Saab 9 3. Investera eller konsumera?

Saab 9-3 II är den trofasta arbetshästen för scenen. Han gillar, du ser från konvertiblerna och Turbo X, (fortfarande) ingen kultstatus. Stationvagnarna och limousinerna är den mest moderna lösningen, om du vill flytta en Saab i vardagen. De yngsta exemplen är nu 7 år gamla, den stora modellvården är redan 10 år tillbaka. Frågan är: investera eller konsumera?

Saab 9 3. Investera eller konsumera?
Saab 9 3. Investera eller konsumera?

Frågan är konkret, eftersom vår 9-3 SC med 7 år och nästan 100.000 kilometer något har dämts. Behovet av åtgärd existerar, även om Saab checkboken upprätthålls. Den sista större inspektionen ägde rum under våren Bamberg Dessutom fick 9-3 också nya bromsar från Orio Regal, främjade en hel del byggarbetsplatser till ljus.

Från och med sätesuppvärmningen, som inte fungerade längre, luftkonditioneringen med små svagheter, till wishbones med sidospåren. Och sen är det rosten. Ljus närmar dem på underredet, även om 9-3 2011 år hade fått en extra behandling omedelbart efter hans leverans.

7 år, det är ett magiskt nummer. Saabs första ägare separeras sedan från sina fordon, säger Ralf Muckelbauer. De första bristerna uppstod, tid för en ny bil. Om jag gjorde det skulle någon kunna ge mig en Saab-modell 2019.

Investera eller konsumera?

Skenben med sidoelement är TÜV relevanta. Sittvärme och klimat är komfort. Rosten? Dessa är synliga metoder, men de kräver inte omedelbar åtgärd. Du kan köra på, använda bilen - och det för flera år. Vid något tillfälle är rosten ett hot, då hjälper en svetsare, mycket pengar, eller TÜV skilsmässorna. Som en stor okänd är tillståndet under hjulbågarna. Rostar 9-3 SC där också? Jag känner exemplar före och efter ansiktslyftan, som är rostade från insidan ut.

Om du lägger till kostnaderna lägger allt upp till en 4-siffrig mängd. Och i princip har jag nu tre alternativ. Konsumtionsversionen: Låt bara wishbonen, TÜV på hösten vågar Saab då. Komfort variant skulle vara att investera i ytterligare stolsvärme och luft, eller ens ha det bort rostavlagringar i hållbarhets illusion.

5-års sorglös paket

Åh ja, det finns också versionsnummer 4. Köp en ny bil. En med 5 eller till och med 7 års garanti. Ett sorglöst löfte i ett halvt årtionde eller mer, som jag kan byta till nästa sorgfria efter utgången. Frestande, förutom en liten krok. Det skulle inte vara Saab längre.

I grund och botten är jag ovillig att investera på våren. Jag tröstade Ralf Muckelbauer med den antydan som jag måste tänka nu. Jag förblir ovanligt oanständig för de närmaste veckorna. Mark, som kör mycket mer mil än mig ett år, har länge sedan bytt till det andra svenska varumärket. Han lever bra med det, Saab förblir fri för fritid och hobby. På något sätt bor lusten efter någonting nytt, okomplicerat i mig. Saab körning har inte blivit lättare under senare år. Vid möten i verkstäderna väntar du längre och längre, mutationen av reservdelar muteras igen och igen till utmaningen. Visst, allt har gått bra hittills. Men behöver jag det?

Diskussionen sträcker sig över veckor. I familjen och med vänner. Yttrandet förblir alltid förvirrande. Man ber om en ny bil, den andra blir plötsligt förälskad i isblå strålkastarna i 9-3. Allt detta hjälper inte. Självklart är mitt beteende helt olagligt. Jag investerar tid, material och pengar i min 9000-flotta. Allt är gjort för att hålla klassikerna på vägen. Men i en relativt ny bil minskar viljan.

Ordet från giftskåpet

Å andra sidan är detta just det gift som har spridit bilindustrin i åratal. Bilar är bara konsumtionsvaror. Förutom smartphones, datorer, textilier. De bör konsumeras under en bestämd tidsperiod, snälla snälla. Bilar är bara transportlösningar, inte mer, som byts ut för nästa lösning efter en kort period av användning. I bästa fall hamnar den gamla produkten i export och nya bilar rullar över gatorna. En tydlig oändlig slinga som löper snabbare och snabbare.

Ordet hållbarhet förblir dolt i gifskåpet, och ingen vågar lägga den i munnen. Hållbarhet, längre livslängd, det skulle vara mindre konsumtion, mindre produktion, mindre vinst. Ingen styrelse, ingen politiker som ens har en känsla av överlevnad vågar ta itu med denna fråga. Det skulle ifrågasätta för mycket. Tillväxt och kvartalsvisa siffror är fortfarande (fortfarande) standarden för vårt samhälle. Förmodligen behöver vi mer än ett dussin varma, torra, super somrar, så modet att tänka växer.

