Saab flyttar. Ett nytt år på Saabblog.net

Vad skriver du till början av ett nytt år? Har inte allt sagt och diskuterats i nästan 8 års blogg? Ingången är alltid svår, så jag försöker det på det enkla sättet. Det handlar om bilar. Bilar som blir äldre och äldre, som kräver mer och mer uppmärksamhet.

Saab flyttar 2019Det är sidan. Eftersom dessa gamla fordon är roliga. Särskilt när du kommer ut ur en modern hyrbil och kommer in i den gamla, analoga skatten. Den lugna ombord - eller snarare, enkelheten i saker - gör fordonet till ett nöje. Det finns inga stora skärmar med kapslade menyer som du måste söka med en roterande switch, svepa eller andra diffusa gester. Allt är logiskt och självförklarande. Fokus ligger på föraren och inte den mobila datorn.

Att göra och hålla saker enkelt är en utmaning. Digitalisering är tänkt att göra detta, men gläder sig gärna över målet. Det finns appar för allt. Allt är online, nätverkat. Från kylen till tvättmaskinen till väckarklockan. Bilen är inget undantag, det är nästa stora sak - med enorm potential. De digitala möjligheterna är fortfarande i sin spädbarn.

Kör Saab, simma mot strömmen

Håll saker enkelt, fortsätt att köra en analog bil. Låt oss inte kidna oss själva, det är lyx som man först måste ha råd med. En gammal bil är hållbar, ingen fråga om den. Precis som den längre livslängden för nästan alla objekt är mer hållbar än att köpa en ny. Att flytta en äldre Saab är i den meningen ett uttalande. Men inte billigt. Moderna bilar är billigare. Slutsatsen är att leasingavgifter för full service är det enklare och mer bekymmerslösa konceptet.

Ja, jag fortsätter att köra 2019 Saab. Även om Saab-stammen måste lämna fjädrar. 2019 kommer också att vara ett separationsår från en fordonsindustri. Min jämförelsevis bekväma garage- och hallsituation de senaste åren börjar precis försvinner. Två garage mindre, ingen nödreserv. Det har konsekvenser. Två eller kanske 3-fordon kommer att gå de närmaste månaderna för att hålla mitt liv enkelt. Och då finns det hotet om den nya företagsbilen, som jag knappast kan fly.

Viktigt för läsarna - det kommer att fortsätta under 2019! På något sätt, och även om vi strider mot tidens anda, är förbränningsmotorn och privat transport i den virtuella pelaren. Uppenbarligen fortsätter många människor att njuta av analog teknik. Oavsett vad media skriver och vad som kommer ner på oss varje dag med full kraft. Vår fundraiser för budgeten 2019 var en fullständig framgång. Ett uttalande för bloggen och varumärket! Mer läsare än tidigare har bidragit, och vid årsskiftet kom en annan, generös individuella donationer. Åtgärden går till 15. Januari, något mer om ämnet kommer efter examen.

Saab flyttar också 2019

Saab flytta hjärtan, fortfarande! Från givarnas kommentarer och e-postmeddelanden läses mycket kärlek till varumärket. Detta är förståeligt, för vi gillar att hänga på saker som inte är så lätta att få. Kanske inte alls, för Saab-erbjudandet på de stora begagnade bilutställningarna firar nya lows.

Att ge varumärket ett digitalt hem är vårt uppdrag för 2019. Det blir inte lätt att fylla innehåll med innehåll för ett år, men vi ska försöka. Skriv med största möjliga variation, underhållande om gamla och inte så unga Saabs. Vi håller också ett öga på utvecklingen i Trollhättan. Mycket har hänt där under årets sista dagar.

Därför börjar vi denna vecka med mycket olika ämnen. Max och jag var på provkörning för några dagar sedan. Med en oväntad utgång. Och i Trollhättan finns det fortfarande en stor skillnad mellan aspiration och verklighet. Vi tar med detaljerna.

20 tankar om “Saab flyttar. Ett nytt år på Saabblog.net"

 • Jag är också mycket glad över bloggens fortsatta existens, som jag faktiskt besöker varje dag.
  Också, om jag inte fick ringa en Saab själv.
  Men detta kommer säkert att förändras ... 95 OG, 93 Cabrio eller eller eller ...
  Med vänliga hälsningar från en Volvo-körande Saab-fan.

 • Mycket intressant den här bloggen och därför vill jag också en litet bidrag KREATVEN bidra.

