Förbeställbar NEVS 9-3 elbil i Kina

I Kina är det nu möjligt att placera en förbeställning på webben för NEVS 9-3 EV. För ett pris som motsvarar cirka 21.600,00 €, erbjuds den första elbilen från NEVS till salu. Det finns detaljer, som vanligt, endast i mycket begränsad utsträckning.

NEVS 9-3 elbil kan beställas på förhand
NEVS 9-3 elbil kan förbeställas nu.

Produktionsversionen av NEVS 9-3 EV ligner på liknande sätt Saab 9-3 sedan som 2003 uppträdde på marknaden. Överraskningar saknas, i inredningen har många detaljer om den stora ansiktslyftan 2007 / 08 tagits över. Elbilens cockpit är nu helt digital, multimedieenheten har redan upptäckts i pilotseriemodeller. Nytt är den moderata versionen av mittkonsolen, som nu också tar emot två USB-portar och en start / stopp-knapp.

I grund och botten har de tekniska data publicerats i åratal: Elmotorns effekt anges med 130 KW och ett vridmoment på 280 Nm. Batteriets kapacitet är 45 kWh, intervallet ska vara på 355 kilometer. Området är inte särskilt meningsfullt eftersom det är oklart under vilken testcykel dataen bestämdes. Ovanligt för en elbil, eftersom ineffektiv, finns listad i databladet 17 "däck. Vikten bör vara 1.700 kg, accelerationen från 0 till 50 Km / h kan uppnås på 5,5 sekunder. 140 km / h är maxhastigheten.

Frågor om NEVS 9-3 elbil

Således är elbilen från NEVS långt ifrån prestanda för en Saab 9-3 Aero, som en gång utfärdades som riktmärke. Också oklara är många andra detaljer. Det finns inget pressmeddelande om detta ämne från NEVS Online portal Att beställa är hittills den enda informationskällan. Det är också oklart huruvida NEVS redan har börjat producera. Anläggningen i Tianjin rapporterades senast som nästan färdig. Dessutom är det inte känt via vilka kanaler distributionen ska köras.

Kommer NEVS att sälja online eller via partners i Kina, kommer elbilerna att gå till privatpersoner? Ursprungligen skulle 9-3 EV användas som en flotta lösning för militära, statliga och transporttjänster. Det verkar verkligen som om en export till Europa inte är planerad. Tidigare var det tal om en liten produktion i Trollhättan, men du kan inte höra det längre.

28 tankar också "Förbeställbar NEVS 9-3 elbil i Kina"

 • Så jag gillar bilen så mycket att jag räddade bilderna i en SAAB \ NEVS-mapp.
  Att prestanda inte är lika stor som bensinen ... ja ... är inte en Tesla.

  9
  1
 • Det läser spännande! Men tyvärr måste du vänta och se. Om det fanns ett sätt att köpa en sådan bil skulle jag vara där! Den perfekta andra bilen för oss.

  11
  1
 • Jag är nyfiken på vad projektet kommer att bli ...

 • Jag är skeptisk. Lita på NEVS = 0!

  20
 • Jag finner NEVS 9-3 spännande. Externt igenkännbar som Saab, men med prestanda under en Tesla eller jag vet BMW-I nivå. För endast hälften eller till och med kvartpriset. Prisvärd elektromobilitet packad i vacker form. Naturligtvis borde det finnas ett rimligt passabelt distributionsnät och en mer pålitlig kommunikation från NEVS ...

  8
  2
 • Bilen bryts ner i två delar ...

  Det finns främre och motorhuvud, vilket med sina pärlor och flera "golv" antyder en mycket kraftig motor under huven, vilket inte skulle ha hittat någon plats utan denna design ...

  Du känner nästan påminnelse om luften av bara 50-åriga amerikanska muskelbilar.

  Och åtminstone från A-pelaren morfar kommer då från 1990iger år, som måste erbjuda kort före C-pelaren och bakrutan, naturligtvis ett hattenställ för wobbly- och toalettpapperrullen i inredningen.

  Skam om de goda generna och inredningen, vilket mycket påminner om SAAB. Tyvärr kan allt jag ser är korruptionen av vad SAAB kunde ha varit idag. Men jag ser verkligen inte en modern SAAB.

