Transatlantic anlände i en hård verklighet

På 15.12.2018 det äntligen hände: Efter 2 veckor av en konfliktsituation från förväntan (60%) och term stress (40%) Om allt går bra med sändningen av bilen not och de ytterligare centrala dokument Max - de kom till 07: 35 Clock . av uttrycka exakt 40 minuter innan de bokade veckor före möte med antagning kontor - gick till 06: 30 klocka resa söderut.

En unik del!
En unik del!

Ingen av oss hade förväntat sig vara så tätt, men ibland banker och myndigheter som går utöver formaliteter och tidsfrister spelar rollen som potentiell spoilsport. Härifrån "Tack" igen till Max, att han upprepade gånger har gjort ett tryck.

Tja, vi var på väg till "transatlanticist”För att åka norrut, åtminstone kartan lite längre norrut. Vi, det var min kompis Michael - för närvarande en Volvo XC40 förare - och jag, speciellt för Max i 9000CSE. Då visste vi ingenting om att stjäla årsdagen. Den utåtgående resan delades halvt i vänskap med valance, och efter en bra resa kom vi 15 minuter tidigare än planerat.

Den 9000 CSE, som vissa på bloggen kanske som en "tjänstebil" min familj praxis kommer att återkallas, hade också imponerade Volvoföraren positiv: 20 år, 364500km, motoriserade med 150 PS "tillräcklig" att enkelt accelerera gånger som behövs för 160km / h , I denna lugna motor, fortfarande mycket bra fjädring och - tack strut bar - vägen. Under sökandet efter en parkeringsplats och Max kom lätt i SAAB att identifiera mötesplatsen.

Efter en kort hälsning och spontan "nära hjärta" från min sida - utbyttes sedan de sista formaliteterna över kaffe och bröd, och sedan var det det första mötet i natura med "TA". Hittills kände jag honom praktiskt taget, hade läst och internaliserat allt jag hittade om honom på bloggen och köpte honom "osynlig" av Max. Efter att ha bifogat registreringsskyltarna och en detaljerad provkörning åkte vi tillbaka till NRW efter ett kort farväl.

"Honorary" för Michael för hans hjälp var den andra halvan av körningen "TA". Detta gav mig många vackra synpunkter på min "drömbil" från andra trafikanters perspektiv. Samtidigt hade jag en direkt jämförelse med den mest sofistikerade modellen som SAAB någonsin har utvecklat: 9000 behöver inte gömma sig!

Efter den första natten i carporten har "TA" anlänt "i verkligheten" idag, nämligen i den kanske första snön i dess tidigare billiv. Vår första resa genom den vita prakten fick oss definitivt att vilja fortsätta med ytterligare resor. Och våra SAAB är tillverkade för körning, enligt det välkända parolen "SAAB, hemma på långa resor".

En - ur min synvinkel - lite melankolisk resonans finns det också, för resan igår var förmodligen vår senaste gemensamma "långdistans". Jag känner mig som många andra SAABists. Med nu fyra fordon och den närmande pensionen är budgeten för smal, och jag måste gradvis minska mig själv.

Förmodligen 1998er 9000 CSE, tror jag att en av de senast producerade kopiorna, inom en snar framtid kommer att leta efter en ny ägare som uppskattar honom också. Han kan se fram emot att uppleva glädjen av SAAB-körning i svarta aero-fåtöljer. Det var den lyx jag gav honom / jag, eftersom den mest perfekta SAAB är de mest perfekta platserna. Men mina kollegor har här ett ord, och de vet ingenting om deras "lycka".


Tack till August-Eric för hans Saab Story! Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller ett annat evenemang i livet med kultmärket från Trollhättan?

Var vänlig uppmärksam! Vi lägger vår legendariska och exklusiva Saab boarding-filer Öppna och starta 2019 en ny läsarkampanj!

12 tankar om “Transatlantic anlände i en hård verklighet"

 • blank

  Stor historia. Njut av denna vackra TA.

 • blank

  Grattis till den nya!
  Trevligt att det finns en NG i OWL mer!

  • blank

   OWL verkar med tanke på det låga antalet NGS hela Tyskland inte alltid vara så illa som när det gäller distributionen: i Paderborn ta minst tre exemplar runt i Detmold-Heidenoldendorf kom mig för en tid sedan en NG med LIP Plate disk. Skulle vara trevligt om här fortfarande skulle behöva registrera tillväxten.

