Saab Aero X och NEVS Saab Turbo Prototype

Jag är alltid glad när ett företag upptäcker Saab. Det blir väldigt spännande när en ny leverantör av modellbilar rusar till ämnet och börjar med riktiga exotics. Nischen i nischen, så att säga, har upptäckt DNA-samlarobjekt för sig själv. Ett ungt företag från Schweiz som är internationellt positionerat.

NEVS 9-3 prototyp och Aero X.
NEVS 9-3 prototyp och Aero X.

DNA-samlarobjekt hanteras av Schweiziska edsförbundet; Produktionen äger rum i Folkrepubliken Kina och internationell sjöfart sker via Hong Kong. En global arbetsfördelning anses nu vara normal, miniatyrer reser världen runt tills de når mottagaren. Ändå var jag mycket upphetsad när jag fick Aero X och NEVS 9-3 Turbo-prototypen på bordet.

NEVS Saab Turbo Prototype

Modellerna är gjorda av harts, och de är inte exakt billiga. Med omkring 52,00 € spelar NEVS 9-3 Turbo-prototypen i 1: 43 i den högre prisleken. Eftersom man redan har en viss förväntan. Det kommer inte att svika, och de som har en känsla av de små sakerna i livet, som kommer att packa upp på hans bekostnad.

Miniatyrerna är påkostade och säkert förpackade. Efter en transportförpackning stöter du på en väska av tyg med en produktkod och DNA-logotyp. Påsen ska också användas för att rengöra miniatyren, en fin liten detalj på sidan. NEVS-prototypen kommer i ett plexiglasfönster och är fäst på en plexiglasplatta. Färgen och detaljerna motsvarar originalet som är parkerat i Saab Museum i Trollhättan. Proportionerna är exakt exekverade, miniatyren är mycket konsekvent. Det får dig att vilja originalet, och jag beklagar att NEVS inte hade modet och medlen att producera det. I det inre är Saab-bokstäverna dekorerade på navigationssystemet. det förmedlar glädje att titta på NEVS Saab Turbo. Uppmärksamheten på detaljer och viljan till perfektion är synliga och märkbara.

DNA-samlarobjekt Aero X

En annan kaliber är Aero X. DNA Collectibles levererar den i skalan 1:18 - en representativ miniatyr. Liksom modellerna i 1:43, kommer Aero X också med detaljerade förpackningar. Det skickas emellertid inte i ett Pexiglas-displayfodral, utan reser på en dubbel Plexiglasplatta. Uppackning är också ett nöje här, Aero X gör inte besviken. Det kostar 157,00 € - och erbjuder mycket drömbilspotential för pengarna.

Form, skala och detaljer är rätt. Ljusstången på baksidan är fantastisk, Brembo-bromsarna är detaljerade och utsikten genom panoramataket är tilltalande. Ett ord till: det är inte lätt att återskapa interiören och de specialmaterial som Saab använder. Den som känner originalet håller med mig. DNA Collectibles försöker detta - och gör det bra. Aero X är en blickfång för skrivbordet, utställningen eller någon annan samling.

Två miniatyrer av Saab, jag gillar båda. Det är drömbilar som aldrig kunde köpas och aldrig kommer att bli. Som den tredje Saab, som jag inte har sett på, levererar schweizaren 9-3 Viggen som cabriolet. Alla fordon är strikt begränsade och antalet i följd anges på bottenplattan.

Dröm bilar för showcase

Sökandet efter perfektion och exklusivitet kan kännas i miniatyrerna. Priserna är i linje med kraven för DNA-samlarobjekt. Men om du strävar efter perfektion måste du göra kritik. Aero X-strålkastarna kan vara lite mer färgade för att matcha originalet. Och Saab-logotypen på multimediasystemet för NEVS Turbo-prototyp sitter vid en millimeters kant i vinkel. Detta är Mäkelei på en mycket hög nivå. NEVS prototypen och Saab Aero X är, som original, drömbilar. I detta fall för showcase.

20 tankar om “Saab Aero X och NEVS Saab Turbo Prototype"

 • blank

  Svart Froday och Cyber ​​Monday gav 50% till de två DNA-modellerna

 • blank

  Även om det är dyrt, men Saab-berättelsen kan du sätta i showcase

 • blank

  Till alla som är intresserade och till vilka det ursprungliga priset på DNA-samlarobjekt var för högt:
  modellen av Aero-X finns tillgänglig för hälften av dagens “Black Friday” (89,50 CHF + frakt + eventuellt skatt / tull), jag betalade dubbelt så mycket för några dagar sedan. Personligen kan jag inte säga något om kvaliteten, den har inte kommit från Hong Kong än.

 • blank

  Tom, tack för det här råd!

  Jag har redan saknat Saab-modellberättelseaffischen från ORIO om Stephan-Individual eftersom det bara tog mig för lång tid att fatta ett beslut (affischer och duk var fortfarande tillgängliga när du först tittade på sidan), min partner skällde på mig efteråt ...

  Jag beställde just Aero-X från Hong Kong på natten, nu får jag en (miniatyr) Saab Aero-X till jul! Det är den enda bilen framför och bredvid vilken jag kände att jag fotograferades två dussin gånger i Saab Museum ...

