Evergrande - Hoppas för Trollhättan?

Nu drömmer de igen i Sverige. Förhoppningen om bilproduktion i Trollhättan är omvänd. Efter införandet av Evergrande Health Industry Group Limited vid NEVS, vilket är inget annat än en övertagande. Evergrande äger nu 51% av aktierna och representerar majoriteten i styrelsen.

Evergrande - ny chans för Trollhättan

930 miljoner amerikanska dollar (818 miljoner €) kommer att lösas i två delar. Den första betalning över 430 miljoner amerikanska dollar var på 15. Januari, resten till 31.01.2019. Således värderas NEVS till omkring 1.6 miljarder €. Är företaget värt det här beloppet?

Ja, säger en vän som ligger närmare bilindustrin än jag. På plussidan är fabriken i Tianjin, som nästan är färdig. Produktions- och försäljningslicensen och en elbil, som åtminstone ligger nära produktionsförmågan. Dessutom är fastigheten i Sverige, med ett utvecklingscenter och en ej producerbar bilfabrik. Dessutom skulle det finnas den tillkännagivna fabriken i Shanghai; dess status är oklart.

Vem är Evergrande?

Grundare Hui Ka Yan (kallas också som Xu Jiayin) anses vara ett av de rikaste människorna i Kina, och Evergrande sägs vara den näst största byggherren av fastigheter. 7 miljoner kineser bor i sina 30 miljoner hem. 140.000-personer arbetar för Evergrande. Företaget är framgångsrikt, men också kraftfullt. Evergrande-koncernen är djupt skuldsatt. Enligt information från SvD 94-miljarder i skulder förväntas ha uppkommit. Tricky: Halvdelen av skulden är av kortsiktig natur och måste refinansieras inom de kommande 12 månaderna.

Det slår Evergrande i en dålig fas. Den kinesiska fastighetsmarknaden är i isiga förhållanden och de stora aktörerna lider av hög skuldnivå. I denna miljö blir det allt svårare för koncernen att höja ny kapital. Bolaget betalar därför högriskpremier, eftersom 2018 betalar 13.75% ränta på 5-nominerade obligationer.

I oktober gjorde 2018 ett ovanligt drag till Evergrande. Från ett nytt 1,8-miljarder US-dollar-obligationer måste grundaren Xu Jiayin 1-miljarder rita dig själv för att säkerställa ytterligare finansiering av koncernen.

För europeiska öron låter siffrorna katastrofala och tvivel uppstår. Vi har dock lärt oss att Kina spelar med sina egna lagar. Förutom fakta, användbarhet för systemet, nätverk med linjaler och tillgång till hemlig statsfinansiering är minst lika viktigt. Och det är troligt sant för Evergrande, som är giltigt överallt i världen: "too big to fail".

Evergrande-koncernen står för spektakulära investeringar, liksom för spontan återtagande från investeringar. I 2015 lanserade koncernen en investering på 12 miljarder dollar i solenergianläggningar i Kina. Men slutade sitt engagemang plötsligt - pekar på en förändrad marknadsmiljö.

Evergrande driver in i fordonsindustrin

Den mest spektakulära rivningen hittills var investeringen i Faraday Future, I det absoluta lyxiga e-bilsegmentet ville Evergrande 700 investera miljoner amerikanska dollar men drog helt oväntat åtagandet. Sedan dess har parterna hävdat i domstol. Det handlar om stöld av immateriella rättigheter, den påstådda planerade kalla övertagandet av det amerikanska företaget FF by Chinese. Och FF vill tvinga Evergrande till den pantsatta investeringen. Projektet är i första hand gjord av is.

Investeringen i FF var ett av byggstenarna i 2018s tillkännagivna diversifieringsstrategi för Evergrande-koncernen. På 23. September 2018 tillkännagav företagets strategiska samarbete med Guanghui-koncernen, ett av landets största bilhandlare. Guanghui förväntas sälja 6 miljoner nya bilar årligen. Everging har sedan dess blivit den näst största aktieägaren i Guanghui-koncernen.

