Bloggdonation 2019 - delårsrapport

Strax före jul tittar vi igen på vårt donationskonto. Mycket har hänt sedan det senaste samtalet, en liten våg av donationsvilja har nått oss. Får vi ett mandat från läsarna att fortsätta blogga 2019? Ärendet är fortfarande spännande.

Blog Donate 2019 Delårsrapport

Förutom många mindre donationer kan vi också meddela kvitto på större belopp. Den högsta enskilda donationen hittills är otroligt 300,00 €, men mycket speciellt tack! Och även Stammtisch samlades för bloggbudgeten, och det kom samman starka belopp. Saab Friends Thuringia donerade och kunde också överföra nästan 400,00 €.

I siffror uttrycks föregående historia enligt följande:

Hittills har exakt 138-läsare gjort sitt bidrag, donationen har stigit till 4.789,00 €. Åtminstone närmar vi vårt minimimål utan att det verkligen inte kommer att fungera. Antalet givare kan verka små vid första anblicken, för omkring 34.000-personer besöker bloggen minst en gång i månaden.

Om endast 1% donerade, kunde vi flytta mycket för varumärket.

Fortfarande är jag nöjd, Mark är också. Allt som uppnåtts hittills ligger bortom mina förväntningar, vilket jag hade vid årets åtgärd. Min känsla är att vi kommer att nå och överstiga minsta budgeten. Förutom att en blogg behöver en viss budget för framtiden handlar det också om att erkänna det arbete som gjorts tidigare. Och jag vill tacka alla som har visat sig generösa de senaste dagarna. Vi ser fram emot ytterligare donationer eller medlemsavgifter!

Nästa uppdatering följer efter juldagarna. Innan jag ringer igen, men den här gången med ett ledsamt ämne.

23 tankar om “Bloggdonation 2019 - delårsrapport"

 • blank

  Hej, jag har ökat mitt bidrag igen och snälla insistera på att hålla nivån på kommentarer hög. ”Kindergarten”, personliga förolämpningar eller fientlighet borde inte ha någon plats här !!!!
  En av de många andra anledningarna till att läsa den här bloggen är att veta att det finns ett samhälle här som håller ihop, har samma intressen och utbyter åsikter med varandra i ömsesidig respekt ....

  Tack Tom (och Team), för ditt (och ditt) arbete!

  12
  1
 • blank

  Jag lärde mig fortfarande något! Det finns också SAAB-entusiaster som är en A ...
  Men det leder mig till ett annat ämne som har upptagit mig länge: Vem (och hur) är de som håller det här varumärket vid liv? Ofta med blogginlägg och kommentarer hade jag intrycket att det är de som har mycket fickpengar tillgängliga som de kan lägga i sin entusiastbil. Jag tänker på kostnaden för eftermontering av dagsljus eller ett nytt chassi eller uppsättningen från Tom för några "nya" Saabs mellan 30.000 60.000 och XNUMX XNUMX €, att det kan vara en bra investering för den årliga bonusutbetalningen ... (Jag skulle vara glad om min pension skulle vara någonstans däremellan ...). Beloppet (och antalet) mottagna donationer matchar inte detta, kanske finns det många SAAB-entusiaster som (måste) spara sig mottagandet av sina bilar? Hur ska bloggen se ut för denna kundkrets?

  14
  2
  • blank

   Intressanta och giltiga tankar ...

   Men tanken på nya bilar är oundvikligen ett sällsynt fenomen. Hänvisningen till en saabisk användning av möjliga bonusar skrevs antagligen med en blinkning. Eftermontering av dagsljus är inte heller vanligt här ...

   Största delen av bidragen är oberoende av inkomst från de stora massorna av SAAB-förare. Detta gäller faktiskt många tekniska bidrag. Det nya chassit (eller nya bromsar, en ny koppling, etc.) behöver vi någon gång hela tiden.

   Även bloggen 9000 var så djup bakom, som om han hade laddat 400 Kg-cement i hårdvaruaffären - om jag minns rätt. Den nya suspensionen var därför inte en lyx, inte ett uttryck för överflödig lekpengar, men en nödvändighet.

   Om det ändå finns nya delar (ibland är det bara ett stugfilter), är det bra att veta vilka alternativ du har. Ibland är de bättre än de ursprungliga delarna, ibland billigare och ibland båda. Under alla omständigheter är sådana nyheter och vittnesmål värdefulla för alla förare.

   Från studenter till arbetande personer med olika inkomster till pensionärer eller pensionärer tycks alla åldrar och inkomstnivåer läsa här. Det breda och kompletta sortimentet av SAAB-drivrutiner. Så hur ska bloggen se ut?

