Starta om eller smälta - ett museum säljs

Det finns platser som uppenbarligen prenumererar på drama. För nu 10 år kommer Stallbacka inte att vila. Saab-drama följdes av NEVS-tragedin. Och till och med införandet av Evergrande verkar inte ha fred i åtgärden.

Meltdown i stablebacka
Tillgång till Stallbacka och den tidigare Saabfabriken

NEVS CFO går

Även framtiden är gyllene tider kallats till media återigen: verkligheten berättar en annan historia. Efter de senaste månaderna på året 2018 med Hans-Martin Duringhof, vice vd produktstrategi, planering och utveckling, och Fredrik Alhström, Vice President Inköp och Nevs Industrial Services har två högprofilerade personer vände ryggen på företaget, står inför en annan finish.

Enligt information som är tillgänglig för oss, lämnar NEVS CFO Jörgen Scribe den kinesiska investeringen i slutet av månaden. Jörgen Scribe har åtföljt CFO: s ställning i stablebacka för väl över 2 år; Innan han kom till NEVS var han kontrakt med Volvo Lastvagnar.

Vad händer i den gamla Saab-fabriken? En smältning eller en omstart? Avgången från Ifhof, Alhström och Scribe försvagar ytterligare det oroliga företaget. Hennes avgång ger dig en uppfattning om hur det ser ut som bakom kulisserna. Det är svårt att begå motsvarande ersättning för förlorade kompetenser. Stallbacka borde vara en plats för drama eller åtminstone spännande underhållning under månader som kommer.

Ett Saab museum är upplöst

Det är mindre klart än någonsin där NEVS är på väg. Som Saab-fan kan du tröstas, för med det lilla fina varumärket, vad som händer mer i Kina, och mindre och mindre i Sverige, har inget att göra längre. Men även de som bryr sig om Saab-berättelsen, har ingen lätt ställning.

Förra året meddelade Anton Kempink upplösningen av hans Saab-samling. Det privata Saab-museet i Nederländerna var en vanlig destination för Saab-fansen. I början verkade det finnas hopp om att få samlingen och lämna över den helt.

Detta har under tiden brutits, och samlingen sammansatt över år säljs individuellt. om Saabmuseumforsale.nl Anton och Wilma Kempink erbjuder sina fordon. Samlingen fokuserar på klassiska fordon som Saab 92, 95, 96 och Sonett. Justeringen bör inte göra det lättare, cirkeln av älskare är naturligt begränsad.

Förutom fordon finns många hängivna föremål också tillgängliga runt varumärket. Kontakt av berörda parter via telefon eller e-post är önskvärt.

16 tankar om "Starta om eller smälta - ett museum säljs"

 • Denna samling av Anton Kempink var alltid att besöka. I Holland var det här privata museet mycket känt och förmodligen också i västra Tyskland.

 • PS:
  Självklart behöver du klistermärket i förväg så att du kan utrusta och sticka till Sverige och göra den lilla Snurg lite mindre ledsen där, så snart han ser en. Vad kan vara innan man anländer till museet / festivalen. Kanske kikar den lilla killen ut bakom ett träd bara några kilometer från TROLLhättan nära vattenfallen. Och när han ser en av dessa fina bilar (min) med klistermärken "Made in Trollhättan by Trolls" passerade, blir det varmt runt sitt hjärta ... 🙂

 • Hur passande att festivalen kommer att äga rum igen i år 😉

 • Jag trodde också att det här handlar om Trollhättans museum, en dag måste jag åka dit med min egen Saab.

 • Ett museum säljs ..., även på bloggen måste uppfattas skarpt!
  Svårt, SAAB-ämnet, för mycket känslor. Sedan spelar "huvudbiografen" ett knep ...
  Medlidande om den holländska samlingen! Förhoppningsvis kommer det att finnas en positiv lösning ...
  Varför syns denna samling "bara nu" på bloggen ???
  Var samlingen mycket privat eller inte offentligt tillgänglig, eller hade den tillräckligt med fans som besökare?
  Eller saknade jag något? 🙁
  NEVS: Åh kära, viktiga människor lämnar d .. s ....... Ship. Vi kommer att se (tack vare Tom och Team) hur saker händer i Kina.