Lång livslängd för miljön

Bloggen skriver om livet med bilarna i ett varumärke som inte längre existerar. Utan några sociopolitiska påståenden fanns det aldrig här. Ändå, och ju längre jag tänker på mitt problem kommer hållbarheten fram. Saab kör fortfarande bra och bekvämt, han kunde göra det under många år. Den största CO2-utsläpp var, som med vilken bil som helst, under produktionen. Den längsta livslängden för vår planet är bättre än att konsumera den permanent igen.

Beslutet fattas, det är investerat. Inte bara de TÜV-relevanta sakerna görs, kapitlet om komfort och hållbarhet serveras. 9-3 kommer till Bamberg, där den stannar i några dagar. Ämnet av rost är av intresse, Ralf Muckelbauer kör hela programmet. Vad han och hans kollegor har funnit, och om 9-3 vård rekommenderas skriver jag under de kommande dagarna på bloggen.

48 tankar också "Saab 9 3. Investera eller konsumera?"

 • Vår 9-SC är 11 år gammal, har bara 75TKm på klockan. Naturligtvis kommer över tiden att bero på arbete och därtill hörande kostnader. Men för mig finns det inget alternativ på marknaden. Jag är sjuk att ständigt behöva köpa saker igen, men du kan fixa dem.

  17
  • Min 9-5 SC är samma ålder, men har en världsturné (ca 40 Tkm) mer nere ...

   Och jag känner på samma sätt. Jag är sjuk av högfrekvensen kasta bort. Men vad är det med! Trevligt, om du har något val *. På SAAB har du ett val.

   Min (2.0t gehirscht) som behövs i år, liksom Tom 9-3 en omfattande service till den krisdrabbade luftkonditionering, en ny tändkassett och även en ny koppling. Den senare uppgraderades vid tillfället (Aero 2.3T) och ändrats inkl. Svänghjul. Sammanlagt, inte särskilt billigt ...

   Men purrs, par och kyler men igen som en jämförbar ny bil, vilket skulle kosta 20-vikten. Den större kopplingsskivan har nu förmodligen 200.000 Km ...

   Arbetet jag inte ens under "reparation" bok. Snarare under service och slitage. Vid denna tidpunkt har företaget förmodligen förändrats mycket? Så snart en oljebyte väntar, måste en ny bil tillverkas. Och om batterierna på fjärrkontrollen är tomma, en ny TV ...

   *
   Med tanke på valet fick vi nyligen en ny torktumlare, som tyvärr gjordes. Förmodligen bara ett litet mjukvaruproblem. Enheten var fortfarande ersatt och berättade för oss att den andra (helt ny !!) nu landar på skrotet.
   Det är äkta miljöskydd! Det är hållbarhet 4.0. Den politiska ramen är inte rätt. Konsument- och engångsföretagen är avsiktligt främjas ...

   21
   • Herbert Hürsch faktiskt jag var tvungen att presentera tid planerade sin egen kommentar (Ivrig att konsumera?, Hållbarhet, inexpensiveness hållbar få vår Saab), efter att ha läst inlägg i dagens lunchrast Toms men kunde inte kommentera bekväm.

    Din torktumlare kan förlängas vid min sida (som förmodligen din) genom otaliga andra exempel under det senaste decenniet ...

    Din tenor är min ("service"), utan ytterligare ord, tack!

    • MER SERVICE! ! !

 • Om möjligt, låt allt ske. När han slarvigt fortfarande driver mer 7 år och reparationer på denna period 'amortera' Du kör en stor bil så att säga Saver biljettpris.

  18
 • Bra artikel. Tala med mig med min 8 / 07ner 9-5 Aero med 90Tkm från hjärtat. Men en passage i rapporten gör att jag sätter mig upp och märker. "... du vill ha något nytt, okomplicerat." Okomplicerat? Verkligen? Jag tänker alltid på det när jag kör en hyrbil i utlandet. En sådan "Patormundungsmobil" med all trakasserier. Det blinkar och pipar irriterande och ständigt i det upprörda ackordet på motorvägen, och vid parkering byter allroundparkeringsassistenten redan panikläge med lös 20cm-luft innan fiendens kontakt. Nej tack! Min underbara Saabine måste tjäna i flera år.

  20
  1
 • Innan jag köper en chubby diesel för tiotusentals euro föredrar jag att investera i en framtida klassisk bil med mycket körglädje !!!

  12
 • Eftersom jag ska gå till Ralf och titta på SC. Skulle också vilja köpa en välbevarad,
  men min älskling drar inte. Därför underhålls och underhålls min 9-3 II Cabin (av Ralf). tills han, (eller jag). kan inte göra längre.
  Jag är väldigt glad över vagnen. Jag kan kryssa i timmar tills tanken är tom. Bensinpriset? Så vad!

  5
  1
  • Ralf ser fram emot ditt besök. Men 9-3 SC är inte där längre!

   • Och vad hittade de i rost?

 • Mycket snygg artikel. Jag kom fram med samma idéer med min 9-3 2007-stationsvagn. Han har dock redan 325.000 km under bältet. Jag har också bestämt mig för att investera.
  På grund av vårt drag från staden till landsbygden behöver vi en andra bil. Självklart tänker du på en ny, men det är svårt efter så många år att engagera sig i något annat.

