Blog Donate 2019 - Delårsrapport

Strax före jul ser vi igen på vårt donationskonto. Efter det senaste samtalet har mycket hänt, en liten våg av donationer har nått oss. Får vi ett mandat från läsare att fortsätta skriva 2019 bloggar? Saken är fortfarande spännande.

Blog Donate 2019 Delårsrapport

Förutom många mindre donationer kan vi också meddela kvitto på större belopp. Den högsta enskilda donationen hittills är otroligt 300,00 €, men mycket speciellt tack! Och även Stammtisch samlades för bloggbudgeten, och det kom samman starka belopp. Saab Friends Thuringia donerade och kunde också överföra nästan 400,00 €.

I siffror uttrycks föregående historia enligt följande:

Hittills har exakt 138-läsare gjort sitt bidrag, donationen har stigit till 4.789,00 €. Åtminstone närmar vi vårt minimimål utan att det verkligen inte kommer att fungera. Antalet givare kan verka små vid första anblicken, för omkring 34.000-personer besöker bloggen minst en gång i månaden.

Om endast 1% donerade, kunde vi flytta mycket för varumärket.

Fortfarande är jag nöjd, Mark är också. Allt som uppnåtts hittills ligger bortom mina förväntningar, vilket jag hade vid årets åtgärd. Min känsla är att vi kommer att nå och överstiga minsta budgeten. Förutom att en blogg behöver en viss budget för framtiden handlar det också om att erkänna det arbete som gjorts tidigare. Och jag vill tacka alla som har visat sig generösa de senaste dagarna. Vi ser fram emot ytterligare donationer eller medlemsavgifter!

Nästa uppdatering följer efter juldagarna. Innan jag ringer igen, men den här gången med ett ledsamt ämne.

23 tankar också "Blog Donate 2019 - Delårsrapport"

 • Allt kommer att bli bra ... och vad som inte är bra ännu är inte över ännu!
  Underbart att € fortsätter att komma !!! 🙂

  DAAANKE för nuvarande superklassfoto av SAAB X BioHybrid-Concept! Fool, vad kunde ha hänt ...

  • Tack! Konceptbilen kommer vara värt en artikel för oss i det nya året, för Saab väntade på vad som händer idag, 10 år sedan. För övrigt togs de flesta bilderna på den gamla kraftverket i Trollhättan.

 • Hej kära SAAB-community

  Av SAAB-community menar jag den stora läsaren av SAAB-bloggen. Mitt hjärta blöder när jag läser Toms sammanfattning av bloggen donationskampanjen.

  Vad sägs om alla som visar att SAAB-gruppen är annorlunda, som andra samhällen?
  Jag tror att det är upp till viljan, inte beloppet, för att hålla SAAB-bloggen levande på lång sikt.

  Det är fortfarande dags att göra något bra. Det gynnar var och en av oss. Jag skulle sakna något om bloggen skulle behöva stoppa sitt arbete av ekonomiska skäl!
  Ett stort tack på den här tiden till hela det befintliga blogglaget och speciellt till dig Tom
  för din enorma ansträngning och de många timmarna du offrar för oss alla.

  Hälsningar från Schweiz
  Fredy

  17
 • För att återvända till € 5-donationen: Jag håller med Hans. Jag tycker det är pinsamt, för så mycket koncentrerad information och spännande läsning under ett helt år bara € 5, - lätt att göra. Låt oss ta reda på hur många timmar Blg behöver.
  Så, Saab-vänner, öppna väskan och donera på lämpligt sätt.

  6
  2
  • Jag finner det totala antalet givare mer pinsamt. Din åsikt kan vara lika giltig som motsatt position. Men om bara 138-bidrag på knappt 35 € har tagits emot, kan det inte vara många 5-givare att prata med.

   När större delen av icke givare håller tillbaka sina potentiella 5-donationer från skam, eftersom denna mängd donationer upprepas är målet för kommentarer här, serveras ingen. Jag tror att det är bättre att uppmuntra så många abonnenter och läsare som möjligt att göra små donationer.

   Hur som helst, jag är tacksam för alla givare. Ingen av oss kunde eller ville finansiera bloggen ensam.

   15
   1
 • Jag tror på samma sätt, små boskap är välkänt skit, så i bra tyska: publiken gör det.

 • Min donation gick ut för sent igår, så jag har ingen aning om det har spelats in i denna delårsrapport. Som student inte mycket, men 5 EUR per månad var jag definitivt värt det! Inte bara blir bloggen ett allt viktigare nav i Saab-gruppen, min enda "prenumeration" skulle också gå vilse.