  PS
  Phoenix skulle ha varit i 5,5 sekunder av 0-100 eller till och med 110. Inte på 50 ...

  15
  7
  • Väl övervakad. Designen är en katastrof.

   11
   7
 • Jag tror att NEVS saknar pengarna för att börja producera och nu hoppas på många föreställningar. Hitta det svagt, men vad finns det efter 7 år som färdig produkt.

  14
  1
 • Vad Tesla kan, NEVS har länge varit, troligen trodde / kopierat i Fjärran Östern.
  Samla pengar för ett "objekt av lust".
  När det önskade objektet är vid dörren förblir (som alltid) oklart. 🙁
  Det som jag funnit så elegant och tidlöst i SAAB 9-3-sikt från början har blivit perfekt utformad borta ...
  Således, från mina ögon, skapades inte något nytt SAAB-"ersättning", snarare förintetgjort.
  Med priset tror jag mer:
  imponerande, för så mycket utrymme och, om det är sant, intervallet. Inget lyx erbjudande, snarare för el. Mass rörlighet tänkt / planerat.
  Att köpa stimulans? Nej tack.

  11
  2
 • Tack för informationen. Det är trevligt att höra från NEVS efter en lång tid. Det uppfyller givetvis inte alla oss, men vi borde inte helt ge upp hoppet.

  5
  6
 • de glömmer att nämna att den fick Phoenix plattform!

  5
  3
  • YEAH, och de handlar inte bara om det

   Denna bil har även bollar av stål. Eller till och med av utarmat uran? Oavsett, det är säkert tung och acceleration eller max. Hastigheten liknar en modern tank. Kanske var det utformat för att knacka ner Kinas mur?

   Vi får se ...

   3
   8
   • ja, prestanda kunde ha varit bättre, men du får vad du betalar för.
    du vill få 3-4 nevs 9-3 för 1 tesla, och det ser 10 gånger bättre ut.

    5
    4
    • True. Helt sant. Jag skulle till och med säga att det ser 100 gånger bättre ut. Totalt gör 9-3 NEVZ 300 till 400 gånger bättre än en Tesla, eller hur? Åtminstone en 300 till 400 gånger värda pengarna, eller hur?

     Låt mig gissa, vem betalade för din kommentar: "Um ..."

     Nu blir det verkligen löjligt. Om jag var här finns det ingen NEVZ-post igen. Ni har förstört det helt. Och om det fortsätter, vad tror du att jag ska göra? Köper du en NEVZ 9-3?

     Helvete nej! Jag skulle hellre sluta läsa min SAAB. Få den ljusare eller bara hålla ut! ! !

     2
     6
    • Ett missförstånd? Fick Jojo eventuellt en tesla 10 gånger bättre, även om det kostar "bara" 3-4 gånger mer än en NEVS 93, eller hur? - - -

     Personligen var jag glad, tio sekunder, men sedan fann att denna glädje var bara på grund av det faktum att (i teorin) kan vara något nytt som ser ut som en Saab 93 köpa alls - och nostalgi och vaga hoppet att detta skulle kunna vara början på en vidareutveckling som skulle leda till att kunna köpa igen någon gång en ny Saab eller Saabsche "genetik", men kunde inte vara helt stendött ...

     Det är tyvärr! Den NEVS tycks mig efter den korta nostalgisk glädje som en zombie, döda delar tiefgeforen sju år och noll utvecklades utan "själ" - för att nämna tekniska och designinnovationer alla!

     Hur gjorde Saab designers, men tidigare men - med några geniala förändringar i ansiktslyftning gjort det igen och igen, för att modernisera modellen helt och även att anpassa utformningen av tid eller ens de närmaste åren - trots eller på grund av de långa modellen körtider. Se till exempel antalet senaste ändringar i 93 till Griffin-versionen 2011. Från design helt enkelt genial, z. B. Den konvertibla är m. E. Ännu mycket aktuell och den vackraste moderna konvertibellen som kan ses på våra gator. (och tekniskt var till exempel motorerna också mycket bättre).

