Bloggdonation 2019 - Första delrapporten

Det kan hända så fort: En otäck kyla, ögonen vatten, huvudet blir tungt. Tidningar avbryts, bloggen måste vänta. Den första delrapporten för vår blogg-donationskampanj kommer senare än planerat, men den kommer. Och i år hoppas och ångest är nära varandra.

Blog donation 2019 - den första delårsrapporten!
Bloggdonation 2019 - den första delrapporten!

Starten var bra och lovande. Lovande eftersom många läsare donerade de första dagarna. Med cirka 100 anhängare är deltagandet nästan dubbelt så högt som under motsvarande period förra året. Det är fantastiskt, ger hopp och visar att Saab inte har glömts bort.

Särskilt anmärkningsvärt: Förutom de lojala supportrarna som ger sitt bidrag för tredje gången finns det många läsare som har donerat för första gången. Det är också anmärkningsvärt, eftersom det visar att scenen lever och förnyar sig. Tyvärr är summan av alla donationer inte så stor som antalet anhängare antyder. Det finns större donationer, det högsta beloppet var stora 3 €, men främst många små donationer 300,00 € mottogs. Eftersom varje euro räknas och verkligen värderas är delsumman tyvärr lägre än föregående år.

Vi kan för närvarande rapportera mottagande av 2.783,00 XNUMX € - vilket är nära hälften av vår minimibudget. Tack till alla givare - oavsett belopp! Naturligtvis kan vi inte trylla fram en blogg med denna summa, men månaden är fortfarande ung, hoppet lever och kanske en eller två donationer läggs till.

Det måste finnas några positiva ord också. Å ena sidan tycker jag att det är anmärkningsvärt att så många människor fortfarande är engagerade i Saab och bloggen. Jag förväntade mig mindre deltagande. Å andra sidan är bloggen internationaliserad. Hittills har vi fått stöd från Schweiz, Tyskland, Österrike och Belgien - i exakt denna ordning - nu kom allt mer hjälp från Nederländerna och Storbritannien. Europa fungerar bättre i verkligheten än i politiken, och det är goda nyheter.

Medan jag fortfarande jobbar med min förkylning och försöker förbereda den ena eller den andra artikeln för starten, blir läsarna fortfarande ombedd att få stöd. Paypal eller banköverföring, och varje don räknas. Vi ger dig gärna de aktuella bankuppgifterna för bloggen via e-post. (vänligen maila till: donation (at) saabblog.net).

18 tankar om “Bloggdonation 2019 - Första delrapporten"

 • blank

  God morgon ... ..Jag har bara bidragit med min obolus eftersom jag vill ge och stödja sådana projekt här.

  Men jag skulle vilja säga vid den här tiden att man inte bör bedöma hur mycket andra donation är.
  Alla ger vad de kan / vill ha ... Det här är inte en insamlingstävling!

  Tack för alla de fina rapporterna och fortsätt i det nya året 🙂

 • blank

  Min donation kommer fortfarande

 • blank

  Jag hoppas att alla bloggläsare ger sitt bidrag. Vilken känsla det kan vara att använda bloggen på bekostnad av andra.

  Ulrich

 • blank

  ”Hittills har vi fått stöd från Schweiz, Tyskland, Österrike och Belgien - i exakt denna ordning - nu kom allt mer hjälp från Nederländerna och Storbritannien. Europa fungerar bättre i verkligheten än i politiken, och det är goda nyheter. "

  Hi Tom,
  Det var också minst en donation från Frankrike!

  Hoppas att det finns många fler ... .. överallt!

  VG

  Michael

  • blank

   Ja, naturligtvis är Frankrike en av dem. Ursäkta mig! Och även Saabs vänner i Luxemburg! Tack för det!

   2
   1
 • blank

  Donationen är ute - fortsätt!

  Till de kära ”ännu inte givarna”: bli inte sliten!

  Var glad att Saab Spirit hålls levande här och ser till att den stannar så!