  OCH FÖRSTA GANGEN ... ..
  Jag skriver alltid ALLT BIG!
  DETTA ÄR MIN STIL, MIN FRIHET OCH MINE ...
  I "skrika" NO, hur många tror att jag fortfarande högt som MÅNGA på fackspråk DEN DIGITALA AGE MIN.

  I slutet av förra året jag har fullständig BELLY KONTROLLERAD beslutas när IGEN SAAB, så nu Och vad MIN HJÄRTA helt fylld;
  En TURBO X.
  MÖJLIGT I BÖRJANDE NÅGOTT NAIV, ATT TRO PÅ ATT HITTA ETT PASSANDE KOPIERING I SNABB ...
  AKTIVER I början av december "LUCKY HANDLE" PÅ.
  TILL TILL SÄLJAREN I DAG.
  NÅGRA 1000 EURO VAR honom kära, I STÄLLET FÖR dig själv i handen för att ta till försummade TILLSTÅND FÖR nivå motsvarande höja.
  DEN ENT FREUD, DEN ANDRA RÖRAR!

  Vid det här laget jag bor, under beredning eller rättare sagt av behandlingen FACKMANNAMÄSSIGT UTFÖRANDE en begåvad skruvmejsel, meddelar "SAABIGE sinuskurva".
  DU MÅSTE FÖRBJUDA SAAB - ETT SANN.
  ÄVEN OM PÅ SOVIELEM monetär aspekt förgrunden är att fullgörelse för lite detaljer gör det tills ordentligt (ER) LIFE VÄRDE.
  Ta med min egen ...
  HOOK COVERS FÖR SÅDAN 19 CUSTOM RIMS, SÖK OCH FINN SAAB STICKERS (INTE SILIKONE);
  FÖRNYDD LJUDTRYCKT INGNITION KEY;
  När vänster sidoblänkare förnyas, så rätt också.
  NAJA, Dessa minoriteter är som visar ditt eget krav på ett projekt.

  OCH DET SLUTAR ALLA VAD DET PASSADE AV MIN INRE ÖGON (OM DET ÄR OCH TILL EUFORISKA INKÖP) .....
  Vem vet?
  KONVIKTION, HERBAL OCH JA, ÄVEN ÄLSKELSE ÄR UNRESTRÄNSERAD;
  UNIQUENESSEN SKAPAS FRÅN DEN MYCKET UNIKA.

  I DENNA SENSE;
  Jag är väldigt trevlig att ha gjort min lilla bidrag.

 • Bra att det fortsätter i 2019! Tack Tom!

  Simma mot tidvattnet, ja det gör jag länge, med Saab och Lancia, men på lång sikt mycket ansträngande, det är dyrt. Jag är fortfarande i slutet av 2018 med ett tungt hjärta av min 95NG separerade. Men det finns fortfarande tillräckligt med Saab i stallet där jag kan vara glad varje dag!

 • Mycket glad att det fortsätter med bloggen. Tack för första gången för detta beslut. Så vi är åtminstone i 2019 igen säker på att vi kan få mest information om Saab anywan.

 • Idag körde jag hem från träningen på 9000 på kvällen. Himmelsk lugn och ro när du backar in i uppfarten! Två yttre speglar och en blick i den inre backspegeln är tillräckliga. 95 NG åtföljer samma process mycket mer upphetsat: medelfrekvent pip från baksensorerna, högfrekvent pip från sidosensorerna när du passerar ingången till gården - jag erkänner att det egentligen bara är acceptabelt - men det är irriterande. Om jag nu föreställer mig en visuell orgie av blinkers ... Vi borde ta hand om våra gamla skatter. De ger oss bara en bättre livskvalitet.

  • Det låter som att den vackra 9000 CSE fortfarande kan vara i stallet, trots den vackra TA?

   Som jag redan skrev till hennes läsarbidrag: Ett drömpar. Dessutom kan man säga att det är mycket varierat än. Med den övergripande potentialen att ge den glada ägaren olika körupplevelser och erbjuda olika styrkor och egenskaper. En separation från CSE vill övervägas noggrant. Om det hände skulle han saknas för alltid. Det är säkert.

   Jag har åtminstone aldrig träffat en före detta CSE-ägare eller chaufför som inte skulle sörja denna SAAB. Ännu inte en som inte kunde tänka på ett antal kvaliteter som han aldrig skulle ha hittat kombinerat igen i ett annat fordon. Inte ens i en yngre SAAB ...

