Evergrande ny huvudägare på NEVS AB

Evergrande Group har förvärvat 51% av aktierna i NEVS AB i Sverige. Evergrande Group är ett välkänt företag som är inbyggt i Fortune Global 500-listan, med dess verk som omfattar kulturturism, fastigheter, hälso- och högteknologiska industrier.

NEVS 9-3. Foto: NEVS
NEVS 9-3. Foto: NEVS

NEVS AB grundades i 2012 av Kai Johan Jiang när han köpte konkursboet efter Saab Automobile. Sedan dess har han varit en storägare av företaget.

Under de sex åren har NEVS byggt en ny bilfabrik i Tianjin, Kina, och har nu börjat bygga en annan i Shanghai, Kina, förutom bolagets en i Trollhättan, Sverige.

Att göra detta och att utveckla mycket pengar. Därför har företaget letat efter en lång tid för nya starka investerare.

Idag meddelade det att Evergrande Health kommer att bli den nya ägaren, med 51% av aktierna i NEVS AB för att bli världsledande inom ny energismart resekologi. Kai Johan Jiang vill ha 49% av aktierna.

”Jag är mycket nöjd med detta. Det innebär att NEVS får en stark finansiell huvudägare som också är mycket intresserad av att utveckla vår vision om gröna mobilitetstransportlösningar för framtiden, säger Stefan Tilk VD på NEVS.

"Detta i kombination med Kai Johan Jangs starka drivkraft och entreprenörskap banar plattformen för en stor möjlighet att uppnå våra mål", tillägger han.

Fakta om Evergrande Group

Evergrande Group äger fyra noterade dotterbolag, det vill säga Evergrande Health (0708.HK), Kina Evergrande (3333.HK) HengTen Networks (0136.HK) och Calxon (000918.SZ. Evergrande Group har samlat totala tillgångar RMB 1.77 quintillion och uppnått en årlig försäljning av RMB 550 biljoner betala över RMB 200 biljoner skatter och donera över RMB 11.5 biljoner till välgörenhet. det har 140,000 anställda och skapar mer än 2.6 miljoner arbetstillfällen varje år, ranking 230th i Fortune Global 500 lista och som anges i den övre 100 globala varumärken.

Evergrande Health Industry Group som är noterat i Hong Kong är ett dotterbolag till Evergrande Group som fokuserar på hälsovård.

 

10 tankar om “Evergrande ny huvudägare på NEVS AB"

 • Goda nyheter, de har köpt ut De andra små investerarna så att produktionen kan börja med mycket goda nyheter.

  • Varje steg, varje steg NEVZ någonsin gjort eller tog poäng strängt mot Kina.
   Inklusive frakt av verktyg. Oavsett hur hårt jag försöker, en produktion i THN ligger långt utanför min fantasi ...

   • NEVs AB, är investeringen, säger inte om NEVs AB, egentligen 100% äger kinesiska dotterbolag.

    Jag trodde att produktionsanläggningarna i Sverige skickades till Kina….

 • miljarder och biljoner ...

  Citat: "Den har 140,000 2.6 anställda och skapar mer än XNUMX miljoner jobb varje år (...)"

  Hur är det, är det tyst 140,000-anställda som skapar mer än 2.6 miljoner jobb år efter år, efter år? ? ?

  Hur som helst, väl spelad KJJ. Sug ner det och njut ...

  Jag kan inte tro hur dum den här världen är. Det är fortfarande och säkert bara ett pokerbord, som ger väldigt få en oförtjänt förmögenhet och lämnar resten (den stora och arbetande majoriteten) med nästan ingenting eller ens i vanlig fattigdom ...

  Detta har blivit av SAABs arv? Jag är äcklad. Lätt och enkel ...

  PS
  Men jag ska inte skjuta budbäraren. Dåliga nyheter för säker. Tack hur som helst ...

  4
  1
 • Evergrande Group är den största fastighetsutvecklaren i Kina och tungt skuldsatta. I 2019 ensam krävs en återbetalning av lån / skuldsättning på mer än $ XNUM miljard. Gruppens totala skuld är omkring US $ 43 miljarder.