På 17. Februari, kort efter förvärvet av NEVS, tillkännagav Evergrande High Technology Group också 2. Januari ägde rum Stiftelsen Evergrande Smart Charging Technology. Ett laddningsteknikföretag för att bygga laddningsinfrastruktur för elbilar. Strategisk diversifiering drivs kraftfullt.

De två investeringarna i Faraday Future och NEVS AB kunde inte vara mer annorlunda. Farday förankras i det prestigefyllda och lönsamma lyxsegmentet. NEVS vill leverera flottaffärsverksamheten med mycket lägre intäkter. Den futuristiska FF91 är ett synligt mer konservativt elbilbegrepp av NEVS.

Det är fråga om vad NEVS står för, och vad Evergrande vill se i NEVS? I efterhand är profilen för NEVS suddig. Du ville redan vara så mycket. Från Saabs efterträdare till Tesla Jäger, kontraktstillverkare, hårdvaruleverantör till global leverantör av hållbar rörlighet.

Hoppas för Trollhattan?

I svenska medier drömmer de igen om en produktion i Trollhättan. Det ska vara möjligt innan 2020, ska läsas. Men fabriken i Stallbacka är plundrad, delar sändes till Tianjin. Stora investeringar behövs, och frågan uppstår om vad man ska göra med de historiska väggarna i industrin 4.0. Fabriken brukade vara den mest moderna i GM-nätverket. Men det är bra 10 - 15 år sedan och inte längre relevant idag.

Tiderna kunde bli bättre för NEVS AB. För första gången på länge finns den saknade tydliga aktieägarstrukturen med en enkel majoritet. Evergrande har ledarskap, grundare Kai Johan Jiang är från och med nu bara i andra raden. Detta kan påskynda processer, vara användbart för inriktning och slutligen en väldefinierad profil.

300 miljoner amerikanska dollar sägs ha övergått av Evergrande. Gruppen har åtagit sig till ytterligare en miljard. Likviditetskrisen är över, men inte krisen i stablebacka. Avgång av Chef för utveckling och andra tjänsteleverantörer under de senaste veckorna kan ses i samband med förvärvet av Evergrande. NEVS grundare Kai Johan Jiang har övervakat löner under den senaste veckan 3% ökade, Som ett tecken på att krisen är över nu. Är det nog?

Allt är möjligt. Ingenting är säkert.

Konsekvenserna av förvärvet av NEVS AB av Evergrande och Xu Jiayin är svåra att bedöma. För vår europeiska förståelse talar flera fakta mot det. Men vår västerländska förståelse för Kina och systemets regler spelar säkert en roll i detta. Det kan inte vara fel att återkalla en annan övertagande för några år sedan.

På 28. Mars 2010, en viss Mr Li Shufu köpte Volvos varumärke från Ford. Han fick liten chans i Sverige då. Han var en tom skiffer, hans bakgrund ansågs tveksamt. Han antogs vara opåverkad, oförståelig för Sverige och varumärket.

Omkring 13 miljarder dollar har sedan dess investerat i Göteborg påstås inte rika Mr Li Shufu. Idag Geely grupp av framgångsrika privata biltillverkaren i Kina med de högsta tillväxttakterna i världen. Volvo har kommit med kinesiska pengar till nya krafter, London Taxi, Lotus, Proton, Lynk & Co och 9.7% av Mercedes inkluderar 9 år senare också till sfären av Li Shufu.

Du måste vänta och se vad tiden kommer att ta med. De kommande veckorna, månaderna. Därför är allt möjligt för NEVS, Evergrande och Trollhättan. Ingenting är säkert.

31 tankar också "Evergrande - Hoppas för Trollhättan?"

 • Tydligen måste kineserna säga det nu i Betreibs-världen men det är alltid spännande med dem. Är det på gång eller misslyckas någonstans på vägen till framgång?
  Låt oss hoppas att Sverige håller fast.

 • Redan spännande (igen) .... Kanske Evergande från NEVS gör Tesla 2.0? Eller förhandla med SAAB AB och återköp av varumärkesrättigheterna. Ja, ja, du kanske drömmer.

