Förbeställbar NEVS 9-3 elbil i Kina

I Kina är det nu möjligt att förbeställa NEVS 9-3 EV på webben. Den första elbilen från NEVS kommer att säljas för motsvarande cirka 21.600,00 XNUMX €. Som vanligt är detaljer endast tillgängliga i mycket begränsad omfattning.

NEVS 9-3 elbil kan beställas på förhand
NEVS 9-3 elbil kan förbeställas nu.

Produktionsversionen av NEVS 9-3 EV ligner på liknande sätt Saab 9-3 sedan som 2003 uppträdde på marknaden. Överraskningar saknas, i inredningen har många detaljer om den stora ansiktslyftan 2007 / 08 tagits över. Elbilens cockpit är nu helt digital, multimedieenheten har redan upptäckts i pilotseriemodeller. Nytt är den moderata versionen av mittkonsolen, som nu också tar emot två USB-portar och en start / stopp-knapp.

De tekniska uppgifterna har i princip varit offentliga i flera år: Elmotorns effekt specificeras som 130 KW och ett vridmoment på 280 Nm. Batteriets kapacitet är 45 kWh, räckvidden ska vara 355 kilometer. Området är inte särskilt meningsfullt eftersom det är oklart under vilken testcykel data bestämdes. De 17 ″ däck som anges i databladet är ovanliga för en elbil eftersom de är ineffektiva. Vikten bör vara 1.700 kg, accelerationen från 0 till 50 km / h kan uppnås på 5,5 sekunder. Topphastigheten blir 140 km / h.

Frågor om NEVS 9-3 elbil

Således är elbilen från NEVS långt ifrån prestanda för en Saab 9-3 Aero, som en gång utfärdades som riktmärke. Också oklara är många andra detaljer. Det finns inget pressmeddelande om detta ämne från NEVS Online portal att beställa är den enda informationskällan hittills. Det är inte heller klart om NEVS redan har startat produktionen. Anläggningen i Tianjin rapporterades nyligen bara som nästan klar. Dessutom är det inte känt via vilka kanaler distributionen ska köras.

Kommer NEVS att sälja online eller via partners i Kina, kommer elbilerna att gå till privatpersoner? Ursprungligen skulle 9-3 EV användas som en flotta lösning för militära, statliga och transporttjänster. Det verkar verkligen som om en export till Europa inte är planerad. Tidigare var det tal om en liten produktion i Trollhättan, men du kan inte höra det längre.

28 tankar om “Förbeställbar NEVS 9-3 elbil i Kina"

 • blank

  ... åtminstone ett livstecken! Det saknar tydligt ett utropstecken, även om det bara finns en komponent där du är annorlunda (bättre) än e-tävlingen. Mer acceleration skulle vara bra för städer med omgivande trafik, men räckvidd och hastighet är okej.
  Jag skulle tycka att små serier var spännande, men skulle (i motsats till min vanliga köpvana) bara hyra en e-bil. Detta kan vara särskilt framgångsrikt i närheten av Norge, eventuellt i kombination med en extra bioetanolvärmare eller bioetanolturbin med en efterbrännare för laddning av el som alternativ för långväga förare. Jag tror att trollen skulle göra något av det igen ... .., väl och konvertibla och / eller kombi skulle vara trevligt, ... synd, det är NEVS och inte SAAB!

 • blank

  Jag har bott med e-mobilitet ett tag nu. Om 9-3 skulle ge det till det angivna priset, skulle det vara oöverträffat. För detta får du bara en liten bil med mindre utbud.
  Jag skulle köpa den, den ser i alla fall lite ut som Saab. Räckvidden är tillräcklig, utrymmet är stort. Acceleration etc. Jag bryr mig inte ett dugg. Du kommer att kunna "simma med" med den här saken. Allt annat strider mot innebörden av e-mobilitet.

 • blank

  Körprestandan är ett mysterium ...

  170 KW (231 PS) är inte liten. En 9-5 NG 2.0T som en av de sista och yngsta SAAB hade mindre hem (220 PS) och var inte lättare. NVZ 280 Nm har överskridit NG som maximalt vridmoment, men man får inte glömma att elmotorerna endast känner till ett enda vridmoment och erbjuder över hela hastighetsområdet.