  Fortsätt SAABin '

 • blank

  Donation hände just. Bra blogg. Läs det sedan 2011, har kört Saab för 24 år. Om jag hittar tid, så gillar jag att skriva min Saab-historia.

 • blank

  Om jag förstår texten på Tom korrekt så har läsarna från CH donerat mer än läsarna från D. På något sätt kan det inte vara nästan. (D är 10 gånger så stora och har 10 gånger så många invånare som CH).
  Och ändå bor jag i gränsområdet D / CH och känner till värdeförhållandena där. Men jag skulle aldrig bry dig om att donera 5 Euro. Det är löjligt, jag tycker att det är nästan lite impudens för bloggens skapare. (Tom kanske eller kanske inte eller inte kan uttrycka det tydligt).

  Så bra folk, vill vi fortfarande inte bloggen nästa år eller inte? Det är upp till oss, öppna väskan igen och donera åtminstone varje 10 Euro. Det borde inte vara detsamma i D inte hela världen.

  Jag vill fortfarande bloggen nästa år och har nu donerat 10 Euro så mycket som D är större än CH 😉

  7
  2
  • blank

   Fina läs! Schweizerna rankas 2 så mycket som läsarna är berörda. Men alltid rankad 1 när det gäller stöd.

  • blank

   Kan jag bara ansluta och tacka för alla fina rapporter och information. Har donerat 9 x så mycket som förra året och jag hoppas att många läsare kan göra en bra donation. Tack alla!

 • blank

  Bra nyheter att antalet givare nästan har fördubblats jämfört med samma period föregående år.
  Det är underbart!

  För den erforderliga summan spelar det ingen roll om det kommer från några stora donationer eller ett stort antal små donationer. Inte så för gemenskapen av SAAB-förare. Följande gäller här: ju mer (SAAB-drivrutin), desto merrier ...

  Jag gillar välbärgade entusiaster som får mycket mer än en SAAB och sedan kanske kan få denna blogg en generös donation. Varenda SAAB ges till dem av hjärtat, är i goda händer, och en (generösa) donation till den här bloggen och därför tackade dem hjärtligt även ekonomiskt svagare frågade läsare och SAAB förare.

  Men jag tycker också att det är coolt att antalet givare ökar. Kanske är Macher ung? Vissa kanske bara har en SAAB? Ännu bättre, vissa människor kanske bara har en bil. Och den här bilen är en SAAB! Det skulle innebära att denna SAAB används och flyttas i vardagen. Och eftersom du bara har den här bilen är denna SAAB maximalt närvarande på gatorna ...

  Ingen har råd att fler SAAB kan ringa sin egendom än han kan köra samtidigt. I detta avseende är det kanske de unga med en enda bil, och de som bara 5 - € donationer, som är ansvarig för att säkerställa att du uppfyller fortfarande flera Saabar i trafiken. Du kan inte tacka dem tillräckligt för det.

  Bloggen ska naturligtvis kunna täcka sina kostnader. Men trenden (fler och fler givare, mindre och mindre donationer per capita) är riktigt bra. Gemenskapen verkar växa och det är fantastiskt ...

  Men vi måste vara förbannade försiktiga att en bottenlinjepostlinje är fortsatt positiv. Om ett antal givare växer bara av faktorn 2 ger slutligen mindre pengar, så skulle det vara ganska ledsen, eller hur? Erforderlig summa måste uppnås!

  Varje euro räknas och ingen donation är pinsamt. Ju fler givare (oavsett donationsbeloppet), desto bättre tycker jag det personligen ...

  • blank

   Moin, Herbert Hürsch,
   bra tankeväckande bidrag. Tack.
   Viktiga kvarstår: € -målet bör uppnås !!!

   • blank

    Ja, det borde och måste uppnås! ! !

    Jag har överfört “den 5er” för mer än en abonnent och sparat överföringsmallen omedelbart. Bara om det måste skjutas upp eller till 2020 ...

