Harz ringer ...

Söndag morgon, 8: 00 klocka. För vanliga dödliga bilägare en ovanligt tidig tid att stiga upp och vanligtvis skulle jag också vara i sängen - och inte på A7-vägen söderut. Men med 25 grader kommer sommaren igen och det goda vädret vill användas igen. Och så kräver Harz ett litet men fint privat Saab-möte.

Hartset kallar
Hartset kallar. Möte med unga Saab-förare i Harz

Så det är tidigt med 9000 i hartsriktning. Tack vare olika byggarbetsplatser rullar Saab långsamt mot Elbtunnel, med 70 km / h Saab flyter i trafik, passerar byggarbetsplatsen efter byggarbetsplatsen. Men efter ca 40 Km, är Elbtunnel korsad och den sista byggarbetsplatsen ligger bakom oss, Saab har äntligen fri rörelse. Golfen, SUV från Audi och familjevagnarna från bayerska regionen försvinner snabbt i backspegeln.

9000 sätter igång, A7 rusar ner mot Hannover och Saab visar sin sanna sida. Samtidigt är de andra också på väg till Saabs och så kommer vi samman för dagens möte från olika federala stater. Oavsett Niedersachsen, Hamburg eller Bremen, även från Brandenburg och även från Hesse, kommer Saabs denna söndag. Med totalt 660 km för returresa, har Justus '9-3 det längsta avståndet, vilket jag kallar sitt engagemang för varumärket!

Slutligen, tre timmar senare, anlände vi till mötesplatsen, en reservoar i Langelsheim som var starkt präglad av sommaren. Efter ankomst får vi snabbt reda på att det inte blir mer individuellt på parkeringsplatsen idag, Saaberna märks omedelbart. På parkeringsplatsen är det den första chatten om bilarna. Från 900i till 9-5 Aero till 9-3 Sportcombi är alla större yngre modeller av märket representerade idag. När den första lilla hungern uppstår, startar den svenska konvojen med en 9-3 sportkombi på toppen i formationsflyg upp de slingrande vägarna mot byn.

Några kilometer längre fram, slutar en parkeringsplats för RV och dagstipers slutligen. Bilarna parkeras kronologiskt efter byggnadsåret och Spezi och grillkorv är ytterligare talkaffär. Naturligtvis, förutom egna bilar, handlar det också om varumärket, orsakerna till undergången och vad NEVS har gjort hittills, den elektriska rörligheten själv och, naturligtvis, hur vi kom och tillverkar och modellerar. Eftersom det speciella med detta möte är inte bara bilarna utan även deras förare, vilka har tagit sitt körprov delvis när det inte länge varit några nya bilar och slutet förslutades i Trollhättan för länge sedan.

Efter massor av många samtal saabigen det närmar sig slutet på nytt till startpunkten för mötet. Och Saabs orsak rör en gång igen! Många av de vandrare förbli något förbryllad, det ena eller det andra och med hörbart nöjd med udda Sverige konvoj rullade långsamt eftersom parkeringsplatsen och med några bubblande turbomotorer leta efter en parkeringsplats i det bortre hörnet.

Snabbt en eller två kalla drycker / kaffe som en uppfriskning för de ibland 300 km långa returresorna, sedan går det hem igen. På parkeringsplatsen blir det tydligt att vi möts igen under våren - som startsignal för säsongen och den kommande Saab-festivalen. Vi vill resa till det senare tillsammans med en slags vägresa. Och trots att tyvärr inte alla kunde vara där på söndagen visade mötet imponerande att Saab-andan, vare sig ung eller gammal, är mer relevant än någonsin 7 år senare!

Och som passar "unga" Saab-förare, var resan förstås upptagen för eftertiden. Justus har låt kameran springa om några minuter och en liten video på hans Youtube Channel uppladdade. Från selbigem hittar på bloggen gång på gång intressant videoinnehåll på Saab. Med mötesfotona deltog vi också i Instagram-kampanjen från bloggen, alla Saabs kan där, men också på profilerna av Justus, Julius och Niels kan bedömas i form av ytterligare bilder.


14 tankar om “Harz ringer ..."

 • blank

  Synd, skulle också vilja ha varit där. Vi går också till festivalen i juni. Huset är redan bokat av 3-10.6

  • blank

   Då ser du dig själv senast i Trollhättan!

 • blank

  Tack vare Justus!

  Mycket aptitretande video. Mycket bra ljud. Allt: på baksidan av turboen, HG-musik eller kommentarerna ...

  På tal om aptit, bara att delta i videon hade varit bättre än att titta på videon? Då skulle du ha kunnat säga, skratta med och bita i en korv däremellan. Eller sett fler glada ansikten från SAAB-förare ...

  Om det skulle vara ett marknadsföringskick som Jan_HH skriver om det, men du kan inte se det i videon, har han lyckats briljant. Känslan av eller rädslan för misslyckande är en mycket, mycket stark drivkraft. Den som inte bara vill vara hungrig efter aptit men också vill vara nöjd måste därför gå med. Ja, vad mer? Häftigt.

  Bra artikel, bra video. Utmärkt komplement till varandra. Tack till er båda. Det blir inte bättre! SAAB och deras förare är livligare och lyckligare än många nya bilar och deras elaka passagerare ...

  Detta är dokumenterad sanning i ord och rörelse bilder!

  • blank

   Jag märker att vi ska meddela nästa möte på förhand så att du alla kan komma också, det bra ljudet kommer inte egentligen från en 900-suger från en turbo.
   Tack till Jan för att skriva!

   • blank

    Jag förstod först nu att mötet var privat ...
    Därför min entusiastiska ramblings av din antagna marknadsföring. Men när nästa man tillkännages, var jag inte sååå illa

    Sucken låter bra. Original krukor? En trevlig bil! ! !

    • blank

     Utan krukor 😉 ett rör på baksidan inte mer.

     • blank

      Det förklarar allt!

      Och ändå kan jag inte bli av med känslan av att ju äldre de är, desto bättre låter bilarna. Även om de har alla originalkrukor ...

  • blank

   Tack för feedbacken!

 • blank

  Mycket fin historia!
  ... och det finns inte något som heter "för ung" för Saabs heller !! 😉

  ... med början av videon hade jag förmodligen varit mer "försiktig" ...

  • blank

   Tja, jag tror också i efterhand också 😀 Nu är det så online

 • blank

  Bra idé! Stor SAAB-film!
  SAAB-hjärtat slår snabbare ...
  Tack.

 • blank

  Det är trevligt att se att det finns unga människor som bryr sig om varumärket entusiastiskt. Tyvärr lyckades jag inte med mina två ...

 • blank

  Jag skulle vilja ha varit där.

  Vänligen meddela mig nästa gång

 • blank

  Underbart! Sådana möten. Gör mig väldigt avundsjuk!
  Reinhard

Kommentarer är stängda.