Hårddiskar för Saab-drivrutiner!

Tillbaka från den korta sommarlovet! En blandning av teknik och sentimentalitet. Det handlar om trasiga drömmar, i Sverige och på andra håll i världen. Och det finns en anledning till att Saab 9-5 NG-drivrutiner borde ta sig an teknologifrågan. Och måste investera i hårddiskar.

Trollhättan och bilproduktion
Trollhättan och bilproduktion. Det ser inte bra ut.

Hårddiskar för Saab-drivrutiner!

Saab 9-5 NGs Denso Entertainment System använder små 40 GB hårddiskar från Hitachi. På den är bland annat navigationsprogramvaran. Hårddiskar, så mycket måste veta den absoluta lekmannen, har inget evigt liv. Vid något tillfälle blir de föremål, går defekt, och det vackra underhållningssystemet blir värdelöst. Clever, som lägger bort en hårddisk. Bara i fallet. Henrik Bloom erbjuder Hitachi-hårddiskar till Saab-Denso-systemet till ett litet pris. På det är, som en delikatess, 2013er navigationsprogram.

Cirka 100,00 € är billiga eftersom de är specialplattor för bilsektorn. Konventionella hårddiskar, från datorhandlaren runt hörnet eller från nätverket, fungerar inte i Denso. Henrik Bloom erbjuder också en reparationstjänst för lampan på 9-5 NG och förbättringar som minskar felfrekvensen.

Bursting Dreams (Story 1)

Det var tydligt att BMW letade efter en ny fabrik i Europa. De tyska fabrikerna arbetar till det yttersta, imperiet seglar mot en osäker framtid. Donald Trump skadar USA: s webbplatser med sitt handelskrig med kineserna. Plötsligt är den gamla goda kärnan i Europa en säker tillflyktsort igen och förstahandsvalet.

Mitt hopp, under de senaste månaderna, var Trollhattan. Beviljas, det var ett mycket litet, personligt hopp. Kineserna släpper ut den gamla Saab-fabriken, BMW tar över. Bygg äntligen bilar på Göta Älv. Och kanske Saabs.

Trollhättan har påtagliga fördelar. En grön produktion med vattenkraft, utbildad lokal personal, bra infrastruktur. Och inte långt till hamnarna. BMW bygger i Europa, men inte i Sverige. Ungern istället för Göta Älv, ett litet arbete för 150.000-enheter. Mycket flexibel, som det var den gamla Saab-fabriken, lämplig för elbilar, hybrider och brännare. En dröm är över. Och det kan vara den sista chansen för den gamla Saab-fabriken utanför bordet.

Eftersom det inte ser bra ut där.

Bursting Dreams (Story 2)

Det var det där miljardaffär från NEVS-partner GSR Capital med Nissan-batteriproduktionen. Nissan slutade verksamheten eftersom efter köp av 12 månader var inköpspriset inte betalt. GSR Capital, som planerar att bygga 3-fabriken i Kina för NEVS, har tydligen tomma konton och kunde inte höja de påstådda överenskomna 1-miljardarna.

Under tiden har Nissan valt Chinese Envision Group som köpare för AESC-batteridivisionen. GSR Capital är ute. Vad som kommer att bli av NEVS-anläggning nummer 3 kan man vänta med spänning.

För kineserna i stablebacka verkar detta ha omedelbara konsekvenser. Chao Ma of Panda Ny energi bygger sitt inflytande och flyttas till 30. Juli i styrelsen i Stallbacka. Panda hade beställt 2015 150.000 elbilar i Sverige under året, men hittills fick inga varor. högt Servigesradio Chao Ma hjälper till med finansieringsfrågor. NEVS står fortfarande inför likviditetsproblem och kämpar för att betala sina skulder.

22 tankar om “Hårddiskar för Saab-drivrutiner!"

 • blank

  Så här byter du ut den nya hårddisken mot den gamla. gruvan är 2011 TID

  • blank

   Hårddisken är plug and play. Om du är osäker skulle jag ta bort och installera Denso-enheten i en kampanj med Saabs verkstad.

