Saab och Subaru vid Essens Motor Show

Det kommer tillsammans som en gång tillhörde varandra. I åtminstone ett tag var Saab och Subaru anslutna av GM. 9-2x är ett resultat av detta samarbete, the 9-6x det kunde ha varit. Om saker inte hade gått annorlunda hade GM inte delat sig med Subaru.

Subaru WRX STI, Saab 9000 CSE och Saab 9-3 Aero Cabriolet
Subaru WRX STI, Saab 9000 CSE och Saab 9-3 Aero Cabriolet

Båda märkena har mycket gemensamt. De har sina rötter i flygplanskonstruktion, och båda har alltid sökt ett speciellt sätt bortom fördjupade vägar. Boxermotorer med sin speciella ljud- och symmetriska fyrhjulsdrift är de utmärkande dragen hos Subaru. Snygga turbos, skandinavisk design och ovanliga, innovativa idéer präglade Saab.

Nästan oundvikligen måste det tyckas att Subaru Drivers Club och 1. Tyska saabklubben auf der Bilutställning dela en ställning i Essen. Subaru klubben bidrar till en WRX STI, Saab-fraktionen en 9-3 aero Cabriolet med viggen Body Kit och en 9000 CSE. En spännande mix, och helt fantastiska fordon.

Det fanns bilder av strukturen igår i min brevlåda. De är inte perfekta, eftersom belysningen i hallen inte är, strukturen är upp och allt måste gå snabbt. Men jag tror att de fångar stämningen på kvällens utställningshall bra. Och kanske får de en eller annan läsare känna sig som besöker de närmaste dagarna i Essen.

Saab och Subaru finns på 51. Motor Show i hall 2, monter D23. Utställningen börjar på 1. December och går fram till 9. 12. 30.11. betecknas som Pressetag, fler bilder från Essen följer på bloggen.

10 tankar om "Saab och Subaru vid Essens Motor Show"

 • Hur cool, SAAB och Subaru! Visste du att den första SAAB och sedan Subaru sponsrade mountainbike racing laget av Gary Fisher? En annan gemensamhet hos de två tillverkarna. En annan sorglig sak de har gemensamt är att varumärket Gary Fisher inte längre existerar. Det är nu i Trek. SAAB och GF präglas av kompromisslös innovativitet, nu gissar vad en cykel ligger bredvid min SAAB ...

 • Är det sedan middagen i den korrigerade texten.

 • Den gula är en Viggen, inte en Aero. 😉

 • Jag gillar kombinationen, med Subarueuphorie här känns jag som att köra igen en Subaru. Arvet som vi hade var en bra bil. Till skillnad från en Saab, men lika annorlunda

 • Det finns en i Kiel och en i Schweiz. Båda är Eros.

 • Jag var nästan rädd att det inte skulle finnas något saabigenbidrag till mässan i år. Men trodde fel. Besöket är definitivt planerat mot slutet av mässan! En 9-2x skulle givetvis ha varit en absolut dröm (var det inte ens en i Kiel?!)

 • Intressant information och trevliga intryck. Den gula är en dröm !!!
  Tyvärr är det för långt att besöka.

 • Stort urval, särskilt hytten är WOW! Tack till de klubbmedlemmar som spenderar sin fritid!

 • Vilka glädjande sevärdheter!
  Ha kul på boothen, intresserade besökare och trevligt utbyte ...
  Jag gillar särskilt 9000-serien! 🙂
  Saabian hälsningar!

 • Hej tom

  Tack för informationen om utställningarna och sammanslagningen av SAAB och Subaru
  på motorshowet i Essen.
  Det enda som saknas är en riktig SAAB 9-2 X Aero vintage 2006, den enda SAAB 9-2 X Aero i Europa !!
  Det är en av de sista produktionen, så inte med 2005-motorn med 2.0L men med
  2.5L turbo-motor från Subaru Impreza WRX och xenon strålkastare.

  Hälsningar från Schweiz
  Fredy

  4
  1

Kommentarer är stängda.