Saab Instagram bild November 2018

Bilder berättar historier. Och ibland är historien bakom bilden tragisk. Vår Saab Instagram-bild av november månad kommer från Max.Motivet är ett vackert 9000 årsdag. Max är ett stort Saab-fan - och han älskar särskilt Saab 9000. Tyvärr är han inte längre i hans besittning.

Saab Instagram bild November 2018

När bilden landade i vår brevlåda var hans Saab-värld fortfarande i ordning. Jubileet färdades som en vinterbil och Max var glad. Fram till en viss kväll i november när Saab bytte händer. På det sätt de kallar kallt fördröjning. Max hittade platsen där 9000 hade parkerats morgonen innan arbetet var tomt i slutet av dagen. Saab var borta, stulen.

Polisstölden var självklart typiskt för Saab-märket. Dialogen mellan Max och tjänstemannen måste ha löpt ut enligt följande.

polisen: “Missar du ett fordon? Vilket märke?"

Max: “En Saab, en Saab 9000”

polisen: “Åh en Saab 9000? Den bästa bilen jag någonsin har kört. Jag måste erkänna att jag tillhör gruppen misstänkta. ”

Tyvärr har Saab förblivit saknad till denna dag och chansen att hitta den är liten. Ursprungligen var 9k på väg i Schweiz, fördes till Tyskland av Markus Lafrentz och köptes av Max. Stora investeringar planerades under våren. Kanske har Saab i bästa fall ett annat liv. Han kör runt någonstans i öster eller i Baltikum, med människor som uppskattar bra, robust teknik.

Frågan kvarstår, hur länge kommer Max att uthärda utan en 9000? Prognoser bloggruppen gillar att acceptera.

9-3x-konceptet av Michael Maurer

Tillbaka till vår Instagram-kampanj. Vad finns i paketet som vi ska skicka Max? Den här månaden packar vi in ​​den från den tidigare Saab-designern Michael Maurer Signerat utskrift av 9-3x-konceptet, plus ett Turbo-nyckelband, Saab-nyckelring och -stift. Bilden togs av Orio Tyskland donerade, nyckelkedja och stift gav Saab Service Frankfurt detta.

Michael Maurer var från 2000 till 2004 på Saab. Från sin tid 9x och 3-9 komma intill 9-3x konceptstudier och 9-7x och 9-2x. Maurer visat vägen, vad som kommer att vara en av våra teman för 2019, och idag är ansvarig för design på Porsche.

Vår Saab Instagram-kampanj fortsätter, och sedan 1. December är vi nya. Inbjudna är alla läsare som gillar Saab och på Instagram Ha åtgärder. Som alltid är medlemmar i bloggbesättningen uteslutna. Deras bilder är av förståeliga skäl naturligtvis inte tilldelade.

Som vi vet har vi skapat en särskild e-postadress för Anne och åtgärden:

 instagram (at) saabblog.net

Vi ser fram emot många Saab-bilder! Skicka oss dina vackraste bilder!

Och: Var snäll och skicka bilderna individuellt via e-post, inte som nedladdning.

Viktigt:

Genom att skicka in bilderna överensstämmer avsändaren med publikationen på vårt Instagram-konto. Han försäkrar att bilderna är hans intellektuella egendom och att vi har dem gratis och i obestämd tid på vårt Instagram-konto kan visa. Vid publicering namnges vi högst förnamn, men aldrig fullständigt namn på avsändaren.

14 tankar om “Saab Instagram bild November 2018"

 • blank

  Shit, min kondoleans. Jag kan fortfarande komma ihåg bilen väldigt bra. Den hade en riktigt fin färgkombination. Jag skulle ha gett Max mer än tre års glädje ...

 • blank

  Hm, om bilen bor utomlands, skulle det givetvis vara önskvärt och skulle givetvis vara bättre än det utnyttjades. Jag hoppas emellertid åtminstone från alla Saab-fans överallt, och jag tror annars knappast någon har 9000 på skärmen att de ärligt köper bilarna och inte kör runt med en stulen

 • blank

  En fin historia med dålig avslutning. Tänk länge om en GPS-plats för våra skatter kan vara värt. Hittills tänkte jag att 9000 körs under radaren, en 900 Turbo skulle slå något sådant.
  Jag trodde troligen fel, och har sålunda förmodligen den första avsikten för det nya året.

  Men en riktigt bra bil!

 • blank

  .. eller en tysk stal och slaktat SAAB. Tänk inte att östeuropeiska biltyver hanterar gamla Saab 9000. Fördomar i SAAB-forumet. Jag gillar inte!

  6
  7
  • blank

   Eftersom många scenarier är tänkbara, säger artikeln också: "Kanske, i bästa fall, har Saab ett annat liv."

   Det har inget att göra med fördomar, men önsketänkande är ett uttryck för hopp. Jag tycker också att det är det bästa fallet och skulle tycka att en slakt i D är ganska läskig och obegriplig. Speciellt eftersom ...

   ... en känd SAAB-återförsäljare tog sig an att importera denna 9000 från CH till D och hitta en älskare som köpare. Du kan säkert anta att det INTE är en ”gammal Saab 9000”.

