Saab Instagram bild November 2018

Bilder berättar historier. Och ibland är historien bakom bilden tragisk. Vår Saab Instagram Bild på månaden November kommer från Max. Motivet är en trevlig 9000-årsdag. Max är en stor Saab fan - och han älskar särskilt Saab 9000. Tyvärr är han inte längre i sin egendom.

Saab Instagram bild November 2018

När bilden landade i vår brevlåda var hans Saab-värld fortfarande bra. Årsdagen var på väg som en vinterbil, och Max var glad. Fram till en viss kväll i november, när Saab bytte händer. Och i det sätt som kallas kall expropriation. Platsen där 9000 hade parkerats på morgonen före arbetet fann Max att det var tomt i slutet av dagen. Saab var borta, stulen.

Polisstölden var självklart typiskt för Saab-märket. Dialogen mellan Max och tjänstemannen måste ha löpt ut enligt följande.

polisen: "Missar du ett fordon? Vilket märke?

Max: "En Saab, en Saab 9000"

polisen: "Åh en Saab 9000? Den bästa bilen jag någonsin körde. Jag måste erkänna att jag tillhör misstänkta kretsar. "

Tyvärr har Saab gått förlorad för denna dag och chanserna att hitta den är smala. Ursprungligen var 9k reser i Schweiz, fördes till Tyskland av Markus Lafrentz och köpt av Max. För våren var större investeringar på planen. Kanske, i bästa fall har Saab ett annat liv. Han reser sig genom området någonstans i öst eller i Baltikum, med människor som uppskattar god och robust teknik.

Frågan kvarstår, hur länge kommer Max att uthärda utan en 9000? Prognoser bloggruppen gillar att acceptera.

9-3x-konceptet av Michael Maurer

Tillbaka till vår Instagram-åtgärd. Vad finns i paketet skickar vi Max? Den här månaden packar vi den från den tidigare Saab Designer Michael Maurer Signerat utskrift av 9-3x-konceptet, plus ett Turbo-nyckelband, Saab-nyckelring och -stift. Bilden togs av Orio Tyskland donerade, nyckelkedja och stift gav Saab Service Frankfurt detta.

Michael Maurer var från 2000 till 2004 på Saab. Från sin tid 9x och 3-9 komma intill 9-3x konceptstudier och 9-7x och 9-2x. Maurer visat vägen, vad som kommer att vara en av våra teman för 2019, och idag är ansvarig för design på Porsche.

Vår Saab Instagram-kampanj fortsätter, och sedan 1. December är vi nya. Inbjudna är alla läsare som gillar Saab och på Instagram Ha åtgärder. Som alltid är medlemmar i bloggbesättningen uteslutna. Deras bilder är av förståeliga skäl naturligtvis inte tilldelade.

Som vi vet har vi skapat en särskild e-postadress för Anne och åtgärden:

instagram (at) saabblog.net

Vi ser fram emot mycket Saab bildmaterial! Skicka oss dina vackraste bilder!

Och: Var snäll och skicka bilderna individuellt via e-post, inte som nedladdning.

Viktigt:

Genom att skicka in bilderna överensstämmer avsändaren med publikationen på vårt Instagram-konto. Han försäkrar att bilderna är hans intellektuella egendom och att vi har dem gratis och i obestämd tid på vårt Instagram-konto kan visa. Vid publicering namnges vi högst förnamn, men aldrig fullständigt namn på avsändaren.

14 tankar också "Saab Instagram bild November 2018"

 • Tråkigt och glatt samtidigt blir denna historia en bild. Glad? Jo, trots allt gjorde dialogen med polisen mig att le

  Jag känner till flera personer som skulle ha svarat om de var polis och om de hade tagit annonsen. Åtminstone med en blink kan man säga att misstänkta cirklar är lika stora som antalet dem som någonsin har kört en 9000. Och om det bara var en repetition ...

  Men det är exakt vad det handlar om - de omtyckliga och svåra att ersätta kvaliteterna hos en 9000 - som gör det allt sorgligare för en drabbad person. Om jag kände till ämnet skulle jag skriva ett läsarebidrag till ämnet stöldskydd. Prestandan av väl underhållna turbo coupes och cabriolet (900 I) och 9000 (särskilt Eros) stiger brant. Ämnet ämnes relevans växer. Tyvärr vet jag inte alls alls och kan bara uttrycka min medkänsla. Dessutom kan jag gratulera en värdig prisvinnare på månadens bild, men det är nog bara en liten tröst ...

 • Jag kan bara uttrycka min medkänsla till ägaren, och förlora en Saab är särskilt dålig. Kunde inte starta ett söksamtal? I en 900 men det fungerade bra. Vi saabister är uppmärksamma och vänder sig till en Saab.

 • .. eller en tysk stal och slaktat SAAB. Tänk inte att östeuropeiska biltyver hanterar gamla Saab 9000. Fördomar i SAAB-forumet. Jag gillar inte!

  6
  7
  • Eftersom många scenarier är tänkbara, säger artikeln också: "Kanske, i bästa fall har Saab ett annat liv."

