Blog Donation 2019 - Första Delårsrapport

Det kan hända så fort: En otäck kyla, ögonen vatten, huvudet blir tungt. Tidningar avbryts, bloggen måste vänta. Den första delrapporten för vår blogg-donationskampanj kommer senare än planerat, men den kommer. Och i år hoppas och ångest är nära varandra.

Blog donation 2019 - den första delårsrapporten!
Blog donation 2019 - den första delårsrapporten!

Förspelet var bra och lovande. Lovande eftersom många läsare har donerat under de första dagarna. Med cirka 100-anhängare är deltagandet nästan dubbelt så högt som under jämförbar period förra året. Det är bra, ger hopp och visar att Saab inte är bortglömd.

Särskilt anmärkningsvärt: Förutom de lojala supportrarna som redan är 3. Det finns många läsare som har donerat för första gången. Det är också anmärkningsvärt, eftersom det visar att scenen lever och förnyar sig själv. Inte så bra, som antalet anhängare föreslår, är tyvärr summan av alla donationer. Även om det finns större donationer var det högsta beloppet en bra 300,00 €, men fick främst många små 5,00-donationer. Tyvärr, eftersom varje euro räknas och är mycket uppskattad, kvarstår delmängden under samma år som föregående år.

För närvarande kan vi rapportera en post på 2.783,00 € - vilket är nära hälften av vår minsta budget. Alla givare - oavsett summan - tack! Självklart kan vi inte skapa en blogg med denna summa, men månaden är fortfarande ung, hoppet lever, och kanske en eller annan donation kommer att läggas till.

Dessutom måste det finnas några positiva ord. För en sak tycker jag att det är anmärkningsvärt att så många människor fortfarande arbetar för Saab och bloggen. Jag hade förväntat mig mindre deltagande. Å andra sidan bloggar internationaliseringen. Hittills har vi fått stöd från Schweiz, Tyskland, Österrike och Belgien - i exakt denna ordning - så nu kom allt mer hjälp från Nederländerna och Storbritannien. Europa fungerar bättre i verkligheten än vad det gör i politiken, och det är glädjande.

Medan jag fortfarande arbetar med min kyla när jag försöker förbereda en eller annan artikel för lansering, är läsare fortfarande efterfrågade stöd. Med Paypal eller banköverföring, och varje donation räknas. Vi är glada att informera dig om bloggens nuvarande bankkonto via e-post. (vänligen maila till: donation (at) saabblog.net).

18 tankar också "Blog Donation 2019 - Första Delårsrapport"

 • Har också - som alltid - donerat igen. Kan jag fråga med detta tillfälle det som faktiskt har blivit av Paul, projektet SAAB? I min sista inlägg sägs detta:

  "Vid hösten senast, med färskt TÜV och AU, ska Kombi sedan lämna."

  Eller saknade jag något - trots att jag läste bloggen?

  • Självklart kan du. Paul är för närvarande på gården med mig, men kommer tillbaka nästa dag i hangaren. På våren säljs han, Markus Lafrentz har gått med på att ta över och att utföra de senaste förbättringarna hos Paul. Intäkterna kommer att doneras.
   Tyvärr har Paulprojektet på många sätt drivit oss till gränserna. Det var för mycket tid, pengar eller ansträngningar att ta itu med familj, arbete och bloggskrivning. Kanske går Paul på en stor turné innan han säljer, tänker på att springa i den utökade bloggmiljön. Jag vill inte lova någonting.

   3
   1
 • Även om mellannivån ligger under nivåen för föregående år, tycker jag fortfarande att rapporten är ganska uppmuntrande.
  Bloggen blir mer internationell, scenen närmar sig och projekt från andra länder stöds. Och det faktum att människor redan har donerat via 100 visar hur viktigt bloggprojektet kan vara i slutet.