     På sju år m. E. Varje dork skruv en elektrisk motor (med jordkraft) plus batterier i en gammal kropp i 93, kan installera två USB-portar och så skapa en "zombie". (Lite överdriven och polemisk, förstås.) Kanske någon gång en riktigt bra utveckling, för närvarande tycker jag bara att det är ledsen och pinsamt!

     Ha en trevlig helg med alla Saab-vänner!

     9
     3
 • När jag läste det här inlägget kom följande text till mig:

  "Rädsla blomning, kallas det sista, kanske desperat, ofta magnifika blomstring ett gammalt träd, innan han dör." En sådan översyn av nya Fear blommar av Martin Walser börjar. På Amazon står det för boken: "Fear Blossom är vilken natur som hotat växter som ges. När döden närmar sig, stiger vitala juicer igen, det vackraste glödet produceras. "

  5
  1
 • Vad du glömmer är att huven måste dras upp för att möta nuvarande skyddsbehov för fotgängare. Den ursprungliga 9 3 hade det inte när det såg ut i 2002 än. Den som har sett den röda 9-3 Turbo från 2017-festivalen i Saab-museet vet att denna design passar bra med den högre hylsan.

  Kanske bor Cadillac BLS i Turkiet snart som en e-bil, förhoppningsvis läser vi om det här snart.

  5
  1
  • Invändningarna är motiverade. Åtminstone lyser de upp så länge ...

   ... tills du tänker igen om det.

   En Final Turbo Edition är något helt annorlunda än bilen, som framtida SAAB. Förväntningarna är uppfyllda i turboen som en hyllning till det förflutna. Exakt för att konstruktionen är känd och vänd bakåt. Huven Gratis!

   Men standarderna för en retrospektiv-orienterad slutgiltig utgåva kan eventuellt inte tillämpas på EV som skulle innebära ett framåtblickande krav ...

   Denna EV kan ha tagit SAAB före konkurs på marknaden. Var är resultatet av NEVZ? Var är mervärde och framsteg? Jag ser administration och återhämtning av ett arv (inte för att säga ett likströja). Inte längre. Tyvärr.

   7
   3
 • NEVS borde dra nytta av timmen och småserierna i Trollhättan förlorar inte synvinkel. Jag är fast övertygad om att det fanns goda försäljningsmöjligheter. Bredvid min SAAB 2002 och 2011 9.3 som visas EV skulle vara ett bra alternativ för resor i Schleswig-Holstein och Hamburg - en omfattande tidigare provkörning skulle naturligtvis vara obligatorisk i denna strävan.

  Trots små förändringar i det yttre utseendet tror jag att linjerna fortfarande är mycket harmoniska och framgångsrika.

  ATU och, under vissa omständigheter, eventuella återstående SAAB-partners kan eventuellt erhållas för tjänsten.

  Låt oss se vad framtiden håller - jag är nyfiken på hur sakerna så småningom kommer att utvecklas.

  10
  7
  • ATU ... det var bra. De kan inte ens balansera fyra däck korrekt och då bör de ta hand om ett e-fordon?

   4
   2
   • Det var sant att "ATU" var bra.
    Bra men var också "liten serie i Trollhattan" ...
    eller "timens tjänst" ...

    Jag har alltid trott att en (slutlig) små serier 9-3 sedaner från Trollhättan skulle vi ha för länge sedan redan hade - det var historia och trots allt, denna bil var fortfarande SAAB. Var plötsligt kommer år senare ger en "fånga ögonblicket"?

    Gamla ost i små serier och gammalt vin i NEVZ-slangar uteslutande från ATU upprätthålls. Vilken (sorglig) vision för ett europeiskt-tyskt SAAB-arv! Tristesse ganska, väldigt svårt att toppa ...

    När kommer vi äntligen att lära oss att acceptera varumärkets död och kära SAAB-arvet?

 • Innan 3 år som kombinationsruta till ett rimligt pris - skulle det ha varit helt i Europa kunder. Idag? Förmodligen inte. Medlidande om det missade tillfället.

 • Föreställningen är ett mysterium ...

  170 KW (231 PS) är inte liten. En 9-5 NG 2.0T som en av de sista och yngsta SAAB hade mindre hem (220 PS) och var inte lättare. NVZ 280 Nm har överskridit NG som maximalt vridmoment, men man får inte glömma att elmotorerna endast känner till ett enda vridmoment och erbjuder över hela hastighetsområdet.