  2
  3
 • För stor för att misslyckas ...

  ... är för mig en nyckelfunktion i artikeln. Enligt västerländsk förståelse är han särskilt inriktad på den senaste stora finanskrisen. Ergo på internationellt aktiva västbanker och fastighetsbubblan, speciellt i USA.

  För stor för att misslyckas ...

  ... har varit i mina tankar för en tid nu i samband med NEVZ. Du är inte en automaker tills du faktiskt har byggt och sålt bilar. NEVZ har löst denna fråga elegant och med minimal ansträngning. Du har just byggt en handfull SAAB 9-3 sedans och nu kan du kalla dig en "biltillverkare" - oavsett om du själv har utvecklat det, oavsett hur få bilar det var, oavsett hur hög investering och Förluster sedan SAAB-förvärvet.

  För det är inte det här handlar om. Efter den (västra) fastighetsbubblan kommer den (östra) bilbubblan. KJJ och andra kommer att göra deras skära eller ha gjort så länge sedan. Västra eller östra förståelse av situationen eller inte, med NEVZ är det lika lite om konkurrenskraftiga och högkvalitativa bilar, som det tidigare gick i USA för rockfastigheter.

  Det är poker. Och den som betraktar sin egen satsning mindre än sina egna vinster har vunnit.
  Privata miljoner eller miljarder som en mycket personlig lek och fickpengar. Du kommer att se ...

  • Med "för stor att misslyckas" menas något annat än det med den västerländska fastighetsbubblan eller till och med den östra bilbubblan - den senare anser jag inte ens existera, eftersom den stora efterfrågan på bilar där faktiskt finns.

   Ett passande exempel skulle vara GM i USA - ibland världens största biltillverkare.

   Som det var känt, för ett par år sedan, när konkurs och truende slutförande av detta företag ingripit amerikanska statskassan skyddat och sänka nedgången med statligt stöd miljarder.

   Jag skulle klassificera sådana processer kring stora företag i kategorin "för stor för att misslyckas" - Evergrands konglomerat hör till viss del också i denna kategori.

   • Tja, vi kan argumentera här om detaljerna ...

    Men om du placerar "Evergrands konglomerat" i denna kategori ("för stor för att misslyckas"), så är vi överens om alla väsentliga aspekter.

    Vad ska eller kan jag motsätta dig? ? ?

    Jag finner jämförelsen av en immobile med en bilbubbla som redan är semantisk, semiotisk, mycket tilltalande och också användbar. När det gäller NEVZ och Kina ser jag emellertid fortfarande andra referenser. Till exempel är det faktum att NEVZ bara är ett av 400-företag som vill ägna sig åt EV-apparater ...

    Det här är nästan den rena kulturen hos en bubbla som du är en del av en stor helhet, som redan är betydligt större än vad marknaden någonsin kommer att ge mening. Jag är övertygad om att Kina har ett behov av att komma ikapp på denna punkt (dock modernt kan du vara där).

    Västra demokratierna har arbetat med den sociala marknadsekonomin senast andra världskriget. Under ett par år har det oemokratiska Kina, som är tvivelaktigt i frågor om mänskliga rättigheter, försökt övervinna dessa sociala marknadsekonomier med sin egen och sedan dess plötsligt radikalt antisocial marknadsekonomi.

    Dessa är teoretiskt bra förutsättningar för lyckliga riddare. Men du måste också komma till kursen, innan bubblan spricker. Tja, på! ! ! Bara gå för det, KJJ ...

 • Faktum är att NEVS har varit engagerad i ökad marknadsföring i olika sociala medier de senaste veckorna. Långsamt verkar hela saken börja rulla, för vilken man har hört nästan ingenting i åratal.

