Saab Blog Mission 2019?

Bloggen startade 2011 och är nu nästan 8 år gammal. Lång tid - och mycket för en blogg. Vanligtvis håller privata sociala medieprojekt mindre än fem år innan de stoppas eller dödas försiktigt. Mycket har förändrats de senaste åren, och de grundläggande förutsättningarna för att bloggen skapades finns inte längre.

Saab Blog Mission 2019

Om det 2011 var Saab Automobile ABs rena överlevnad, som vi hade gjort det till vår prioritet, så var det fortsättningen på Trollhättan-platsen. Och med det, kanske en comeback av varumärket. Allt detta gick sönder. Senast sedan kineserna demonterade och levererade en del av anläggningen har det varit klart att det inte kommer att finnas någon återfödelse i Sverige inom en snar framtid.

Phoenix från askan, det var önsketänkande och fantasi. Mer hopp och vilja, och det kunde ha blivit verklighet, om Trollhättan hade hittat en investerare som varumärket i Göteborg. Verkligheten är nådelös, och efter mer än 7 år uppstår frågan hur man ska gå vidare. I början av sommaren 2018 enades bloggteamet om att vi skulle säga adjö till våra läsare i slutet av året. Den dagliga kampen för läsare och ämnen, den ökande ansträngningen med det krympande antalet läsare och budgeten, som sliter allt.

Åren har varit bra, det var roligt, men det är bra.

Det var sommaren och vårt beslut cementerades ordentligt. I princip åtminstone ... Till stor förvåning läser emellertid i slutet av 2018 nästan 2.500 personer fortfarande bloggen varje dag - när en artikel dyker upp. Det är mycket för en webbplats som rapporterar om ett varumärke som inte längre finns. Och som i princip inte längre kan skapa stora känslor. Den lilla tillverkaren från Trollhättan har fortfarande vänner, och det finns uppenbarligen människor som gillar att läsa Saab.

Under tiden anser Mark och jag att vi vill hänga på det i ytterligare ett år. För första gången som ett försök, inte som ett löfte. Ett försök eftersom det inte är klart om vi kan tänka på intressanta ämnen i 12 månader. Också för att det inte är säkert om vi kommer att få en annan budget tillsammans för 2019. Och också för att vår bilsituation har förändrats. Mark är på väg med det andra svenska varumärket för arbete. Jag kommer att byta snart när min körsträcka ökar. Främst för att det under de senaste veckorna har blivit klart för mig att jag inte vill "använda" en Saab för de stora kilometerna.

Saab, från ett visst datum är det en hobby och bevarande och underhåll för oss båda. Bilar för fritid, sol, avslappnad körning. 7 år efter varumärkets slut och ett steg som många läsare redan har tagit.

Vi kommer att fråga läsare om en bloggdonation från nästa vecka. Vi gör det här en gång om året, i hopp om att vårt arbete kommer att belönas och att vi kan säkra platsen för ytterligare 12 månader.

Om vi ​​lyckas med detta vill vi gå på Saabs blogguppdrag tillsammans med våra läsare 2019 och använda de kommande månaderna för att kanske fördela bloggansvaret på fler axlar och för att förnya laget. Det är oklart om vi kommer att lyckas, men vi tycker att det är åtminstone värt ett försök.

27 tankar om “Saab Blog Mission 2019?"

 • Hi Tom,

  Nästa år kommer meddelandet om GM Saab att stängas. Vid den tiden fanns det många support Saab Convois över hela världen. Kanske är minnet av det värt en liten serie artiklar? Några bilder, etc. Kan jag också bidra.

  Hälsningar Cetak

 • Vänligen fortsätt! Dina inlägg är höjdpunkterna i mina inkorgar. Naturligtvis deltar jag (igen) med en summa pengar.
  Tanken på att bara se en Saab som en utställning och inte längre som ett "kommersiellt fordon" chockade mig mycket! Jag tycker om att köra bilen och jag vill inte ha något annat! Och min 9-5 kombi är väl förberedd för nästa 100.000 XNUMX km - hemma på långa resor (inte i garaget)!