 • Först och främst önskar jag er alla ett gott nytt år.
  Jag är också glad att fortsätta läsa så mycket om Saab, Saab berättelser är långt ifrån, och om alla bidrar har vi alla fler av dem.
  Allt detta digi-digitalisering och gimmick distraherar dig bara från körning, för trots all hjälp behöver du fortfarande köra dig själv och fysiken kan inte avslutas. För mig har en modern Saab med ABS, ESP, krockkuddar och xenon allt du behöver köra.

 • Allt ett supert gott nytt år och bra att bloggen fortsätter.

  På frågan om analog eller digital (er) kan jag bara hålla med Toms bedömning. Jag behöver inga gigantiska bildskärmar med ”roterande glidlådes-tvättteknik” som lyser ljus som dagen i interiören. Något liknande är irriterande om dagen och även i nattläge lyser det upp interiören. Ett mycket enkelt navigationssystem med bara ett bra meddelande räcker för mig personligen. Åtminstone så länge jag fortfarande kan höra. I alla fall ser jag alltid fram emot möjligheten till Night Panel när jag är ute och går på långa sträckor på natten. När jag kör vill jag inte titta på TV, jag vill titta på gatan och när jag måste leta efter en bensinstation eller en restaurang stannar jag och googlar min mobiltelefon. En kort paus och whack redo.

 • Verkligen inspirerande, om någon med så mycket engagemang och passion driver denna blogg och underhåller som Tom!

  Obs! Saab är inte bara en bil, utan en filosofi!

 • På ett bra nytt bloggår 2019!
  Goda nyheter från de ivriga givarna! Underbar! Så det borde passa ...
  Tack för att du tittade på Trollhättan 2019. Jag tycker det är intressant vad som utvecklas på den gamla SAAB-platsen! Viktigt, eftersom regionen måste och bör hållas ”vid liv”!

 • Det är trevligt att veta att bloggen överlever.
  Jag har fortfarande inte råd med en Saab för den dagliga resan till kontoret, men åtminstone det är så jag kan komma lite närmare min barndomsdröm.

  • Så småningom uppstår möjligheten för en Saab även för dig.

 • Som kör kommer att råda i framtiden enligt min åsikt är helt öppet, är det elektriska drivsystemet för närvarande för mig inte för dagligt bruk, bensinmotorer har en högre koldioxidutsläppen än dieselmotorer och diesel demonis enligt min mening felaktigt.

  Så jag föredrar att köra en (SAAB) klassisk bil innan jag får en ny bil för tiotusentals euro.

  • Du har rätt. Men jag fruktar att framtidens drivkoncept kommer att avgöras politiskt ...

   Enligt min blygsamma tekniska kunskap skulle jag vilja hybrider med biobränslen (biodiesel och etanol).
   Det sista sensationella konceptet SAAB (Phoenix) gick exakt i den riktningen. Fördelarna med detta koncept jämfört med rent och fossilt bränsle eller till en ren elbil är för många att lista här i detalj.

   Men politiker vet det bättre än några få SAAB-ingenjörer eller än jag visste ...

   • "Men jag är rädd att framtidens drivkoncept kommer att avgöras politiskt ..."

    Jag är rädd att du har rätt. Det är igen något utan alternativ. Utsikten bortom horisonten sparas, som så ofta de senaste åren.

    • Mycket trevligt.

     Jag skulle ha velat se detta ord (utan något alternativ) i tid, när det var särskilt inflationärt i bruk, invigt och valt - som eller som ett dåligt ord för året ...

     Även om det används mindre ofta idag, bestämmer det fortfarande tankesättet, utforskningen av alternativ och möjligheter som förmodligen inte finns, i denna tankestil och språk kan inte ens existera. Och därför undersöks inte ens alternativ ...

     Men det finns också andra och lika dödliga faktorer ...

     Till exempel global handel med utsläppsrätter (CO2) eller hur nationella kolspår av koldioxid beräknas. Ibland är de utformade till förmån för producenterna och sedan till nytta för konsumenterna.

     Norge kan välja det bästa av två världar. Det främjar och exporterar olja och gas, har intäkter och välstånd, men utländska importörer och konsumenter är tyngda i ovannämnda mening. Inte den norska producenten av fossila bränslen ...

     Omvänt kan Norge importera ett antal e-postmeddelanden utan att bli belastad med bokföring. För tillverkning av batterier och fordon belastas tillverkarna och därmed andra nationer. Inte den norska konsumenten.

     Du befinner dig snabbt där som ett lysande exempel och miljöaktivist - åtminstone globalt och ganska officiellt och så rent i balansräkningen ...