  Men vad ska man tänka på förvärvet? Även om Volvo då också var under ekonomiska svårigheter, men det fanns en fungerande produktion där fanns fordon och, som en del av Volvos framgång för mig, har SAAB gått i konkurs under denna period av Volvos växande framgång. Många ingenjörer har hittat sig till Volvo. Den nya Volvo-sedan kan inte startas för ingenting i mittenkonsolen senast 😉

  Och även om Volvo har sparat en kinesisk investering, hoppas jag inte att Evergrande är frestad att förhandla om SAAB AB: s varumärke. Det är dåligt att NEVS är historien om den ursprungliga SAAB, milstolpen som nås av 99 Turbo eller den högt beprövade 900 Convertible för marknadsföringsevenemang och vilar på den.

  Tvärtom kan det vara intressant att veta hur patenten distribueras.
  Finns det en kunskapsnivå? För några försök att få varumärket tillbaka till livet.

  3
  1
 • Tack för texten. Låt oss vänta och köra SAAB! ... och när något nytt från Sverige kommer till vår smak, desto vackrare!

 • Tack också till redaktionen för denna "upplysande" artikel. Det är förmodligen de många okända fakta från Fjärran Östern som gör en faktisk utvärdering av hela situationen svår / omöjlig ...
  Om detta kommer att bli en "bra slut" ... kommer vi att se och läsa. Tanken att använda "spelpengar" från Mega Oaks anser jag möjligt. Om detta är användbart för marknaden ..., kan jag inte döma. Vare sig ren storlek betyder långsiktig framgång, kommer tiden att berätta. Jag är fortfarande skeptisk.
  Denna artikel visar också hur snabbt företag, ansvarsområden och kassaflöden förändras !!!

 • Tro inte på att NEVS bara kan överleva på elbilar ensam.

  • Också trevligt skulle vara hybridfordon som tillverkas i Trollhättan - åtminstone för den europeiska marknaden. Varför inte igen under det gamla varumärket. Låt oss vänta och se vad Evergrande har på pannan.

   2
   2
 • Antal spel i ett till två siffror:

  Endast 7-läsare har tagits bort till 10-kommentarer hittills. Artikeln är inte. Det är balanserat och informativt (tack). En troll som heter Snurg har genererat 24-kommentarer, så många som de två sista artiklarna i NEVZ-kolumnen tillsammans. Testkörningen hos en 9000 som även hittades läsare så spännande och flyttade att 37-kommentarerna befann sig under rapporten - en mer än de senaste 3 NEVZ-relaterade artiklarna samlade ihop ...

  Strängt taget finns det till och med 11-kommentarer som genereras av 9000, eftersom 10-kommentarer i kategorin NEVZ inte refererar till NEVZ, men till ett holländsk museum. 26 NEVZ kommentarer lämnas på varje NEVZ artikel versus 8,66 för en troll och kontra 24 för en SAAB 37. Mellan Snurg och 9000 ingår också ett SAAB bild pussel med 9000 internationellt genererade kommentarer.

  Intresset för SAAB-förare i NEVZ är i en nedstigning att dyka. Den provköra en begagnad Saab, en inbyggd upp längs SAAB motor och historien bakom en färgglad klistermärken tas separat och ensam så spännande och flytta, som 3 att 4 meddelanden om NEVZ totalt. Fascinerande! ! !

  • Bara några nummer till morgonen: Gårdagens artikel var värt ett besök 2.5k-läsare. Exakt de värden som Troll Snurg hade.

   • Också fascinerande. Tack för infoen ...

    Samråd: Är antalet läsare kanske oberoende av artikeln och dess innehåll relativt konstant? Kommer inte varje abonnent och alla andra läsare åtminstone att ha en snabb titt, oavsett vad?

    Är läsarnas känslor och intressen i kommentarerna sålunda möjligen mer tillförlitliga än i de kanske relativt konstanta samtalen?

    I vilket fall som helst, utöver de referenser och jämförelser jag har gjort, har jag en känsla av att NEVZs ämne diskuterades här tidigare med mer känsla och engagemang och med mer internationellt deltagande. Naturligtvis kan jag fel på det, men i tvivel litar jag bara på statistiken, som jag förfalskade mig själv ...