  Jag håller med de tidigare talarna, inte hur mycket donationer är avgörande, utan givaren. Om varje månadsläsare skulle skänka endast 1 EUR skulle det vara ganska lågt, men bloggen skulle finansieras i flera år framåt 😉

  För 134-givare bör du kanske försöka nå abonnenterna separat via post. Också på Instagram eller liknande sociala medier kan plattformar skapa ännu mer trafik till och om bloggen, så att fler människor passerar. Även om bloggens läsare borde vara tillräckligt för att uppnå det önskade målet.

  Hoppas verkligen att det här året fortfarande kommer mycket! Kanske lite mer än minimibeloppet kan samlas in tillsammans.

  • Inte mycket? Om jag beräknar korrekt är din donation över genomsnittet och värt lite applåder ...

   E-posten trodde jag hade men igen avvisad. Alla abonnenter har redan fått tre e-postmeddelanden för det angivna ämnet. Nyheten om samtalet och första och andra delårsrapporten. Ingen kan säga att han inte visste någonting. Förhoppningsvis kommer det att finnas något annat ...

 • Hej Tom - hej Mark - Jag följer med stort intresse och spänning din fundraiser och är nöjd med din actions stora popularitet 🙂
  Idag måste jag dock säga "rätt" - och det är det ekonomiska stödet från SAAB Freunde Thüringen.
  Tyvärr kan jag inte underteckna "nästan 300 €" som du nämnde - som initiativtagare till vårt bidrag!?
  Vårt överföringsbelopp var 365 € - du har bara gjort ett misstag här!?!?

  Jag ville bara / nämna det igen - för naturligtvis tog jag också upp ....

  Vi önskar er alla en god jul och saabiska hälsningar från Thüringen önskar Thomas

  • Kära Thomas, tack så mycket för det stora engagemanget!

   Det var inte ett stavfel, men ett missförstånd i bloggens interna kommunikation. Tyvärr, texten är rättad. 365,00 € är korrekt.

 • Hitta det upprörande att bli anklagat indirekt, men inget att göra för att bevara Saab-varumärket, trots att du kör fem Saabs. Den enda ta på försäkring och skatter hälften av det önskade beloppet krav. Och alla som älskar sina Saaber vet vad som annars kan hända.
  Låt mig först och främst ha kundtjänst, köra till HU och köpa en uppsättning vinterdäck, när allt är gjort så kommer en liten donation att göras.

  Och se vad en webbplats kostar.

  2
  20
  • Jag förstår deras missnöje, men när jag tittar på kommentarerna, tummen upp på kommentarerna och insamlings- och inlämningsartiklarna, drar jag slutsatsen att du har bloggare och den överväldigande majoriteten av bloggläsare på din sida.

   Varje euro räknas och tackas. Åtagandet till egen fordonsflotta är allmänt uppskattat. Särskilt en sådan älskare av varumärket, som du är en ...

   I det avseendet är din sista meningen under bältet. "Så en hemsida" kostar inte bara mycket tid och passion, men faktiskt pengar. Det är inte gjort, mtl. Överför avgifter för domänen. Eller använd WordPress. Så vem ska se var och varför? Vad vill du medföra?

   Du borde bara ha slutat din sista meningen. Du borde inte ha tänkt honom strikt!

   12
   3
  • Saabtroll99,

   Enligt min riktigt irrelevanta åsikt handlar det inte om mottagandet av Saab-varumärket eller Saab direkt.
   Vilken donation till Saab-museet i Trollhättan skulle vara mycket mer målmedvetet när det gäller att komma ihåg varumärket, vilka trollar som gjordes i Trollhättan, det finns det normala, det speciella och det aldrig existerande ...
   Varje investering i vägtjänsten hos vår Saab ger ett direkt bidrag till Saab (och eventuellt ORIO, Skandix etc.) och är (för mig) det viktigaste bidraget. Jag är glad över alla jag ser körning!
   Varje donation som inte kommer hit eller åtminstone bestämmer lite om kvittot av bloggen. Och om Tom gillar att fortsätta eller inte.
   Bloggens framtid beror emellertid helt och hållet på Toms entusiasm: Tiden betalar inte någon ..!
   (Om du inte påverkar dumma människor att köpa överflödiga produkter, men det betyder så "influencers" och har ingenting att göra med Saab och deras förare - min blygsamma observation)

   Förvara Saabing

   10
   • Tja, den här bloggen - och särskilt Tom - är men nästan enbart och enbart anledningen till att jag kör även Saab!

