Starta om eller smälta ner - ett museum säljs

Det finns platser som uppenbarligen prenumererar på drama. För nu 10 år kommer Stallbacka inte att vila. Saab-drama följdes av NEVS-tragedin. Och till och med införandet av Evergrande verkar inte ha fred i åtgärden.

Meltdown i stablebacka
Tillgång till Stallbacka och den tidigare Saabfabriken

NEVS CFO går

Även framtiden är gyllene tider kallats till media återigen: verkligheten berättar en annan historia. Efter de senaste månaderna på året 2018 med Hans-Martin Duringhof, vice vd produktstrategi, planering och utveckling, och Fredrik Alhström, Vice President Inköp och Nevs Industrial Services har två högprofilerade personer vände ryggen på företaget, står inför en annan finish.

Enligt information som är tillgänglig för oss, lämnar NEVS CFO Jörgen Scribe den kinesiska investeringen i slutet av månaden. Jörgen Scribe har åtföljt CFO: s ställning i stablebacka för väl över 2 år; Innan han kom till NEVS var han kontrakt med Volvo Lastvagnar.

Vad händer i den gamla Saab-fabriken? En smältning eller en omstart? Avgången från Ifhof, Alhström och Scribe försvagar ytterligare det oroliga företaget. Hennes avgång ger dig en uppfattning om hur det ser ut som bakom kulisserna. Det är svårt att begå motsvarande ersättning för förlorade kompetenser. Stallbacka borde vara en plats för drama eller åtminstone spännande underhållning under månader som kommer.

Ett Saab museum är upplöst

Det är mindre klart än någonsin där NEVS är på väg. Som Saab-fan kan du tröstas, för med det lilla fina varumärket, vad som händer mer i Kina, och mindre och mindre i Sverige, har inget att göra längre. Men även de som bryr sig om Saab-berättelsen, har ingen lätt ställning.

Förra året meddelade Anton Kempink upplösningen av hans Saab-samling. Det privata Saab-museet i Nederländerna var en vanlig destination för Saab-fansen. I början verkade det finnas hopp om att få samlingen och lämna över den helt.

Detta har under tiden brutits, och samlingen sammansatt över år säljs individuellt. om Saabmuseumforsale.nl Anton och Wilma Kempink erbjuder sina fordon. Samlingen fokuserar på klassiska fordon som Saab 92, 95, 96 och Sonett. Justeringen bör inte göra det lättare, cirkeln av älskare är naturligt begränsad.

Förutom fordon finns många hängivna föremål också tillgängliga runt varumärket. Kontakt av berörda parter via telefon eller e-post är önskvärt.

16 tankar om “Starta om eller smälta ner - ett museum säljs"

 • Jag trodde också att det här handlar om Trollhättans museum, en dag måste jag åka dit med min egen Saab.

  • Hur passande att festivalen kommer att äga rum igen i år 😉

 • Ett museum säljs ... och bloggen måste märkas också!
  Svårt, med SAAB -ämnet, för mycket känslor. "Huvudbiografen" spelar snabbt ett trick på dig ...
  Vilken synd om den holländska samlingen! Förhoppningsvis kommer det att finnas en positiv lösning ...
  Varför visas denna samling "bara nu" på bloggen ???
  Var samlingen mycket privat eller inte offentligt tillgänglig, eller hade den tillräckligt med fans som besökare?
  Eller saknade jag något? 🙁
  NEVS: åh kära, viktiga människor lämnar d .. s ……. Fartyg. Vi får se (TACK Tom och team) hur det går i Kina.

  • Denna samling av Anton Kempink var alltid att besöka. I Holland var det här privata museet mycket känt och förmodligen också i västra Tyskland.

 • Hi Tom,

  Finns det någon faktisk bakgrundsinformation om Evergrande - i så fall skulle det intressera mig.

  Enligt min mening skulle en direkt hit vara en ny ägare som inte bara bygger bilar utan också tar upp SAAB-andan igen - kanske till och med har hybridfordon i det framtida programmet. Ett sådant företag saknas för närvarande över hela världen (åtminstone ur en hård SAAB-fans synvinkel). Om produktionen i Trollhättan sedan startar igen skulle jag vara mer än nöjd.

