Saab flyttar. Ett nytt år på Saabblog.net

Vad skriver du till början av ett nytt år? Har inte allt sagt och diskuterats i nästan 8 års blogg? Ingången är alltid svår, så jag försöker det på det enkla sättet. Det handlar om bilar. Bilar som blir äldre och äldre, som kräver mer och mer uppmärksamhet.

Saab flyttar 2019Det är en sida. Eftersom dessa gamla fordon är roliga. Speciellt när du kommer ut ur en modern hyrbil, och i den gamla analoga sötnosen. Lugnet ombord - eller bättre sagt: enkelheten i sakerna - gör fordonet ett nöje. Det finns inga stora skärmar med kapslade menyer, som du måste söka med roterande switchar, swipes eller andra diffusa gester. Allt är logiskt och självförklarande. Föraren och inte den mobila datorn är fokus.

Att göra saker enkelt och hålla är en utmaning. Digitaliseringen ska göra det, men tycker om att förlora målet. Det finns appar, uppdateringar för allt. Allt är online, nätverkat. Från kylskåpet till tvättmaskinen till väckarklockan. Bilen är inget undantag, det är nästa stora sak - med stor potential. De digitala möjligheterna finns fortfarande i sin linda där.

Kör Saab, simma mot strömmen

Håll sakerna enkla, fortsätt att köra en analog bil. Det är, låt oss möta det, lyx som man först måste kunna ha råd med. En gammal bil är hållbar, ingen tvekan. Precis som den längre livslängden för nästan alla varor är mer hållbar än det nya förvärvet. Att flytta en äldre Saab är i den meningen ett uttalande. Men inte billigt. Moderna bilar är billigare. Full service leasing är det enklare och mindre oroliga konceptet.

Ja, jag fortsätter att köra 2019 Saab. Även om Saab-stammen måste lämna fjädrar. 2019 kommer också att vara ett separationsår från en fordonsindustri. Min jämförelsevis bekväma garage- och hallsituation de senaste åren börjar precis försvinner. Två garage mindre, ingen nödreserv. Det har konsekvenser. Två eller kanske 3-fordon kommer att gå de närmaste månaderna för att hålla mitt liv enkelt. Och då finns det hotet om den nya företagsbilen, som jag knappast kan fly.

Viktigt för läsarna - 2019 fortsätter! På något sätt, och trots det faktum att vi roar mot zeitgeisten, som sätter brännare och privata bilar på den virtuella pillory. Självklart fortsätter många människor att njuta av analog teknik. Oavsett vad media skriver och vad som går ner på oss varje dag, med full kraft. vår fundraiser för budgeten 2019 var en fullständig framgång. Ett uttalande för bloggen och varumärket! Mer läsare än tidigare har bidragit, och vid årsskiftet kom en annan, generös individuella donationer. Åtgärden går till 15. Januari, något mer om ämnet kommer efter examen.

Saab flyttar också 2019

Saab flytta hjärtan, fortfarande! Från givarnas kommentarer och e-postmeddelanden läses mycket kärlek till varumärket. Detta är förståeligt, för vi gillar att hänga på saker som inte är så lätta att få. Kanske inte alls, för Saab-erbjudandet på de stora begagnade bilutställningarna firar nya lows.

Att ge varumärket ett digitalt hem är vårt uppdrag för 2019. Det blir inte lätt att fylla innehåll med innehåll för ett år, men vi ska försöka. Skriv med största möjliga variation, underhållande om gamla och inte så unga Saabs. Vi håller också ett öga på utvecklingen i Trollhättan. Mycket har hänt där under årets sista dagar.

Därför börjar vi denna vecka med mycket olika ämnen. Max och jag var på provkörning för några dagar sedan. Med en oväntad utgång. Och i Trollhättan finns det fortfarande en stor skillnad mellan aspiration och verklighet. Vi tar med detaljerna.

20 tankar om "Saab flyttar. Ett nytt år på Saabblog.net"

 • Jag är också mycket glad över bloggens fortsatta existens, som jag faktiskt besöker varje dag.
  Också, om jag inte fick ringa en Saab själv.
  Men det här är säkert att ändra .. 95 OG, 93 konvertibel eller eller ...
  Med vänliga hälsningar från en Volvo-körande Saab-fan.

 • Mycket intressant den här bloggen och därför vill jag också en litet bidrag KREATVEN bidra.

