Saab Blog Mission 2019?

Bloggen lanserade 2011, det är nästan 8 år gammal nu. En lång tid - och mycket för en blogg. Vanligtvis har privata sociala medier projekt mindre än 5 år innan de anställs eller somnar. Mycket har förändrats de senaste åren, och de grundläggande förutsättningarna för att bloggen skapades finns inte längre.

Saab Blog Mission 2019

Om 2011 var den rena överlevnaden hos Saab Automobile AB i början, som vi hade satt oss, var det fortsättningen av Trollhättans webbplats. Och kanske en återkommande brand. Allt bröt upp. Senast sedan kineserna har demonterat och levererat en del av växten är det klart att det inte kommer någon återfödelse i Sverige inom en snar framtid.

Phoenix från askan, det var önsketänkande och fantasi. Mer hoppas och vill, och det kunde ha blivit en verklighet, skulle Trollhättan ha hittat en investerare som Göteborgs varumärke. Verkligheten är nådelös, och efter mer än 7 år är frågan hur man ska gå vidare. I början av sommaren 2018 kom bloggteamet med på att vi säger farväl till våra läsare i slutet av året. Den dagliga striden mot läsare och för ämnen, den ökande ansträngningen med krympande läsare och budget, som bär allting ner.

Åren har varit bra, det var roligt, men det är bra.

Det var sommaren, och då blev vårt beslut fast cementerat. I princip, åtminstone ... Till den stora förvåningen läste dock i slutet av året 2018 fortfarande nästan 2.500 människor dagligen bloggen - om en artikel visas. Det är mycket för en webbplats som rapporterar ett varumärke som inte längre existerar. Och det kan i princip inte börja med stora förnimmelser. Den lilla tillverkaren från Trollhättan har fortfarande vänner, och det finns uppenbarligen människor som gillar att läsa Saab.

Under tiden tror Mark och jag att vi vill hänga på det i ett annat år. För första gången som ett försök, inte som ett löfte. Ett försök, för det är inte klart, om vi kommer upp med intressanta ämnen för 12 månader. Också för att det inte är klart om vi får en annan budget för 2019 tillsammans. Och även för att vår bilsituation har förändrats. Mark är på väg professionellt med det andra svenska varumärket. Jag kommer att ändra, med ökande körsträcka, snart. Särskilt för att jag insåg de senaste veckorna att jag inte vill "använda" Saab för de stora prestandakilometeren.

Saab, för oss båda, från ett visst datum är det hobby och bevarande och bevarande. Bilar för fritid, sol, avslappnad körning. 7 år efter varumärkets slut och ett steg som redan har tagit flera läsare.

Vi kommer att fråga läsare om en bloggdonation från nästa vecka. Vi gör det här en gång om året, i hopp om att vårt arbete kommer att belönas och att vi kan säkra platsen för ytterligare 12 månader.

Om vi ​​lyckas med det så vill vi också att Xnumx går med i Saab Blog Mission med våra läsare och använd månaderna för att kanske omfördela bloggansvaret och föryngra laget. Det är oklart huruvida vi kommer att lyckas, men vi tycker åtminstone att det är värt ett försök.

27 tankar också "Saab Blog Mission 2019?"

 • Vänligen kontonummer, jag är här. Skulle vara synd om den här bloggen skulle försvinna. Bra jobbat bra historier och ja jag är en av 2500 glad över någon historia.

  Tack och hälsningar
  TomL

  13
 • Tack för ditt engagemang för denna orsak.
  Och jag är en av 2.500 som läser bloggen och rycker runt. För mig är dina "historier" intressanta, för jag har INGEN Saab och för närvarande har jag inte råd med "tillfälligt" (men det skulle vilja bli såååå).
  Och för att jag inte har min egen, har jag auktionerat på din butiks upplösning några modeller. Så jag kan se fram emot mitt lilla Saab-hörn dagligen på kontoret 😉
  Så fortsätt.
  Tack och hälsningar
  Roland