  Men varje gång en rapport kommer ut, läs 2000-personer här. Om alla donerar endast 2 Euro, är mellanresultatet mer än fördubblat. Med Pay Pal kostar det inte en hel del tid, skadar inte, och pengarna finner en användbar användning.

  Även om min donation fortfarande är ute, men jag hoppas att några andra medläsare känner sig motiverade att göra ett litet bidrag. Så att det kommer bli bra rapporter om vårt varumärke igen i 2019!

  9
  1
 • Moin Tom! Först, bli bra snart, sluta med. (Om det är kallt, hjälper en smuts ofta "Bamberger Bier" ... 😉
  Sedan till "Fem Euro Donorer". Snälla, folk, det kan inte vara det. Vi läser hela året, bra illustrerade rapporter som vi alla kan se fram emot. Var annars finns en sådan blogg som den här? Som pensionär gillade jag att ge lite mer. Sh ... det. Jag ser alltid fram emot något nytt, om det inte finns något nytt från SAAB.

  • Deras engagemang i alla heder, men den här bloggen har bara 1.100-abonnenter ...

   1.100 "Fem-Euro-Spender" (5.500 €) skulle vara bättre för mig som läsare än kring 100-givare som medeltal 27,83 € ...

   Matematiken bakom det är enkelt och jag kommer inte att fördjupa mig på det. Men det finns också en annan aspekt. Ju fler människor visar att bloggen är värt någonting, desto bättre skulle jag känna som en doktor eller anställd ...

   Om 90% av abonnenterna har inte donerat än. För att identifiera "fem euro givare" som målgrupp för scolding anser jag att det är fundamentalt fel. Även om Tom kritiskt har nämnt denna mängd donationer, tackar han i slutändan dessa givare. Om alla icke-givare bland abonnenterna bara donerar 4, - € imorgon, bara 7.000, - € skulle vara på bloggkontot i övermorgon.

   Mitt motto är därför: varje euro är bra. Tre är trefaldiga och fem euro är fem gånger bra. Varje givare förtjänar en viss respekt och tack. Ja, vad mer?

   14
 • Bra nyheter att antalet givare nästan har fördubblats jämfört med samma period föregående år.
  Det är underbart!

  För den erforderliga summan spelar det ingen roll om det kommer samman genom några stora eller en mängd små donationer. Inte så för samhället av SAAB-ryttare. Här är ju mer (SAAB-förare), merrier ...

  Jag gillar välbärgade entusiaster som får mycket mer än en SAAB och sedan kanske kan få denna blogg en generös donation. Varenda SAAB ges till dem av hjärtat, är i goda händer, och en (generösa) donation till den här bloggen och därför tackade dem hjärtligt även ekonomiskt svagare frågade läsare och SAAB förare.

  Men jag tycker också att det är coolt att antalet givare ökar. Doers kanske ung? Vissa kan bara ha en SAAB? Bättre än, vissa kanske bara har en bil. Och den här bilen är en SAAB! Det skulle innebära att denna SAAB används och flyttas i vardagen. Och eftersom du bara har den här bilen har denna SAAB maximal närvaro i gatuskapet ...

  Ingen har råd att fler SAAB kan ringa sin egendom än han kan köra samtidigt. I detta avseende är det kanske de unga med en enda bil, och de som bara 5 - € donationer, som är ansvarig för att säkerställa att du uppfyller fortfarande flera Saabar i trafiken. Du kan inte tacka dem tillräckligt för det.

  Naturligtvis ska bloggen kunna täcka sina kostnader. Men tendensen (fler och fler givare donerar mindre och mindre per capita) är riktigt bra. Samhället verkar växa och det är bra ...

  Men vi måste vara förbannade försiktiga att en bottenlinjepostlinje är fortsatt positiv. Om ett antal givare växer bara av faktorn 2 ger slutligen mindre pengar, så skulle det vara ganska ledsen, eller hur? Erforderlig summa måste uppnås!