   Jag tror att något som en ballerina som gör delarna är det rätta svaret på din fråga. Och jag tror att bloggen redan gör det mycket bra idag. Om du är osäker kan du helt enkelt bestämma detta genom att du känner dig mer adresserad av vissa bidrag och mindre av andra. De senare är då bara bidrag för andra medlemmar i SAAB-samhället. Okej också ...

  • blank

   Kära Reinhard Mann, som läser bloggen? Bloggen är en återspegling av vårt samhälle. Det läser människor som håller en Saab levande med stor passion. Andra läsare har mer resurser tillgängliga, eftersom övervägandet går mer i riktning mot huruvida en Porsche eller en annan Saab kommer i garaget. Varumärket älskar båda grupperna, och hittills fungerade det ganska bra att arbeta tillsammans i det virtuella blogghemmet.
   Jag försöker skriva på ett balanserat sätt varhelst jag kan. Om ungdomar, klassiker, den senaste Saab-generationen och nyheter om scenen och från Trollhättan. Om meningar om bonusbetalningar eller fordon som kan försvinna österut dyker upp och inte är 100% politiskt korrekta, kanske den ena eller den andra läsaren inte gillar det. Men vill jag "böja" mig själv, bara för att vara helt kompatibel med mainstream? Jag tror att vi "böjer" nog varje dag. Det måste finnas lite utrymme.

 • blank

  Hitta det upprörande att bli anklagat indirekt, men inget att göra för att bevara Saab-varumärket, trots att du kör fem Saabs. Den enda ta på försäkring och skatter hälften av det önskade beloppet krav. Och alla som älskar sina Saaber vet vad som annars kan hända.
  Låt mig först och främst ha kundtjänst, köra till HU och köpa en uppsättning vinterdäck, när allt är gjort så kommer en liten donation att göras.

  Och se vad en webbplats kostar.

  2
  20
  • blank

   Jag förstår deras missnöje, men när jag tittar på kommentarerna, tummen upp på kommentarerna och insamlings- och inlämningsartiklarna, drar jag slutsatsen att du har bloggare och den överväldigande majoriteten av bloggläsare på din sida.

   Varje euro räknas och tackas. Engagemanget för sin egen fordonsflotta uppskattas generellt. Speciellt märkesälskaren som du är ...

   I det avseendet går din sista mening under bältet. ”En sådan webbplats” kostar inte bara mycket tid och passion, det kostar faktiskt också pengar. Det räcker inte varje månad. Överföringsavgifter för domänen. Eller använd WordPress. Så vem ska titta var och varför? Vad föreslår du?

   Du borde bara ha slutat din sista meningen. Du borde inte ha tänkt honom strikt!

   12
   3
  • blank

   Saabtroll99,

   Enligt min riktigt irrelevanta åsikt handlar det inte om mottagandet av Saab-varumärket eller Saab direkt.
   Varje donation till Saab Museum i Trollhättan skulle vara mycket mer produktiv när det gäller att komma ihåg varumärket, vad Trolls gjorde i Trollhättan, det finns de normala, de speciella och de som aldrig funnits ...
   Varje investering i Saabs vägdrift representerar ett direkt bidrag för Saab (& eventuellt ORIO, Skandix, etc.) och är (för mig) det viktigaste bidraget. Jag är glad över alla jag ser köra!
   Varje donation som inte kommer hit eller åtminstone bestämmer lite om kvittot av bloggen. Och om Tom gillar att fortsätta eller inte.
   Bloggens framtid beror emellertid helt och hållet på Toms entusiasm: Tiden betalar inte någon ..!
   (Om du inte påverkar dumma människor att köpa överflödiga produkter, men det betyder: "Influencer" och har inget att göra med Saab och deras förare - min ödmjuka observation)

   Förvara Saabing

   10
   • blank

    Tja, den här bloggen - och särskilt Tom - är till exempel nästan den enda anledningen till att jag fortfarande kör Saab alls!

    Senast 2014, när jag behövde köpa en ”ny” bil, funderade jag hårt på om Saab alls skulle vara vettigt för mig.
    Egentligen var mitt beslut mycket, mycket tydligt "nej", men jag tyckte naturligtvis också att det var lite svårt att hitta en "motsvarande" ersättare.

    Endast tack vare den här bloggen och särskilt Toms fina tips, bestämde jag mig för att köpa en Saab 2011 igen. 🙂

    Så spec. den här bloggen med mig väldigt bra (och mycket mer än ett museum i Sverige eller liknande) för att bevara Saab-varumärket i mitt huvud och under min skinka! 🙂
    Och om det inte längre fanns en levande och framför allt artig Saab-gemenskap, skulle min Saab förmodligen ge plats för en bil av ett annat märke relativt snabbt. 🙁

    Och den här bloggen (och säkert det andra välkända Saab-forumet) fungerar också som den första "kontaktpunkten" för många andra och bidrar därmed till en stor del till "varumärkesbevarande" och "varumärkeslojalitet" för förarna / läsarna.