  10
 • Trevlig artikel.
  Och bara 9-3 SC tycker jag väl värt att behålla !!!! 😉

  Jag tycker att "Nahhaltigkeit" - med många saker - är ganska viktigt.
  Jag försöker använda detta när jag köper produkter där det är möjligt.

  Så även med inköpet av min nuvarande Saabs 2014.
  Jag har (förhoppningsvis!) Planerat med minst 10-12 års användning. Glad också längre !!!!

  För tillfället irriterar han mig med några dumma och irriterande små reparationer och "särdrag".
  Men jag tror att "odla" är mer miljövänlig än ständigt "köp ny"! 😉

  PS:
  När jag tänker på hur många "gamla" iPads och iPhones jag har ljugit här (men åtminstone fortfarande som en fast telefon, TV, musikbibliotek eller fjärrkontroll, etc. nachgenze) .... och bara för att det ger mig mitt "mobila" kontrakt så .... "Miljövänlig" är så def. inte. 🙁

 • Vackert och omfattande skrivet. Har du verkligen mycket rost på din hytt? Min hytt är från slutet av 2005 och hade bara problemet under tätningen på den konvertibla toppen. Jag fixade före 3,5 år och toppa allt igen. I juli hade jag min bil på scen med inbyggda skåp och här allt som nytt. Jag ser fram emot de andra rapporterna.

  Hälsningar Ralf

  • Nej, inte konvertibel. De byggdes på Magna, där de lägger större vikt vid rostförebyggande än i Sverige. Artikeln, och min kommentar på rostning, avser sedan och stationsvagn. När det är konvertibelt täcker topplocket, som beskrivs av dig, det mest kända problemet.

   • Jag ser fram emot uppföljaren ...

    Jag hoppas att det finns mycket att säga om limonerna och SC. Om inte, då är det fortfarande bra för sina ägare att veta var de svaga punkterna är, vad att överväga och observera.

    Eftersom ägaren till en 48-årig svenskare (vänner är ännu äldre) är jag under tiden ganska avslappnad när det gäller rost. Men du måste hålla koll på det hela tiden. Utan tvekan ...
    Också är kroppsarbete på yngre bilar förmodligen svårare?

 • Allt som kom till gatorna efter 9000 kan bara bevaras i museer och samlingar upp till H-märkskylten. Materialen som används från mitten av slutet av 1990-talet är inte avsedda att varas för olika orsaker. Detta påverkar alla tillverkare. Endast en undvika att importera: genom att förbjuda PVC kablage Njut kompost efter 10-20 år även när generad av 3 eller flera kilometer lång kabel strängar .. Därför: använd så länge som möjligt. Hitta den mest nödvändiga servicen och sedan nästa bevarade GM Saab och kör tills stora reparationer stoppar bilen.

  • Det är sant och ändå är det inte sant ...

   1. Byggde jag en ledningsnät för ett annat sveriges motorrum (EZ 1984), eftersom isoleringen smulte efter cirka 15 år och det kom till kortslutning.

   Ja, rätt, PVC-förbudet hade konsekvenser, ledde till att vissa tillverkare åldras, vilket man inte visste hittills. Å andra sidan är kablar inte raketvetenskap och gör inte en bil en engångsprodukt.

   2. Var 9000 redan påverkat av PVC-förbudet.

   3. Finns det kablar och kablar. Och det finns och var också de som är slitstarka utan PVC ...

   Jag ser i kablarna (bättre: i deras isolering) snarare ett begränsat problem, som vissa modellår av vissa tillverkare har träffat. Andra mindre. Annars skulle man behöva ställa upp 9000 redan med problembilarna.

   Både på en gång (för att meddela PVC förbudet som en orsak till ohållbara bilar och att hylla den långsiktiga kvaliteten på [non-PVC] SAAB 9000) ger inga avgörande kommentar.

   • PVC-temat var tänkt som ett generiskt, tvärleverantörsexempel och inte specifikt för 9000. Alla kan jämföra kvalitet och hållbarhet hos båda modellerna (9000 & 9-5). Det finns hundratals enskilda positioner som kan vara hos GM-Sab en investera utöver den grundläggande förväntan att bli en total ekonomisk förlust. Tyvärr. Ju mer bilarna flyttas i vardagen, desto snabbare når den här punkten. Om du fortfarande vill spendera dina pengar på det, kan du göra det. Inte varje engagemang för Saab måste vara meningsfullt ur en finansiell synvinkel. Men då skulle vi vara i älskareområdet. Och jag kommenterade posten från en finacial synvinkel.

    • "(...) söka och driva nästa GM-Saab så gott som möjligt (...)"

     Frågan kvarstår, vilken SAAB ska det vara om du stämplar varje SAB från 10 år till engångsprodukten? Klockan tickar ...