    Men jag är övertygad om att jag inte kommer att behöva öka för 2019 och jag tycker att det är fantastiskt att antalet givare ökar. Vem skulle ha trott att ett samhälle baserat på bilar av ett visst varumärke kunde växa, även om det här varumärket är insolvent och fordonets lager sänks?

    Det är bra!
    Och säkert får bloggen mycket 5er, 10er eller ännu fler av många nya första gången donatorer före jul. I slutändan kommer förhoppningsvis inte bara € -målet att nås, utan en ny rekord när det gäller deltagande. Det skulle vara något!

 • blank

  Moin Tom! Bli frisk snart, vänta. (Om du är förkyld hjälper en slurk "Bamberg-öl" ofta ... 😉
  Sedan till "fem euro-givarna". Snälla killar, det kan inte vara. Vi läser året runt, fantastiska illustrerade rapporter som vi alla kan vara glada över. Var annars kan du hitta en blogg som den här? Som pensionär gillade jag att ge lite mer. Sch…. på det. I alla fall ser jag alltid fram emot något nytt, även om det inte finns något nytt från SAAB.

  • blank

   Ditt engagemang med full ära, men den här bloggen har knappt 1.100 prenumeranter ...

   Som läsare föredrar jag 1.100 "givare med fem euro" (5.500 100 €) än cirka 27,83 givare i genomsnitt XNUMX € ...

   Matematiken bakom detta är enkel och jag kommer inte att gå in på det längre. Men det finns också en annan aspekt. Ju fler människor visar att bloggen är värt något för dem, desto bättre skulle jag känna mig som tillverkare eller anställd ...

   Över 90% av abonnenterna har inte donerat alls. För att identifiera de "fem eurogivarna" som en målgrupp för skäl, anser jag vara helt fel. Tom nämnde denna donation kritiskt, men tackade till slut dessa donatorer. Om alla icke-givare bland abonnenterna bara skulle donera 4 € i morgon, skulle övermorgon lägga upp till 7.000 XNUMX € på bloggkontot.

   Mitt motto är därför: varje euro är bra. Tre är trefaldiga och fem euro är fem gånger bra. Varje givare förtjänar en viss respekt och tack. Ja, vad mer?

   14
 • blank

  Även om mellannivån ligger under nivåen för föregående år, tycker jag fortfarande att rapporten är ganska uppmuntrande.
  Bloggen blir mer internationell, scenen närmar sig och projekt från andra länder stöds. Och det faktum att människor redan har donerat via 100 visar hur viktigt bloggprojektet kan vara i slutet.

  Men varje gång en rapport kommer ut läser 2000 personer här. Om alla bara donerar 2 euro är delresultatet mer än fördubblat. Med Pay Pal tar det inte ens mycket tid, det skadar inte och pengarna används förnuftigt.

  Även om min donation fortfarande är ute, men jag hoppas att några andra medläsare känner sig motiverade att göra ett litet bidrag. Så att det kommer bli bra rapporter om vårt varumärke igen i 2019!

  9
  1
 • blank

  Donerade också - som alltid glad - igen. Får jag ta tillfället i akt att artigt fråga vad som har blivit av Paul, projektet SAAB? I mitt senaste inlägg stod det:

  "Senast på hösten, med en ny TÜV och AU, ska stationvagnen lämna oss."

  Eller har jag missat något här - trots att jag ivrigt läst bloggen?

  • blank

   Självklart kan du. Paul är för närvarande på gården med mig, men kommer tillbaka nästa dag i hangaren. På våren säljs han, Markus Lafrentz har gått med på att ta över och att utföra de senaste förbättringarna hos Paul. Intäkterna kommer att doneras.
   Tyvärr har Paulprojektet på många sätt drivit oss till gränserna. Det var för mycket tid, pengar eller ansträngningar att ta itu med familj, arbete och bloggskrivning. Kanske går Paul på en stor turné innan han säljer, tänker på att springa i den utökade bloggmiljön. Jag vill inte lova någonting.

   3
   1

Kommentarer är stängda.