  6
  4
  • Vi samlar fakta just nu. Artikeln kommer att ta några dagar, jag tror på måndagen kommer situationen i detalj.

  • Bättre att inte lova dig själv för mycket ...

   När det gäller hybrider var det redan en första aning i de två senaste NEVZ-artiklarna. Om jag förstår rätt, är staten (vilken?) En av brännarna och godkänner inte några ytterligare tillverkningslicenser.

   NEVZ har två alternativ. EV-apparater gjorda i och för Kina. Eller NEVZ-bubblan brister, utan att det någonsin kommer till det.

 • @ Tom: En detaljerad artikel om Trollhättan skulle vara trevligt. Jag skulle vilja veta mer om bakgrundsinformation och hur man går vidare. Är det något på gång?

 • Och jag trodde att artikeln handlade om Museet i Trollhättan ...

  Om THE museum, som jag äntligen ville besöka för första gången sommaren 2019. Inte konstigt med den här omslagsbilden och introduktionen ...
  Kan jag skylla på mig för att vara lättad nu (i slutet av artikeln), även om meddelandet inte är en lycklig?

  Jag firar varje meddelande här på bloggen med champagne, kaviar och min egen kommentar, för jag ser det som ett tecken på livligheten hos SAAB ...

  Och jag hylder deras inlägg och blogglagets arbete. Till exempel, de vanligtvis extremt bra gjort spänningskurvorna. Men jag finner inte den senaste spänningen, varken bra eller rolig. Det var en attack på min fysiska mentala integritet.

  Och det gör inte rättvisa mot museet i Nederländerna om jag (och många andra SAAB-förare) bara andas lättnad, för lyckligtvis handlar det inte om Trollhättan trots allt ...

  Denna spänning var inte en av de bästa.

  9
  4
  • För att skydda nerver finns det också ett ”a” -museum och inte ”Saab -museet” i titeln 😉

   11
   1
   • Det var samma sak för mig - jag är också lättad att äntligen kunna besöka museet i Trollhättan för första gången på sommaren. 🙂 Ändå tycker jag att det är mycket sorgligt att en annan Saab-institution (som jag tyvärr inte visste om förrän nu) inte längre kommer att finnas. Det är synd att ingen kan ta över hela samlingen. Och vilken prestation och ansträngning av det holländska paret när det gäller idealism, fritid, pengar, energi och uppmärksamhet på detaljer! Stor och verkligen unik! Ja, bara riktig kärlek till mycket speciella och fina bilar! Kan du fortfarande åka dit en stund och titta på sakerna, kanske också för att köpa lite? Eller är det bara möjligt via bud? På hemsidan kunde jag inte hitta något om huruvida eller hur länge museet fortfarande är öppet.

    • Du kör till TROLL-Hättan och du frågar fortfarande om leveranskällor för Snurg?

     Någon har bråttom, ...

     • Ja, jag är alltid glad när jag upptäcker något nytt, fint, saabiskt något som du kan få tag på med kort varsel. Det här är så små lyckomoment - som kompensation för att du inte kan titta på, förundras över, kolla, jämföra, provköra och kanske till och med beställa och köpa nya Saabs (eller till och med nya bilbroschyrer). Mitt senaste "lyckomoment" av det här slaget var de stora dörrhandtagen i läder och läderhandbromshandtaget från Stephan Individual - väldigt elegant! 🙂

     • PS:
      Naturligtvis behöver du omedelbart klistermärket i förväg, så att du kan utrusta och "fästa" det till Sverige och göra lilla Snurg lite mindre ledsen där så snart han ser dig. Vad kan vara innan du anländer till museet / festivalen. Kanske kollar den lilla killen redan bakom ett träd några kilometer från TROLLhättan nära vattenfallen, till exempel. Och när han ser en av dessa fina bilar (nämligen min) med dekalen ”Made in Trollhättan by Trolls” passera, är hans hjärta varmt ... 🙂

  • Jag hade hoppat över "enan" när jag fick en hjärtattack 🙂

Kommentarer är stängda.