     Som jag sa finner jag kommentaren otvivelaktig. Ändå har jag en viss förståelse för den försenade förklaringen. Ja, det är sant att du eventuellt kan flytta en bil billigare. Men vilken bil skulle det vara? En Dacia?

     För de allra flesta jämförbara jämförbara nya bilar är det sant att du kan köra ensam från värdförlusten för det första året SAAB flera år ...

     Jag hör verkligen inte till gruppen av SAAB-förare som hävdar att det är det billigaste sättet att komma runt för att driva en SAAB. Artikeln ("inkommande mail") har dock inte angett det, och det finns ingen mening i den här punkten.

     Ja, körning SAAB är lite hobby. Men att behålla sin egen SAAB är fortfarande lite bortskjuten. Och ja det kan faktiskt räkna ...

 • Hi Tom
  Frågan om jag skulle investera i din bil svaras snabbt (åtminstone för mig). Naturligtvis !!!! Små värk och smärtor kan lösas hanteras, och körsträckan är det minsta problemet. För år sedan hade jag en 9-5 Aero med 379.000km på klockan. 1. Automatisk växellåda, 1. Turbo, 1. Engine. Varför ska en 9-3 inte kunna göra det här? Jag kommer att hålla lojalitet mot Saab tills det inte finns någon rullande Saab kvar. Du kan inte köra bil på ett mer ekonomiskt, hållbart och miljövänligt sätt.
  Håll roligt med dina Saabs

  10
 • Jag kan förstå dessa tankar väldigt bra ...
  Vi flyttar för närvarande fyra av de gamla svenskar i vardagen och problemen och ont och smärtor stannar inte ut trots gott underhåll och vård av företaget Kaiser i Fischbach ...
  Speciellt med min fru 2009er Aero SC 1.9 TTID har vi nu bytt nästan allt som kan bryta denna modell (förhoppningsvis) ...
  Men - ekonomi eller inte - det är bara bra bilar med karaktär som växer genom åren ett hjärta och du gillar inte att ge tillbaka ...
  De verkliga alternativen är också få och långt ifrån ... Så fortsätt att investera orimligt mycket pengar i underhållet och driften av våra SAABs och ser fram emot varje dag till riktigt fina bilar!
  Håll dig på SAABin '

  • Jag investerar i min 2002 9-3 sedan och Turbo X är små rostfläckar bort omedelbart, och jag kommer att fortsätta att investera, är det värt det och om jag gör de är så tidlös look. För två veckor sedan, körde min granne gånger Turbo X, hade alltid gånger igen frågade om det var möjligt, skulle han vara så trevligt, dess form etc. Han är faktiskt en pratsam, AUDI förare, men i denna stund för utträde (eller bättre flygning) i den solneddragna Taunus var han tyst, med entusiasm, hans ansiktsuttryck var helt avslappnad och leendet var i hans ansikte fram till idag.

   11
 • Mycket intressant skrivet. Ha med min fru från tid till annan diskussionen om nya bilar eller 9.3 Vector of 2004. Hittills och jag hoppas att det stannar så, har jag alltid råkat. Jag vill hellre investera en hanterbar mängd varje år än att spendera tiotusentals euro på en ny bil. Jag skulle inte veta vilket märke annat än Volvo. Även om min 9.3 har 200 T Km bort har det aldrig varit stora problem. Jag kör och tar det så länge som möjligt. Det är en Saab och det är synd att landa i någon press eller i avlägset Afrika. Var förra veckan på Darß på Östersjön. I 7-dagar träffade jag 9 Saabs. Alla förare har hälsat. Var annars finns det något sådant?
  Jag har också min konvertibla från 2000. Det gäller i samma utsträckning.

  11
 • Jag tror att alla Saab har rätt att få. Det som är borta är borta och kommer inte att komma tillbaka. Speciellt med ett varumärke som redan var glesbefolket i Tyskland och skiljer sig från standardgrödet. Om du måste investera 7 eller 2Euro efter 3000 år är det bara en bråkdel av kostnaden för en sällsynt ny bil från ett annat varumärke.

  17
 • Hej, tack för den här mycket intressanta artikeln! Jag kan bara instämma helhjärtat: investera och fortsätta - på grund av hållbarhet, men också av övertygelse och kärlek till god smak och stil, eftertänksamma, enkel i ordets bästa bemärkelse och enkel design, självförklarande och funktionell till tillförlitlig och - även idag efter så många år - fortfarande avancerad teknik. Reinsetzen, mår bra, gå och njut - det är Saab för mig! Ren körglädje och tidlös skönhet. Det har alltid varit och är fortfarande - och de senaste åren (tyvärr) mer och mer - en Saab är något väldigt speciellt! Det handlar om att hålla så många av dessa underbara bilar och hålla dem på gatorna.

