Essen Motor Show - Saab Bildgalleri

Saab och Subaru delar ett ställe på Essens Motor Show i år. Förspelet till ett långvarigt samarbete? Vi kommer att se! Som en synvärd observatör har jag lyckats nå en gemensam bild - ett varumärke drar nytta av andras närvaro.

Och Subaru har varit med mig sedan utflykten till Bilster berg ändå sympatisk. Jag gillar varumärken som vårdar och utvecklar sitt tekniska arv. Subaru och boxermotorer är nischen i nischen, i positiv mening. Precis som det var Saab till 2011. Liknande och än en gång väldigt annorlunda.

På stolen finns en Viggen Cabriolet, som jag felaktigt kallat Aero med Viggen Body Kit i den första artikeln. Det är vad som händer när du arbetar på föremål mitt på natten och inte titta noga. Ägare Martin förgav mig faux pas och påpekade några detaljer. Två gula Viggen-cabrioletter levererades till Tyskland. Vistelsen på den andra öppna Viggen är oklart, rykten säger att konvertibellen hade fallit offer.

Hur som helst är Saab en sällsynthet som har ändrats något. Hirsch Performance ger 250 PS, Hirschs rostfria avgassystem ger också några extra hästar. Liksom de flesta Viggen på marknaden var han med Viggen räddningssats utrustade. En Bilstein B6-upphängning med H & R-fjädrar och 18 "-fälgar kompletterar ändringarna. Naturligtvis är alla ändringar registrerade och accepterade.

dawawas har Martin och Jens från 1. Tyska Saab Club har släppt ett webbalbum för alla vänner av varumärket som inte kan vara närvarande i Essen. Galleriet fortsätter att fyllas med Saab-bilder under de kommande dagarna på mässan. En bra idé så att så många fans som möjligt kan delta!

9 tankar också "Essen Motor Show - Saab Bildgalleri"

 • Bra bilder. Speciellt 900 cabriolet i vitt är värt att se ännu mer. Den gula Viggen förblir för alltid ouppnåelig. Tack för att du tog dig tid att skjuta så bra bilder.

 • Har precis köpt en inomhus Saab-logotyp, från en Subaru-återförsäljare. Hur som helst, eftersom Tom har fixat mig med sina Subaru kommentarer ... Jag har kombinerat det användbara med det trevliga. Även om inte alla fordon skulle vädja till mig snubblade jag över en som jag kunde tänka mig som en daglig förare. Baff Jag var dock med prislistan. Med topputrustad modell var upp till valfritt läderinteriör ALLA ingår redan. Vem erbjuder det? Jag antar att jag måste gå på en provkörning.

  Nej, en Saab ersätter inte bilen men är fortfarande ett möjligt alternativ till den genomgripande enhetligheten överallt.

  • Det tror jag också. På Subaru är pris och prestanda överens. Jag börjar långsamt tänka på en Subaru, bredvid sarkofagen. Kanske tom också

  • En Subaru kommer säkert inte att ersätta Saab, men kan komplettera flottan. Låt oss se vad Subaru är på din radar!

 • Tack för bilderna och informationen till Blog & Club!

  Annars och gratis efter min tidigare talare James Elsener: Ja, snälla, mer av det. Mer bilder och information för dem som inte gör det till Motor Show i Essen ...

  Vad händer med ändringarna i 9000?
  Vad gör 2.2 l-motorn?
  Var översynen av givaren en frivillig inställningsåtgärd eller var det ändå?
  Finns det några andra ändringar?
  Vad ser han ut som inuti?
  Och vad är värt att veta och bilder om eller från Subaru?

  Jag kunde fortsätta så oändligt. Frågor om frågor ...

  Bra sak! Det blir aldrig tråkigt här. Du vill alltid ha mer, och fler och fler av dem ...

  1
  1
 • Med innehavaren av Subaru kunde jag prata kort på dagen för fordonets leverans. Här är några saker som har stannat hos mig: WRX Sti RA. Särskild racingmodell, som kom från fabriken utan extrautrustning: inget underskydd, ingen el. Windows, bara några elektriska hjälpare. Normalt extremt kort överföring (begränsare med 180), här installerades en längre. Högerhantering eftersom denna modell endast var tillgänglig i Japan. En av de få återstående modellerna i Europa. Fordonet har omfattande ombyggts de senaste åren. Tekniken helt reviderad, prestanda något höjt. För närvarande delvis defekt servostyrning pump, eftersom ersättning upphandling svårt. Men har nu kommit från Ryssland (?). Målet är fortfarande dåligt, fordonet är (dåligt) förvirrat. Kommer att vara korrekt folierad eller målad snart. All information utan garanti

 • Saab Viggen, mina ögon lyser. I gult och som en konvertibel, naturligtvis, särskilt bra. Vad jag personligen inte gillar är fälgarna. Den ursprungliga Viggenfelgen är så enkel och enkel ritad och passar enligt min mening bättre till Viggens coola understatement.
  Min Viggen är en 5-dörr sedan, också mycket sällsynt, naturligtvis inte så rasande som en konvertibel 😉

  • Trevligt att "skor" kan ändras så enkelt. Jag har 7-hjulsatser (alla original) för två bilar och är fascinerad av varje förändring, hur blatant förändras mina två svenskar, beroende på vad de har på fötterna ...

   3 olika fälgdiametrar (= olika däckhöjder) och 4 olika bredder, olika sommar- och vinterdäck. Optik och karaktär (köregenskaper) - allt förändras nästan som om jag hade 7-bilar och det är verkligen mycket roligt ...

   Den enda högra fälgen och det enda rätta däcket finns inte för mig. Kanske Älg (e) 931 har också mer än några skor i garderoben?

   • Låt oss säga det här: De ursprungliga Viggenfälgarna är ganska tillgängliga, men de måste behandlas. Att tillverkaren av denna 18 "han inte längre existerar, kan ämnet väl göras ändå, om det finns krångor på det ...

Kommentarer är stängda.