    Jo, det var ju en Kalauer. Låt oss säga det, siffror och fakta tillåter vanligtvis ett överraskande stort utrymme för olika tolkningar.

    Antalet läsare ensam verkar inte som en tillförlitlig indikator på intressen eller möjliga förändringar av samma sak.

    • Nej. Slående är det avtagande intresset för NEVS, som har kommit upp i månader. I gengäld har "normala" Saab-artiklar flera läsare än tidigare. En gammal 9000 slår en NEVS EV i allmänhetens intresse. Detta är relativt nytt.

     • Synd att det inte finns någon (värdig) efterträdare till SAAB. Men det är trevligt att läsarens intresse är så tydligt per SAAB. Det är en SAABBLOG 😉

      Trevligt också att bloggen började med en mängd mycket entusiastiska inspelade bidrag i det nya året, precis som om bloggruppen hade förutsatt den relativt nya utvecklingen profetiskt ...

      PS
      Och trevligt, att du inte har tagit NEVZ ur fokus. Vissa läsare har fortfarande en obruten optimism och ett oavbrutet intresse. Det kan fortsätta att förändras och minska, men för tillfället framgår det fortfarande av kommentarerna. En fantastisk start för alla läsare ...

      Kan och borde man redan donera för 2020, eller är det för tidigt?

     • Det avtagande intresset för NEVS kan också vara relaterat till det faktum att elbilarna under tiden inte längre är lika obestridd när det gäller miljöprestanda.

      Som Herbert Hürsch korrekt kommenterade för några dagar sedan skulle välgjorda hybridfordon eller till och med gammaldags E 85-fordon verkligen vara den bättre lösningen i jämförelse med rena elektriska bilar. Tyvärr, E 85 med en tjusig rättfärdigande i Tyskland lika bra som inte längre tillgänglig - till skillnad från till exempel i Frankrike (där många märke bensinstationer fortfarande finns tillgängliga).

     • Det är verkligen korrekt vad Detlef Rudolf skriver. Dessutom: 2012 en elbil skulle ha varit något speciellt. Under tiden irriterade den kritikfria förespråkandet av elbilar bara av vissa delar av pressen och politiken. Och även en Tesla tyckte jag att det var bra, du vill inte köra längre om du läser Teslas folk attityd i relevanta forum.

     • Hej Herr Rudolf,

      Ämnet Hybrid / E 85 Jag ser exakt samma! I Frankrike, inte bara "fortfarande" utan också på grund av ett initiativ från regeringen, sedan 2018 blir 85 alltmer på E 1.000. Var det i april lite mer än 3.000, det borde nu vara bra över 85 bensinstationer där E 60 säljs till ett literpris av cirka 70 till 85 cent! I vissa distrikt i södra Frankrike har bussar nyligen drivits uteslutande med E 85, som erhålls från avfall från vinproduktion. Om du tänker på den missgynnade tyska energipolitiken kan du bara bli arg och skaka ditt huvud inför obegrip! Vad är egentligen med alla biogasväxter här i landet? Från vilken kunde vunnas istället för gas så bra E XNUMX.

      En fråga: Du skriver "Tyvärr kommer E 85 att erbjudas på en spetsig grund i Tyskland, såväl som nej mer".

      Vet någon fortfarande någon bensinstation i Tyskland som för närvarande erbjuder E 85 ?? För relevant och relevant information skulle jag vara villig att göra en högre donation till bloggen, även för 2020! 🙂

 • Det finns ytterligare en intressant nyheter relaterad till NEVS:

  https://www.saabplanet.com/what-is-required-for-the-citizens-in-trollhattan-to-be-prepared-to-share-a-car-with-others/

  Följ den här länken och du lär dig att i Trollhättan har ett projekt börjat fråga invånarna om sina körvanor. Detta är gjort med målet om möjligt att använda NEVS-fordon för bildelning (i framtiden).
  För de flesta av oss är det förmodligen fortfarande vanligt att äga en bil. Omprövningen i riktning mot bildelning är i Sverige troligen önskad av politiken. (?) Drevet ska vara att vara elektrisk och autonom körning vid någon tidpunkt.