    Så, klart igen:
    Tack till alla bloggmedlemmar för ditt galna engagemang under de senaste åren! 🙂

    15
  • blank

   ”So ne Website” är tillgänglig från WordPress för så lite som € 0. Allvarligt. Men utan översättning i realtid, rubrikannonser och naturligtvis utan innehåll. En tom skärm som inte ens har en funktion för dina kommentarer.
   Om det är det du strävar efter är det här du kan ha. Jag har då mycket fritid varje vecka, min familj är lycklig. Och de allra flesta läsare håller med dig, eftersom de inte stöder "en sådan webbplats". Synd. Ha kul med de 5 Saabarna.

   15
   1
  • blank

   Kära Saabtroll99,

   Det var precis vad jag var rädd för, att din kommentar på bloggen (särskilt med Tom) skulle orsaka frustration och förbittring. I hans ställning måste du helt enkelt ta din sista mening mycket personligt. Det finns inget annat sätt ...

   Jag känner bara Tom skriftligen, men hans personlighet kännetecknar den här bloggen och gör det möjligt att dra slutsatser. Hennes förslag var löjligt, abstrakt och framför allt djupt förolämpande och sårande. Jag skulle gärna vilja fortsätta läsa den här bloggen 2019 och helst långt bortom. Din kommentar är inte exakt hjälpsam ...

   Kanske och förhoppningsvis hade du bara ett dåligt ögonblick när du skrev din kommentar? Detta händer. Kanske har du en titt?

   Jag har redan kommenterat mig själv med en kommentar och påpekades av en annan läsare, som jag inte hade tagit upp, mycket vänlig. Det var därför lätt för mig att svara på det med en vidare och omdirigeringskommentar.

   Du borde göra det också. Jag tror att du är skyldig till Tom och alla läsare som vill att bloggen fortsätter att säkerhetskopiera en stroke eller två. Det gör inte heller ont, leder inte till förlöjlighet eller illamående, men ger dig erkännande och förståelse. Det finns många trevliga människor på bloggen här. Det är åtminstone min erfarenhet.

   19
   2
  • blank

   @ Saabtroll99 Tja, vad kostar en hemsida? Värden är, beroende på serverns kvalitet, inte längre dyr. Men innehållet är ovärderligt. Och du verkar uppskatta det med 0. Undrar varför du läser och skriver här, när allt inte uppskattas. Ledsen att du släpper sådana kommentarer.

   13
   2
  • blank

   Jag har delvis samma uppfattning. Så länge bloggen fortfarande annonserar, är det inte värt att ge mig pengar. Speciellt med tanke på att kvaliteten har minskat nyligen. Från tid till annan fanns det mycket bra artiklar, så enligt min mening bör antalet tjänster vara begränsade. Jag behöver inte en rapport varje dag vars innehåll liknar det föregående. En bra månad är nog. Donationsmålet behöver inte vara så högt, vilket innebär att 5000 € / a på det individuella bloggbidraget beräknas inte är så litet.

   Jag finner också det dåligt att Tom och bloggen (förlåt för retorisk överdrift) presenteras som Saabmessiase. Att ta emot Saab är inte beroende av detta. Snarare anser jag Saabforum som viktigare eftersom det kan vara aktivt hjälp och inte fungera som en reklamplattform för Orio, Skandix etc. Om allt är för mycket skulle jag bara hålla det enkelt!

   Och det är också patetiskt att en annan åsikt omedelbart läggs ner och de påstådda ”breda” massorna omedelbart känner sig attackerade personligen. Ok Saabtroll99s resonemang var dåligt. Wood h the Saab står för dem som tänker annorlunda ....
   Men om det fanns så många bakom bloggen, så skulle du inte behöva ständigt tigga.

   Tja, vi ska se om någon förstår innehållet eller felaktigt anklagar det för att beklaga mig.

   3
   13
   • blank

    Jag tror vi ska avsluta dagis här.

    För att förklara för alla läsare: ”Tänk annorlunda” och “Saabtroll99” använder identisk e-postadress och IP. Kommentera sedan dina egna bidrag "Ok resonemanget för Saabtroll99 var dåligt ...”Går för långt med all förståelse. Det kan inte vara så att en enda läsare flyttar ner nivån på kommentarerna så mycket.