 • Idag köpte jag en säng till barnbarnet. På lägret "Jag hoppas få allt på bilen", gliser.
  Vad kör du?
  SAAB
  Medan han inbjöd, kom han till rökningstiden efter.
  Glorious.
  Jag har 200 tkm i n
  9-5 krackad.

 • Jag är i ... ..

  Vad sägs om en globalisering av Saab-bloggar där vi länkar ihop.
  Det finns fortfarande några i USA, du kan göra live link ups, dela deras bilder och evenemang med de i Europa, etc.

 • Jag respekterar dina förslag, men jag tror inte att bloggteamet håller tillbaka goda nyheter från Trollhättan och behöver uppmuntras att ta hänsyn till det ...

  Om det fanns några, och så snart det fanns, skulle du som läsare av den här bloggen definitivt vara en av de första som fick höra om den. Jag är väldigt, mycket säker. Vi läsare rekommenderas därför mycket att ta allt eftersom det kommer hit och så länge som möjligt och helst långt efter 2019 ...

 • Jag kan bara gå med i kommentatorerna och lägga till något ur min synvinkel: Under alla omständigheter, vänligen belys utvecklingen av NEVS regelbundet. Kanske under de kommande månaderna kommer det att finnas nyheter där som man inte hade förväntat sig - till exempel produktion i små serier i Trollhättan eller intressanta nya utvecklingar av elfordon förpackade i vacker design. Ursprunget skulle på något sätt ha att göra med SAAB-bilar - oavsett detta bör man inte tappa fokus på den generellt något snabbare utvecklingen mot e-mobilitet. Även här lönar det sig att tänka utanför lådan.

 • Stort tack också från mig till bloggteamet! och jag är redo också ...

  En annan tanke:

  I början av 2011 handlade det om Saabs nya början - oberoende! - senare senare tyvärr om överlevnad, och ännu senare om vad administratörerna gör med gården; Då kom någon gång de ibland starkare, ibland svagare NEVS-sammandragningarna.

  Först fanns det (för dagens förhållanden) många Saab och en stor gemenskap, saabsunited kallad som fyr, förutom många andra tyska och englichsprachigen forum och bloggar.

  Som du, Tom, redan sagt i bloggen: 10 år efter förra volymåret och nästan 7 år efter den senaste Saabs nya bil blir den "ensam", webbplatsen blir mindre och mindre.

  Men precis som antalet aktiva webbplatser minskar, ökar vikten av saabblog.net för entusiastiska, aktiva Saab-drivrutiner. Som en vanlig, omhuldad följeslagare som förutom och efter körupplevelsen också belyser andra aspekter av att köra på Saab, som en oförändrad aktiv ”fyr”.

  Inte att du missförstår mig: livet är för kort för att hantera saker du inte gillar och allt har sin tid!

  (mitt ord för söndag)

 • Hej Tom & Mark,

  Först av allt tack för alltid bra bidrag!
  Även som en "gammal Saab-förare" är alltid något.

  Jag kan verkligen gissa på din ansträngning, men jag skulle vara mycket ledsen om du slutade jobba ...

  Mitt ekonomiska bidrag väntar redan på meddelandet om Kto.-numret.

 • Vad sägs om ett avsnitt för "underhåll" av äldre Saab - deras mindre reparationer och specialfunktioner för att fortsätta att tillhandahålla nytt innehåll? Jag vet att det här är mycket arbete. Kanske har denna tanke redan tagits i bloggteamet?

 • Tack för den första, ursprungliga frankiska donationen! Men jag behövde inte vara 😉

  Jag har redan registrerat synpunkter från SC!

 • Jag är också en av 2500 och jag läste bloggen från Sverige. Det finns fortfarande SAAB fans och vi gillar att läsa saabblog.net.

 • Jag tycker att bloggen är bra och läs i flera år.

  Tekniskt inlägg som luftfiltret eller detta med Koima-kompressorn är helt översta.

  Men jag tycker också att ämnen som NEVS och dess utveckling och motgångar är extremt intressanta, för det finns fortfarande en gnista av hopp där, även om det bara är en andra bil….