  • Intressant. Och roligt ...

   Det sägs bland annat, och mutatis mutandis, att NEVZ är förmodligen den enda bilfabrikanten som vill minska antalet registrerade fordon. Du skapar dig själv på ett progressivt, miljömedvetet och osjälviskt sätt.

   Jag förutser att NEVZ finner det mycket svårt att ytterligare minska antalet godkända NEDC från den givna nollpunkten. Sanningen är att du är desperat ute efter en nisch där andra biltillverkare - som förtjänar namnet och faktiskt bygger bilar - kan ha glömt en bit av paj.

   Och när jag tittar på livsstil svenskar och andra skandinaver och strukturen på de relativt stora och glest befolkade länder med europeiska mått mätt, jag antar att samåkning är bara praktiskt för korta.
   Hur och med vilka jag delar en bil om grannen är en eller 10 kilometer bort och alla vill samla bageriet, shopping, på en festival i blåbär, jakt eller svamp samtidigt? Detta gäller även för många stadsbor som gillar att tillbringa mycket tid i naturen och fjärr, ofta till och med sina egna hytter ...

   Jag kan väl föreställa mig ett liv i Sverige. Men inte utan allting. Inte utan naturen, utan ett hus, utan eld och utan en båt och utan egen och alltid fritt tillgängliga bil (helst en relativt stor och fortfarande med AHK). Det kanske låter lite reaktionärt idag och ett vägran att utvecklas, men jag tycker att det bara är realistiskt ...

 • När det gäller NEVS-artikeln gillar jag verkligen att läsa Saabblog, men jag hoppar över NEVS-artikeln mer eller mindre, det handlar om Saab, jag läser mycket noggrant att varje Saabinformation jag tycker är viktig. Även om jag inte har 9000 är chansen att jag så småningom kör en 9000 mycket högre än att driva en Nevs Saab.

  • Jag känner på samma sätt! Jag skummer bara över NEVS-artiklar eftersom jag tycker att NEVS ingenting har att göra med Saab, eller vad vi älskar om dessa fina och speciella bilar. För mig har det hela bara Leichenfleddereis karaktär. Självklart förstår jag hoppet att Saab eller Saab-generna kanske inte är helt döda - i den meningen att det kan finnas en framtid. Det är en bra idé, men enligt min mening (åtminstone för nu) ren illusion. Men som du vet hoppas hoppet senast ...

   Ändå är jag tacksam för Tom för att alltid hålla oss uppdaterade om de senaste utvecklingen om NEVS. Tidigare, och naturligtvis även efter konkursen, har jag alltid tänkt på de olika investerare, nu är det fortfarande igen. Men framför allt tack vare den fördjupade information och även de olika kommentarerna här på bloggen (jag tillhör den nya här, har bloggen som "upptäckte" fram till våren 2018, läs sedan dess, men med entusiasm varje inlägg) Jag har kommit till slutsatsen det som vi menar av Saab har tyvärr ingen framtid idag. Det finns (baserat på det aktuella läget, inte de skäl som ledde till konkurs) så många hinder: klyftan i olika hållare patent, den sista drain av know-how, den slutliga utflyttningen av designers, utvecklare och andra som för att vissa något och någon annan Saab stod minskningen av Stallbacka, blommande av Volvo som en följd av konkursen i Saab (personal, kompetens och en stor del av alla fall av de svenska Käuferkreies kan ha tagits), osv, osv .. och naturligtvis Timing som borde definitivt ha förstört någon svensk stats eller investerares intresse. Döda är död.

   Från det andliga arv och då redan extremt progressiva idéer, skulle det inte finnas med i dag för att ta still några eller längre, såsom BioPower Hybrid, E-Cabrio etc. Sad, sad, sad ...

