Den transatlantiska letar efter ett nytt hem

Saabs kommun är liten, nästan som en familj. Du känner varandra och bilarna. En Saab med en mycket speciell historia är transatlanticist, 9-5 NG är en unik, den var en del av vår täckning under 2014-året.

Transatlantic och Saab singel letar efter nytt hem
Transatlantic och Saab singel letar efter nytt hem

Han och en 9-5 identisk med undantag för växellådan flög på 8. April 2011 från Frankfurt till Milford Proving Ground till Michigan. På det stora GM-testområdet bör de två fordonen inspekteras. Detta framgår av bifogade dokument. Bakgrunden är den planerade introduktionen av Saab 9-5 NG i vektorspecifikation med turbo fyrcylindrig, manuell eller automatisk växellåda på den amerikanska marknaden.

Detta borde inte hända, de två 9-5 kommer att förbli unika. Saab går i konkurs, advokaterna tar över. Under åren samlar de fordon från leverantörer och partners runt om i världen. Förmodligen kommer både fjordblå 9-5 tillbaka till Sverige. Vistelsen mellan tidig sommar 2011 och 2014, tills båda Saabs återkommer, är fortfarande oklart till denna dag.

Sedan kommer transatlanten att säljas i Sverige, Saab Zentrum Kiel kommer att ta med det till Tyskland. Sadder är ödet för den andra 9-5, som också korsat Atlanten. Motstycket med automatisk växellåda landar i en skräppress. En inte ovanlig procedur vid den tiden. Dussintals färdiga fordon och specifikationer som aldrig officiellt fanns bortskaffades. Varför man fortsätter att existera, den andra förstördes är oförståelig. Förmodligen var det ett misstag av administratörerna, en försumlighet. För att faktiskt skulle Saab inte ha överlevt.

En enda bit, en samlarobjekt

Den transatlantiska förblir en unik del. Det finns inget annat 9-5 NG med manuell växellåda, Vector faciliteter, Drive-Sense, fyrcylindrig och amerikanska specifikation över hela världen. En del av Saabs historia som hittar ett nytt hem med en fläkt nära Frankfurt. Han har frontmasken omvandlad till Aero-nivå, den amerikanska navigeringen byts ut för en europeisk enhet. Ett sportavgassystem och ökad prestanda hos Hirsch kommer genom åren att göra det. Inget som inte kunde vändas om du ville återställa det ursprungliga tillståndet.

Saaben är omhuldad och underhållen. Han är mäktigt förseglad i Saab-centrumet Bamberg, så att rosten inte får chans. Och han är endast förflyttad med säsongsegenskaper om sommaren, vintermånaderna, han spenderar säkert på en tunnelbana parkeringsplats. Dess service tillhandahålls av kompetenta Saab-partners, inget sparas, 9-5 är i goda händer.

Ingenting är för evigheten. Ägaren, som äger andra mycket vackra Saabs, vill dela med sin unika bit. Saab av historiskt värde bör komma i goda händer. Han erbjuder det till salu. 9-5, med extremt bra egenskaper, är i ett fint och rent skick. Han har mindre än 44.000 kilometer på hastighetsmätaren.

Mer information om den transatlantiska är tillgänglig Mobile.de och vid Saab klassificeras.

6 tankar också "Den transatlantiska letar efter ett nytt hem"

 • Hoppas den här vackra 9-5 hittar en ny Saabist. Vid årets slut kommer jag också att sälja min 9-5 Aero från 2012 eftersom jag går och kommer att fortsätta att köra min 9-3 convertible wil. Även för dessa 9-5er hoppas jag hitta en entusiastisk Saab-fan. Hon kommer inte lämna om jag inte är säker på att hon kommer att fortsätta att vara välskötta eftersom dessa Saabs måste köras på.

 • Fantastisk bil! Uppriktigt sagt kommer han i goda händer!

 • Mycket fin bil, bra färg och bra kombinationsruta med "beige" inuti!
  Hoppas det kommer i goda händer! 🙂

  Vad jag verkligen tycker om 9-5 NG i allmänhet är de (nästan kontinuerliga) horisontella linjerna kring "speedometer" - bra liten detalj!
  Jag skulle ha velat det med min 2011'er också. 🙁
  Men jag hittar de subtila "kromringarna" umd 3-hastighetsmätaren visar lite mer ädel i mitt Dick-fartyg.

 • Stor historia - jag gillar det!

 • Omslaget för artikeln kommer förhoppningsvis också att finnas på SAAB Instagram-sidan? Då kan du titta på det igen och igen och igen!

  Denna speciella kopia, som inte ens skulle existera, är helt enkelt vacker. Mycket trevligt att det överlevde.

 • Om jag kunde skulle jag anta honom.

Kommentarer är stängda.