    Senast i år 2014 när jag behövde köpa en "ny" bil intensivt övervägde om Saab gör ännu mer mening för mig.
    Faktum är att mitt beslut var väldigt klart "nej", men jag var självklart lite svår i sökandet efter "ekvivalent" ersättning.

    Bara tack vare den här bloggen och särskilt Toms fina tips bestämde jag mig för att köpa en 2011'er Saab igen. 🙂

    Det här är hur spec. Det här bloggar mig mycket bra (och mycket mer än ett museum i Sverige, etc.) för att behålla varumärket Saab i mitt huvud och under min rumpa! 🙂
    Och om det inte fanns någon mer levande och framför allt artig Saab-gemenskap, skulle min Saab förmodligen ge vägen till en bil av andra märken relativt snabbt. 🙁

    Och den här bloggen (och säkert det andra välkända Saab-forumet) tjänar säkert många andra som en första "kontaktpunkt" och bidrar så mycket till "branding" och "brandlojalitet" hos föraren / läsaren.

    Så, klart igen:
    Många tack till alla medlemmar av bloggen för ditt vanliga engagemang de senaste åren! 🙂

    15
  • "Så ne Website" är tillgänglig för WordPress från 0, - €. Allvarligt. Men utan översättning i realtid, rubriker och, naturligtvis, även utan innehåll. En tom skärm som inte ens har en funktion för dina kommentarer.
   Om det är det du strävar efter kan du få det. Varje vecka har jag mycket ledig tid, min familj är lycklig. Och de allra flesta läsarna är också överens om att de inte stöder "en sådan webbplats". Synd. Ha kul med 5 Saabs.

   15
   1
  • Kära Saabtroll99,

   Det var precis vad jag hade frukat att din kommentar till bloggen (särskilt Tom) frustration och missnöje triggers. I sin position måste du helt enkelt ta din sista mening väldigt personligt. Det fungerar inte något annat sätt ...

   Jag känner Tom bara skriftligen, men hans personlighet kännetecknar denna blogg och tillåter slutsatser. Hennes förslag var galet, kraftigt och framför allt djupt kränkande och skadligt. Jag skulle gärna fortsätta läsa den här 2019-bloggen och mycket mer. Din kommentar är inte precis till hjälp ...

   Kanske och förhoppningsvis hade du bara ett dåligt ögonblick när du skrev din kommentar? Detta händer. Kanske har du en titt?

   Jag har redan kommenterat mig själv med en kommentar och påpekades av en annan läsare, som jag inte hade tagit upp, mycket vänlig. Det var därför lätt för mig att svara på det med en vidare och omdirigeringskommentar.

   Du borde göra det också. Jag tror att du är skyldig till Tom och alla läsare som vill att bloggen fortsätter att säkerhetskopiera en stroke eller två. Det gör inte heller ont, leder inte till förlöjlighet eller illamående, men ger dig erkännande och förståelse. Det finns många trevliga människor på bloggen här. Det är åtminstone min erfarenhet.

   19
   2
  • @ Saabtroll99 Tja, vad kostar en hemsida? Värden är, beroende på serverns kvalitet, inte längre dyr. Men innehållet är ovärderligt. Och du verkar uppskatta det med 0. Undrar varför du läser och skriver här, när allt inte uppskattas. Ledsen att du släpper sådana kommentarer.

   13
   2
  • Jag har delvis samma uppfattning. Så länge bloggen fortfarande annonserar, är det inte värt att ge mig pengar. Speciellt med tanke på att kvaliteten har minskat nyligen. Från tid till annan fanns det mycket bra artiklar, så enligt min mening bör antalet tjänster vara begränsade. Jag behöver inte en rapport varje dag vars innehåll liknar det föregående. En bra månad är nog. Donationsmålet behöver inte vara så högt, vilket innebär att 5000 € / a på det individuella bloggbidraget beräknas inte är så litet.

   Jag finner också det dåligt att Tom och bloggen (förlåt för retorisk överdrift) presenteras som Saabmessiase. Att ta emot Saab är inte beroende av detta. Snarare anser jag Saabforum som viktigare eftersom det kan vara aktivt hjälp och inte fungera som en reklamplattform för Orio, Skandix etc. Om allt är för mycket skulle jag bara hålla det enkelt!

   Och det är också patetiskt att en annan åsikt görs omedelbart och den påstådda "breda" massan känns omedelbart personligen attackerad. Ok, Saabtroll99s argument var dåligt. Wood h Saab står för andra tänkare ....
   Men om det fanns så många bakom bloggen, så skulle du inte behöva ständigt tigga.

