och syrebalansen i en växande (!) Skog är bara en aspekt. Skogen sval också. Visserligen bara mikro- och makroklimat, men i slutändan är det globala klimatet inget annat än summan av alla dess delar. Men du hör inte ens ett sådant krav från De gröna. Alla rider på samma gris. Den som körde henne över mållinjen först vinner. ”Än en gång finns det inget alternativ”, skrev en annan och tydligen smart läsare nyligen ...

 • blank

  Det finns ytterligare en intressant nyheter relaterad till NEVS:

  https://www.saabplanet.com/what-is-required-for-the-citizens-in-trollhattan-to-be-prepared-to-share-a-car-with-others/

  Följ den här länken och du lär dig att i Trollhättan har ett projekt börjat fråga invånarna om sina körvanor. Detta är gjort med målet om möjligt att använda NEVS-fordon för bildelning (i framtiden).
  För de flesta av oss är det förmodligen fortfarande vanligt att äga en bil. Omprövningen i riktning mot bildelning är i Sverige troligen önskad av politiken. (?) Drevet ska vara att vara elektrisk och autonom körning vid någon tidpunkt.

  • blank

   Intressant. Och rolig …

   Det sägs bland annat, och mutatis mutandis, att NEVZ är förmodligen den enda bilfabrikanten som vill minska antalet registrerade fordon. Du skapar dig själv på ett progressivt, miljömedvetet och osjälviskt sätt.

   Jag förutser att NEVZ finner det mycket svårt att ytterligare minska antalet godkända NEDC från den givna nollpunkten. Sanningen är att du är desperat ute efter en nisch där andra biltillverkare - som förtjänar namnet och faktiskt bygger bilar - kan ha glömt en bit av paj.

   Och när jag tittar på livsstil svenskar och andra skandinaver och strukturen på de relativt stora och glest befolkade länder med europeiska mått mätt, jag antar att samåkning är bara praktiskt för korta.
   Hur och med vem delar jag en bil när nästa granne är en kilometer eller tio kilometer bort och alla vill gå till bageriet, shoppa, på en festival, in i blåbäret, på jakt eller samla svamp samtidigt? Detta gäller även för många stadsbor som gillar att spendera mycket tid i naturen och i avlägsna, ofta till och med sina egna, hyddor ...

   Jag kan väl föreställa mig ett liv i Sverige. Men inte utan allt. Inte utan natur, utan hus, utan eldstad och utan båt och utan din egen bil som alltid är fritt tillgänglig (helst en relativt stor och fortfarande med AHK). Det låter kanske lite reaktionärt idag och som en vägran att gå vidare, men jag tycker det är helt enkelt realistiskt ...

 • blank

  Antal spel i ett till två siffror:

  Endast 7 läsare har tagits bort till 10 kommentarer hittills. Det beror inte på artikeln. Det är balanserat och informativt (tack). Ett troll med namnet Snurg genererade 24 kommentarer, lika många som de två sista artiklarna i NEVZ-kolumnen. Läsarna tyckte att testkörningen på en 9000 var så spännande och rörande att det finns 37 kommentarer under rapporten - en genererade mer än de senaste 3 NEVZ-relaterade artiklarna ...

  Strängt taget finns det till och med 11-kommentarer som genereras av 9000, eftersom 10-kommentarer i kategorin NEVZ inte refererar till NEVZ, men till ett holländsk museum. 26 NEVZ kommentarer lämnas på varje NEVZ artikel versus 8,66 för en troll och kontra 24 för en SAAB 37. Mellan Snurg och 9000 ingår också ett SAAB bild pussel med 9000 internationellt genererade kommentarer.

  Intresset för SAAB-förare i NEVZ är i en nedstigning att dyka. Den provköra en begagnad Saab, en inbyggd upp längs SAAB motor och historien bakom en färgglad klistermärken tas separat och ensam så spännande och flytta, som 3 att 4 meddelanden om NEVZ totalt. Fascinerande! ! !

  • blank

   Bara några nummer till morgonen: Gårdagens artikel var värt ett besök 2.5k-läsare. Exakt de värden som Troll Snurg hade.

   • blank

    Också fascinerande. Tack för informationen ...

    Samråd: Är antalet läsare kanske oberoende av artikeln och dess innehåll relativt konstant? Kommer inte varje abonnent och alla andra läsare åtminstone att ha en snabb titt, oavsett vad?

    Är läsarnas känslor och intressen i kommentarerna sålunda möjligen mer tillförlitliga än i de kanske relativt konstanta samtalen?

    Hur som helst, utöver de referenser och jämförelser jag gjort, har jag en känsla av att NEVZ-ämnet diskuterades här tidigare på ett mer emotionellt och engagerat sätt och med mer internationellt deltagande. Självklart kan jag ha fel, men när jag är i tvivel litar jag bara på statistiken som jag förfalskade själv ...