 • Moin Tom, moin Mark och de andra "goda andarna" i bakgrunden ...
  Ja, de tankar som kom till 2018 är mer än förståeligt,
  MEN:
  även utan SAAB: s artiklar är emotionellt skrivna och är en dragning till bloggen,
  Det finns säkert (!) fortfarande öppna historier från Trollhättan,
  Det är engagemang för varumärket i Sverige, NL, D, CH etc ...., vilket är värt en recension
  Det finns värdefull information om värdehantering och
  självklart är det faktum att en SAAB bloggartikel är fantastisk att drömma ...
  och den lilla svarta smakar bra ... 😉
  OCKSÅ:
  Jag ser fram emot en fortsättning i 2019 och jag skulle vilja överföra min blogg donation! 🙂
  All Mitlesern är en bra olycksfri resa, med och utan SAAB framför dörren!

 • Östern kommer också att donera igen, så det fortsätter. Varje inlägg är varje video viktig, så snart ett varumärke inte längre finns. När 2.500-användare skickar sin personliga Saab-berättelse (er) på bloggen, skulle det säkert ge läsmaterial i många år. Ämnet: "Saab i vardagen" påverkar mig också allt mer. Ska jag fortsätta att använda min 9k i vardagen eller byta tillbaka till en företagsbil? Vid 60.000-80.000km / år kommer den solida 9k så småningom att nå sina gränser. Kanske måste jag sätta mina personbilar i Schonmodus under överskådlig framtid - Walter Röhrl har låtit meddela i en intervju att han älskar sin älskade Porsche-vintage endast i absolut torrt väder och max. 25-30km-enheter per runda rörelse! Kanske en bra strategi för att hålla det så länge som möjligt. Men det skulle inte vara bra för Orio & Co. Och här börjar argumentet att vända sig i cirklar ...

 • Kära Saab Blog Team,

  Som en vanlig läsare tackar jag dig för ditt arbete och engagemang. Jag kör sedan 1992 SAAB. 900, 9000, 9-5 och 9-3. För närvarande bara Saabrios i vackra färger. Jag skulle vara glad om bloggen fortfarande fanns och skulle vilja stödja ditt arbete väldigt mycket.

  En SAAB är en SAAB är en SAAB!

  Hälsningar

  Andre

 • Också från min sida ett stort tack för hjärtinfarktskriven rapporter och berättelser. Ditt engagemang håller Saab-samhället tillsammans och låter varumärket fortsätta. Jag kontrollerar bloggen regelbundet och ser fram emot all information om Saab. Jag kommer gärna överföra min blogg donation till ditt arbete nästa år.

 • Kära SAAB-bloggteam, tack så mycket för ert engagemang och snälla vidarebefordra, för jag är också en av 2.500, som alltid är glad att läsa något från dig. SAAB har alltid varit annorlunda och borde vara så, även om Dailydriver blir mindre i trafik. Jag vet många som är entusiastiska över en SAAB men har aldrig kunnat köpa en och fortsätter att fråga sig hur det är att driva en SAAB. Jag säger alltid, ja SAAB, okonventionell, pålitlig, annorlunda. Det är allt viktigare att få tankarna på SAAB bredvid bilarna. ... var annorlunda, gå på andra sätt ... Med vänliga hälsningar, Ralf

 • Det kan jag förstå om du vrider nyckeln efter nästan 8 år och vill gå. Perspektivet är dåligt, eller inte alls. Det är bara nerför backen, inte upp längre. För att bevara och förvara sig från att glömma är mottot! För Tom, det kanske inte är tillräckligt, han är fortfarande för ung (antar jag) att vara nöjd med det.

  Jag hoppas att bloggen fortsätter och de kreativa idéerna stannar hos oss. För vad skulle SAAB köra utan en blogg?

  11
 • Jag tycker också att det är mer än lämpligt att stödja bloggen med donationer / medlemsavgifter. Vänta på publicering av bankkontot. Hälsa samhället.

