Bekvämt blinkande för Saab 9-5 OG

Gamla bilar har potential. Komfort som blinkar i en 99 Saab 9-5? Inget problem. Och ja, datumet för årets Saab-händelse 2019 är redan fixat. Man måste markera Saabfestivalen i Trollhättan nödvändigtvis. Mindre långt bort är Saabsessionen Slovakien, som äger rum i oktober. Våra korta nyheter på ett ögonblick:

Saab Festival 2010 Trollhattan

Komfortindikator för Saab 9-5 I

Varför köper du en ny bil? I det sällsynta fallet, för det är verkligen nödvändigt. Men för att du kanske tror att du behöver några funktioner. En av dessa finesser är "komfortindikatorn". Kort tryckning ger 1 blinkande signaler. Som gammal bilägare sitter du i passagerarsätet i en väns nya bil. Du registrerar det - och känner dig plötsligt eländig på något sätt.

Allt är på något sätt eftermonterbart. Yngre människor är intresserade av hållbarhet, äldre bilar, inklusive Saabs. Att tänka bättre än att köpa en ny bil är en ganska smart strategi. Och så finns det också ett retrofitalternativ för Saab 9-5 I.

Hackaday du kan hitta ett projekt som lär en 99 9-5 hur man ”blinkar bekvämt”. Inklusive instruktioner och nedladdning är det inte svårt alls om du har tid, lite kunskap och skicklighet. Kanske ett projekt för de kommande höst- eller vinterdagarna. Definitivt en smart idé att ge din Saab en modern uppgradering.

Saab Festival 2019

Saab-evenemanget med toppkvalitet nästa år är festivalen i Trollhättan. Saab-museet som arrangör har meddelat utnämningen förvånansvärt tidigt. Festivalen äger rum i tiden för 7. till 9. Juni. Det är en stor ekonomisk faktor för turism före den korta högsäsong i Västra Götland.

För vänner av varumärket som bor utanför Sverige är den tidiga beslutsamheten en seger. Färjaanslutningarna är, om du bokar på vintern, att ha betydligt billigare än den normala restiden. Ett besök på Trollhättan, en vagga av svensk industrikultur, är definitivt värt det. Under de senaste åren har det varit ett starkt tyskt deltagande, atmosfären är öppen, vänlig och avslappnad. Kort sagt, typiskt för Saab. Mark och jag planerar redan för kommande sommar och festival.

Saab Session Slovakien 2018

Ett litet årsdag tillkännager Saab-sessionen Slovakien, Det kommer redan till 5 i år. Detta är en av de mycket sympatiska händelserna i slutet av säsongen. I år möts Saabs fans på 5. till 7. Oktober. Mötets karaktär är internationellt, registreringen är fortfarande upp till 15. September möjligt.

16 tankar om “Bekvämt blinkande för Saab 9-5 OG"

 • blank

  skulle intressera mig mer i 9-3-parkeringssensorns front, eftersom det gör SaabYoungtimerlease och Onetouchfensterheber nära.

 • blank

  Komfortflaskan är något jag inte missar, eftersom det skulle vara mycket mer meningsfulla saker enligt min åsikt.
  Saabsessionen i Slovakien är verkligen tillrådlig, vem kan ordna det, borde komma.

 • blank

  Sätt bara på ESID2, koppla in den i diagnosanslutningen under ratten och bekvämlighetsindikatorn fungerar automatiskt ...

  • blank

   ESID2 fungerar tyvärr bara i 9-3 II & III, inte på 9-5 övervåningen.

 • blank

  Nu är jag ganska kynisk, i Tyskland blinkar inte alltid eller inte? Min observation, särskilt vid rondellen.

  • blank

   Det är rätt!

   Det enda värre är den kinkande vägen till korsningen. Den tyska blinkaren kan lätt framkalla en allvarlig olycka med personskada ...