  Så här 280 Nm från staten borta. Från en varv per minut! Det är mycket bättre än en 9-5 NG 2,0T, du kanske tror. Hybrider och elektriska motorer är inte utan orsak kända för sina goda accelerationsvärden. Men här är NEVZ lite annorlunda än andra bilar. Mycket annorlunda. Varför är det Vet någon mer?

  5,5 sekunder från 0 till 50 skakar till och med relativt flabbybrännare med betydligt mindre effekt och mindre vridmoment ganska lätt från ärmen. Vanligtvis behöver de mer 7 eller 8 sekunder från 50 till 100. Så 12,5 till 13,5 sekunder totalt.

  Om informationen är korrekt (170 KW, 280 Nm, 5,5 sek från 0 till 50 Km / h), måste NEVZ ha gjort någonting grundläggande fel! Men vad? Och varför? Vad byggde NEVZ där?

  PS
  Bara så att det inte blir missförstånd. Jag vill inte hänga mig i toppfarten (140 km / h). Nej, detta är begränsat för ett antal elbilar och hybrider. Den tekniska nödvändigheten (utbudet av elbilar) eller den goda avsikten (hybrids förnuft och miljöskydd) är vettigt för mig. Det som inte alls är vettigt för mig är att ett fordon med dessa prestandadata är ovilliga att ens nå någon hastighet snabbt ...

  Ja, vad ska det betyda? Och vad måste du göra (felaktigt) för att sakta ner 170 KW och en så hög elmotor som denna? Jag förstår det bara inte ...

  PS II.
  Jag är tacksam för några råd och tekniska förklaringar.

  • blank

   De är 130 KW. I den första versionen av 170 KW var talet, det var inte sant. Jag har rättat misstaget under tiden.

   • blank

    Ja, vi överlapp varandra (se nedan).

    Jag förstår fortfarande inte körförmågan. För nästan 100 år sedan fanns det e-bilar som helt utnyttjade de positiva egenskaperna hos e-motorer - acceleration på plan och lutning, vilket vid den tiden var svårt eller omöjligt att uppnå med bensinmotorer. Motsvarande filmer finns online ...

    Men även i en modern jämförelse med andra e-bilar är NEVZs prestanda ett mysterium för mig. Är detta framåtblickande eller åtminstone konkurrenskraftigt?

  • blank

   PS III.

   170 KW i artikeln är fel. Bilen har (enligt papper) 130 KW (177 hk) ...

   Men det borde också vara tillräckligt. Det är en elbil. De går faktiskt bra på grund av särdragen hos en elmotor. Speciellt från 0 till 50. NEVZ är det dock inte. NEVZ måste göra något annorlunda än andra tillverkare. Värre! Vad är det här exakt? Översättning? Överföring? Programvara? Hur kommer kraften till hjulen och varför går den inte på vägen? Något är fel med lådan. Eller med data ...

 • blank

  För 3 år sedan som en stationvagn till ett rimligt pris - det skulle ha funnit köpare i Europa också. I dag? Antagligen inte. Det är synd om den förlorade möjligheten.

 • blank

  NEVS borde ta tillfället i akt och inte förlora små serier i Trollhättan - jag är övertygad om att det finns goda försäljningsmöjligheter. Förutom mina två SAAB från 2002 och 2011 skulle den visade 9.3 EV vara ett bra alternativ för resor i Schleswig-Holstein och Hamburg-regionen - en omfattande testkörning skulle naturligtvis vara obligatorisk för detta projekt.

  Trots små förändringar i det yttre utseendet tror jag att linjerna fortfarande är mycket harmoniska och framgångsrika.

  ATU och, under vissa omständigheter, eventuella återstående SAAB-partners kan eventuellt erhållas för tjänsten.

  Låt oss se vad framtiden innebär - jag är väldigt glad över att se hur saker och ting kommer att utvecklas.

  10
  7
  • blank

   ATU ... det var bra. De kan inte ens balansera fyra däck ordentligt och då ska de ta hand om ett e-fordon?

   4
   2
   • blank

    Det är sant att "ATU" var bra.
    Men "små serier i Trollhättan" var också bra...
    eller "timmens ynnest" ...

    Jag har alltid trott att vi för länge sedan hade en (avslutande) liten serie 9-3 sedan från Trollhättan - det var historia och trots allt hette den här bilen fortfarande SAAB. Var kommer en "ögonblickets tjänst" plötsligt ifrån år senare?