   • blank

    Tack Tom. LG från Steiermark.

 • blank

  Trösta dig, jag är i norra CH kvar med min Saab, eftersom vi redan ett par att ha fått (i södra D vid södra foten av Schwarzwald) på längre sikt, Saab densitet upprätt .. Jag har i Även om min 95OG 2009 Navi, men jag behöver det aldrig eftersom jag föredrar kartor. Tydligen har vi det gemensamt.

  • blank

   Min 95 NG var en av de sista, kunde inte välja någonting, tog honom när han stod vid Buser i Augst.

   Gammal skola, kör på kartor, men i städer är en sådan tomtom redan mycket bekvämt

   Jag är från Basel, jag reser mycket med min partner i södra Schwarzwald, men mestadels med Lime-färgad konvertibel eller Viggen. 95NG väntar lydigt i garaget för de stora utflykterna till Kiel eller Trollhättan!

 • blank

  Hej Tom, väl återhämtad? Trevligt att höra dig igen, resp. att läsa!

  Har inköp av hårddisk något, om det inte finns någon Navi i min 95NG? Radion och cd-spelaren körs oberoende av den här hårddisken eller?

  Jag försöker väldigt svårt att behålla Saab-tätheten i söder om D (i norra delen av CH), men tyvärr kan jag bara resa med en av mina Saab i taget 😉

  • blank

   Den gröna basradio har ingen hårddisk, du har ingen oro.

 • blank

  Hi Tom,

  Jag skulle vara tacksam för lite mer information om Panda New Energy. Kan det vara att den här gruppen själv har ambitioner att ta över hela butiken?

  3
  4
  • blank

   Tyvärr finns inget som jag kan tjäna med. Skådespelarna är kinesiska företag, öppenhet enligt vår förståelse existerar inte. Mycket är möjligt, tydliga strategier som jag inte ser i åratal.

 • blank

  Vilken tjänst ...

  Vilket briljant slut på SSL ...

  Eftersom man önskar en gång, skulle man ha en NG på gården. Han är inte bara extremt vacker, men stöds även i hans kvitto på bloggen och är kompetent med detaljerad insiderinformation. Det är inte bättre. Chapeau!

  Må den här bloggen från SAAB-gruppen vara evig!

  Trots och särskilt på grund av de sorgliga men informativa berättelserna om trasiga drömmar ...

  Det faktum att de fortfarande finns, omvändt, och trots allt, att SAAB-drivrutiner fortfarande har drömmar. Egentligen fantastiskt. Men trevligt!

  5
  1
 • blank

  Intressant rapport, intressanta "berättelser".

  Hmmm ... och jag kommer snart att inspektera och Tüv med mitt "skepp".
  Om du ska göra det direkt (eller om problemet också kommer att uppstå med "mexikanska svenskar" i framtiden)?

  • blank

   Är samma system som i 9-5 NG. 9-4x (?) Kommer förmodligen att ha en Denso med hårddisk.

 • blank

  Kan jag fråga hur det står med någon hårddiskutbyte på en 9-5 2.3T 03.2009? De talar bara om 9-5 NG år 2010 / 2011. Begäran om ett svar. Tack Gruss Ulrich

  • blank

   Den "gamla" 9-5 har inget Denso-system med hårddisk.

 • blank

  Det fanns något i en tidigare artikel. BMW ville förmodligen gånger ta på Saab, men detta inte ske såväl människor som hade tid att besluta såg tyska svurna fiender, och det var så omöjligt för fd beslutet att sälja till BMW. Kan någon berätta för mig varför dessa människor kom upp med sådana tankar? Finns det en fest i Sverige nära AFDs idéer? Logiskt sett är det inte längre intressant för BMW-produktion i Sverige om du har hälsats där en gång så trevlig

  5
  2
  • blank

   Tråkigt men sant …

   Å andra sidan är du alltid smartare efteråt. BMW kunde ha haft en chans och ett mycket bättre alternativ till Kina (eller dess slutliga slut). Personligen skulle jag ha varit nöjd om SAAB-varumärket hade överlevt under BMW ...