    18
    2
 • blank

  Hej Tom - hej Mark - Jag följer också din insamlingskampanj med stort intresse och spänning och jag är glad att din kampanj tas emot så bra 🙂
  Idag måste jag dock ”korrigera något - nämligen det ekonomiska stödet från SAAB Friends of Thuringia.
  Tyvärr, som initiativtagare till vårt bidrag, kan jag inte skriva på de "nästan 300 €" du nämnde!?
  Vårt överföringsbelopp var € 365 - Jag är säker på att du bara gjorde ett stavfel!?!?

  Jag ville / var tvungen att nämna det igen - eftersom jag naturligtvis blev ombedd om det.

  Vi önskar er alla en god jul och saabiska hälsningar från Thüringen önskar Thomas

  • blank

   Kära Thomas, tack så mycket för det stora engagemanget!

   Det var inte ett stavfel, men ett missförstånd i bloggens interna kommunikation. Tyvärr, texten är rättad. 365,00 € är korrekt.

 • blank

  Min donation gick ut mycket sent igår, så jag har ingen aning om den redan har registrerats i denna delrapport. Inte mycket som student, men 5 EUR per månad var definitivt värt det! Inte bara blir bloggen ett allt viktigare fokus i Saab-gemenskapen, min enda "prenumeration" skulle också gå förlorad.

  Jag håller med de tidigare talarna, inte hur mycket donationer är avgörande, utan givaren. Om varje månadsläsare skulle skänka endast 1 EUR skulle det vara ganska lågt, men bloggen skulle finansieras i flera år framåt 😉

  För 134-givare bör du kanske försöka nå abonnenterna separat via post. Också på Instagram eller liknande sociala medier kan plattformar skapa ännu mer trafik till och om bloggen, så att fler människor passerar. Även om bloggens läsare borde vara tillräckligt för att uppnå det önskade målet.

  Hoppas verkligen att det här året fortfarande kommer mycket! Kanske lite mer än minimibeloppet kan samlas in tillsammans.

  • blank

   Inte mycket? Om jag beräknar rätt är din donation över genomsnittet och värt lite applåder ...

   Jag hade också tanken på e-post men avvisade den igen. Alla prenumeranter har redan fått tre e-postmeddelanden om det angivna ämnet. Nyheten om samtalet och den första och andra delårsrapporten. Ingen kan säga att de inte visste någonting. Förhoppningsvis kommer något annat att komma ...

 • blank

  Jag tror på samma sätt, små boskap är välkänt skit, så i bra tyska: publiken gör det.

 • blank

  För att återvända till € 5-donationen: Jag håller med Hans. Jag tycker det är pinsamt, för så mycket koncentrerad information och spännande läsning under ett helt år bara € 5, - lätt att göra. Låt oss ta reda på hur många timmar Blg behöver.
  Så, Saab-vänner, öppna väskan och donera på lämpligt sätt.

  6
  2
  • blank

   Jag finner det totala antalet givare mer pinsamt. Din åsikt kan vara lika giltig som motsatt position. Men om bara 138-bidrag på knappt 35 € har tagits emot, kan det inte vara många 5-givare att prata med.

   När större delen av icke givare håller tillbaka sina potentiella 5-donationer från skam, eftersom denna mängd donationer upprepas är målet för kommentarer här, serveras ingen. Jag tror att det är bättre att uppmuntra så många abonnenter och läsare som möjligt att göra små donationer.

   Hur som helst, jag är tacksam för alla givare. Ingen av oss kunde eller ville finansiera bloggen ensam.

   15
   1
 • blank

  Hej kära SAAB-community

  Av SAAB-community menar jag den stora läsaren av SAAB-bloggen. Mitt hjärta blöder när jag läser Toms sammanfattning av bloggen donationskampanjen.

  Vad sägs om alla som visar att SAAB-gruppen är annorlunda, som andra samhällen?
  Jag tror att det är upp till viljan, inte beloppet, för att hålla SAAB-bloggen levande på lång sikt.

  Det är fortfarande dags att göra något bra. Det gynnar var och en av oss. Jag skulle sakna något om bloggen skulle behöva stoppa sitt arbete av ekonomiska skäl!
  Ett stort tack på den här tiden till hela det befintliga blogglaget och speciellt till dig Tom
  för din enorma ansträngning och de många timmarna du offrar för oss alla.

  Hälsningar från Schweiz
  Fredy

  17
 • blank

  Allt kommer att bli bra ... och det som ännu inte är bra är inte över ännu!
  Underbart att € fortsätter att komma !!! 🙂

  DAAANKE för det nuvarande superfina fotot av SAAB X BioHybrid-konceptet! Galen, vad kunde ha varit ...

  • blank

   Tack! Konceptbilen kommer vara värt en artikel för oss i det nya året, för Saab väntade på vad som händer idag, 10 år sedan. För övrigt togs de flesta bilderna på den gamla kraftverket i Trollhättan.

Kommentarer är stängda.