    Gammal ost i små serier och gammalt vin i NEVZ-slangar som exklusivt underhålls av ATU. Vilken (sorglig) vision för ett europeiskt-tyskt SAAB-arv! Tristesse mycket, mycket svårt att slå ...

    När kommer vi äntligen att lära oss att acceptera varumärkets död och kära SAAB-arvet?

 • blank

  Vad du glömmer är att huven måste dras upp för att möta nuvarande skyddsbehov för fotgängare. Den ursprungliga 9 3 hade det inte när det såg ut i 2002 än. Den som har sett den röda 9-3 Turbo från 2017-festivalen i Saab-museet vet att denna design passar bra med den högre hylsan.

  Kanske bor Cadillac BLS i Turkiet snart som en e-bil, förhoppningsvis läser vi om det här snart.

  5
  1
  • blank

   Invändningarna är motiverade. Åtminstone lyser de så länge ...

   ... tills du har funderat på det igen.

   En Final Turbo Edition är något helt annorlunda än bilen, som framtida SAAB. Förväntningarna är uppfyllda i turboen som en hyllning till det förflutna. Exakt för att konstruktionen är känd och vänd bakåt. Huven Gratis!

   Men standarderna för en retrospektivt orienterad slututgåva kan omöjligt tillämpas på elbilar som ska förkroppsliga ett framtidsinriktat påstående ...

   Denna EV kan ha tagit SAAB före konkurs på marknaden. Var är resultatet av NEVZ? Var är mervärde och framsteg? Jag ser administration och återhämtning av ett arv (inte för att säga ett likströja). Inte längre. Tyvärr.

   7
   3
 • blank

  När jag läste det här inlägget kom följande text till mig:

  "Rädsla blomning, kallas det sista, kanske desperat, ofta magnifika blomstring ett gammalt träd, innan han dör." En sådan översyn av nya Fear blommar av Martin Walser börjar. På Amazon står det för boken: "Fear Blossom är vilken natur som hotat växter som ges. När döden närmar sig, stiger vitala juicer igen, det vackraste glödet produceras. "

  5
  1
 • blank

  de glömmer att nämna att den fick Phoenix plattform!

  5
  3
  • blank

   YEAH, och de glömde inte bara det ...

   Denna bil har även bollar av stål. Eller till och med av utarmat uran? Oavsett, det är säkert tung och acceleration eller max. Hastigheten liknar en modern tank. Kanske var det utformat för att knacka ner Kinas mur?

   Vi får se ...

   3
   8
   • blank

    ja, prestanda kunde ha varit bättre, men du får vad du betalar för.
    du vill få 3-4 nevs 9-3 för 1 tesla, och det ser 10 gånger bättre ut.

    5
    4
    • blank

     Sann. Helt sant. Jag skulle till och med säga att det ser 100 gånger bättre ut. Totalt gör det en 9-3 NEVZ 300 till 400 gånger bättre än en Tesla, eller hur? Åtminstone 300 till 400 gånger värda pengarna, eller hur?

     Låt mig gissa vem som betalade för din kommentar: "Uhm..."

     Det här blir verkligen löjligt. Om jag var admin här fanns det aldrig något NEVZ-inlägg igen. Ni har förstört det helt. Och om detta fortsätter, vad tror du att jag ska göra? Köper du en NEVZ 9-3?

     Helvete nej! Jag skulle hellre sluta läsa här och skulle sälja min SAAB. Bli helvetet smartare eller håll ut! ! !

     2
     6
    • blank

     Ett missförstånd? Menade Jojo kanske att en tesla ser 10 gånger bättre ut även om den "bara" kostar 3-4 gånger mer än en NEVS 93, eller hur? – – –

     Själv var jag glad i tio sekunder, men insåg sedan att denna glädje bara berodde på att man (teoretiskt sett) kunde köpa något nytt som ser ut som en Saab 93 – och det av nostalgi och vagt hopp om att detta kanske skulle kunna vara början på en vidareutveckling som skulle leda till att man någon gång kan köpa en ny Saab eller att Saabs "genetik" kanske inte är helt död trots allt...

     Tyvärr är det hon! Efter den korta nostalgiglädjen framstår NEVS som en zombie för mig, gjord av döda delar som har varit djupfrysta i sju år och utvecklats noll, utan en "själ" - för att inte tala om tekniska eller designmässiga innovationer!

