NEVS får licens av MIIT

Goda nyheter för NEVS har inte varit så många de senaste månaderna. De har sällsynthet värde, men här kommer en. NEVS dotterbolag National New Energy Vehicle Co.Ltd. fick licensen för MIIT (Ministry of Industry and Information Technology) i veckan.

NEVS får licens av MIIT
NEVS 9-3 EV. Bild: NEVS

Ett viktigt steg för NEVS, utan tillverkning utan licens. Licenserna för produktion av elbilar i Kina är eftertraktade - och begränsade. Den kinesiska administrationen är begränsad till bara några få företag. Istället för att förlita sig på många små tillverkare, av vilka vissa bara fungerar på provinsiell nivå, som tidigare, ligger nu fokus på några, men internationellt konkurrenskraftiga företag. För NEVS kan licensen ändra vissa saker till det bättre. Finansiering av företaget bör bli enklare med mottagandet av produktionstillståndet.

NEVS tar emot 10. Licens för MIIT

Hittills har endast nio inhemska tillverkare fått en licens från MIIT och NDRC. De är BAIC BJEV, YUDO AUTO, JMEV, ZHIDOU, Changjiang EV, Qiantu Motor, Hozon Auto, Chery New Energy och Jinkang New Energy. NEVS är det 10: e varumärket som får grönt ljus från båda myndigheter.

Som vanligt finns det inget officiellt pressmeddelande. Kinesiska och lokala svenska medier rapporterar om det med hänvisning till NEVS eller MIIT. NEVS själv rapporterade händelsen på Facebook.

Avslutningen av fabriken i Tianjin väntas i slutet av året. Då kunde produktionen börja. Ett intressant svar på frågan skulle vara vad som händer med tidigare, icke-bindande order. Är de fortfarande giltiga? 270.000-elbilar har rapporterats som beställts av olika kunder tidigare men för ett tag sedan.

Om NEVS verkligen börjar tillverkas i januari 2019, har du saknat ditt eget mål igen. För att du faktiskt ville börja produktionen i kvartalet. Även om NEVS bringar 9-3 EV på marknaden, och oddsen har förbättrats, är det osannolikt att stora volymer kommer att komma fram. Bristen på tillgång till batterier, varav många startups lider, bör också begränsa det möjliga antalet enheter på NEVS. Egen batteriproduktion, som redan ansågs tidigare, skulle vara en fördel.

11 tankar om “NEVS får licens av MIIT"

 • blank

  En stor framgång för NEVS men vi kommer inte att behöva vänta här i Europa att dessa bilar kommer att produceras för export. Denna produktion är endast för Kina.

 • blank

  Konstigt att produktionen i Thn inte har startat, där de inte behöver någon licens och allt är redo att gå?

  • blank

   Brukade vara redo att gå ...

   Sände inte NEVZ större delar av produktionslinjen från Thn?

  • blank

   Exklusive produktionslinjen ......

 • blank

  De tio licensinnehavarna läser inte som en vem-är-vem inom fordonsindustrin för mig ...

  Provincial nivå är den ena. Nationell nivå något annorlunda. Kina är tillräckligt stort för att möjliggöra tillväxt och vinst för 10-varumärken, utan exportbehov.

  Det brukade vara fallet i den europeiska bilindustrin. Efter andra världskriget var mycket möjligt i många länder. SAAB och Volvo har varit nästan oberoende av exporten i två decennier. De växte bara som svar på nationell och skandinavisk efterfrågan. En liten marknad var tillräckligt stor ...

  Den som tror på att han (och snart) kan köpa en ny SAAB-bil och att det här skulle komma från Kina, enligt min mening inte förstod någonting. Europas kunder trivs lika mycket på NEVZ som kackerlackor i ett kök eller en gröda på nacken.

  Och vem vet vad en NEVZ är i 10 eller 20 år? Vad har detta (kinesiska) varumärke då att göra med en (svensk) SAAB? Mitt intresse för NEVZ har redan gått ut.

  Nyare kommentarer här och den fria tummen (mycket till förmån för NEVZ) väcker också frågan om det finns ett professionellt-kommersiellt inflytande på åsikter? Plötsligt dyker det upp kommentatorer som aldrig har hörts om SAAB. På mer eller mindre bra engelska hyllar de märket (NEVZ) och modellen (9-3 EV). Och i ett undreamt-of-nummer som inte skulle generera ett enda inlägg om SAAB, flyger tummar plötsligt vilt upp och ner, beroende på om en kommentar visar godkännande för eller skepsis gentemot NEVZ ...

  För en SAAB-blogg tycker jag att det är mycket anmärkningsvärt (och misstänkt) att ett annat varumärke än SAAB låter känslor gå högre än SAAB själv ...

  9
  7
  • blank

   Jo Herbert, det är världen. De "nya" kommentatorerna kan vanligtvis tydligt tilldelas. De filtreras vanligtvis automatiskt, bara en bråkdel visas på bloggen.
   Vad gäller de 10-valda varumärkena är BAIC och Chery redan stora nummer, och resten är knappt känt för mig heller.

   4
   1
   • blank

    Ja, det är världen ...

    Det var inte en kritik av bloggen. Nej, det är jättebra, kul och du gör ett bra jobb. Tack en miljon för allting.

    Vad som irriterar mig är ganska brist på medvetenhet (dumt nytt tyska för bristande medvetenhet) hos läsare och kommentatorer. Inte allt kan filtreras automatiskt. Men när indiska kommentatorer (2 kommentarer och 40 tummar upp för 0,99 $) hjälper en kinesisk bil att förbättra sin ställning, är det fortfarande bättre än den nuvarande amerikanska presidenten.

    Vad som förvånar mig är att den här bloggen är ett mål för NEVZ alls. Det har uppenbarligen beslutats att den europeiska marknaden och produktionen i Trollhättan inte ingår i affärsmodellen. Som den enda giltiga förklaringen är det förmodligen bara räckvidden för den här bloggen: Beyond The Great Wall of China 😉

    4
    4
 • blank

  Jag ser ingen chans för NEVS. För mycket tid har gått, inget har hänt.

  6
  3
 • blank

  Alla bilhandlare jobbar med elbilar och de har mycket mer eget kapital än NEVS, så jag tror inte att NEVS kommer att sälja många elbilar.
  Ne marknadsföring avdelning verkar förmodligen inte ge, hemsidan har länge fått ingen uppdatering.
  Låt oss se hur länge det fortfarande är bra med NEVS.

  8
  1
  • blank

   Sedan när har något gått bra med NEVS? Hittills var det mer en kronologi av konkurser, otur och olyckor….

   8
   1
 • blank

  “En svala gör ingen sommar” ...
  NEVS har förlorat sin eufori!

  7
  1

Kommentarer är stängda.