  Så här 280 Nm från staten borta. Från en varv per minut! Det är mycket bättre än en 9-5 NG 2,0T, du kanske tror. Hybrider och elektriska motorer är inte utan orsak kända för sina goda accelerationsvärden. Men här är NEVZ lite annorlunda än andra bilar. Mycket annorlunda. Varför är det Vet någon mer?

  5,5 sekunder från 0 till 50 skakar till och med relativt flabbybrännare med betydligt mindre effekt och mindre vridmoment ganska lätt från ärmen. Vanligtvis behöver de mer 7 eller 8 sekunder från 50 till 100. Så 12,5 till 13,5 sekunder totalt.

  Om informationen är korrekt (170 KW, 280 Nm, 5,5 sek från 0 till 50 Km / h), måste NEVZ ha gjort någonting grundläggande fel! Men vad? Och varför? Vad byggde NEVZ där?

  PS
  Bara så att inga missförstånd uppstår. I toppfart (140 Km / h) vill jag inte hänga mig själv. Nej, det här är begränsat till ett antal EV och hybrider. Den tekniska nödvändigheten (EV-räckvidden) eller den goda avsikten (orsak och miljöskydd för hybrid) lyser in i mitt sinne. Vad som inte är meningslöst för mig är att ett fordon med dessa prestanda data är redan ovilliga att nå någon hastighet alls ...

  Ja, vad ska det göra? Och vad måste du göra (felaktigt) för att tvinga 170 KW och en högmoment elektrisk motor så här? Jag förstår bara inte det ...

  PS II.
  Jag är tacksam för några råd och tekniska förklaringar.

  • De är 130 KW. I den första versionen av 170 KW var talet, det var inte sant. Jag har rättat misstaget under tiden.

   • Ja, vi överlapp varandra (se nedan).

    Jag förstår fortfarande inte körföreställningen. Redan nästan 100 år sedan fanns det elektriska bilar som utnyttjat de elektriska motorns positiva egenskaper - en acceleration i planet och gradienter, som då inte eller knappast kunde realiseras med bensinmotorer. Det finns motsvarande filmer på nätet ...

    Men även i en modern jämförelse med andra e-bilar är NEVZs prestanda ett mysterium för mig. Är detta framåtblickande eller åtminstone konkurrenskraftigt?

  • PS III.

   170 KW i artikeln är fel. Bilen har (enligt papper) 130 KW (177 PS) ...

   Men det borde vara nog. Det är en elbil. Gången på grund av egenskaperna hos en elektrisk motor är faktiskt bra. Direkt från 0 till 50. NEVZ inte. NEVZ måste göra något annat än andra tillverkare. Värre! Vad är det här exakt? Översättning? Gear? Software? Hur kommer kraften till hjulen och varför kommer den inte på vägen? Något är fel med lådan. Eller med data ...

 • Jag har bott med e-mobilitet ett tag nu. Om 9-3 skulle ge det till det angivna priset, skulle det vara oöverträffat. För detta får du bara en liten bil med mindre utbud.
  Jag skulle köpa det, åtminstone ser på distans till Saab. Området är tillräckligt, platsen är bra. Acceleration etc. Jag är halvvägs yr. Du kan redan "simma längs" med saken. Allting strider mot känslan av e-mobilitet.

 • .... åtminstone ett tecken på livet! Det är uppenbart att ett utropstecken saknas, och om det bara är ett byggstenar där du är annorlunda (bättre) än e-tävlingen. För stad med inlandet kommer mer acceleration säkert att vara bra, men intervall och hastighet är ok.
  Små serier skulle jag hitta spännande, men jag skulle (i motsats till min andra köpvanor) alltid hyra en e-bil. Speciellt med det område till Norge som skulle kunna vara framgångsrik, eventuellt kombinerat med en bio-etanol tillsatsvärmare, eller bio-etanol turbin med efterbrännkammare ladda kraften som ett alternativ för långdistansförare. Tänk på att trollarna skulle göra någonting ut ur det igen ... .., väl och konvertibel och / eller stationvagn skulle vara trevligt ... synd det är bara NEVS och inte SAAB!

Kommentarer är stängda.