 • Ja, jag är alltid glad när jag upptäcker några nya, fina saabbar som du kan växa med kort varsel. Dessa är så små glädjeåtgärder - som kompensation för att du inte längre kan titta på nya Saabs (eller till och med nya bilbroschar) längre, beundra, testa, jämföra, prova och kanske sedan beställa och köpa. Min yngsta "lycka till" av denna typ var de stora läderdörrhandtagen och läderhandbromsarmen av Stephan Individual - todschick! 🙂

 • Du kör till TROLL-Hättan och du frågar fortfarande om leveranskällor för Snurg?

  Någon har bråttom ...

 • Löfte inte för mycket ...

  När det gäller hybrider var det redan en första aning i de två senaste NEVZ-artiklarna. Om jag förstår rätt, är staten (vilken?) En av brännarna och godkänner inte några ytterligare tillverkningslicenser.

  NEVZ har två alternativ. EV-apparater gjorda i och för Kina. Eller NEVZ-bubblan brister, utan att det någonsin kommer till det.

 • Vi samlar fakta just nu. Artikeln kommer att ta några dagar, jag tror på måndagen kommer situationen i detalj.

 • Den "en" jag hade överklagat i angreppen av en hjärtinfarkt också 🙂

 • Jag kände mig på samma sätt - jag är också lättad att kunna besöka museet i Trollhättan för första gången på sommaren och för första gången (trots allt). 🙂 Ändå tycker jag att det är väldigt sorgligt att en annan Saab-institution (som jag tyvärr inte visste någonting ännu) inte kommer att fortsätta att existera. Det är synd att ingen kan ta över samlingen i sin helhet. Och vilken prestation och ansträngning som det nederländska paret idealism, fritid, pengar, energi och uppmärksamhet på detaljer! Stor och verkligen unik! Ja, bara riktig kärlek till väldigt speciella och fina bilar! Är det fortfarande möjligt att åka dit en stund och ta en titt på saker, kanske till och med för att köpa lite något? Eller handlar det bara om bud? På hemsidan kunde jag inte hitta något att se om och hur länge museet fortfarande är öppet.

 • Hi Tom,

  finns det faktabaserad bakgrundsinformation om Evergrande - i så fall skulle jag vara intresserad.

  En fullträff skulle vara i mina ögon en ny ägare som bygger bra biljetter för bilar, men även SAAB-ande här plockar åter upp - kanske till och med har också hybridfordon i küftigen program. Ett företag är för närvarande saknas i själva verket världen (åtminstone ur en die-hard fans SAAB). Om då produktionen i Trollhättan startar igen, skulle jag vara mer än nöjd.

  6
  4
 • @ Tom: En detaljerad artikel om Trollhättan skulle vara trevligt. Jag skulle vilja veta mer om bakgrundsinformation och hur man går vidare. Är det något på gång?

 • För att bevara nerverna är det verkligen ett "museum" och inte "Saab-museet" i titeln 😉

  11
  1
 • Och jag trodde att artikeln handlade om museet i Trollhättan ...

  Museet ville jag äntligen besöka 2019 för första gången på sommaren. Inte konstigt med den här omslagsbilden och introduktionen ...
  Kan jag skylla på mig för att vara lättad nu (i slutet av artikeln), även om meddelandet inte är en lycklig?

  Jag firar varje meddelande här på bloggen med bubbla, kaviar och en kommentar, för jag ser det som ett tecken på livets livlighet i SAAB ...

  Och jag hylder deras inlägg och blogglagets arbete. Till exempel, de vanligtvis extremt bra gjort spänningskurvorna. Men jag finner inte den senaste spänningen, varken bra eller rolig. Det var en attack på min fysiska mentala integritet.

  Och till och med museet i Nederländerna lever inte upp till det, när jag (och många andra SAAB-förare) nu bara andas lättnadslugan, för det är lyckligtvis det inte handlar om Trollhättan ...

  Denna spänning var inte en av de bästa.

  9
  4

Kommentarer är stängda.