  OCH FÖRORDEN ... ..
  Jag skriver alltid ALLT BIG!
  DETTA ÄR MIN STIL, MIN FRIHET OCH MIN ... ..
  I "skrika" NO, hur många tror att jag fortfarande högt som MÅNGA på fackspråk DEN DIGITALA AGE MIN.

  I slutet av förra året jag har fullständig BELLY KONTROLLERAD beslutas när IGEN SAAB, så nu Och vad MIN HJÄRTA helt fylld;
  En TURBO X.
  MÖJLIG I STARTET NÅGONSVAR NAIV, TILL ATT FINNA EN GOD KOPP FÖR SNABB ....
  AKTIVER I början av december "LUCKY HANDLE" PÅ.
  TILL TILL SÄLJAREN I DAG.
  NÅGRA 1000 EURO VAR honom kära, I STÄLLET FÖR dig själv i handen för att ta till försummade TILLSTÅND FÖR nivå motsvarande höja.
  DEN ENT FREUD, DEN ANDRA RÖRAR!

  Vid det här laget jag bor, under beredning eller rättare sagt av behandlingen FACKMANNAMÄSSIGT UTFÖRANDE en begåvad skruvmejsel, meddelar "SAABIGE sinuskurva".
  SAAB MÅSTE VAR MAN (N) GÖR EN SANN SET.
  ÄVEN OM PÅ SOVIELEM monetär aspekt förgrunden är att fullgörelse för lite detaljer gör det tills ordentligt (ER) LIFE VÄRDE.
  Ger din egen ... ..
  HOOK COVERS FÖR SÅDAN 19 CUSTOM RIMS, SÖK OCH FINN SAAB STICKERS (INTE SILIKONE);
  FÖRNYDD LJUDTRYCKT INGNITION KEY;
  När vänster sidoblänkare förnyas, så rätt också.
  NAJA, Dessa minoriteter är som visar ditt eget krav på ett projekt.

  Om allt leder till slutet till vad som ligger utanför min inre hörsel (om det är bra för EUFOR-KÖP) ... ..
  Vem vet?
  KONVIKTION, HERBAL OCH JA, ÄVEN ÄLSKELSE ÄR UNRESTRÄNSERAD;
  UNIQUENESSEN SKAPAS FRÅN DEN MYCKET UNIKA.

  I DENNA SENSE;
  Jag är väldigt trevlig att ha gjort min lilla bidrag.

 • Bra att det fortsätter i 2019! Tack Tom!

  Simma mot tidvattnet, ja det gör jag länge, med Saab och Lancia, men på lång sikt mycket ansträngande, det är dyrt. Jag är fortfarande i slutet av 2018 med ett tungt hjärta av min 95NG separerade. Men det finns fortfarande tillräckligt med Saab i stallet där jag kan vara glad varje dag!

 • Mycket glad att det fortsätter med bloggen. Tack för första gången för detta beslut. Så vi är åtminstone i 2019 igen säker på att vi kan få mest information om Saab anywan.

 • Det låter som att den vackra 9000 CSE fortfarande kan vara i stallet, trots den vackra TA?

  Som jag redan skrev till hennes läsarbidrag: Ett drömpar. Dessutom kan man säga att det är mycket varierat än. Med den övergripande potentialen att ge den glada ägaren olika körupplevelser och erbjuda olika styrkor och egenskaper. En separation från CSE vill övervägas noggrant. Om det hände skulle han saknas för alltid. Det är säkert.

  Minst har jag aldrig träffat en ex-CSE-ägare eller förare som inte skulle ångra detta SAAB. Inte än, vem skulle inte komma med några få kvaliteter som han aldrig skulle ha hittat i ett annat fordon på ett sådant sätt och totalt. Inte ens i en yngre SAAB ...

 • Idag är jag tillbaka på kvällen flyttas från praxis i 9000 hem. När parkering tillbaka i uppfarten himmelsk fred! Två yttre speglar och utsikten mot invändig backspegel är tillräckliga. Den 95 NG följde samma förfarande som redan kraftigt glada: utväxling för Medium pipa de bakre sensorer, radiofrekvens pipande sensorer Sen när passerar uppfart, jag erkänner det är egentligen bara passierbar-, men det suger. Om jag nu föreställa sig en blinkande optisk orgie detta ... Vi bör behålla våra gamla skatter. De ger oss bara mer livskvalitet.

 • Mycket trevligt.

  Detta ord (inget alternativ), jag skulle vilja ha sett tider när det var särskilt inflationärt i bruk, inbjudet och valt sett - och som årets nonsens ...

