Två olika Saab-möten på två dagar i två länder

Med vilken bilbil kan du resa till två olika möten i två länder på följande dagar? Med en går det. Namnlösa: Med vårt favoritmärke. På 15 september ägde det moraviska Saab-mötet i Jedovnice rum norr om Brno för redan 13ten-tiden.

Moravian Saab möte i Jedovnice

var början av mötet från 9 är så jag började redan med ca 7: 30 Clock diesel Saab att ångra oss först av allt, för om 170km till Tjeckien. Med undantag för en kort sylt, på den österrikiska / tjeckiska gränsen, men jag kunde köra runt, gick resan smidigt och vi kom på den stora allmän parkering Oslovec i Jedovnice strax efter 9 30 timmar.

Vi var redan 93te Saab på parkeringen. Med en 9-3 de 93ste deltagarna fina lek med siffror. Efter att jag parkerade mig mellan de yngre Saab välkomnade jag vänner och bekanta och såg på mig med vad Saab hon körde till mötet. Sorten är alltid intressant att se om 95 och 96, 9 upp till 5NG och svart 9 5NG Combi allt representerade.

Saab 9-5 NG SC i Jedovnice
Saab 9-5 NG SC i Jedovnice

Men de flesta var Saab 900 i olika varianter och olika tillstånd vid mötet. Från vardagliga bil till söndagsbil var allt där. Anledningen till att 900 i stor utsträckning anlänt var 40-årsdagen för Saab 900. Ägarna, som också kan ringa en egen 900, kom med 900 till det här mötet.

Det finns alltid nya människor och så lär du dig alltid nya saker, kom till nya anpassningsalternativ för din egen Saab och träffa nya människor. Efter en liten lunch i den angränsande restaurangen, några bilder och en chatt med specialutskrifter, gav de betyg för den vackraste Saab. En svart helt återställd 900 Aero Turbo vann första pris.

Vinnaren: återställde Saab 900 Turbo
Vinnaren: återställde Saab 900 Turbo

Sammantaget var 135 Saabs på mötet och därmed uppnåddes en ny deltagarrekord. Vi gick sedan till en vän för kaffe och kaka.

Flygplats Saab parkeringsplats. 135 Saab på ett ställe!
Flygplats Saab parkeringsplats. 135 Saab på ett ställe!

Sedan förstärktes vi på vägen för att gå i riktning mot Tyskland, för att rida nästa dag på Saabs vänner Sachsen. Eftersom jag fortfarande hade några dagar, tänkte jag på oss själva, vi kunde se efter länge ensam i fred Dresden och kombinera detta med utgången från Saabs vänner Sachsen.

Tanke, sagt, gjort, borta. Resan till Pulsnitz var lite besvärlig, för i vissa delar av Tjeckien hade jag avstått från motorvägen lite ofrivilligt, och då var jag tvungen att köra över små landsvägar. Men i Saab gör varje spår roligt och var så snabbt över och så fort jag var på tyska motorvägen kunde jag erbjuda bilen igen och igen en riktig körning.

Trots längre sträckor med 180km / h och mer höjdes förbrukningen inte och vi kunde komma avslappnad till vårt boende för den dagen. För nästa dag var resan inget problem. Det var en promenad på bara några kilometer. Efter en vänlig välkomst, inträde och det första mötet på snabbköpet parkerade vi, över vackra, något kuperade landskap och byar till den rostiga spiken i Senftenberg.

När vi ville fortsätta tillsammans i konvojen, kunde jag plötsligt inte styra längre efter en snyggt organiserad picknick framför den rostiga spiken. Först trodde jag att jag hade krossat bilen, men då insåg jag att servostyrning inte fungerar längre. SID sa ingenting. Med mycket ansträngning drev åt sidan och frågade omedelbart alla om hjälp. Alla var oroliga, oroliga och letade efter ett sätt att hjälpa oss. Men ingenting kunde göras på plats och ingen lösning kunde hittas. Tack igen till Mark för att ringa i Dresden trots en söndag.