   Men vem vet - kanske det kommer någon gång, eventuellt efter fler år, ge en nystart under (köpt) namn Saab, precis som andra döda bil namn återupplivades, några med intressanta resultat, vissa bara hemskt. Det återstår att se om det skulle vara något som tidigare Saab-vänner kunde identifiera sig med. Att det ändå kommer att vara något helt annat - och måste vara - enligt min mening, med tanke på den tid som förflutit klar ändå. Kanske är detta också en möjlighet: Hela bilindustrin står inför genomgripande förändringar och nytänkande (Engine, automatisk körning, etc.) så att de inte längre kunde åka dit ändå där du slutade nästan ett decennium sedan.

   • E 85 / din fråga

    Nej, jag vet att det inte finns en enda tank i D som fortfarande erbjuder E 85. Om det fanns en annan skulle literen vara så dyr som en liter gas av skattemässiga skäl eftersom vår lagstiftare bestämde och kontrollerade det. Namnlösa: Den fulla mineraloljeskatten på en till 85% förnybar och biologisk energikälla för att höja.

    Därför försvann E 85 nästan överallt, precis som i en deadline.

    • Tack för informationen! Jag hade tänkt eller hoppats att de då fortfarande skattebefriade köpta återförsäljarna borde återförsäljas så från tankningen. Men det är redan för länge sen, att det fortfarande kunde finnas sådana vilar någonstans.

     • Ja, det är så som det är. Återstående lager har sålts länge och tankarna och automaterna byttes snabbt över och fylldes annorlunda ...

      Efterfrågan i D var större även vid de bästa E85-tiderna än erbjudandet eller som nätet skulle ha varit tillräckligt nära.

      D har inte förlorat sin internationellt erkända roll som en pionjär i frågor om klimatskydd, inte utan anledning och inte felaktigt? SAAB var inte det enda märket jag såg på E85-kolumnerna ...

      Vad vet du flera gånger för att rapportera om F (tack för det), men det gör mig (åtminstone lite) mod och hoppas att kanske också tänka D här igen och ändra kurs kunde. Även om biogas och etanol har mycket lite att göra med varandra. Detta kräver två separata förfaranden och system. Men i princip (varför inte slösa för en, liksom den andra användningen) har du helt rätt.
      F gör det. Vive la France! ! !

     • Ja, förhoppningsvis tittar Tyskland fortfarande på någonting från sin närmaste vän Frankrike.

      Förresten: Ett annat viktigt argument som illustrerar hela galskapen hos diesel häxjakt, är dagens åsikt av de lungläkare som avslöjar gränsernas irrelevans. Det var för sent! Enligt en intervju med en pulmonolog, som jag just hört vid NDR, bör kväveoxider också vara naturliga ämnen som kroppen producerar sig själv. Dessutom, till exempel på en sommardag under en promenad i skogen, överskreds gränsen många gånger över - producerad av bakterierna i skogsgolvet!

      Jag kommer nu i alla fall skaffa mig en bränslebesparande diesel krom glasögon combo, hållbar (eftersom redan) produceras som miljövänliga sekundär och vinter bil för att rädda min underbara BioPower Griffin cabriolet! 🙂 Och nästa konvertibla resor till Sverige och södra Frankrike är redan planerade! 🙂

     • Ja, diesel, nyårsafton, ljus i huset, kor i betet och även skogen ...

      Jag gör min egen forskning nästan varje dag på det otroligt komplexa spänningsområdet mellan människor, miljö, hälsa och natur. Ju mer jag vet om det, ju mer övertygad jag är att vi, mänskligheten, fortfarande vet nästan ingenting ...

      Och ändå finns det - förutom några, och massor av expertis - knappast en medlem av förbundsdagen eller provinsförsamlingarna, som, beroende okunnig, är det inte att veta så exakt som sår är det bara att skjuta med all sin kraft, makt och retorik genom byn ...

      PS
      Kväve är en integrerad del av vår andningsluft / atmosfär. Att kväveoxider också produceras i skogen förvånar mig inte längre. Kväveoxider kan endast utesluta ett tillförlitligt sätt när all oxidation (bara förbränning av diesel, en bensinmotor, ett ljus eller metabolismen av en bakterie) i en atmosfär skulle äga rum av ren syrgas. Kanske borde vi göra vänner med atmosfären vi har istället? Jag vet inte bättre ...
      Kanske har en eller andra parlamentariker en horisont som går utöver gruvan och jordens väldigt väldigt väldigt långt? Men då ska han eller hon också återvända till hemmaplanet och låta den här mänskligheten, bakterierna och skogen ...