  Även om det nu används mindre ofta, fortfarande bestämmer den tänkande, utforskandet av alternativ och möjligheter som förmodligen inte existerar, denna egenskap stil tanke och språk faktiskt inte kan existera. Och därför undersöks inte alternativ ...

  Men det finns andra och lika dödliga faktorer ...

  Till exempel global handel med utsläppsrätter (CO2) eller hur nationella kolspår av koldioxid beräknas. Ibland är de utformade till förmån för producenterna och sedan till nytta för konsumenterna.

  Norge kan välja det bästa av två världar. Det främjar och exporterar olja och gas, har intäkter och rikedom, men i ovanstående mening är utländska importörer och konsumenter belastade. Inte den norska producenten av fossila bränslen ...

  Omvänt kan Norge importera ett antal e-postmeddelanden utan att bli belastad med bokföring. För tillverkning av batterier och fordon belastas tillverkarna och därmed andra nationer. Inte den norska konsumenten.

  Som man står fast som ett lysande exempel och miljöaktivister där - åtminstone globalt och helt officiellt och så rent på balans ...

  Ibland får slutanvändaren något på locket, ibland har tillverkaren skadorna. Som du gillar det. Smarta människor (som norrmän eller danska) vet hur man får ut det mesta av de inställda förhållandena.

  De beslutar juridiskt e-mobilitet och import i framtiden inte gillar elbilar som väger mindre än 3 ton, vilket är fyllda med sällsynta jordartsmetaller och tunga batterier och har en katastrofal CO2-Billanz så länge de inte behöver producera även dessa bilar och de redovisas negativt.

  Och vi? Vi gillar att besöka Scandinavia igen. Som med PISA-studierna. Vi har förstått ingenting, men ingenting alls, men ju mer vi vet (igen) vad som nu är tydligt angivet i D ...

  Vi förstår inte skillnaden mellan Tyskland och Norge, vi förstår inte den globala ramen, vi saknar någon vision, men vi har förstått. Härifrån, om vi överhämtar skandinaverna till höger med tysk grundlighet, om vi kopierar dem bättre än de kunde kopiera själva, är vi återigen i en ledande roll (även när det gäller klimatpolitiken). Så det finns inget alternativ ...

  ... utan hjärnor och hjärnor, men utan alternativ. När allt kommer omkring.

 • "Men jag är rädd att framtidsdriven koncept kommer att fattas politiskt ..."

  Jag är rädd att du har rätt. Det är igen något utan alternativ. Utsikten bortom horisonten sparas, som så ofta de senaste åren.

 • Full poäng! ! !

  Många operativa koncept (pekskärm / huvudmeny / menyobjekt / driftspunkt) kräver en ny lagstiftning.
  Alla funktioner av en touch och / eller torka som kräver längre uppmärksamhet hos fordonsoperatören än vad som krävs med en knapp eller en ratt är avstängda när motorn är igång.

  Om så var fallet skulle jag inte sakna något i mina bilar. Jag har direkt tillgång till alla viktiga drivfunktioner och komfortfunktioner. Det är bra. Men inte längre självklart ...

  Det är oroande att nya bilar kommer ut på marknaden och är godkännas, som har en inbyggd och så stor distraktion potential fabrik som om du var i min SAAB medan reglerad (pågår), luftkonditionering, surfa på telefonen på Internet, ...

  Detta är känt för att vara förbjudet och av god anledning. Det finns frågor kvar ...
  Trevligt att du och Tom har ställt upp det här.

 • Först och främst önskar jag er alla ett gott nytt år.
  Jag är också glad att fortsätta läsa så mycket om Saab, Saab berättelser är långt ifrån, och om alla bidrar har vi alla fler av dem.
  Allt detta digi-digitalisering och gimmick distraherar dig bara från körning, för trots all hjälp behöver du fortfarande köra dig själv och fysiken kan inte avslutas. För mig har en modern Saab med ABS, ESP, krockkuddar och xenon allt du behöver köra.

 • Så småningom uppstår möjligheten för en Saab även för dig.

 • Du har rätt. Men jag är rädd att framtidsdriven koncept kommer att beslutas politiskt ...

  Enligt min blygsamma tekniska kunskap skulle jag vilja hybrider med biobränslen (biodiesel och etanol).
  Det sista sensationella konceptet SAAB (Phoenix) gick exakt i den riktningen. Fördelarna med detta koncept jämfört med rent och fossilt bränsle eller till en ren elbil är för många att lista här i detalj.

