Saab och Subaru vid Essens Motor Show

Det kommer tillsammans som en gång tillhörde varandra. I åtminstone ett tag var Saab och Subaru anslutna av GM. 9-2x är ett resultat av detta samarbete, the 9-6x det kunde ha varit. Om saker inte hade gått annorlunda hade GM inte delat sig med Subaru.

Subaru WRX STI, Saab 9000 CSE och Saab 9-3 Aero Cabriolet
Subaru WRX STI, Saab 9000 CSE och Saab 9-3 Aero Cabriolet

Båda märkena har mycket gemensamt. De har sina rötter i flygplanskonstruktion, och båda har alltid sökt ett speciellt sätt bortom fördjupade vägar. Boxermotorer med sin speciella ljud- och symmetriska fyrhjulsdrift är de utmärkande dragen hos Subaru. Snygga turbos, skandinavisk design och ovanliga, innovativa idéer präglade Saab.

Nästan oundvikligen måste det tyckas att Subaru Drivers Club och 1. Tyska saabklubben auf der Bilutställning dela en ställning i Essen. Subaru klubben bidrar till en WRX STI, Saab-fraktionen en 9-3 aero Cabriolet med viggen Body Kit och en 9000 CSE. En spännande mix, och helt fantastiska fordon.

Det fanns bilder av strukturen igår i min brevlåda. De är inte perfekta, eftersom belysningen i hallen inte är, strukturen är upp och allt måste gå snabbt. Men jag tror att de fångar stämningen på kvällens utställningshall bra. Och kanske får de en eller annan läsare känna sig som besöker de närmaste dagarna i Essen.

Saab och Subaru finns på den 51: a bilutställningen i hall 2, monter D23. Utställningen börjar den 1 december och pågår till 9 december 12 november. betecknas som en pressdag kommer fler bilder från Essen att följa på bloggen.

10 tankar om “Saab och Subaru vid Essens Motor Show"

 • blank

  Så coolt, SAAB och Subaru! Visste du att först SAAB och sedan Subaru sponsrade Gary Fishers mountainbike racing team? En annan sak som de två tillverkarna har gemensamt. En annan, sorglig, gemensamhet är att varumärket Gary Fisher inte längre finns. Det är nu införlivat i Trek. SAAB och GF kännetecknades av kompromisslös innovation, gissa nu vilken typ av cykel som finns bredvid min SAAB ...

 • blank

  Den gula är en Viggen, inte en Aero. 😉

  • blank

   Är det sedan middagen i den korrigerade texten.

 • blank

  Jag gillar kombinationen, med Subarueuphorie här känns jag som att köra igen en Subaru. Arvet som vi hade var en bra bil. Till skillnad från en Saab, men lika annorlunda

 • blank

  Jag var nästan rädd att det inte skulle finnas något saabigenbidrag till mässan i år. Men trodde fel. Besöket är definitivt planerat mot slutet av mässan! En 9-2x skulle givetvis ha varit en absolut dröm (var det inte ens en i Kiel?!)

  • blank

   Det finns en i Kiel och en i Schweiz. Båda är Eros.

 • blank

  Intressant information och trevliga intryck. Den gula är en dröm !!!
  Tyvärr är det för långt att besöka.

 • blank

  Stort urval, särskilt hytten är WOW! Tack till de klubbmedlemmar som spenderar sin fritid!

 • blank

  Vilka glädjande sevärdheter!
  Ha kul på monter, intresserade besökare och ett trevligt utbyte ...
  Jag gillar särskilt 9000-serien! 🙂
  Saabian hälsningar!

 • blank

  Hej tom

  Tack för informationen om utställningarna och sammanslagningen av SAAB och Subaru
  på motorshowet i Essen.
  Det enda som saknas är en riktig SAAB 9-2 X Aero vintage 2006, den enda SAAB 9-2 X Aero i Europa !!
  Det är en av de sista produktionen, så inte med 2005-motorn med 2.0L men med
  2.5L turbo-motor från Subaru Impreza WRX och xenon strålkastare.

  Hälsningar från Schweiz
  Fredy

  4
  1

Kommentarer är stängda.