     Ibland får slutanvändaren något på locket, ibland har tillverkaren skadorna. Som du gillar det. Smarta människor (som norrmän eller danska) vet hur man får ut det mesta av de inställda förhållandena.

     De beslutar juridiskt e-mobilitet och import i framtiden inte gillar elbilar som väger mindre än 3 ton, vilket är fyllda med sällsynta jordartsmetaller och tunga batterier och har en katastrofal CO2-Billanz så länge de inte behöver producera även dessa bilar och de redovisas negativt.

     Och vi? Vi gillar att se till Skandinavien igen. Som med PISA-studierna. Vi förstod ingenting, men ingenting alls, men ju mer exakt vi vet (igen) vad som nu snarast anges i D ...

     Vi förstår inte skillnaden mellan Tyskland och Norge, vi förstår inte den globala ramen, vi saknar någon vision, men vi har förstått. Om vi ​​härifrån överträffar skandinaverna till höger med tysk grundlighet, om vi kopierar dem bättre än de själva skulle kunna kopiera, kommer vi återigen att ha en ledande roll (även när det gäller klimatpolitiken). Så det finns inget alternativ ...

     ... utan hjärnor och intellekt, men inget alternativ. Trots allt.

 • Det är riktigt kul att komma in i Saab; min cabriolet från 2011 har bara 71.000 km på klockan och kommer förhoppningsvis att hålla mycket länge. Jag ville inte, eftersom diesel - panikförsäljning av den tidigare ägaren. För detta sålde jag min äldre bensinkonvertibel och slog den här. Jag tycker faktiskt att diesel och cabriolet är en ganska konstig kombination och bilen kan inte längre användas på korta sträckor, men hoppet var att kunna använda bilen i mer än 10 år och sedan så länge som möjligt.

  Faktum är att jag känner hela konvertering till digitala kommandocenter som ohjälpliga. Swiping och tappning tar mycket längre tid än att bara trycka på knappar eller redigeringsratt.

  Att hitta något i de undre menyalternativen på kontrollmenyn är faktiskt som att kontrollera meddelanden på mobiltelefonen under körning och bör därför vara förbjudet. I min Jaguar tar det mig fyra gånger så lång tid att sätta på sätesuppvärmningen som i Saab. Det finns till och med en knapp (liten och därför aldrig hittad utan att titta) - men då börjar det tröttsamma trycket på pekskärmen. För att inte tala om andra attityder. Många hi-fi-system har inte längre vred - men de kan manövreras mycket bekvämare under körning. Jag vill inte prata om de många överfyllda knapparna med miniscule-skrivning (titta bara på ett Porsche-cockpit ...). Verklig ergonomi är annorlunda, och jag tror att tillverkarna arbetar mer mot förarna här.

  För att inte tala om Saab Night Panel. Mitt eftermonterade Alpine-navigationssystem med backkamera måste fortfarande förmörkas manuellt eftersom det inte kunde dockas till nattpanelfunktionen, och den här mörkningsfunktionen måste kallas upp först tack vare dålig teknik och leta därför efter något två gånger på pekskärmen distraherande och farligt, men desto mer blir det tydligt hur bra och funktionell Saab faktiskt har utformat cockpits. Så allt talar för att hålla Saabs så länge som möjligt - det blir inte bättre vad du får 🙂

  11
  • Full poäng! ! !

   Många operativa koncept (pekskärm / huvudmeny / menyobjekt / driftspunkt) kräver en ny lagstiftning.
   Alla funktioner av en touch och / eller torka som kräver längre uppmärksamhet hos fordonsoperatören än vad som krävs med en knapp eller en ratt är avstängda när motorn är igång.

   I så fall skulle jag inte sakna någonting i mina bilar. Jag har direkt tillgång till alla viktiga körfunktioner och komfortfunktioner. Okej då. Men inte längre en självklarhet ...

   Det är oroande att nya bilar kommer ut på marknaden och är berättigade till godkännande som har en inbyggd och så stor distraheringspotential ex verkar som om du var i min SAAB, medan du reglerar luftkonditioneringen (medan du kör), surfar på internet på smarttelefonen ...

   Detta är känt förbjudet av goda skäl. Frågorna förblir öppna ...
   Trevligt att du och Tom har ställt upp det här.

 • Tack för den fina beskrivningen av vad som tas emot med analog och förlorad med digital. Talar från min själ ...

 • Hurra! Det fortsätter med bloggen, med min SAAB 9-5-stationsvagn och SAAB-kalendern från Frankfurt! Han anlände precis och kommer att vara med mig i ett år nu.

Kommentarer är stängda.