Saab Mission 2019

Min sommarsemester är över, och i gamla dagar skulle det nya modellåret rulla av banden i Trollhättan. Tyvärr är bilar inte längre byggda på Göta Älv, men det finns bloggen och Saabs på gatan. Och på semester var gott om möjlighet att tänka på det.

Saab Mission 2019
Saab-anläggningen Trollhättan. Bild: Saab Automobile AB / saabblog.net

Om du reser i dagar, inte en Saab som ses, känner du dig ganska ensam. Särskilt i södra republiken har Saab synligt förlorat sin närvaro. Visst ser du från tid till annan en bra, välskött Saab-konvertibel eller en Youngtimer, och sedan är Saab-hjärtat glatt. Tyvärr är fler och fler oförskämda fordon märkbara, liksom den tidiga 9-3 II, som synligt försummas. Och vem har inte längre billiv kvar.

Försvinner Saab? Tiden arbetar mot varumärket, men den zeitgeist kan arbeta för dem. Allt fler, särskilt ungdomar, är uppmätta med konsumtionstryck. De är beroende av gamla fordon, vilket måste vara bra analogt. Att spåras permanent är oacceptabelt för dem. Billigt underhåll, livslängd och hållbarhet samt skyddet av integritetsräkning. Lägg till underdrift och berättelsen om Saab, då är det underjordiska märket, bortom templen för glas och marmor, en bra möjlighet.

Köra Saab har alltid varit annorlunda. Aldrig jämförbar med de stora vanliga varumärkena. Det var alltid ett medvetet beslut att köpa en Saab. Och så är det idag, i rike på begagnade bilar och grusplatser. Vad vi, Saab Community, kan göra är att berätta vår historia. Så människor som är intresserade av Saab kan läsa den. Och kanske fatta ett beslut för det lilla varumärket Göta Älv.

Vårt Saab-uppdrag 2019

Vårt team har därför ansett några saker för det nya "modellåret". Vi sätter en dokumenterad rekord och vill motivera våra läsare att berätta för Saabs historia. Som alltid kommer det att bli lite incitament denna gång också. En trevlig, saabiges tack är i produktion, självklart, begränsad upplaga. Det borde vara motiverande att inte slå seglen, men just nu för att visa stolthet i greppet.

Detaljerad information och åtgärdens början följer så fort vi har presentationerna i lager. Läsarna kan vara nyfiken.

Saab photo action!

Som vi vet bär inte varje Saab-ryttare en hobbyistens gener. Detta borde inte vara ett hinder för att dela sin Saab-entusiasm med andra människor. Vi vill ha så många Saab ägare ombord som möjligt, för tillsammans är vi starka! Nästa vecka introducerar vi vår fotokampanj. Den som äger eller äger en Saab eller ser en på gatan kan gå med.

Deltagandet är enkelt, Saab fotokampanjen börjar nästa måndag.

Vad kommer det hända på bloggen under de närmaste veckorna? Som meddelat kommer vi att dela företaget med "Paul" och sälja vår projektbil. Intäkterna doneras till en bra sak. För närvarande är Saab 9-5 i hangar, utan förarsätet, vilket är sadeln. Vi måste vara tålmodiga med semestern, men uppdraget är nära slutet.

Dessutom kommer vi att ta itu med ett hett ämne, och det är rosten i våra vardagliga fordon. Medan vi behåller klassikerna och yngeltimmarna noggrant, rostar våra dagliga förare försiktigt och obemärkt. En omständighet att vi och våra verkstäder inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet åt. En tikkande tidsbom som du måste göra om, även om du vill köra Saab om några år. Vi har markerat problemet med vår 9-3-stationsvagn. Rapporten kommer snart på bloggen.

25 tankar om "Saab Mission 2019"

 • Att många 9-3II ignoreras beror delvis på dieselkrisen, tyvärr är de inte värda mycket längre, även om de fortfarande är bra bilar. Vi kommer säkert inte att ge vår, oavsett vad, så jag är nyfiken på rostskyddet och kanske tips om hur man skyddar tätningarna på fram- och bakrutan. Många 9-3II är också i händerna på icke-Saab-fans som säkert har fått det någonstans billigt från en Fänchenhändler och det spelar ingen roll vad som händer med bilen.

 • I hst men det finns ungefär 10

 • Trevligt att läsa något från dig igen. SSL över, juhu. ... PS: Min dotter (10 år) är sedan födseln entusiastisk SAAB drivrutin (naturligtvis med mitt stöd och inte i den offentliga SV ... 😉) och håller säger att hon inte vet vad det kommer att ta tid för en bil eftersom ingen ny SAAB produceras längre. Lyckligtvis har pappa inte bara en SAAB i garaget. ... en trevlig vecka ännu

 • Jag ser fram emot dessa nya kampanjer och är glad över att vi regelbundet kan läsa något intressant om Saab igen.

