Harz kallar ...

Söndag morgon, 8: 00 klocka. För vanliga dödliga bilägare en ovanligt tidig tid att stiga upp och vanligtvis skulle jag också vara i sängen - och inte på A7-vägen söderut. Men med 25 grader kommer sommaren igen och det goda vädret vill användas igen. Och så kräver Harz ett litet men fint privat Saab-möte.

Hartset kallar
Hartset kallar. Möte med unga Saab-förare i Harz

Så det är tidigt med 9000 i hartsriktning. Tack vare olika byggarbetsplatser rullar Saab långsamt mot Elbtunnel, med 70 km / h Saab flyter i trafik, passerar byggarbetsplatsen efter byggarbetsplatsen. Men efter ca 40 Km, är Elbtunnel korsad och den sista byggarbetsplatsen ligger bakom oss, Saab har äntligen fri rörelse. Golfen, SUV från Audi och familjevagnarna från bayerska regionen försvinner snabbt i backspegeln.

9000 sätter igång, A7 rusar ner mot Hannover och Saab visar sin sanna sida. Samtidigt är de andra också på väg till Saabs och så kommer vi samman för dagens möte från olika federala stater. Oavsett Niedersachsen, Hamburg eller Bremen, även från Brandenburg och även från Hesse, kommer Saabs denna söndag. Med totalt 660 km för returresa, har Justus '9-3 det längsta avståndet, vilket jag kallar sitt engagemang för varumärket!

Tre timmar senare anlände slutligen till mötesplatsen, en - starkt märkt av sommarreservoaren i Langelsheim. Efter ankomsten inser vi snabbt, det är inte längre enskilt på parkeringsplatsen idag, Saabs står genast ut. På parkeringen är det första chatten om bilarna. Från 900i till 9-5 Aero till 9-3 Sportcombi är alla viktiga yngre modeller av varumärket representerade idag. När den första lilla hunger uppstår sätter den svenska konvojen med en 9-3 Sportcombi högst upp i formationsflygning så slingrar vägen upp mot byn i rörelse.

Några kilometer längre fram, slutar en parkeringsplats för RV och dagstipers slutligen. Bilarna parkeras kronologiskt efter byggnadsåret och Spezi och grillkorv är ytterligare talkaffär. Naturligtvis, förutom egna bilar, handlar det också om varumärket, orsakerna till undergången och vad NEVS har gjort hittills, den elektriska rörligheten själv och, naturligtvis, hur vi kom och tillverkar och modellerar. Eftersom det speciella med detta möte är inte bara bilarna utan även deras förare, vilka har tagit sitt körprov delvis när det inte länge varit några nya bilar och slutet förslutades i Trollhättan för länge sedan.

Efter massor av många samtal saabigen det närmar sig slutet på nytt till startpunkten för mötet. Och Saabs orsak rör en gång igen! Många av de vandrare förbli något förbryllad, det ena eller det andra och med hörbart nöjd med udda Sverige konvoj rullade långsamt eftersom parkeringsplatsen och med några bubblande turbomotorer leta efter en parkeringsplats i det bortre hörnet.

Fortfarande snabb en eller annan kalldryck / kaffe som förstärkning för de delvis långa returresorna 300 km, då är det redan hemma. På parkeringsplatsen är det klart att vi kommer att träffas igen på våren - som startsignal för säsongen och den kommande Saab-festivalen. För den senare vill vi resa tillsammans med en slags vägresa. Och även om det tyvärr inte var möjligt för alla att delta i denna söndag har mötet visat att Saab Spirit, oavsett ung eller gammal, är ännu mer relevant än någonsin, 7 år senare!

Och som passar "unga" Saab-förare, var resan förstås upptagen för eftertiden. Justus har låt kameran springa om några minuter och en liten video på hans Youtube Channel uppladdade. Från selbigem hittar på bloggen gång på gång intressant videoinnehåll på Saab. Med mötesfotona deltog vi också i Instagram-kampanjen från bloggen, alla Saabs kan där, men också på profilerna av Justus, Julius och Niels granskas i form av fler bilder.

14 tankar också "Harz kallar ..."

 • Underbart! Sådana möten. Gör mig väldigt avundsjuk!
  Reinhard

 • Jag skulle vilja ha varit där.

  Vänligen meddela mig nästa gång

 • Trevligt att se att det finns ungdomar som är entusiastiska över varumärket. Tyvärr lyckades jag inte med mina två ...

 • Bra idé! Stor SAAB-film!
  SAAB-hjärtat slår snabbare ...
  Tack.

 • Mycket fin historia!
  ... och "för ung", finns inte Saab !!!! 😉

  ... med början av videon skulle jag noga ha hanterat "försiktig" ... 😉

  • Tja, jag tror också i efterhand också 😀 Nu är det så online

 • Tack vare Justus!

  Mycket aptitretande video. Mycket bra ljud. Allt: på baksidan av turbo, BG-musik eller kommentarerna ...

  Tala om aptit, skulle bättre än konsumtionen av videon ha varit bara eget deltagande? Då kunde man ha sagt, skratta och bita i en korv däremellan. Eller mer glada ansikten ses av SAAB-ryttare ...

  Om det skulle vara ett marknadsföringskick som Jan_HH skriver om det, men du kan inte se det i videon, har han lyckats briljant. Känslan av eller rädslan för misslyckande är en mycket, mycket stark drivkraft. Den som inte bara vill vara hungrig efter aptit men också vill vara nöjd måste därför gå med. Ja, vad mer? Häftigt.

  Bra artikel, bra video. Utmärkt komplement till varandra. Tack båda. Det blir inte bättre! SAABs och deras förare är mer levande och lyckligare än många nya bilar och elakt folk ...

  Detta är dokumenterad sanning i ord och rörelse bilder!

  • Jag märker att vi ska meddela nästa möte på förhand så att du alla kan komma också, det bra ljudet kommer inte egentligen från en 900-suger från en turbo.
   Tack till Jan för att skriva!

   • Först nu förstod att mötet var privat ...
    Därför min entusiastiska ramblings av din antagna marknadsföring. Men när nästa man tillkännages, var jag inte sååå illa

    Sucken låter bra. Original krukor? En trevlig bil! ! !

    • Utan krukor 😉 ett rör på baksidan inte mer.

     • Det förklarar allt!

      Och ändå blir jag inte helt av med känslan av att bilar låter desto bättre äldre är de. Även om de har alla ursprungliga krukor ...

  • Tack för feedbacken!

 • Synd, skulle också vilja ha varit där. Vi går också till festivalen i juni. Huset är redan bokat av 3-10.6

  • Då ser du dig själv senast i Trollhättan!

Kommentarer är stängda.