    Jo, det var ju en Kalauer. Låt oss säga det, siffror och fakta tillåter vanligtvis ett överraskande stort utrymme för olika tolkningar.

    Antalet läsare ensam verkar inte vara en tillförlitlig indikator på intressen eller möjliga förändringar i samma ...

    • blank

     Nej. Det som är slående är det fallande intresset för NEVS, som har dykt upp i flera månader. I gengäld har "normala" Saab-artiklar fler läsare än tidigare. En gammal 9000 slår en NEVS EV i allmänhetens intresse. Detta är relativt nytt.

     • blank

      Synd att det inte finns någon (värdig) efterträdare till SAAB. Men det är trevligt att läsarens intresse är så tydligt per SAAB. Det är en SAABBLOG 😉

      Det är också trevligt att bloggen började det nya året med ett stort antal mycket entusiastiska inlägg, precis som om bloggteamet profetiskt hade förutsett den relativt nya utvecklingen ...

      PS
      Och det är trevligt att du fortfarande inte har tagit NEVZ ur fokus. Vissa läsare har fortfarande en obruten optimism och ett obrutet intresse. Det kan fortsätta att förändras och minska, men för närvarande framgår detta (fortfarande) av kommentarerna. En fantastisk start för alla läsare ...

      Kan och borde man redan donera för 2020, eller är det för tidigt?

     • blank

      Det avtagande intresset för NEVS kan också vara relaterat till det faktum att elbilarna under tiden inte längre är lika obestridd när det gäller miljöprestanda.

      Som Herbert Hürsch korrekt kommenterade för några dagar sedan skulle välgjorda hybridbilar eller traditionella E 85-fordon faktiskt vara den bättre miljömässiga lösningen jämfört med rent elbilar. Tyvärr erbjuds E 85 nästan inte längre i Tyskland av en smal anledning - till skillnad från till exempel i Frankrike (fortfarande tillgänglig där på många bensinstationer).

     • blank

      Det är verkligen korrekt vad Detlef Rudolf skriver. Dessutom: 2012 en elbil skulle ha varit något speciellt. Under tiden irriterade den kritikfria förespråkandet av elbilar bara av vissa delar av pressen och politiken. Och även en Tesla tyckte jag att det var bra, du vill inte köra längre om du läser Teslas folk attityd i relevanta forum.

     • blank

      Hej Herr Rudolf,

      Ämnet Hybrid / E 85 Jag ser exakt samma! I Frankrike, inte bara "fortfarande" utan också på grund av ett initiativ från regeringen, sedan 2018 blir 85 alltmer på E 1.000. Var det i april lite mer än 3.000, det borde nu vara bra över 85 bensinstationer där E 60 säljs till ett literpris av cirka 70 till 85 cent! I vissa distrikt i södra Frankrike har bussar nyligen drivits uteslutande med E 85, som erhålls från avfall från vinproduktion. Om du tänker på den missgynnade tyska energipolitiken kan du bara bli arg och skaka ditt huvud inför obegrip! Vad är egentligen med alla biogasväxter här i landet? Från vilken kunde vunnas istället för gas så bra E XNUMX.

      En fråga: Du skriver "Tyvärr kommer E 85 att erbjudas på en spetsig grund i Tyskland, såväl som nej mer".

      Vet någon fortfarande någon bensinstation i Tyskland som för närvarande erbjuder E 85 ?? För relevant och relevant information skulle jag vara villig att göra en högre donation till bloggen, även för 2020! 🙂

 • blank

  Tro inte på att NEVS bara kan överleva på elbilar ensam.

  • blank

   Hybridfordon tillverkade i Trollhättan skulle också vara trevliga - åtminstone för den europeiska marknaden. Varför inte använda det gamla varumärket igen? Låt oss se vad Evergrande har på pannan.

   2
   2
 • blank

  Tack till redaktionen för denna "upplysande" artikel. Det är förmodligen de många okända fakta från Fjärran Östern som gör en objektiv bedömning av hela situationen svår / omöjlig ...
  Oavsett om det visar sig vara ett "lyckligt slut" ... kommer vi att se och läsa. Jag tror att tanken på att använda "lekpengar" av megarika är möjlig. Jag kan inte bedöma om detta är användbart för marknaden ... Tiden kommer att visa om stor storlek betyder långsiktig framgång. Jag är fortfarande skeptisk.
  Denna artikel visar också hur snabbt företag, ansvarsområden och kassaflöden förändras !!!

 • blank

  .. tack för texten. Låt oss vänta och köra SAAB! … ..Och om något nytt kommer från Sverige som vi gillar, .. allt trevligare!

 • blank

  Faktum är att NEVS har varit engagerad i ökad marknadsföring i olika sociala medier de senaste veckorna. Långsamt verkar hela saken börja rulla, för vilken man har hört nästan ingenting i åratal.