 • Jag tror att det finns ännu yngre år som kommer!

  Mina pojkar förhandlar redan med mig, vem 18. (i 7 eller 10 år) gånger som får mina bilar ...

 • Hoppas du ändrade filtret ......

 • Trevligt att bloggen är tillbaka 🙂
  Jag var på Malta i två veckor och helt överraskad hur många sabbos jag såg där. Känner mer än Volvo, jag räknade inte. Det var trevligt ...

 • Ett fint stopp för sommarhålet. Sällan, förresten, inte bara i söder. SAAB Jag såg på spåret WÜ - HST bara en svensk i en 9-5, som var så förvånad som jag :-). Idag på Rügen kom att träffa mig 2 SAAB, alla glada grinning. SAABists bara.

 • att alltid fortsätta att tacka för att avsluta "SSL" ...... .en lite motivation Saab, jag hade förra onsdagen på A 24 från Hamburg till Berlin ...... .I "schlumpelte" med min 9000er i takt 130 och farthållare det själv ut som den vackra ljudet av en icke-ursprungligt avgassystem arkiveras förbi mig som Saabianer hade 900 i Turbo "rymt" ...... .because kollegan jag insåg också lite sent, vi välkomnade oss flera gånger med flasher från mig och varningsblinkers på honom ...... ..my ryttare var mycket rörd och jag tänkte, ja, att människor i en anda ännu närmare och på detta sätt ...... Snälla, fortsätt med det !!

 • Svar: Så folk kommer att köpa VOLVO?

  2
  1
 • Jag kan bara underskatta det med 22 år 😉

 • Det elektroniska paketet i 9000, 900 II / 9-3 I och 9-5 I är relativt enkelt och hanterbart. Eftersom jag är mindre orolig kommer det i lös ordning några saker.
  Det blir svårare från 9-3 II. CIM-problemet säger mycket om det. Tyvärr, för Orio-Sverige, har denna komponent alltid beställts för sent och för lite i flera år. Filosofin om små order tar nu hämnd med längre leveranstider från leverantören. Det är obegripligt för mig, varför Orio inte ägnar större uppmärksamhet åt sådana viktiga delar.

 • Jag är rädd att det här är legitima tankar och tvivel ...

  Redan innan ungefär 16 år sedan en vän berättade för mig (en ingenjör från teatern och evenemangs teknik), som hade suttit med människor från Daimler (det handlade om införandet av den nya S-klass) som Daimler killar skulle ha sagt i mötet, den nya S-klass är det första som förmodligen aldrig skulle ta det till årgång ...

  Av arrangörerna var det först en generad tystnad och slutligen den uppenbara frågan: "Ja, varför är det?"

  De förutsåg svaret. Anledningen till detta var den komplexa elektroniken och det faktum att varken Daimler eller leverantörer skulle känna sig ansvariga för dem på lång sikt ...

  Ett anmärkningsvärt uppriktigt uttalande från en marknadsledare om hållbarheten. Som följare av ett försvunnet märke behöver du inte längre göra några illusioner ...

  I själva verket är det förmodligen de tekniskt enklare SAAB som kommer att beviljas längre livslängd. De har redan visat det helt korrekt. Tyvärr ...

 • Som analoga bilar kommer de gamla SAAB: erna säkert att göra det. Några av 900 kommer att överleva.
  9000-er och 95 kommer sällan att komma så långt. De var i deras livstid för mycket begagnade bilar och inte så galen speciell. Även om jag gillade det.
  Dåligt ser det ut med 93. För mycket elektronik inuti för att bli riktigt gammal. Om delarna har nått sin ålder, kommer det troligen vara dyrt. Och om någon annan vill ha råd med det? I min sista slickade CIM rum. Lås upp och kör bort omöjligt. Orio / Saab Parts kan inte leverera. Någon annanstans hittades i ramen. Och om inte? Hur man använder "så vad" utan det? Vem ersätter en i 20 år, då 93 Oltimer-status har en sådan roll? Kan detta repareras i bästa fall? För utan sådana speciella delar fungerar det inte. Och av dessa speciella delar finns det förmodligen tusentals olika lösningar i dagens bilar, utan vilka en funktion av fordonet inte kommer att vara möjligt.