 • blank

  Bra information, men inte alla Saab-förare är tekniskt så väl känt att han svänger lödstången. Komfort blinka och ljud troll erbjudande / SaabAUX som färdiga kit, 9-5OGs direkt från Orio, som ett paketpris som inkluderar inbyggd Orio partner: min begäran därför.

  • blank

   Åh älskling, följde bara länken. Under "Hackaday" förväntade jag mig ett mjukvarustips snarare än ett lödkolv ...

   Det är för tidskrävande för mig. Jag fortsätter att räkna till tre och godkänner begäran ...

   Jag föredrar det om SAAB: erna skulle uppgradera sig avslappnat och automatiskt under service och reparationer. Till exempel kör du in på gården med ett slitet 9-5 SC-underrede och går ner igen med en ny nivåhiss. Etc. och så vidare …

 • blank

  Bekvämlighet att blinka är trevligt att ha, gläder mig alltid i min 5-serie Touring, men det gör inte 50% blinkare obekväma att använda denna säkerhetsutrustning. Jag ser de nyfödda knickknacksna som en hel del när jag är i andra Sixt-bilar nästan varje vecka. Teoretiskt skulle jag behöva studera instruktionerna i 30 minuter innan jag lämnar och dyka ner i djupet av multimedia-navigationscentralenheten ... Vardagliga hyrbilar som BMW, Audi och MB har du internaliserat någon gång. Men plötsligt sitter du i en Jaguar, Range Rover eller något liknande ... Men det spelar ingen roll när jag letar efter Night Panel-knappen, senast tänker jag för mig själv, bra och innovativ bil, mitt 9-3 1 Aero CV från 2002. En annan dålig vana nuförtiden: Inga kopphållare, vem designar det? Och vem kan hantera 16-20 rattknappar? Kör produktutvecklare / ingenjörer fortfarande sin utveckling? Oavsett, jag fortsätter att köra våra 2 Saabs med glädje och glädje, det här leendet när du går in i garaget är ovärderligt, även om du bara får drycker utan att komma in. Och jag har också Saabs förarsjukdom: att vända när du lämnar garaget. Med detta i åtanke, en trevlig helg i förväg och en bra resa till alla hela tiden.

 • blank

  Cool sak - borde det inte också vara möjligt med 9-3 I? Det ser dock inte så enkelt ut ...

 • blank

  När jag ser bilar med kurvljus när jag svänger blir jag alltid avundsjuk ... som mottot: Jag vill också ha det ;-)

  • blank

   När jag ser bilar med tre lampor på, är jag fortfarande förvirrad och tror att en är trasig.

   I allmänhet finns det några saker som irriterar mig med belysning i nyblivna bilar. Jag har ofta stått bakom fordon med klart glas och LED-teknik på baksidan, som var så ogynnsamt upplysta av den glödande solen att hela bakljuset (tack vare klart glas och silverreflektorer inuti) lysde starkt ...

   Lysdioderna och, till exempel, de inställda svängsignalerna var inte eller knappast synliga. Jag är förvånad över att en sådan skit är till och med tillåtlig.

   Om någon i tuningplatsen blockerade ett liknande bakljus i deras GTI eller S6, skulle fordonet omedelbart dras ut i omlopp som en fara.

 • blank

  För de nyare, finns det eSID (.se), vilket erbjuder mycket mer 🙂

 • blank

  ... ja, om du känner dig eländig för att du inte har en komfortindikator ... borde du tillbringa en dag i ett rehabiliteringscenter ... då vet du hur bra du är !!!

  • blank

   Fortsätt bli bra snart!

   PS
   Det är sant, det är här på en hög nivå. Men det är exakt varför det är roligt. Och om jag inte får en rehabilitering tar jag en titt på komfortindikatorn. Jag har en 9-5 och är glad över toppen.

  • blank

   En dag i rehab är inte önskvärt. Håll dig frisk! Men självklart kan du få en minimal kris när du ser väsen i moderna lådor. Men gå tillbaka snart!

Kommentarer är stängda.