  Min fråga om rosten: Är 9-3 III Griffin-konvertiblarna hittills synonymt problematiska? Jag anser mig mycket lycklig att ha köpt en efter en lång sökning på våren (Bj 04 / 2011, 09 EZ / 12 -. Ingen aning om det var tvungen att stå runt i sin första "ålder" så länge). Jag är - som du kan se från ovanstående rader enkelt - är nästan kär i min nya pärla! Griffinerna är från post-GM-tiden och byggdes åter i Sverige, vilket jag tyckte var en fördel. Eller byggde Magna bättre kvalitet? För Griffin cabriolet hade jag II av mina tidigare, byggd på Magna 9-3 Convertible separeras (MY 07 innan den yttre ansiktslyftning, men även inifrån nya dubbel-DIN navigation, 300 watt, etc.), som jag på den tiden beställt som ny bil. Efter 11 år och 110tkm såg det ut som nytt och hade ingen rost alls!

  Jag hade Griffin på scenen efter att ha köpt den från Lafrentz. Diagnos: Han måste ha varit ute längre i början, har avgassystemet satt rost. Jag hade sedan en kavitet och underkroppsskydd som gjordes där. Utsläppen måste säkerligen förnyas på lång sikt. Dessutom, vad mer kan och måste göra för försiktighetsåtgärder? Vilka positioner ska vara kritiskt synade? Jag undrar alltid vad som menas med anti-rostbehandlingar - ovannämnda kavitets- och underkroppsskyddsåtgärd? Tyvärr, även om jag är en entusiastisk Saab-älskare, men helt omedveten om sådana frågor. Dessutom har jag aldrig kört mina tidigare konvertibler så länge, men köpte mig en ny - som tyvärr inte längre fungerar. Griffin drivs därför så länge nu tills han eller jag ger upp spöken - vilket förhoppningsvis kan vara långt ifrån!

  • Frågor om frågor ... 😉 Cabrios är i princip mindre känsliga för rost. Två möjliga skäl: Du är mer omhändertagen och mindre rörd. Eller: Magna har levererat bättre kvalitet. Den 9-3-vagn som beskrivs i artikeln rullas av linjen 12 / 2010, så ett mycket sent fordon. Han flyttades som ett vardagligt fordon, och utanför den extra Rostkur 2011 behandlades inte längre ytterligare. Det rostar på underkroppen efter 7 år, vilket många fordon gör vid den tiden. Till hjulbågar och rostburen kommer vi i detalj i följande artikel.
   Jag tror att om du håller ögonen på underjorden, och Lafrentz redan har gjort något, då är allt bra. Eftersom, och du måste säga det klart, har Saab inte levererat en dålig kvalitet.

 • Så min "flotta" åldrar mellan 10 och 20 år. Rost är ett problem i några av de äldre 9-5. Förra året blev hjulbågen gjord på vänster baksida och nästa år är det säkert att reservhjulet väl vänder sig tillbaka till TÜV. Men jag har också två injektionssprutor med bensinintag, vilket ger nästan ingen sot. CO2 är kanske en "liten" mer, eftersom de är de mest populära bland SAABists 3.0l 6-cylindrarna. När allt kommer omkring är underhållsinvesteringarna m värda. E. När du kör mycket och inte vill ständigt få en ny "planer". Mileage över 200Tkm kan inte skrämma mig längre. När allt kommer omkring är de fordon och inte "verktyg".

  I min Diesel Convertible trodde jag i början av denna avskyvärda diesel diskussion också kort till försäljning. Men de erbjudna priserna fick mig snabbt att avstå från mina försäljningsidéer. Fordonet används övervägande som en "långväga jägare". Städer som redan har körförbud eller snart planerar att införa en, jag ska bara ligga på vänster sida. Även här inser du det absurda i det aktuella Schadstoffdikussion. I en verklig förbrukning av 5,9l / 100km (EUR 4) Jag producerar naturligt nämligen väldigt lite CO2 men mer sotpartiklar än den senaste 6d temp diesel om tillverkaren inte en gång har "lurat". Man kan förbjuda andning genom reglering skulle allt detta uppgradering tekniska avgaser vara föråldrade. Kanske är det ett tillvägagångssätt som bör övervägas

 • Definitivt investera. Ha en 9-3 Aero Convertible från 2005 med hittills 460800 km, motor utan problem. Vad som är trasigt nu är skillnaden. Har en 6 växelväxellåda. Vem kan ge mig ett tips antingen för överföring eller reparation. Tack på förhand till alla läsare

  • Hej Michael!
   Jag vet en Saab Spezi nära Bremen. Han kan eventuellt hjälpa dig. Hoppas det här är inte långt från dig.
   Google letar efter telefonnummer till Claas Klreemann
   hälsning Björn

 • För närvarande flyttar jag 5 Saab 9-3 I och II. Naturligtvis äter jag inte så många mil med alla, de är relativt blygsamma med 110000 till 140000km. Byggår är från 1998 till 2005. Men det kostar mig mycket tid och pengar för att hålla 9-3er levande. På våren 2019 måste jag bestämma för tre av fem, den ekonomiska bördan är bara för stor för mig. (det finns fortfarande en trevlig 95 NG och en 96er 1980 i min flotta)
  Jag kommer aldrig att dela med någon av 9-3er, det gula konvertibla året 6 / 1998 och den blå Aero Coupé med Viggenbody jag kommer att hålla mig säker.