  Men vad ska man tänka på övertagandet? Volvo togs över då med ekonomiska svårigheter, men det fanns en fungerande produktion, det fanns fordon och - en del av vad som för mig också står för Volvos framgång - SAAB gick i konkurs under denna period av Volvos växande framgång. Många ingenjörer har hittat vägen till Volvo. Den nya Volvo sedan har nyligen startat i mittkonsolen av en anledning 😉

  Och även om Volvo har sparat en kinesisk investering, hoppas jag inte att Evergrande är frestad att förhandla om SAAB AB: s varumärke. Det är dåligt att NEVS är historien om den ursprungliga SAAB, milstolpen som nås av 99 Turbo eller den högt beprövade 900 Convertible för marknadsföringsevenemang och vilar på den.

  Tvärtom kan det vara intressant att veta hur patenten distribueras.
  Finns det en kunskapsnivå? För några försök att få varumärket tillbaka till livet.

  3
  1
 • blank

  För stor för att misslyckas ...

  ... är en nyckelfras i artikeln för mig. Enligt den västerländska uppfattningen är den främst inriktad på den senaste stora finanskrisen. Ergo på internationellt fungerande västra banker och fastighetsbubblan, särskilt i USA.

  För stor för att misslyckas ...

  ... har gått igenom mitt huvud i samband med NEVZ under en tid. Du är inte en biltillverkare förrän du faktiskt har byggt och sålt bilar. NEVZ har löst denna fråga elegant och med minimal ansträngning. Du har helt enkelt byggt en handfull SAAB 9-3 sedans och från och med nu kan du kalla dig en "biltillverkare" - oavsett om du själv utvecklat dem, oavsett hur få bilar det var, oavsett hur höga investeringar och belopp Förluster sedan SAAB: s övertagande är.

  För det är inte det här handlar om. Efter den (västra) fastighetsbubblan kommer den (östra) bilbubblan. KJJ och andra kommer att göra deras skära eller ha gjort så länge sedan. Västra eller östra förståelse av situationen eller inte, med NEVZ är det lika lite om konkurrenskraftiga och högkvalitativa bilar, som det tidigare gick i USA för rockfastigheter.

  Det är poker. Och den som betraktar sin egen satsning mindre än sina egna vinster har vunnit.
  Privata miljoner eller miljarder som mycket personliga lek- och fickpengar. Vi får se …

  • blank

   ”För stort för att misslyckas” betyder antagligen något annat än saken med den västra fastighetsbubblan eller till och med den östra bilbubblan - jag anser inte att den senare existerar eftersom den stora efterfrågan på bilar faktiskt finns.

   Ett passande exempel skulle vara GM i USA - ibland världens största biltillverkare.

   Som det var känt, för ett par år sedan, när konkurs och truende slutförande av detta företag ingripit amerikanska statskassan skyddat och sänka nedgången med statligt stöd miljarder.

   Jag skulle klassificera sådana transaktioner som involverar stora företag i kategorin ”för stor för att misslyckas” - Evergrande-konglomeratet hör säkert också till denna kategori.

   • blank

    Vi kan diskutera detaljerna här ...

    Men om du placerar "Evergrande-konglomeratet" i denna kategori ("för stort för att misslyckas"), är vi överens om alla väsentliga punkter.

    Vad ska eller kan jag motsätta dig? ? ?

    Jag tycker att jämförelsen av en immobile med en bilbubbla är mycket stimulerande och användbar, om bara av semantiska, semiotiska skäl. När det gäller NEVZ och Kina ser jag dock definitivt andra referenser. Till exempel det faktum att NEVZ bara är ett av 400 företag där som vill ägna sig åt elbilar ...

    Det här är nästan den rena kulturen hos en bubbla som du är en del av en stor helhet, som redan är betydligt större än vad marknaden någonsin kommer att ge mening. Jag är övertygad om att Kina har ett behov av att komma ikapp på denna punkt (dock modernt kan du vara där).

    Västra demokratierna har arbetat med den sociala marknadsekonomin senast andra världskriget. Under ett par år har det oemokratiska Kina, som är tvivelaktigt i frågor om mänskliga rättigheter, försökt övervinna dessa sociala marknadsekonomier med sin egen och sedan dess plötsligt radikalt antisocial marknadsekonomi.

    I teorin är detta bra förutsättningar för äventyrare. Men du måste också vidta åtgärder innan bubblan spricker. Tja! ! ! Gå bara för det, KJJ ...

 • blank

  Redan spännande (igen) ... Kanske gör Evergande NEVS till Tesla 2.0? Eller förhandla med SAAB AB och köp tillbaka varumärkesrättigheterna. Ja, ja, man kan drömma.

  2
  3
 • blank

  Tydligen måste kineserna säga det nu i Betreibs-världen men det är alltid spännande med dem. Är det på gång eller misslyckas någonstans på vägen till framgång?
  Låt oss hoppas att Sverige håller fast.

Kommentarer är stängda.