     Hur lyckades Saab-formgivarna tidigare - trots eller kanske på grund av den långa modelllivstiden - alltid modernisera modellen helt med några geniala förändringar i ansiktslyftningar och anpassa designen till tiden eller till och med till de kommande åren. Se till exempel antalet nya ändringar från 93 till Griffin-versionen 2011. Helt enkelt lysande när det gäller design, t.ex. B. Cabriolet är m. E. Fortfarande mycket aktuellt och den vackraste moderna cabriolet som kan ses på våra gator. (och tekniskt sett förbättrades till exempel motorerna väldigt mycket).

     På sju år, enligt min mening, kunde vilken idiot som helst ha skruvat in en elmotor (med underjordisk prestanda) plus batterier i en gammal kropp av 93:an, installerat två USB-portar och på så sätt skapat en "zombie". (Lätt överdrivet och polemiskt förstås.) Kanske blir det en riktigt bra vidareutveckling någon gång, i nuläget tycker jag bara att det är tråkigt och pinsamt!

     Ha en trevlig helg med alla Saab-vänner!

     9
     3
 • blank

  Tack för informationen. Det är trevligt att höra från NEVS efter en lång tid. Det uppfyller givetvis inte alla oss, men vi borde inte helt ge upp hoppet.

  5
  6
 • blank

  Vad Tesla kan, NEVS har länge varit, troligen trodde / kopierat i Fjärran Östern.
  Samla in pengar till ett "önskeobjekt".
  När det önskade objektet är vid dörren förblir (som alltid) oklart. 🙁
  Det jag tyckte så elegant och tidlöst i SAAB 9-3-sikten framifrån och fram till nu har designats perfekt ...
  Enligt min mening skapas ingen ny SAAB "ersättare", snarare förstörs.
  Med priset tror jag mer:
  imponerande, för så mycket utrymme och, om det är sant, intervallet. Inget lyx erbjudande, snarare för el. Mass rörlighet tänkt / planerat.
  Att köpa stimulans? Nej tack.

  11
  2
 • blank

  Jag tror att NEVS saknar pengarna för att börja producera och nu hoppas på många föreställningar. Hitta det svagt, men vad finns det efter 7 år som färdig produkt.

  14
  1
 • blank

  Bilen faller i två delar ...

  Det finns fronten och motorhuven, som med sina pärlor och flera "nivåer" antyder en mycket potent motor under huven som inte hade hittat en plats utan denna design ...

  Du känner nästan påminnelse om luften av bara 50-åriga amerikanska muskelbilar.

  Och åtminstone från A-pelaren morfar kommer då från 1990iger år, som måste erbjuda kort före C-pelaren och bakrutan, naturligtvis ett hattenställ för wobbly- och toalettpapperrullen i inredningen.

  Skam om de goda generna och inredningen, vilket mycket påminner om SAAB. Tyvärr kan allt jag ser är korruptionen av vad SAAB kunde ha varit idag. Men jag ser verkligen inte en modern SAAB.

  PS
  Phoenix skulle ha varit från 5,5-0 eller till och med 100 på 110 sekunder. Inte vid 50 ...

  15
  7
  • blank

   Väl övervakad. Designen är en katastrof.

   11
   7
 • blank

  Jag tycker att NEVS 9-3 är spännande. Utåt fortfarande igenkännbar som Saab, men med prestanda under en Tesla- eller BMW-i-nivå som jag känner till. Men bara till halva eller till och med kvartal. Prisvärd elektromobilitet i ett vackert paket. Naturligtvis måste det finnas ett rimligt acceptabelt försäljningsnätverk och en något mer pålitlig kommunikation från NEVS ...

  8
  2
 • blank

  Jag är skeptisk. Lita på NEVS = 0!

  20
 • blank

  Jag är nyfiken på vad som kommer att bli av projektet ...

 • blank

  Det läser spännande! Men tyvärr måste du vänta och se. Om det fanns ett sätt att köpa en sådan bil skulle jag vara där! Den perfekta andra bilen för oss.

  11
  1
 • blank

  Jag gillar bilen så mycket att jag har sparat bilderna i en SAAB \ NEVS-mapp.
  Det faktum att prestandan inte är lika bra som med bensinmotorerna ... ja ... är inte heller en Tesla.

  9
  1

Kommentarer är stängda.