Bekvämt blinkande för Saab 9-5 OG

Gamla bilar har potential. Komfort som blinkar i en 99 Saab 9-5? Inget problem. Och ja, datumet för årets Saab-händelse 2019 är redan fixat. Man måste markera Saabfestivalen i Trollhättan nödvändigtvis. Mindre långt bort är Saabsessionen Slovakien, som äger rum i oktober. Våra korta nyheter på ett ögonblick:

Saab Festival 2010 Trollhattan

Komfortindikator för Saab 9-5 I

Varför köpa en ny bil? I det sällsynta fallet, för att det är verkligen nödvändigt. Men för att du kanske tror att du behöver några funktioner. En av dessa nackdelar är "Comfort Blinker". Tapping 1x returnerar korta 3-blinkande signaler. Som en gammal bilägare sitter du i passagerarsätet i en väns nya bil. Man registrerar det - och plötsligt känns på något sätt eländigt.

Allt är på något sätt eftermonterbart. Yngre människor är intresserade av hållbarhet, äldre bilar, inklusive Saabs. Att tänka bättre än att köpa en ny bil är en ganska smart strategi. Och så finns det också ett retrofitalternativ för Saab 9-5 I.

Hackaday Du kan hitta ett projekt som lär 99 9-5 "komfort blinkande". Inklusive instruktioner och nedladdning inte svårt, om du tar tid, lite kunskap och skicklighet. Kanske ett projekt för kommande höst- eller vinterdagar. Definitivt en smart idé att ge din Saab en modern uppgradering.

Saab Festival 2019

Saab-evenemanget med toppkvalitet nästa år är festivalen i Trollhättan. Saab-museet som arrangör har meddelat utnämningen förvånansvärt tidigt. Festivalen äger rum i tiden för 7. till 9. Juni. Det är en stor ekonomisk faktor för turism före den korta högsäsong i Västra Götland.

För vänner av varumärket som bor utanför Sverige är den tidiga beslutsamheten en seger. Färjaanslutningarna är, om du bokar på vintern, att ha betydligt billigare än den normala restiden. Ett besök på Trollhättan, en vagga av svensk industrikultur, är definitivt värt det. Under de senaste åren har det varit ett starkt tyskt deltagande, atmosfären är öppen, vänlig och avslappnad. Kort sagt, typiskt för Saab. Mark och jag planerar redan för kommande sommar och festival.

Saab Session Slovakien 2018

Ett litet årsdag tillkännager Saab-sessionen Slovakien, Det kommer redan till 5 i år. Detta är en av de mycket sympatiska händelserna i slutet av säsongen. I år möts Saabs fans på 5. till 7. Oktober. Mötets karaktär är internationellt, registreringen är fortfarande upp till 15. September möjligt.

16 tankar också "Bekvämt blinkande för Saab 9-5 OG"

 • ... så, om du känner dig olycklig, för att du inte har en komfort-winker ... ska du tillbringa en dag i ett rehab center ... då vet du hur bra du är !!!

  • Fortsätt bli bra snart!

   PS
   Det är sant, det är här på en hög nivå. Men det är exakt varför det är roligt. Och om jag inte får en rehabilitering tar jag en titt på komfortindikatorn. Jag har en 9-5 och är glad över toppen.

  • En dag i rehab är inte önskvärt. Håll dig frisk! Men självklart kan du få en minimal kris när du ser väsen i moderna lådor. Men gå tillbaka snart!

 • För de nyare, finns det eSID (.se), vilket erbjuder mycket mer 🙂

 • När jag ser bilar som vrider vid svängning blir jag alltid avundsjuk ... det är mottot: Ska jag få det ;-))

  • När jag ser bilar med tre lampor på, är jag fortfarande förvirrad och tror att en är trasig.

   I allmänhet irriterar jag lite om belysning i nyfångade bilar. Jag var redan oftare bakom fordon med klarglas och LED-teknik på baksidan, som var så ogynnsam upplyst av den gassande solen att hela bakljuset (tack vare klart glas och silver reflektorer inuti) ljus lyste ...

   Lysdioderna och, till exempel, de inställda svängsignalerna var inte eller knappast synliga. Jag är förvånad över att en sådan skit är till och med tillåtlig.

   Om någon i tuningplatsen blockerade ett liknande bakljus i deras GTI eller S6, skulle fordonet omedelbart dras ut i omlopp som en fara.

 • Cool sak - skulle faktiskt vara synonymt med 9-3 jag implementeras? Men det ser inte så lätt ut ...

 • Komfort blinkande är trevligt att ha gladde mig i mitt 5er touring och om igen, men inte heller ta känslan 50% Blink muffel att använda denna säkerhetsutrustning. Jag ser helt nya fransarna ihop, när jag är nästan veckovis i andra Sixt bilar. I teorin skulle jag före avgång bara 30 minuter studerar handboken och dyka in i djupet av multimedia navigeringskontrollcentralen Unit ... Allerweltsleihwagen såsom BMW, Audi och MB, som så småningom har internaliseras. Men plötsligt sitter i Jaguar, Range Rover eller liknande sällsynta ... Men ändå, om jag sedan Night Panel knappen ökning, senast då tror jag för mig själv, stora och innovativ bil, min 9-3 1 2002 från Aero CV. Ytterligare dålig vana i dessa dagar: Inga kopparhållare, som bygger något? Och vem kontrollerar 16-20 rattknappar? Är produktutvecklare / ingenjörer fortfarande utvecklande? Oavsett, jag fortfarande tycker om att gå och full av glädje vår 2 Saab, som ler när hon gick in i garaget är ovärderlig, även om du bara få drycker, även utan att gå. Och jag har också Saabers sjukdom: Vänd dig om när du lämnar garaget igen. I den meningen, i förväg en trevlig WE och alltid bra resa till alla.

 • Bra information, men inte alla Saab-förare är tekniskt så väl känt att han svänger lödstången. Komfort blinka och ljud troll erbjudande / SaabAUX som färdiga kit, 9-5OGs direkt från Orio, som ett paketpris som inkluderar inbyggd Orio partner: min begäran därför.

  • Åh kära, jag följde bara länken. Under "Hackaday" hade jag väntat på ett mjukvarupunkt snarare än ett lödstryk ...

   Det är för dyrt för mig. Jag räknar fortfarande med tre och går med i förfrågan ...

   Jag skulle föredra om SAAB: erna skulle uppgradera ganska tillfälligt och automatiskt under service och reparationer. Till exempel kör man med ett kläckt 9-5 SC-chassi på gården och kör ner med en ny nivåhiss. Etc. så vidare och så vidare ...

 • Nu är jag ganska kynisk, i Tyskland blinkar inte alltid eller inte? Min observation, särskilt vid rondellen.

  • Det är rätt!

   Ännu värre är bara böjningsrätten vid korsningar. Eftersom tyska Blinkmuffel lätt kan provocera en allvarlig olycka med personskada ...

 • Sätt bara på ESID2, sätt den under ratten i diagnosanslutningen och komfortindikatorn fungerar automatiskt ...

  • ESID2 fungerar tyvärr bara i 9-3 II & III, inte i 9-5 OG.

 • Komfortflaskan är något jag inte missar, eftersom det skulle vara mycket mer meningsfulla saker enligt min åsikt.
  Saabsessionen i Slovakien är verkligen tillrådlig, vem kan ordna det, borde komma.

 • skulle intressera mig mer i 9-3-parkeringssensorns front, eftersom det gör SaabYoungtimerlease och Onetouchfensterheber nära.

Kommentarer är stängda.