  Förvara Saabing

  • blank

   Hej JanV,

   Poster och duk finns tillgängliga igen.

   Hälsning
   Elmar

   • blank

    Tack Elmar!
    Ingenting står i vägen för ett lyckligt Saab-förhållande ...

    Hälsningar Jan

 • blank

  Allt du behöver göra är att drömma ...

  Lägg din modell Saab under din kudde vid Xmas, be hårt, och den 25 december står en riktig utanför ditt hem ...

  Vi kan alla hoppas ... .. !!

 • blank

  2. vy:

  Interiören i 9-3 Turbo är ren galenskap av uppmärksamhet på detaljer ...
  En till 43 är bara dubbelt så stor som miniatyrerna av HO järnvägsvagnar (1: 87).

  Det är fascinerande vad som är möjligt i den här storleken och det är fantastiskt att det implementeras för SAAB. ”Kritiken” mot en krokig bokstäver på en bildskärm inne i fordonet är verkligen ”klagomål på en mycket hög nivå”.

  Nu är jag nyfiken på att se vilken annan SAAB-modell som jobbar på och i vilken skala.
  Mycket cool att bloggen också rapporterar om miniatyriserade (SAAB) läckerheter.

 • blank

  Hej Tom, € 52 och € 157 okej. Men vad sägs om fraktkostnader, tullar etc.?

  • blank

   Tull och moms Kom, beroende på landet, förstås, när du skickar från Hong Kong.

 • blank

  Tack Tom, för denna information. Kommer se direkt eftersom denna prototyp ser väldigt bra ut. Kanske har jag en NEVS-modell mellan alla Saab-modeller :).

 • blank

  Hej Tom ... det var inte trevligt nu. Jag läste Aero X, företag, produktion ... redan internt, jag klargör en lämplig finansieringsbudget med min bank ... och måste sedan läsa ... först 1:18. Tjut.
  Okej, om jag väntar några år och häller det flitigt, borde det bli mycket mer ut av det. Eller?
  Var kan jag köpa babyversionen? Missade jag en länk på grund av all förväntan?

 • blank

  Alltid kul att se eller läsa när det finns något nytt från Saab-världen. Speciellt om andra företag upptäcker Saab som en nisch för sig själva. Jag spekulerar på allvar att jag inte skulle köpa modellen av Aero X, men den skulle passa perfekt med boken. Nästan som en perfekt kombination.

  Som redan nämnts skulle en modell för NG SportCombi vara en idé för en annan modell. Det väcker liknande längtan hos mig som med Aero X. På så sätt skulle det åtminstone göra det på marknaden som modell, och 6 år senare kunde du uppfylla din dröm om 9-5 - om bara som en modell, men ändå.

  • blank

   DNA Collectibles arbetar på en annan Saab-modell. Du kan vara upphetsad 😉

 • blank

  Mycket elegant!

  Modellerna skulle troligen hitta sina köpare i 1: 1 och fullt fungerande, även om de kom från Kina ...

  Skulle det schweiziska företaget bakom DNA, passa som en näve på ögat. Förbindelsen SAAB och Schweiz (Hirsch) skulle inte vara nya och hanteringen av DNA är ett hett ämne i SAAB-gemenskapen.

  Trevligt att i modellmodellernas värld är det mer möjligt att åtminstone att skala skalade (SAAB) drömmar blir sanna!

  Allt som saknas är en modell av nya 9-5 SC och DNA skulle ha en trevlig Quadriga att erbjuda ...

   • blank

    Häftigt ...

    Men vad ska man ta? SC eller snarare 900 Enduro eller till och med 96SS eller bara alla?
    Det skulle inte vara ett billigt nöje. Men tack för info!

    Vad gör 96SS idag? För många år sedan fanns det en mycket läcker artikel om det här galenskapsprojektet att göra en av de mest oskyldiga SAABEN till ett otäckt monster. Vilka andra positiva och galen SAAB-inspirerade motorsportprojekt gör?

   • blank

    Tyvärr, men vid Griffin Models är standarderna ofta fel. Den 9-5 NG SC är gränsfall med god vilja och så mycket som jag är nöjd med det engagemang så mycket som jag irriterad varje gång jag har ännu en gång köpte en (för riktigt bra pengar).

    7
    1
 • blank

  Tack till Tom för den här mycket trevliga rapporten! Du får alltid en liten känsla av lycka när det finns något ”tecken på liv” - åtminstone från fansen - av våra älskade Saabs, eller till och med tre nya bilar finns att köpa. 😉 Jag överväger faktiskt att få Viggen-konvertibla modellen, även om jag bara hade en 93 I och en 93 II (före den externa ansiktslyftningen) på (stora) konvertibler och nu en Griffin MY 2012. En sådan "riktig" (utanför, inne och bytte Euro 5-motorer) Griffin cabriolet som modell, det skulle vara något! Vet du om något är planerat? Skulle vara ganska sällsynt. Hur många av dem byggdes egentligen fortfarande?

  LG och alla Saab fans har en trevlig vecka!

Kommentarer är stängda.