  I november 2018 Evergrande försökte placera en obligation på marknaden för dotterbolaget Evergrande Kina. Den enskilt största aktieägaren i gruppen och ordförande i styrelsen, Hui Ka Yan var tvungen att dra $ 1.8 miljarder sig från US $ 1.0 miljarder obligation i slutet USA, så att gruppen har fått minst US $ 800 miljoner från tredje part. Dess medlemmar är 78% i gruppen och han hade en utdelning på US godkändes först i oktober 2018 från räkenskapsåret 2017 1.7 miljarder $.

  Evergrande behöver snabbt nya pengar, eftersom fastighetsmarknaden i Kina har svalnat avsevärt. Var ska pengarna komma ifrån att bygga bilar?

  Ingenting om NEVS-avtalet publiceras på Evergrande-webbplatsen och denna information bör finnas där eftersom Evergrande är noterat i Hong Kong och Shanghai. En sådan stor transaktion är föremål för offentliggörande och kan inte hittas på investors webbplats till 15.01.2019, 14: 45 CET. (http://www.evergrande.com/ir/en/announcements.asp).

  För mig hörs detta meddelande som allt annat kring NEVS inom luftluckans område.

  4
  2
 • marknader
  Nyheter: Dow Jones
  Evergrande köper majoritetsandel i svenska elbilstillverkare NEVS för 930 miljoner dollar
  Skriv ut Dela teckensnittstorlek
  15.01.19 05: 54 EST
  Från Kenan Machado

  HONG KONG - China Evergrande Group meddelade på tisdagen att man skulle förvärva en majoritetsandel i det kinesiska företaget som köpte den svenska biltillverkaren Saab från konkurs. Detta kommer att leda till den förväntade ökningen i efterfrågan på elfordon i världens näst största ekonomi med 930 miljoner US-dollar.

  Den kinesiska fastighetsutvecklaren styrs av den majoritetsägda Evergrande Health Industry Group Ltd. Förvärvade 51% av aktierna i National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), som förvärvade 2012s tillgångar och immateriella rättigheter från Saab Automobile AB.

  Kina Evergrande sa också att det har gått med på att ge Evergrande Health ett treårigt osäkert lån på 1,1 miljarder USD.

  NEVS har 500 människor i sin forsknings- och utvecklingscenter för elfordon i Sverige, med produktionsanläggningar i Trollhättan (Sverige) och Tianjin (Kina), och planerar ytterligare en produktionsanläggning i Shanghai, sade företaget. NEVS har också två elfordonsmodeller som har uppnått produktionsstandarder, säger Evergrande.

  Förvärvet hjälper Evergrande till att utnyttja Kinas övergång till elbilar, eftersom landet syftar till att förbättra luftkvaliteten och minska beroendet av fossila bränslen. Med effekt till 10. I januari förbjöd Kina nya företag att producera uteslutande konventionella fordon, inklusive hybridbilar, av vilka vissa är beroende av bensinmotorer.

  Affären skulle också kunna bidra till att Evergrande, lät fluktuerande $ 2 miljarder satsning på Faraday Future, en kinesisk nystartat företag, som grundades av maverick-kinesiska miljardären Jia Yueting bakom honom och lovade Tesla Inc. till konkurrera. Evergrande Health lovade Evergrande Health i december 1,2 miljarder dollar till 2020 utöver de som redan betalats 800 miljoner dollar.

  NEVS själv har inte haft mycket lycka sedan ta över Saabs förmögenhet. I augusti 2014 förlorade hon rätten att använda namnet på det svenska varumärket, eftersom hon sökte konkursskydd. Förlusterna i slutet av 2017 uppgick till 996,26 miljoner svenska kronor (111,3 miljoner amerikanska dollar), säger Evergrande i sin ansökan till Hongkongs börs.

 • NEVS har planerat 6 år, beställt nya anläggningar och har inte lanserat 9-3 EL.
  Nu kommer ”nya pengar”. Låt oss se vad som händer härnäst ...

 • Och nu? Hoppas eller fortsätter kinesiska slott i luften?

  2
  2
 • … ..Juchuuu… .som på mässan ……. Den årtiondet gamla karusellen fortsätter att vända… .. ”kom igen, titta, gå in !!” ………………… .. hoppas alla är Kontrollerade skruvanslutningar och snyggt smorda lagren, eller ska jag säga förhoppningsvis att alla oljefällor har rengjorts och stabilisatorerna lagrats på nytt?

  9
  5

Kommentarer är stängda.