  Varje euro räknas och ingen donation är pinsamt. Ju fler givare (oavsett hur mycket donationen är) desto bättre tror jag personligen ...

  • Moin, Herbert Hürsch,
   bra tankeväckande bidrag. Tack.
   Viktiga kvarstår: € -målet bör uppnås !!!

   • Ja, det borde och måste uppnås! ! !

    Jag överförde "5er" för mer än en abonnent och sparade referensmallen direkt. Just i fall, det måste fortfarande skjutas upp eller bara för 2020 ...

    Men jag är övertygad om att jag inte kommer att behöva öka för 2019 och jag tycker att det är fantastiskt att antalet givare ökar. Vem skulle ha trott att ett samhälle baserat på bilar av ett visst varumärke kunde växa, även om det här varumärket är insolvent och fordonets lager sänks?

    Det är bra!
    Och säkert får bloggen mycket 5er, 10er eller ännu fler av många nya första gången donatorer före jul. I slutändan kommer förhoppningsvis inte bara € -målet att nås, utan en ny rekord när det gäller deltagande. Det skulle vara något!

 • Om jag förstår texten på Tom korrekt så har läsarna från CH donerat mer än läsarna från D. På något sätt kan det inte vara nästan. (D är 10 gånger så stora och har 10 gånger så många invånare som CH).
  Och ändå bor jag i gränsområdet D / CH och känner till värdeförhållandena där. Men jag skulle aldrig bry dig om att donera 5 Euro. Det är löjligt, jag tycker att det är nästan lite impudens för bloggens skapare. (Tom kanske eller kanske inte eller inte kan uttrycka det tydligt).

  Så bra folk, vill vi fortfarande inte bloggen nästa år eller inte? Det är upp till oss, öppna väskan igen och donera åtminstone varje 10 Euro. Det borde inte vara detsamma i D inte hela världen.

  Jag vill fortfarande bloggen nästa år och har nu donerat 10 Euro så mycket som D är större än CH 😉

  7
  2
  • Fina läs! Schweizerna rankas 2 så mycket som läsarna är berörda. Men alltid rankad 1 när det gäller stöd.

  • Kan jag bara ansluta och tacka för alla fina rapporter och information. Har donerat 9 x så mycket som förra året och jag hoppas att många läsare kan göra en bra donation. Tack alla!

 • Donation hände just. Bra blogg. Läs det sedan 2011, har kört Saab för 24 år. Om jag hittar tid, så gillar jag att skriva min Saab-historia.

 • Donation är ute - fortsätt!

  Till den kära "Nochnichtspender": låt det inte rippa!

  Var glad att Saab Spirit hålls levande här och ser till att den stannar så!

  Håll dig på SAABin '

 • "Hittills har vi fått stöd från Schweiz, Tyskland, Österrike och Belgien - i exakt denna ordning - så nu kom mer hjälp från Nederländerna och Storbritannien. Europa fungerar bättre i verkligheten än vad det gör i politiken, och det är glädjande. "

  Hi Tom,
  Det var också minst en donation från Frankrike!

  Hoppas det finns många fler ... .. från överallt!

  VG

  Michael

  • Ja, naturligtvis är Frankrike en av dem. Ursäkta mig! Och även Saabs vänner i Luxemburg! Tack för det!

   2
   1
 • Jag hoppas att alla bloggläsare gör sitt bidrag. Vilken känsla kan det vara att använda bloggen på bekostnad av andra.

  Ulrich

 • Min donation kommer fortfarande

 • God morgon ... .. har just bidragit till min obolus för att jag skulle vilja stödja Gebe och sådana projekt här.

  Men jag skulle vilja säga vid den här tiden att man inte bör bedöma hur mycket andra donation är.
  Alla ger vad de vill / vill ha ... ..Detta är inte en donationstävling!

  Tack för alla de fina rapporterna och fortsätt i det nya året 🙂

Kommentarer är stängda.