  Men politiker vet det bättre än några SAAB-ingenjörer eller när jag vet ...

 • Allt ett supert gott nytt år och bra att bloggen fortsätter.

  analog eller digital frågan (s) kan jag bara lägga min röst till Tom rating. Jag behöver inte stora skärmar med "Drehschub-box-Wischwaschtechnik" som tänds så ljus som dagen i inredningen. Något irriterar redan under dagen och även i nattläge, det ljusar inredningen. En mycket enkel Navi bara med ett bra budskap händer mig personligen helt. När som helst så länge jag fortfarande kan höra. Jag ser alltid fram emot möjligheten till Night Panel, när jag reser långt på natten. När jag kör en bil vill jag inte titta på tv men titta på gatan och om jag måste hitta en bensinstation eller en restaurang så slutar jag och google med min mobil. En kort paus och klar.

 • Verkligen inspirerande, om någon med så mycket engagemang och passion driver denna blogg och underhåller som Tom!

  Obs! Saab är inte bara en bil, utan en filosofi!

 • På ett bra nytt bloggår 2019!
  Goda nyheter om de ivrige givarna! Underbart! Det är så som det borde vara ...
  Tack så mycket, att även i 2019 når blicken Trollhättan. Jag tycker det är intressant vad som händer på den gamla SAAB-webbplatsen! Viktigt, för regionen måste och bör förbli "levande"!

 • Det är trevligt att veta att bloggen överlever.
  Jag har fortfarande inte råd med en Saab för den dagliga resan till kontoret, men åtminstone det är så jag kan komma lite närmare min barndomsdröm.

 • Som kör kommer att råda i framtiden enligt min åsikt är helt öppet, är det elektriska drivsystemet för närvarande för mig inte för dagligt bruk, bensinmotorer har en högre koldioxidutsläppen än dieselmotorer och diesel demonis enligt min mening felaktigt.

  Så jag föredrar att köra en (SAAB) klassisk bil innan jag får en ny bil för tiotusentals euro.

 • Det är jättekul att komma in i Saab; Min konvertibla från 2011 har bara 71.000 km på klockan och kommer förhoppningsvis att hålla en mycket lång tid. Även om jag inte ville ha det, för diesel-panikförsäljning av den tidigare ägaren. För det här har jag sålt min äldre bensin konvertibel och slog hit. Diesel och cabriolet jag tycker faktiskt en ganska nyfiken kombination och korta avstånd, bilen inte längre kan användas, men förhoppningen var att använda bilen mer än 10 år och därefter så länge som det är alls.

  Faktum är att jag känner hela konvertering till digitala kommandocenter som ohjälpliga. Swiping och tappning tar mycket längre tid än att bara trycka på knappar eller redigeringsratt.

  Att hitta något i de nedre menyalternativen på kontrollmenyn är faktiskt som att kontrollera meddelanden i telefonen under körning och är förbjuden i enlighet därmed. I min Jaguar behöver jag 4 gånger för att sätta på sätesuppvärmningen, som i Saab. Det finns till och med en knapp (liten och utan att se så att aldrig hitta) - men börjar sedan det tröttsamma trycket på pekskärmen. Att inte tala om andra attityder. Många hi-fi-system har inga knappar - men de kan manövreras mycket bekvämare under körning. Av de många spännande knapparna med miniskulster typsnitt (titta på en Porsche-cockpit ...) Jag vill inte prata. Verklig ergonomi är annorlunda, och tillverkarna arbetar här ganska mot förarna, tror jag.

  För att inte tala om Saab Night Panel. Även om min senare byggde alpin Navi med backkamera återstår att nedtonade manuellt eftersom det inte kunde dockas till Night Panel-funktionen, och detta dimmerfunktion du måste, tack vare dålig teknik kräver också bara och därmed dubbelt ser på pekskärmen, som är distraherande och farligt, men det blir allt tydligare hur väl och funktionellt Saab faktiskt har utformat cockpiten. Så det är allt för att hålla Saabs så länge som möjligt - det blir inte bättre vad du får. 🙂

  11
 • Tack för den vackra beskrivningen av vad som erhålls med analog och förlorad med digital. Prata med mig från själen ...

 • Hurra! Det fortsätter med bloggen, med min SAAB 9-5-stationsvagn och SAAB-kalendern från Frankfurt! Han anlände precis och kommer att vara med mig i ett år nu.

Kommentarer är stängda.