  NEVS gav en liknande på Instagram igår 🙂

  Så håll dig uppdaterad och fortsätt det bra arbetet!

 • Så bilden för inlägget ser mer ut som SAAB-uppdrag 2030 😉

  Antalet abonnenter tycks också gå upp. När jag prenumererade på 2 månader sedan var det 1.075. Nu är det 1.090. Detta motsvarar ungefär 5,1% tillväxt per år. Inte dåligt.

  Rädsla för bloggen och förståelse för dess skapare är ändå närvarande. Åtta mer eller mindre monotematiska år utan goda nyheter är lång tid. (Affärs-) brottthrillern skrivs och läses. Resultatet, offer och förövare är kända. Sökandet efter ledtrådar från rättsmedicinska forskare använder DNA-tester för att avslöja fler SAAB-spår på 8:1-modeller än på nya bilar ...

  Ur läsarens perspektiv kan jag bara säga tack och att jag inte är orolig för ämnen. Jag lär mig alltid nya saker här och har alltid nya frågor om SAAB ...

  Även utsikten över kanten av plattan finner jag alltid spännande. I en läsare bidrag historiska Lancia har redan införts i tillägg till en 96 som en del av sina egna flottor och när Tom berättade om en Subaru erfarenhet, har det funnits tydliga kommentarer från Saab förare som ringer förutom en eller flera Saabs tydligen också minst en Subaru sina egna.

  Som mer frekventa synpunkter utöver SAAB-horisonten gör skaparna av den här bloggen njutbar, håller dem lyckliga och förlänger livet för den här bloggen, se så långt och bredt och vart du vill gå. Det viktigaste är att fortsätta med den här stora bloggen!

 • Tom och Mark, Haette fick nästan ett hårt stopp när jag läste de första raderna. Men då kom denna frigörelse; det fortsätter. Vad gör vi utan den här bloggen, men grattis till ditt beslut för att vi förstår hur mycket arbete det finns. Och jag är fast besluten att donera igen så jag kan läsa om Saab och dess saabister nästan varje dag.

 • En artikel som gör dig ledsen och får dig att tänka. Nästan allt som inte händer är bäcken. I mitt liv finns så många bra saker som har försvunnit i hela världens känsla. Nuvarande godtycklighet är bara ledsen.
  Saab som varumärke och speciellt Saab som fordon är helt enkelt unikt. Jag kommer att köra min gruva och bry dig tills den inte fungerar längre. Och om Saab-bloggen följde mig mentalt skulle det vara bra. En donation är självklart för mig. Jag kommer också gärna att bidra igen och gräva en Saab-berättelse igen 🙂

  Så jag önskar att det fortsätter med bloggen. Allt det bästa till det berömda blogglaget!

 • Hej Tom! Du vill bara skrämma oss, eller hur? Och om du inte fortsätter ska jag köpa din SC ...
  Den (2) donationen finns redan på mitt skrivbord. LG. från BA!

 • Jag är också tillbaka med en donation och skulle vara glad om det fortsätter. Var annars får Saab-gruppen höra om Saab. Det blir allt mindre i pressen, och till och med de tidskrifter som handlar med klassiker glömmer alltmer Saab. Jag märker att mitt arkiv bara sakta uppdateras. Några artiklar från dig eller andra bloggvänner hjälper till. Har bidragit till det flera gånger. Fortsätt och tack för de senaste åren.

 • Jag tycker också att det är mer än lämpligt att stödja bloggen med donationer / medlemsavgifter. Vänta på publicering av bankkontot. Hälsa samhället.

  Lizi

 • Det kan jag förstå om du vrider nyckeln efter nästan 8 år och vill gå. Perspektivet är dåligt, eller inte alls. Det är bara nerför backen, inte upp längre. För att bevara och förvara sig från att glömma är mottot! För Tom, det kanske inte är tillräckligt, han är fortfarande för ung (antar jag) att vara nöjd med det.

  Jag hoppas att bloggen fortsätter och de kreativa idéerna stannar hos oss. För vad skulle SAAB köra utan en blogg?