Utan att fungera servostyrning var en normal vidare resa naturligtvis oavsett frågan och därför var vi tvungna att stoppa deltagandet oavsiktligt i förtid. Sedan körde jag långsamt, försiktigt utan servostyrning till hotellet i Dresden. Där informerade ADAC om skyddsbrevet. Efter en timme anlände en uppdelningsdrivare, öppnade motorhuven, kunde inte upptäcka någonting, tittade in i behållaren och starta motorn och plötsligt gick styrningen som om inget hade hänt.

Sedan gjorde jag ett annat varv och sedan dess har misstaget inte inträffat och jag kör nu som om ingenting någonsin hände. Förhoppningsvis kommer detta att förbli en unik historia.

Jag vill än en gång här för att tacka alla för hjälpen och ansträngning för organisationen och den vackra picknick och jag lärde känna dig en gång personligen och vi kunde prata butik och lever inte bara på Saab blogg.

I Dresden besökte vi sedan den gröna valvet, ett extremt imponerande museum, Frauenkirche och Gläserne Manufaktur, där nu E Golf byggs. För bilintresserade personer är arbetet en rekommendation. Är något ganska annorlunda, om du var van vid turbomotorer hittills.

Detta var min rapport på en måndagstur i samband med Saab.


Tack till Ken-Daniel för hans Saab-berättelse! Har du också något att berätta om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller en annan händelse i livet med kultmärket från Trollhättan? Skriv sedan oss, vi gillar att publicera på bloggen!

8 tankar om “Två olika Saab-möten på två dagar i två länder"

 • blank

  Jag kan bara inte få nog av den prisbelönta Turbo Coupé och NG SC ...

  När den första av de två skönheterna var ung, så var jag, och jag saknade pengarna. Tyvärr!
  Jag ville verkligen ha den andra, men sedan kom den arga styvmoren, SAAB, i äpplet, halvförgiftade den väldigt unga kombinationskönheten som drog sig genom förserien och föll i en evig sömn ...

  Jag betalar lite uppmärksamhet åt den onda styvmor. Och ändå når en eller en kund mig. Hon verkar inte ha det bra. Opel är ur klöken av sin kloliknande stil och den onda styvmor har sedan krympt på (på krympningskurs).

  Det är rätt! Jag är glad! Jag är verkligen glad!

 • blank

  Tack, jag är glad att min rapport kommer så bra.

 • blank

  Hej Ken-Daniel, bra rapport och trevligt att vi lärde känna dig. Vädret gud var på mötet på vår sida, så att turnén till Lusatian Lakeland var riktigt bra. Din uppdelning var naturligtvis irriterande! Det är fortfarande önskvärt att styrningen av din 9-3er verkligen inte orsakar några fler problem !! Vi ses snart och efter avfarten är alltid före utgången ... ..

  • blank

   Tack gud, olyckan men försvann igen som om det var magiskt. Hoppas det inte händer.
   Landskapet var vackert och intressant att se, jag skulle inte ha sett utan Saab så bra. Finns det egentligen gruppfoto?

 • blank

  Ken Daniel,

  Tusent tack för historia och bilder! Du gjorde min dag!

  Även om du inte har någon av de två skönheterna - men yngre eller äldre, beroende på vilken drottning du vill använda som referens - är en enda titt på vinnarnas två foton och 9-5 NG SC tillräckligt för att veta omedelbart igen varför du kör SAAB och är så fascinerad av det lilla, fina varumärket och fortfarande lojal mot det ...

  Trevliga bilder, trevlig berättelse, tack!

 • blank

  Tack för denna "trevliga berättelse" i två bemärkelser:
  -135 SAAB-deltagare ..., otroligt, fantastiskt!
  - Servostyrning återhämtad genom andlig läkning ...
  Alla SAWs fortsätter att resa olycksfrit och ägarna är mycket roliga!

 • blank

  Trevligt betänkande, tack för det! Skulle vilja skriva något också ...

  @ Tom: Finns det en gång en läsarehandling för några månader sedan?

  • blank

   Kommer snart. Vi bygger om Saab-styrkorten!

Kommentarer är stängda.