  Lizi

 • Jag är tillbaka med en donation och skulle vara glad om det fortsätter. Var annars kommer Saabgemeinde att höra om Saab? I pressen är det också mindre och mindre. Även tidningarna som handlar om klassiker glömmer allt mer Saab. Jag märker att mitt arkiv bara uppdateras långsamt. Som redan hjälper en eller annan artikel från dig båda eller andra bloggvänner. Har redan bidragit till det flera gånger. Vänligen fortsätt och tack för de senaste åren.

 • Hej Tom! Du vill bara skrämma oss, eller hur? Och om du inte fortsätter köper jag din SC ...
  Den (2) donationen finns redan på mitt skrivbord. LG. från BA!

  • Tack för den första, ursprungliga frankiska donationen! Men jag behövde inte vara 😉

   Jag har redan registrerat synpunkter från SC!

 • En artikel som gör dig ledsen och får dig att tänka. Nästan allt som inte händer är bäcken. I mitt liv finns så många bra saker som har försvunnit i hela världens känsla. Nuvarande godtycklighet är bara ledsen.
  Saab som varumärke och speciellt Saab som fordon är helt enkelt unikt. Jag kommer att köra min gruva och bry dig tills den inte fungerar längre. Och om Saab-bloggen följde mig mentalt skulle det vara bra. En donation är självklart för mig. Jag kommer också gärna att bidra igen och gräva en Saab-berättelse igen 🙂

  Så jag önskar att det fortsätter med bloggen. Allt det bästa till det berömda blogglaget!

 • Tom och Mark, Haette fick nästan ett hårt stopp när jag läste de första raderna. Men då kom denna frigörelse; det fortsätter. Vad gör vi utan den här bloggen, men grattis till ditt beslut för att vi förstår hur mycket arbete det finns. Och jag är fast besluten att donera igen så jag kan läsa om Saab och dess saabister nästan varje dag.

 • Så bilden för inlägget ser mer ut som SAAB-uppdrag 2030 😉

  Antalet abonnenter tycks också gå upp. När jag prenumererade på 2 månader sedan var det 1.075. Nu är det 1.090. Detta motsvarar ungefär 5,1% tillväxt per år. Inte dåligt.

  Ändå finns det rädsla för bloggen och förståelsen för dess beslutsfattare. 8 mer eller mindre monotematiska år utan goda nyheter är lång tid. Den (ekonomiska) thriller är skrivet och läst. Utgång, offer och gärningsmän är kända. Söka efter ledtrådar av rättsmedicinska forskare främjar mer SAAB-spår på modeller i 1 via DNA-test: 43 avslöjas som ett nytt fordon att köpa ...

  Från läsarens perspektiv kan jag bara säga tack och att jag inte är orolig för ämnen. Jag fortsätter att lära mig här och har alltid nya frågor om SAAB ...

  Även utsikten över kanten av plattan finner jag alltid spännande. I en läsare bidrag historiska Lancia har redan införts i tillägg till en 96 som en del av sina egna flottor och när Tom berättade om en Subaru erfarenhet, har det funnits tydliga kommentarer från Saab förare som ringer förutom en eller flera Saabs tydligen också minst en Subaru sina egna.

  Som mer frekventa synpunkter utöver SAAB-horisonten gör skaparna av den här bloggen njutbar, håller dem lyckliga och förlänger livet för den här bloggen, se så långt och bredt och vart du vill gå. Det viktigaste är att fortsätta med den här stora bloggen!

 • Jag tycker att bloggen är bra och läs i flera år.

  Tekniskt inlägg som luftfiltret eller detta med Koima-kompressorn är helt översta.

  Men även ämnen som NEVS och dess utveckling och motgångar, finner jag super ineressant, för det finns fortfarande en gnista av hopp, även om bara en 2. Våga är ...

  NEVS gav en liknande på Instagram igår 🙂

  Så håll dig uppdaterad och fortsätt det bra arbetet!

 • Jag är också en av 2500 och jag läste bloggen från Sverige. Det finns fortfarande SAAB fans och vi gillar att läsa saabblog.net.

 • Vad sägs om en del för "bevarande" av äldre Saab - deras mindre reparationer och speciella egenskaper för att fortsätta att leverera nytt innehåll? 🙂 Jag vet att det är mycket arbete. Kanske har denna tanke redan tagits i bloggteamet?