   Tja, vi ska se om någon förstår innehållet eller felaktigt anklagar det för att beklaga mig.

   3
   13
   • Jag tror vi ska avsluta dagis här.

    Förklara för alla läsare: "Tänk annorlunda" och "Saabtroll99" använder en identisk e-postadress och IP. Då kommentera dina egna inlägg "Ok, Saabtroll99s argument var dåligt ..."Går för långt med all förståelse. Det kan inte vara så att en enda läsare flyttar nivån av kommentarer ner så mycket.

    18
    2
 • Eftersom jag ännu har lärt mig något! Det finns också SAAB entusiaster som är en A ...
  Men det leder mig till ett annat ämne som har stört mig ett tag: vem (och hur) är de som håller detta varumärke vid liv? Jag har ofta haft intryck av blogginlägg och kommentarer att det är de som har mycket fickpengar att sätta i sin älskares bil. Jag tänker på kostnaden för eftermontering av dagsljus eller en ny upphängning, eller Tom säger om några "nya" Saabs mellan 30.000 och 60.000 € att det här kan vara en bra investering för den årliga bonusbetalningen ... (jag skulle vara glad om min pension skulle vara någonstans mellan ...). Mängden (och numret) av de mottagna donationerna passar emellertid inte med det här, kanske finns det många SAAB-entusiaster som har (eller behöver inte) rädda sina bilar från munnen? Hur skulle bloggen se ut för denna kundkrets?

  14
  2
  • Intressanta och giltiga tankar ...

   Tanken med nya bilar är redan ett tvingande fenomen. Hänvisningen till en saabisk användning av några bonusar var förmodligen skrivet med en blinkning. Eftermonteringen av dagsljuset är inget vanligt här ...

   Största delen av bidragen är oberoende av inkomst från de stora massorna av SAAB-förare. Detta gäller faktiskt många tekniska bidrag. Det nya chassit (eller nya bromsar, en ny koppling, etc.) behöver vi någon gång hela tiden.

   Även bloggen 9000 var så djup bakom, som om han hade laddat 400 Kg-cement i hårdvaruaffären - om jag minns rätt. Den nya suspensionen var därför inte en lyx, inte ett uttryck för överflödig lekpengar, men en nödvändighet.

   Om det ändå finns nya delar (ibland är det bara ett stugfilter), är det bra att veta vilka alternativ du har. Ibland är de bättre än de ursprungliga delarna, ibland billigare och ibland båda. Under alla omständigheter är sådana nyheter och vittnesmål värdefulla för alla förare.

   Från studenter till arbetande personer med olika inkomster till pensionärer eller pensionärer tycks alla åldrar och inkomstnivåer läsa här. Det breda och kompletta sortimentet av SAAB-drivrutiner. Så hur ska bloggen se ut?

   Jag tycker, precis som en ballerina gör splittringarna, är det rätta svaret på din fråga. Och jag tror att bloggen blir väldigt bra idag. Om du är osäker kan du bara klargöra att du känner dig mer av några bidrag och mindre adresseras av andra. Det senare är bidrag till andra medlemmar i SAAB-gruppen. Okej okej ...

  • Kära Reinhard Mann, som läser bloggen? Bloggen är en återspegling av vårt samhälle. Det läser människor som håller en Saab levande med stor passion. Andra läsare har mer resurser tillgängliga, eftersom övervägandet går mer i riktning mot huruvida en Porsche eller en annan Saab kommer i garaget. Varumärket älskar båda grupperna, och hittills fungerade det ganska bra att arbeta tillsammans i det virtuella blogghemmet.
   Jag strävar efter att skriva balanserat där det är möjligt. Om Youngtimer, klassiker, den senaste Saab-generationen och nyheter om scenen och från Trollhättan. Om så kan fraser om bonusbetalningar eller fordon som kan försvinna i öst, och inte 100% politiskt korrekt, det kan inte behaga den ena eller andra läsaren. Men vill jag inte "böja" för att bli helt kompatibel med det vanliga? Jag tror att vi "böjer" nog dagligen. Det måste finnas viss frihet.

 • Hej, har ökat mitt bidrag igen och var vänlig behålla nivåerna av kommentarer högt. "Förskola", personliga förolämpningar eller fientlighet borde inte ha någon plats här !!!!
  En av många andra skäl att läsa den här bloggen är att vi vet att det här är ett samhälle som håller ihop, har lika intressen och utbyten i ömsesidig respekt.

  Tack Tom (och Team), för ditt (och ditt) arbete!

  12
  1

Kommentarer är stängda.