   Stulen var klart en av de bättre exemplen. En SAAB 9000 med ett visst värde och hög potential för värdeuppskattning. Har du läst och förstått artikeln korrekt? Rash kommentarer också vittna om fördomar. Fördomar i SAAB-forumet. Jag gillar inte!

   7
   3
   • blank

    Jo, chefen, jag har. Till dina uttalanden kan jag säga att en SAAB från rummet NRW-tider i en Berlin-sköldkväll dykt upp i delar. Tidigare var han på en tysk verkstad i NRW och klyftan i Berlin-området driver även en tysk. Visst, denna 9000 var inte en skräplåda och har ett visst värde. Det är rätt. Med alla moderna biltjuvar, men tjänar mer och mer säkert och utan risk, eftersom Audi A5 och A8 faller i flytande trafik inte på.

    2
    3
    • blank

     Jo, chef för chefen, håll dig bättre till din egen poäng. Håll dig till fördomarna ...

     Ingen här sa någonsin att inga bilar stals i D. Ingen här sa någonsin att tyskar inte skulle stjäla bilar. Ingen har någonsin sagt här att bilar som stulits av tyskar inte kunde slaktas i Tyskland ...

     Ey Jo, chefen för alla chefer, läste du verkligen artikeln? Har du läst och förstått min kommentar? Allt utom du hoppas att det är en stöld, inte ett mord. Alla men du hoppas att 9000 lever vidare.

     Tyska SAAB-ryttare vill ha denna 9000 i öst och ge det ett långt liv. Om mördarna bor i D och älskarna i öst, vilken typ av fördel är det att önska 9000 i öst och i goda händer?

     Jo, chef för alla chefer, om det är tänkt att vara en fördom, skulle det vara den mest smickrande fördom någonsin! Speciellt när det kommer från denna gemenskap ...

     Hej chef, snälla tänk igen!
     Jo, och tänk först och skriv sedan ...

     4
     2
    • blank

     PS

     Jo, litet tillägg, chef för alla chefer. Saken med biltjuvarna som kunde stjäla bättre bilar "utan risk" är också skitsnack, Jo! ! !

     Tjuvar riskerar GPS-trackers med ett antal yngre modeller i övre mitten eller till och med överklassen. Och eftersom vi alla är fria från fördomar (Jo, särskilt du, chef), kan vi alla föreställa oss att knappast en tjuv från öst eller väst kommer att vara så dum att gå en promenad med en sådan låda längre än nödvändigt ...

     Den klassiska stölden på en exklusiv ny bil leder därför helt enkelt till nästa tunnelbanestation via en stängd lastbil. Det finns GPS-trackers värdelösa och lådan kan brytas ner i fred.

     Sannolikheten för att en SAAB 9000 överlever sin stöld på ett och samma gång är många gånger högre än en ny A8. Jo chef, så är det. , ,

     3
     1
  • blank

   Av alla obehagliga alternativ skulle öst vara min favorit. Där är dessa bilar åtminstone fortfarande underhållna och uppskattade.

  • blank

   ... eller en amerikaner stal och slaktade Saab, någon av latinamerikanskt ursprung, vars förfäder kommer från Maghreb, är ättlingar till korsfarare och kom ursprungligen till Centraleuropa som vikingar ...

   och sedan grundade nazisterna 1937 SAAB och är fortfarande aktiva i Saabblog idag

   (Shoo, hush, tillbaka till linsunten.indymedia.org)

   • blank

    Jag har ont i magen nu. Tydligen skrattar jag för lite annars. Tack!

    Men kunde du inte ha skrivit den här fantastiska kommentaren tidigare? Mer läsare skulle återigen ha en öm muskler och jag skulle ha avstått från början, författaren av hans ansvar för en fördom så vänlig att förklara sin egen och räddas förgäves investerad tid.

 • blank

  Jag kan bara uttrycka min medkänsla till ägaren, och förlora en Saab är särskilt dålig. Kunde inte starta ett söksamtal? I en 900 men det fungerade bra. Vi saabister är uppmärksamma och vänder sig till en Saab.

 • blank

  Ledsen och glad samtidigt, den här historien om bilden. Lycklig? Tja, åtminstone fick dialogen med polisen mig att le ett ögonblick ...

  Jag känner till flera personer som skulle ha svarat om de var poliser och om de hade tagit klagomålet. Åtminstone med ett glimt i ögat kan man säga att misstänkta kretsar är lika stora som antalet som någonsin har kört en 9000. Och om det bara var en repetition ...

  Men just det - de obestridliga och svåra att ersätta egenskaperna hos en 9000 - gör det desto mer sorgligt för en lidande. Om jag kände till ämnet skulle jag skriva ett läsarbidrag om ämnet stöldskydd. Prestandan för väl underhållna turbokupéer och konvertibler (900 I) och 9000 (särskilt Eros) visar en brant uppåtgående trend. Ämnets relevans växer med det. Tyvärr vet jag inte min väg och kan bara uttrycka min kondoleans. Jag kan också gratulera en värdig vinnare till månadens bild, men det är nog bara en liten tröst ...

Kommentarer är stängda.