 • Hej Tom & Mark,

  Först av allt tack för alltid bra bidrag!
  Även som en "gammal Saab-förare" är alltid något.

  Jag kan ganska gissa din insats, men jag skulle mycket ångra om du skulle einsteelen din verksamhet ... ..

  Mitt ekonomiska bidrag väntar redan på meddelandet om Kto.-numret.

 • Också ett stort tack till blogglaget! och jag är redo ...

  En annan tanke:

  Början av 2011 handlade om den nya början av Saab - oberoende !!! - senare, tyvärr, för överlevnad, och ännu senare för vad förvaltarna börjar med boet Vid någon tid kom de ibland starkare, ibland svagare sammandragningarna av NEVS.

  Först fanns det (för dagens förhållanden) många Saab och en stor gemenskap, saabsunited kallad som fyr, förutom många andra tyska och englichsprachigen forum och bloggar.

  Som du, Tom, redan i bloggen: 10 år efter den senaste volymen årgången och nästan 7 år efter den senaste nya Saab-bilen, är det "ensam", närvaron på nätet blir mindre.

  Men när antalet aktiva webbplatser minskar, så är det viktigt med saabblog.net för de entusiastiska, aktiva Saab-ryttarna. Som en vanlig, älskad följeslagare, som belyser andra aspekter av Saab körning förutom efter körupplevelsen, som en aktiv "fyr".

  Inte att du missförstår mig: livet är för kort för att hantera saker du inte gillar och allt har sin tid!

  (mitt ord för söndag)

 • Kan jag bara ansluta mig till kommentatorerna och ur min synvinkel lägga till något för utvecklingen av NEVS, var vänlig och belysta i alla fall regelbundet. Kanske under de kommande månaderna kommer det att finnas nyheter som du aldrig skulle ha förväntat - till exempel småbatchproduktion i Trollhättan eller intressanta nya utvecklingar av elektriska fordon packade i en vacker design. Ursprunget skulle ha något att göra med SAAB-bilar - oavsett detta får man inte förlora den generellt snabbare utvecklingen mot e-mobilitet under tiden. Även här är utseendet värt bortom horisonten.

  • Dina förslag är till fullo, men jag tror inte att blogglaget håller goda nyheter från Trollhättan och måste först uppmuntras att ens överväga sådana ...

   Om det fanns några, och så snart de finns, skulle du, som läsare av den här bloggen, säkert vara en av de första som vet om det. Jag är ganska, mycket säker. Så vi läsare är mycket väl rekommenderade att ta allt som det kommer hit och så länge som möjligt och framför allt långt bortom 2019 ...

 • Jag är i ... ..

  Vad sägs om en globalisering av Saab-bloggar där vi länkar ihop.
  Det finns fortfarande några i USA, du kan göra live länk ups, dela sina bilder och händelser med de i Europa, etc. ....

 • Idag köpte jag en säng för barnbarnet. I lager, "Jag hoppas att få allt oss bil", grins.
  Vad kör du?
  SAAB
  Medan han inbjöd, kom han till rökningstiden efter.
  Glorious.
  Jag har 200 tkm i n
  9-5 krackad.

 • Vänligen fortsätt! Dina inlägg är höjdpunkterna i mina inkorgar. Naturligtvis deltar jag (igen) med en summa pengar.
  Övervägandena att betrakta en Saab endast som en utställning och inte längre som ett "kommersiellt fordon" chocker mig mycket! Jag gillar att köra och jag vill inte ha något annat! Och min 9-5-stationsvagn är också väl förberedd för nästa 100.000 km - hemma på långa resor (inte i garaget)!

 • Pingback:

 • Hi Tom,

  Nästa år kommer meddelandet om GM Saab att stängas. Vid den tiden fanns det många support Saab Convois över hela världen. Kanske är minnet av det värt en liten serie artiklar? Några bilder, etc. Kan jag också bidra.

  Hälsningar Cetak

Kommentarer är stängda.