  Ja, det kräver mycket entusiasm och ekonomisk ansträngning för att hålla Saab-flaggan hög. Är det värt det? Jag tror knappt att 9-3 II / III aldrig kommer att nå kultstatus.
  Tom skrev en gång; Du kan inte spara varje Saab. Två eller tre kommer säkert överleva med mig.

  Alltid bra resa till alla.

  9
  6
  • Jag korsar inte mina fingrar (för närvarande 7 till 5) på den här kommentaren ...

   Här skriver en ägare av fem (!) 9-3 och andra SAABs (!) Att han personligen inte kan rädda dem och hålla dem permanent. Ja, vem av oss kunde göra det?

   Här skriver en entusiast två eller tre SAABs (eller betyder han två eller tre 9-3?) Kommer säkert överleva med honom. Han önskar oss alla en trevlig resa.

   Vem är 5-läsarna som har något att klaga på?
   Och vad stannar exakt?

   Tummen ner kan jag inte förstå. En kommentar / svar kan hjälpa min förståelse av hoppen? Kanske ...

   En kommentar och negativ omröstning Jag tycker men inte ansatzweise förståelig. Det förblir helt oförståeligt för mig och verkar också lat och feg!

   Enligt min åsikt tjänar varje SAAB-förare som vill ta emot en eller flera SAABs bara tommar på en SAAB-blogg. I det här fallet, åtminstone 12 till 0. Oavsett om du delar meningen om den potentiella "kultstatus" av "9-3 II / III" eller inte ...

   Och om inte, så snälla säga det. Som det kan man tro att Hans S. hade "hans" tummar ner för att namnge ett antal SAABs som hans egendom och planerar att hålla några av dem permanent. Och det skulle vara överlägset de dumaste tummen någonsin på den här bloggen ...

   4
   1
   • Hej Herbert, jag läser bara ditt svar till mitt inlägg. Tack för ditt engagemang. Självklart är det snabbt med tummen, det är precis som det är idag. Vissa tror att jag är en rik showman. Långt från vad jag säger där skulle jag inte hålla Saab och Lancia-flaggan. Med dessa bilar är du långt ifrån en braggart eller en proletär. Saab / Lancia förkroppsligar individualism i ren kultur.
    Dagens värde på mina fordon, ja, jag kunde bara köpa en sådan ny iguana eller pelikan eller vad den här bilen betyder för det! Vill jag ha det? Absolut nej.
    Bra tid och bra resa
    Hans S.

    2
    1
 • För några tusen har du betalat högst ett års hyresavtal och du äger inte något än. Tydligt investera, särskilt rost och "säkerhet", klimat och sätesuppvärmning kunde. Vänta också en bra månad 🙂

  4
  1
 • God kväll Tom,
  kör en 9.3 III TTiD med hjortpaket (200 PS) från 12 / 2007 (en ex SAAB-bil utan konkurs) med nuvarande 416.000 km.
  Större investeringar var en automatisk växellåda vid 385.000 km, två alternatorer, en starter och det vanliga
  Förnyelse av Domlagern och kopplingsstänger, men som kan vara skyldig del av hjort / Bilsteinfahrwerk med speciella fälgar.
  Rust vet inte denna SAAB fram till idag.
  Han rensar fortfarande som en bi och jag är glad varje dag för att få köra igen i bilen.
  En av dessa nyfångade paternaliska och uthålliga lådor med inbyggt distraktionskontor kommer aldrig att vara ett problem för mig.
  Därför köpte jag förra året en annan 9.3 NEVS ny bil med 500 km och i vår importerade jag en annan 9.3 NEVS från Sverige med 39.000 km.
  Dessa modeller visar märkbara förbättringar jämfört med den tidigare byggda 9.3 III när det gäller motor, upphängning, styrning, sittplatser och ljudkomfort.
  Båda NEVSna blev omedelbart "kapade" och genomgick en omfattande behandling med isblåsor,
  Bevarande och kavitetsförsegling.
  Fordon # 1 driver nu min dotter (efter en tacksam 900 II, som löper smidigt med 280.000 km i släktingar) och jag har 2. Copyspace i hörnet - för senare.
  Jag hoppas bara på en lång och tillräcklig grundleverans av Orio!
  Då skulle min vän på deras 9.3 III TTiD-konvertibla med inzwschen 210.000 km fortsätta att njuta av.
  Och ytterligare en kommentar i slutet:
  Jag hade mellan 1982 och 1992 en 900 Turbo och tre 900 Turbo 16 S med Heuschmid-förfinningar.
  Vid den tiden lysande Renner mot vilken en BMW hade ingen chans.
  Men reparationer vid den tiden var vanligare på motorn och speciellt överförings / kopplingsenheten än idag.
  Slutsats:
  Våra fordon är av grundläggande substans (med god omsorg) klassiska längdskidåkare och det skulle vara ett slöseri enligt min åsikt, det här goda ämnet är inte tillräckligt för att erhålla.
  En gång SAAB - alltid SAAB!
  Ha en trevlig kväll och hälsningar till samhället.
  Peter Witzel.