 • blank

  Det är rätt!

  Varje SAAB är ett designobjekt. Även den fantastiskt uppdaterade 9000. Många andra bilar är bara modeartiklar.

  Det verkar mig som mest fantasilöst och desperat att det här sättet pendlar fram och tillbaka i åratal bara mellan runda och fyrkantiga. För närvarande, den lilla tyska styvbror från NG med kanter och pärlor på vägen. I övermorgon kommer hans efterträdare och blir något ännu mer eller till och med mycket mjukare och rounder.

  Opel, BMW, VW, Ingolstadt eller Stuttgart, vart du än tittar, pendeln svänger vilt fram och tillbaka. Och om du tittar på denna pendel över alla tillverkare kan du inte ens tala om ett mode. En gång i tiden följde olika märken en trend samtidigt och synkront ...

  Idag är allt som spelar roll för att få den senaste modellen att se annorlunda ut än den sista (egen modell). Om den sista var jämn, måste den yngste vara edgier och vice versa. Tydligen har det blivit ett slags dogma i bilindustrins design- och marknadsavdelningar för att den senaste modellen ska se annorlunda ut så gammal som möjligt för att öka försäljningen av den senaste.

  Som sagt fantasilöst! Och transparent ...

  Men ju vackrare det är, om du har minst en SAAB på gården. Också bra.

  5
  2
  • blank

   VW Golf motsätter sig denna avhandling men uppriktigt. Nästan någon modell har reviderats så noggrant under årtiondena och knappast en modell är så framgångsrik (även om det inte kan fastställas exklusivt för designen).

   • blank

    Jag skrev också "många andra bilar". Inte alla.

    Motexempel förekommer själv. Också betydligt bättre än Golf. Enligt min mening har detta verkligen följt utvecklingen jag har beskrivit ...

    1. den synkrona trenden för många tillverkare av fyrkarsfordon av 1970er och 80er till rännare år senare
    2. och senare en viss pendelrörelse efter det var inte längre rounder

    Som en del av en stor modellfamilj har golfen följt samma pendelrörelser av design som gjorde Polo eller Passat. Han var alltid igenkänd som en del av familjen, ibland mjukare och sedan kantig igen.

    Men det är sant att det finns ganska ikoniska bilar från andra tillverkare. Och det är sant att konstruktörerna är mer försiktiga med att hantera och utveckla dessa fordon, deras yttre och inre utseende, betonar kontinuitet, och att pendeln svänger mindre våldsamt med dessa tillverkare eller modeller. SAAB är inte den enda möjliga av alla positiva exempel. Men trots allt är SAAB en!

 • blank

  Grattis till 952!

  Jag var mycket imponerad av bilen när den presenterades. Det gör han fortfarande när jag (sällan) ser en i naturen. Du kan inte säga att det är en "gammal" bil vid det här laget ...
  Saab typiskt igen en absolut tidlös form.

 • blank

  Jag gratulerar den nya ägaren till TA och kanske du kan se det vackra provet i naturen, registreringsdistriktet är ändå i grannskapet 😉 Njut av och alltid en olycksfri resa!

 • blank

  De två bilarna är mycket avundsvärda. Med 9000er började "Saab -sjukdomen" för mig. Jag hade också 9-5 NG. Också en modell konfigurerad för den amerikanska marknaden. Detta bereddes också i Kiel för 21: an.
  Mycket fina bilar med understatement faktor. Bara underbart.
  Alla Saab driver ett gott nytt år!

 • blank

  Grattis, jag tror också att 9000 inte behöver dölja och fortfarande är referensbilen i sin klass. På 9-5 saknar jag bakluckan med den bakre torkaren och några andra små saker.

 • blank

  Trevlig bil! Men vilket menar jag? Självklart båda!

  9000 och NG är för mig två ändar som på något sätt hör hemma. SAAB: s första angrepp på den då konventionella inaktuella övre klassen av tävlingen och den goda 5 m långa NG som hans sonson och sista stora SAAB.
  Ett drömpar! Ha det roligt med båda.

 • blank

  En bra bil! Grattis till den nya, stolta ägaren!

Kommentarer är stängda.