  11
 • Kära SAAB-bloggteam, tack så mycket för ditt engagemang och fortsätt, för jag är också en av 2.500 som alltid är glada att läsa något från dig. SAAB har alltid varit annorlunda och borde vara det även om de dagliga förarna blir färre i trafiken. Jag känner många som är entusiastiska över en SAAB, men som aldrig har kunnat köpa en och fortsätter att fråga mig själv hur det är att köra en SAAB. Jag säger alltid, ja, SAAB, okonventionell, pålitlig, annorlunda. Desto viktigare är det att hålla SAAB: s tankar bredvid bilarna. ... Var annorlunda, gå andra vägar ... Med vänliga hälsningar, Ralf

 • Mycket tack från min sida för rapporter och berättelser skrivna med passion. Ditt engagemang håller Saab-gemenskapen tillsammans och låter varumärket leva vidare. Jag kontrollerar regelbundet bloggen och ser fram emot all information om Saab. Jag kommer gärna att överföra min bloggdonation för ditt arbete nästa år.

 • Kära Saab Blog Team,

  Som vanlig läsare tackar jag er för ert arbete och engagemang. Jag har kört SAAB sedan 1992. 900, 9000, 9-5 och 9-3. För närvarande bara Saabrios i vackra färger. Jag skulle vara glad om bloggen fortsatte att existera och skulle vara mycket glad att stödja ditt arbete.

  En SAAB är en SAAB är en SAAB!

  Hälsningar

  Andre

 • Öst kommer också att donera igen så att det fortsätter. Varje bidrag, varje video är viktigt, särskilt så snart ett varumärke inte längre finns. Om 2.500 9 användare tillkännager sin personliga Saab-berättelse på bloggen, skulle det definitivt ge läsmaterial i många år till. Ämnet: ”Saab i vardagen” berör mig också alltmer. Ska jag fortsätta använda min 60.000k i vardagen eller ska jag byta till en företagsbil igen? Vid 80.000-9 km / år når de solida 25k också sina gränser någon gång. Kanske inom överskådlig framtid måste jag byta mina privata bilar till lågkostnadsläge - Walter Röhrl meddelade en gång i en intervju att han bara kan använda sina älskade Porsche-klassiska bilar i absolut torrt väder och max. 30-XNUMX km per varv! Kanske en bra strategi för att hålla detta igång så länge som möjligt. Men det skulle inte vara bra för Orio & Co. Och här börjar argumentet vända i cirklar ...

 • Moin Tom, moin Mark och de andra "goda andarna" i bakgrunden ...
  Ja, de tankar som kom till 2018 är mer än förståeligt,
  MEN:
  även utan SAAB: s artiklar är emotionellt skrivna och är en dragning till bloggen,
  Det finns säkert (!) fortfarande öppna historier från Trollhättan,
  det finns engagemang för varumärket i Sverige, NL, D, CH osv ... som är värda en rapport,
  Det finns värdefull information om värdehantering och
  naturligtvis det faktum att en SAAB-bloggartikel är en fantastisk inbjudan att drömma ...
  och den lilla svarta smakar särskilt bra med den ... 😉
  OCKSÅ:
  Jag ser fram emot en fortsättning i 2019 och jag skulle vilja överföra min blogg donation! 🙂
  All Mitlesern är en bra olycksfri resa, med och utan SAAB framför dörren!

 • Jag tackar er för ert engagemang i denna fråga.
  Och jag är en av de 2.500 som läser och grumlar i bloggen. Dina "berättelser" är intressanta för mig eftersom jag inte äger en Saab och tyvärr har jag inte råd med en för närvarande heller (men skulle vilja göra det såååååå mycket).
  Och eftersom jag inte har en egen, "auktionerade" jag några modeller när du stängde din butik. Så jag kan se fram emot mitt lilla Saab-hörn på kontoret varje dag 😉
  Så fortsätt.
  Tack och hälsningar
  Roland

 • Vänligen kontonummer, jag är här. Skulle vara synd om den här bloggen skulle försvinna. Bra jobbat bra historier och ja jag är en av 2500 glad över någon historia.

  Tack och hälsningar
  TomL

  13

Kommentarer är stängda.