   Detta har ingenting att göra med fördomar, men är önsketänkande, ett hopp om uttryck. Jag tycker att det här är det bästa fallet och skulle hitta slakt i Tyskland ganska läskigt och oförståeligt. Särskilt som ...

   ... en berömd SAAB-återförsäljare tog problem att importera denna 9000 från CH till D och hitta en älskare som köpare. Du kan med säkerhet anta att detta inte är en "gammal Saab 9000".

   Stulen var klart en av de bättre exemplen. En SAAB 9000 med ett visst värde och hög potential för värdeuppskattning. Har du läst och förstått artikeln korrekt? Rash kommentarer också vittna om fördomar. Fördomar i SAAB-forumet. Jag gillar inte!

   7
   3
   • Jo, chefen, jag har. Till dina uttalanden kan jag säga att en SAAB från rummet NRW-tider i en Berlin-sköldkväll dykt upp i delar. Tidigare var han på en tysk verkstad i NRW och klyftan i Berlin-området driver även en tysk. Visst, denna 9000 var inte en skräplåda och har ett visst värde. Det är rätt. Med alla moderna biltjuvar, men tjänar mer och mer säkert och utan risk, eftersom Audi A5 och A8 faller i flytande trafik inte på.

    2
    3
    • Jo, chefen för chefen, du borde bättre hålla din egen poäng. Håll fast vid fördomarna ...

     Ingen sa någonsin att D-bilar blev stulna. Ingen har någonsin sagt här att tyskarna inte skulle stjäla bilar. Ingen har någonsin sagt här att bilar som stulits i Tyskland och tyskarna inte kunde slaktas i Tyskland ...

     Ey Jo, chefen för alla chefer, läste du verkligen artikeln? Har du läst och förstått min kommentar? Allt utom du hoppas att det är en stöld, inte ett mord. Alla men du hoppas att 9000 lever vidare.

     Tyska SAAB-ryttare vill ha denna 9000 i öst och ge det ett långt liv. Om mördarna bor i D och älskarna i öst, vilken typ av fördel är det att önska 9000 i öst och i goda händer?

     Jo, chefen för alla chefer, om det borde vara en fördom, så skulle det förmodligen vara de mest smickrande fördomarna någonsin! Särskilt när det kommer från det här samhället ...

     Hej chef, snälla tänk igen!
     Jo, och tänk först och skriv sedan ...

     4
     2
    • PS

     Jo, litet tillägg, chef för alla chefer. Förresten, med biltjuvarna som kunde stjäla bättre bilar "utan risk" är det också Bullshit, Jo! ! !

     Tjuvar riskerar GPS-trackers på ett antal yngre övre-mellersta och även överklassmodeller. Och eftersom vi alla är fria från fördomar (Jo, du särskilt chef), vi kan föreställa oss allt det knappast en tjuv från öst eller väst vara så dum, är att ta en promenad som en låda längre än nödvändigt ...

     Den klassiska stölden på en exklusiv ny bil leder därför helt enkelt till nästa tunnelbanestation via en stängd lastbil. Det finns GPS-trackers värdelösa och lådan kan brytas ner i fred.

     Sannolikheten för att en SAAB 9000 överlever sin stöld på ett och samma gång är många gånger högre än en ny A8. Jo chef, så är det. , ,

     3
     1
  • Av alla obehagliga alternativ skulle öst vara min favorit. Där är dessa bilar åtminstone fortfarande underhållna och uppskattade.

  • ..eller en amerikansk stal Saab och slaktade, en med latinamerikanskt ursprung, vars förfäder kom från Maghreb, ättlingar till korsfarare är och ursprungligen kom som vikingar till Centraleuropa ...

   och sedan grundade nazisterna 1937 SAAB och är fortfarande aktiva i Saabblog idag

   (Shoo, hush, tillbaka till linsunten.indymedia.org)

   • Jag har ont i magen nu. Tydligen skrattar jag för lite annars. Tack!

    Men kunde du inte ha skrivit den här fantastiska kommentaren tidigare? Mer läsare skulle återigen ha en öm muskler och jag skulle ha avstått från början, författaren av hans ansvar för en fördom så vänlig att förklara sin egen och räddas förgäves investerad tid.

 • En fin historia med dålig avslutning. Tänk länge om en GPS-plats för våra skatter kan vara värt. Hittills tänkte jag att 9000 körs under radaren, en 900 Turbo skulle slå något sådant.
  Jag trodde troligen fel, och har sålunda förmodligen den första avsikten för det nya året.

  Men en riktigt bra bil!

 • Hm, om bilen bor utomlands, skulle det givetvis vara önskvärt och skulle givetvis vara bättre än det utnyttjades. Jag hoppas emellertid åtminstone från alla Saab-fans överallt, och jag tror annars knappast någon har 9000 på skärmen att de ärligt köper bilarna och inte kör runt med en stulen

 • Skit, mina kondoleanser. Jag kommer ihåg bilen väl. Han hade en riktigt fin färgkombination. Jag skulle ha gett Max Mahr tre år av nöje ...

 • Pingback:

Kommentarer är stängda.