  15
  1
  • Även min gammal timer har knappast något längre ner. Självklart vet jag inte exakt, men om kilometertorn är korrekt, är hälften inte helt knäckt ...

   Vilket uttalande, vilket engagemang. Jag önskar dig en bra resa hela tiden. I alla fall, för nästa 416.000 Km. Great!

   5
   1
  • Anekdoten om 901 överraskar inte mig. Växellådan i 901 har alltid varit relativt svag, även för serieutgången. Om så är en så kallad Tuningspezialist-hand som sätter på förtidigt slitage, är det faktiskt oundvikligt. Det är inte för ingenting att utformningen av hjortprogrammet är vanligtvis ganska konservativ med avseende på växellådans last. Detta är inte fel, speciellt om du ger garanti på din produkt.

  • Hej Peter! "NEVS" 9-3 har den bästa suspensionen som 9-3 II-III någonsin har haft. Välkända Saab-komponenter har blivit omformade och avstämda, resultatet är riktigt bra. Det är synd att det inte fanns någon ny utgåva av stationsvagnen för MY 2015. Det var planerat men blev aldrig verklighet på grund av kända skäl. Ha det roligt med Sääben!

 • Med en 03-2011 byggs och 04-2012 TTiD SC erstzugelassenen jag ketzt 150.000 km och har aldrig haft en bil, som dittills hade så små reparationer förutom bromsskivor och belägg, nu kamremmen UMD två mekaniska "Außeneinwirkunfen" ingenting!
  Efter rost (ganska salt vinter hade) har jag inte sökt. Så för mig betyder det att fortsätta att använda (fordon, nej Stehzeug) och mottagna. Endast den antagligen minskade hastigheten på reservdelstillgången och möjligheten att jag skulle parkera från 1.9.2019 i grannplatsen, låt mig överväga ett extra (icke-Saab) förbrukningsfordon att köpa.

 • Vi var i år också inför problemet att vår SAAB 9-5 2000 skrek ut för uppmärksamhet, ren Klma nya fjädrar och dämpare bak, sil, kylare och även ett par andra saker, totalt cirka 3.500 €. Men vi har också ansett att hålla honom eftersom han har låg körsträcka och därmed reparationen är fortfarande värt på lång sikt, har han Walk bara 387.000 km från 800.00 Sedan skulle jag göra upp mig när det gäller större reparationer

 • Jag trodde att 9-3 Combi såldes?
  Vi behåller våra två 9-3 och vill behålla dem, som intresserar oss annars lite, i Österrike behöver du inte ens förvänta dig dieselförbud, så du behöver inte ens oroa dig för det. 9-3II / 9-3III är bara en perfekt vardaglig bil, och något speciellt, för Saab och allt runt det, och han har allt du behöver. Uppfinningen av bilindustrin, som har varit så populär de senaste åren, behöver du nästan inte. Så saker som bak-kamera kan till och med bli retrofitted tack vare Saabexperten ja.
  Nyligen körde en bil med Virtual Cockpit och hitta det bara distraherande och störande. Var glad att se analoga instrument med nattpanel igen.
  Så jag säger, så länge det är möjligt att investera, ta hand om dig, kör framåt, sparar inte bara bränsle, utan sparar Saab och du trivs ännu längre.

 • I ett gammalt häfte Saab stod en gång.

  Tjänsten är inte för vad du har kört men för vad du fortfarande vill köra.

  Eller något sånt.

  Så du borde sätta mål där jag vill gå med Saab. 300 Tkm, H-mark eller annat.
  Detta är utan tvekan förknippat med kostnader och frågan är då antingen regelbundet sätta något i tjänsten eller ta risken vid någon tidpunkt utan tidigare service för att reparera mycket och dyrt.

 • Så länge jag har råd med det, kommer jag att behålla och behålla mina Saabs både för miljöens och traditionens skull, men framför allt mitt personliga permanenta grin när jag kör dem. Min 901 Coupé, 902 Convertible och två 9000er är tillsammans 98 år gamla och har 870.000 km på klockorna. Jag hoppas att dubbla ...... Åtminstone. En hälsning till samhället.

 • Nyligen var jag den enda icke-VW-anställd vid en födelsedagsfest i WOB.
  När allt hade beskrivit omfattande, vad fungerade inte på deras nya (!) Modeller, sa jag kortfattat att i mina 9 och 11-år gamla Saabs verkar allting.
  Jag har sällan sett sådana skrämmande ansikten 🙂
  Okej, då skjutde jag det självklart från tid till annan, en eller annan reparation krävs, men allt inom rimliga gränser.
  Bortsett från denna oförstörbara dieselhistoria är det säkert chic bilar, men till vilket pris ...?!
  Jag pratar inte bara om köpeskillingen (VW har länge inte varit ett fordon för folk ...), men som nämnts ovan börjar det ekologiska fotavtrycket i produktionen.
  Våra Saabs är individuella, bekväma och kraftfulla fordon vars underhåll kostar oss betydligt mindre än ett nytt köp.
  Det är därför vi undviker eftersläpningar och har haft konvertibel (MJ 06) behandlad med Mike Sanders för en tid sedan.
  I höstas vi skulle skona letar efter en vinter bil till cabriolet, och snubblat på en 9-3 soda, MJ 11 till ett attraktivt pris. Naturligtvis kan du inte ignorera det :-). Eftersom ägaren har geschlampert något vi måste också investera något, men återigen, allt i ramen och sedan det är allt en finare 'Winterauto' än motsvarande Golf / Astra / etc ...
  Så vi fortsätter att köra, ta hand om och behålla våra suggor så länge som möjligt.