      PS II
      Tala om skog, omplantering och restaurering, vi skulle gynna på många sätt. CO2 och syrebalansen hos en växande (!) Skog är bara en aspekt. Skogar också coola. Även om det bara är mikro- och makroklimatiskt, men i sista hand är det globala klimatet inget annat än summan av alla delar. Men en sådan efterfrågan hör inte ens från gröna. Alla rider på samma gris. Den som först körde dem över mållinjen vann. "Det är något av inget alternativ", skrev en ny nyligen och tydligen smart läsare ...

 • Jag läste att den svenska regeringen kommer att förbjuda från 2030 diesel- och bensinmotorer, det vill säga av 2030 på är inte mer förbränningsmotorer säljs i Sverige meddelandet. Betydelse för NEVS ?? Det är ett kinesiskt företag ändå. Tekniköverföring, som kontinuerligt från Eurooa till Kina - ett land som inte rättar sig efter internationella avtal, brutit utländska immateriella rättigheter och rättigheter, ignorerar de mänskliga rättigheterna, vet varken uttryck eller pressfrihet, värsta arbetsvillkoren i Manchester kapitalismen tolereras etc. - i olika Branscher som äger rum är en katastrof!

  • Jag var tvungen att smälta det först. Jag känner inte (ännu) meddelandet, men om du skriver det kommer det att vara sant. Beslutet är också inte utan förebilder ...

   Danmark och Norge har emellertid inte egna bilproducenter. Men är Sverige, med dess en och en halv kines, fortfarande så annorlunda idag? Tja, svenskarna gör det ...

   Om du stannar någonstans i ingenstans på en grusväg mitt i blåbäret och bortom huset och huvudgatan, tar du helt enkelt behållaren från bagageutrymmet och häll lite el i batteriet!

   Och jägaren tycker om att dra en båt för spelbrädet och en låda för sin hund 10 till 20 kilometer från sitt hus över landet (kortaste vägen) till nästa bildelning. Där förväntar sig en NEVZ honom, som faktiskt är för liten, för liten markfrigång och för lite fyrhjulsegenskaper ...

   Sverige 2030.

   Politik och verklighet har inte bara alieniserat varandra i D.

   • Ja, tyvärr! Och helt galen. Jag fick meddelandet igår via ett nyhetsbrev från Xing, som omdirigerades till en artikel i världen (annars inte min föredragna informationskälla). Kommer troligen att rösta tyvärr. Det kan hoppas att 2030 kan förändras lite och de ansvariga erkänner äntligen den katastrofala CO2-posten i elbilproduktionen och agerar därefter. Sverige var så bra med etanol från avfall - det är inte miljövänligt! Och som en hybrid skulle ha varit bra. Och vad sägs om väte? Då också förbjudet? Varför är det så lite händer i riktning? I HH tror jag att det finns tre bensinstationer. Min man måste köpa en ny bil i år och har redan spelat med tanken. Men är allt väldigt osäkert: bensinstationsnätverk, prisutveckling, återförsäljningsvärde?

    • De överväldigar mig. Vätgas (för förbränningsmotorer, för bränsleceller eller som lokal energilagring [som överskott från vindkraft]) är ett stort ämne av sig själv ...

     "Helt galen" det är nog redan ganska bra. Politiken förvandlas till blind actionism och lämnar konsumenter, marknader och till och med forskare tillbaka i ett förvirrat och osäkert tillstånd. Detta är inte en energipolitisk förändring, men det perfekta kaoset ...

     PS
     Förutom kanske i Frankrike. Kanske borde du emigrera där? Ät bra, drick ett glas vin då och då, ladda batterierna med SAAB och lämna resten av Europa till sina egna enheter ...

     3
     1

Kommentarer är stängda.