  5
  1
 • Det är alltid ett nöje att sluka de detaljerade rapporterna här. Vid 32 års ålder är jag förmodligen en av de yngre runt saabierna, men åtminstone har jag kört Saab i nästan 13 år. Och jag kan bara hålla med om denna beskrivning. För mig står Saab nu också för det beprövade, vilket jag verkligen uppskattar och tycker om i en värld av digitalisering och automatisering (nyckelorddrivrutin blir passagerare). Låt alla smarta bilar pumpade fulla av IC: er först visa att de kommer att fortsätta att vårdas och vårdas i årtionden senare. En lyckad start på veckan för er alla

 • Att vara uppmärksam på den automatiska är alltid bra. Drivarna kör ofta genom området med första nivån. Fyll på och skölj innan det gör underverk. Ha en trevlig resa!

 • Spännande: Den digitala diskussionen sprider sig över alla åldersgrupper. Man kan inte säga att den "gamla" skulle avvisa den och "pojkarna" välkommen digitalisering. Denna diskussion kommer säkert att fördjupa de kommande åren.

 • Tack

 • En mycket väl övervägd och bra debut efter SLL!

  Inre motstånd mot "digital" fånga av alla delar av livet växer. Vad betyder den så kallade "digital kompetensen"? Här verkar den genomsnittliga politikerna och den genomsnittliga journalisten vara blygsamma och enkla.

  Som regel är medborgarnas digital kompetens" fortfarande bara fast den och mätte hur många människor vad åldrar är entusiastiska över den senaste tidens nonsens och simma längs huvudströmmen, alla enheter och erbjuder sig att dra nytta av situationen och kommer också att vara , Ergo de reduceras till icke-kritiska konsumenter och mindre kritisk och mer exklusiva de är, desto (digitala) är behörig förmodligen befolkningen ...

  Det bör vara uppenbart för alla att denna kompetens endast kan förstås idag som en kritisk, självbestämd och selektiv användning av digitalen.

  Det var ganska likt det tryckta ordet. Min mormor (Gud välsigne henne) berättade en gång om hennes tidning och hennes tidningar att allt var rätt, annars skulle du inte skriva ut det. Och det var en kvinna som berättade för 2. Andra världskriget och så hade mycket (tryckt) propaganda. Otroligt ...

  Åh, vad är jag glad över att driva en analog SAAB ...

 • Hej och en hälsning från Franconia till mina favoritbloggar!

 • Min 2002er 9-5 2.3t-kombin (4ter efter 99, 900, 900-I) har nu nya buskar i chassit på grund av TÜV
  och kör och kör och ...
  Den automatiska transmissionen spolades fortfarande och fylldes på igen (visste inte att det var nödvändigt).
  hälsning Klaus

 • Trevligt att bloggen är tillbaka. Jag saknade verkligen SAAB-läsningen!

 • SSL = bra! Bra att det är slut!

 • Grattis till så mycket entusiasm, är beundransvärt, fokus är rätt. Håll det upp!
  Från en 2009 Saab 9 5 2.3T (260 PS) sportkompis ägare som har kört Saab för 48 år.

 • till "analoga fordon":

  Jag skulle kalla mig snarare som en "delvis kritisk tekniknörn" med alla möjliga moderna och smarta krusningar.
  Men i bilar (speciellt kranar och mittkonsol) tycker jag också om den är mer klassisk.

  Och jag upplever bara i min omgivning eller en krets av vänner och bekanta en riktig "splittring".
  För ett fåtal det måste alltid vara den senaste, helst digitalt och med stora skärmar (Tesla-liknande var igår), så mycket lit grymma ljusa färger och alla fortfarande med tusentals Gimmiks (tills logo ljus kottar på marken från Utvändiga speglar).

  Men många har här i min krets av denna teknik översvämning nu mer än tillräckligt (genom att spåra CO ändå) och även besluta Därför (och på grund av de resulterande högre reparationskostnader och det växande beroendet av auktoriserade verkstäder) medvetna om "äldre" Begagnade bilar eller ibland till och med nya "billiga märken" utan alla dessa "digitala kommandobroar".

  Och bara på helgen hade jag denna diskussion med brorson och brorsdotter.
  Båda är "Generation Smartphone". Och min systerdotter vill snart köpa sin första bil.
  Men båda vill medvetet en bil som har så lite digitala saker som möjligt (endast iPhone-anslutning för musik är viktig och möjligen Navi-integration).

  PS:
  Trevligt att vår "SSL" (SAAB sommarhål) äntligen är över!
  Jag ser fram emot de kommande kampanjerna - jag är upphetsad! 🙂

Kommentarer är stängda.