  Hälsningar till samhället
  Frank

  PS: Förresten är Saab-viruset smittsamt. Vår dotter (21) har nyligen efter en initial avvikelse (Skoda Fabia) med en 9-3, 1,8 08t MJ på vägen, med rådjur 🙂

  8
  1
 • Kära Tom,
  Återigen har du sammanfattat den emotionella världen hos den inåt saktade Saab-föraren. Jag har en 9-3 II 1.8t Convertible (MY 2005) och 9-3 2.0 SC T (MY2009) både gehirscht och i utmärkt skick (både runt 45T km). Jag vill hålla dig på vägen så länge som möjligt. Min fru kör en bil med den gröna shamrocken, som inte fungerar lika bra här, till exempel skulle startstoppet automatiskt behöva en hel artikel. Så jag är mer än glad att sitta i mina två analoga fordon utan att kryssa irriterande peeping och nedlåtande genom landsbygden.
  Lg från Wien,
  Christian

 • Jag läser här igen och igen / flyttade att det ekologiska fotavtrycket och en viss hållbarhet när du kör en Saab. Subliminala låter ibland synonymt med ett visst "överlägsenhetsljud". Jag gillar inte att spela glädjedödare, men det är för mig mer som förr, som om det handlade om något jämförbart med optimism ... Om Saab fortfarande skulle bygga bilar skulle ekologi och hållbarhet vara många ändå ... en ny Saab då skulle behöva vara 😉

  • En kommentar med veracity ...

   Den överväldigande och långvarig sorg för varumärket (önskan om nya bilar) är i en konflikt med skenande beröm på hållbarhet och den ständigt variga som möjligt erhålla begagnat.

   • Kanske är denna motsägelse bara en tydlig?

   • Kanske för många SAABs har drivits för länge för att göra värdet bra?

   • Kanske hållbart tänkande har stått i vägen för ekonomisk framgång?

   Åtminstone skulle det lösa motsägelsen. Det finns fortfarande 900er och 9000er i första hand. Jag hade några intressanta samtal med några av deras ägare. Inte utan bakom motiv, men helt utan chans ...

   Mannen som heter Ove bor, distribueras globalt och har många ansikten och namn. Hållbarhet ingår redan i SAAB-DNA. Det verkar lite billigt idag, men det verkar mig mycket äldre än konkursen.

 • Efter att jag min vackra 9000 aero med i 500T km och 900 - 1997 300 Convertible T km med gasol montering (i Schweiz 99 cent per liter i stället för CHF 1.50 till CHF 2.-) med "multipel organsvikt blåser hjärta och skaffas vattnig ögat eller som reservdelar stöd har gett bort, jag är ledsen i dag att jag inte låta en eller båda återställas för orimliga pengar. min nu tjugo år 9-5 kombination och i januari '18 när det snöar och minus sex grader (inkl. fryst permanent leende, som förblev hittills) förvärvade 9-3 Convertible (15Jahre) med 170 T km Jag kommer dock säkert att fortsätta så länge som Matthias Krauer, Bauma anser CH detta arbete trafiksäkert på.
  Oavsett om jag kör en helt ny Ford, en nuvarande VW-modell, en Renault, etc. eller en spännande Cadillac från familj och vänner. Med min SAAB är jag bara säker och säker hemma. verkligen DAHOIM
  Varje investering har alltid varit värdefull när det gäller ekonomi, rätt miljöskydd och framför allt känslor (det finns ingen tristess i SAAB)

 • Vi har en fantastisk 2011 9-3X SC med cirka 100,000 miles (161,000km) ... .Så långt, nya bromsbelägg, framhjulslager och strålkastare, är det enda som vi har haft att ersätta (och däck). Drivs som det var nytt ... .. ser fantastiskt ut. I USA gjorde en sju år gammal bil med körsträcka anses "gamla". Men för mig, inte bilen inte verka som en antik. Dess stil tyst ser bättre ut än nästan allt annat på vägen, även om jag gör ungefär som Porsche Cayenne. Vi kommer att fortsätta att köra den och lägga 30,000km per år tills det blir opålitlig att ta på långa resor. Och då? Jag vet inte. Det verkar förolämpa thatthis underbar bil axel bli vad vi kallar på Marthas Vineyard "Island bil" eller en "beach bil 'som är typiskt gamla beat-up bilar gjorde människor hålla runt när de inte vill använda sina' bra bil. "

Kommentarer är stängda.