   Men vi vet inte i detalj hur BMW-personer har dykt upp och vilka möjligheter som SAAB har utforskat vid den tiden. Det är inte oundvikligt att nationella känsligheter och reservationer är ansvariga för resultatet och det sorgliga (slutliga) resultatet. Detta antagande går lite för långt.

   Hur som helst, åtminstone nu vet vi alla att SAAB antagligen har spelat för högt och satt på fel hästar. Tyvärr!

   7
   1
  • blank

   Det var förmodligen arbetstiden och den traditionella sommaruppehållet. Vid den tiden hade BMW olika idéer än fackförbundet och tidigare Saab-anställda. Det var åtminstone så vi fick höra. Resultatet kan ses nu, arbetet är demonterat och de värsta rädslorna har blivit sanna.

   Det hade mindre att göra med politik, och då, om än marginellt. Och ja det finns en AfD-kompatibel högerparti i Sverige: Sveriges demokrater.

   • blank

    Fackföreningsmedlemmarna och de anställda hade bättre råd att sätta ett bra ansikte på det dåliga spelet först? Mot bakgrund av ett räddat varumärke och svarta siffror kunde man fortfarande ha sagt: ”Knulla gräver, BMW! Vi bygger SAAB. Förutom helgdagar ... "

    SAABierna sägs ha dykt upp om och om igen för farbror Tom på ett eller annat sätt. Så varför inte ”samarbeta” med Bayern för att fortfarande bygga svenska bilar enligt svenska sociala standarder utanför helgdagar och sommaruppehåll?

    Så gör på något sätt fortfarande dina egna saker! Tja, skulle, skulle, skulle ...

    Du kan spara dig själv sådana tankespel. Men ämnet har också återverkningar och fortsätter till denna dag. Annars skulle inte heller artikel 1 ha skrivits. Sådana tankar är uppenbara ...

    2
    1
   • blank

    Minnet ... var redan för många år sedan, men var inte BMW ute ur loppet relativt tidigt, jag såg verkligen inte buden vid den tiden av, låt oss säga VM sant, bärs av visioner. Jag hade intrycket att Münchenbefolkningen, som så många andra, ville få billiga auktionsartiklar, eftersom de som motorleverantör under den senaste timmen hade några enastående krav.

    • blank

     På grund av en handfull 1,6 liters motorer? Det skulle dock vara ganska oprofessionellt. Auktioner av begagnade föremål eller fastigheter är inte heller en del av BMW: s kärnverksamhet. Jag tycker att teorin är absurd ...

     Du hade negativa erfarenheter med GM och kanske var du helt enkelt inte redo att anförtro dig till ett stort företag igen. Det fanns ingen "Independence" -utgåva av den konvertibla under VM för ingenting.

     Särskilt sedan BMW inte behöll alla löften när det gällde förvärv i Storbritannien (enligt min kunskap) uppfyllde det inte helt all skepsis och önskan om frihet för SAABians.

     Men om BMW - som Tom skriver - redan hade pratat med SAAB om temat sommaravbrott, var de redan oroade över anställningsavtal samt utnyttjande och lönsamhet hos anläggningen. Kanske skulle BMW ha varit det bästa och enda realistiska tillfället för SAAB då? Kanske?

     Jag gillar inte BMW. Men jag gillar inte heller GM. Ändå gillar jag SAAB som byggdes under GM. Kanske skulle det ha hänt så med SAAB under BMW? Bättre än ingenting skulle de alltid vara ...

 • blank

  På BMW hade jag redan hoppats på 2012 där oddsen var ännu bättre och det var på grund av personliga känslor ingenting. Jag tycker också att bilproduktionen i Throllhättan är genom.

  6
  1
 • blank

  Spännande artikel som med hårddiskarna ska redan använda 9-5 NG-drivrutiner. Om några år handlas sakerna till priset av guld 🙂

Kommentarer är stängda.