En miljard dollar-affär är stoppad

En översikt över de aktuella Saab-nyheterna i korthet. Saab Team Wagenheimer fortsätter att samla och expandera. Och även Orio Germany-chefen når in i ratten. Skandix kompletterar erbjudandet med fler klassiska delar och en miljard dollar-affär stoppas.

Espresso rally
Porsche och Saab 96 vid Espresso Rally. Bild: Robert Wagenheimer

Saabs är mindre på gatorna, men i historisk motorsport är varumärket fortfarande mycket närvarande. Detta beror främst på engagemang från vissa entusiaster. Team Wagenheimer, det inofficiella Orio Germany fabrikslaget, är fortfarande upptagen. Vid Bodensee Klassik i maj landade Robert och Gerd i 96 på 66 rang av 170 deltagare. Ett respektabelt resultat. Deltagarnas betyg var mycket nära, händelsens nivå var hög.

Sensationellt bra för Saab-laget på Espresso rally, Saab 96, den här gången med Robert och dotter Victoria, och senare också deras vän Konstantin på vägboken, körde 80-deltagare på 3. Placera framåt. Den gröna 96 var i mängden Porsches, Alfas och BMW en blickfångare och berikade startfältet.

Och eftersom säsongen går bra och det är kul att köra en Saab-klassiker, rullar Wagenheimers team till hösten 10 Lakes Classic med två fordon i början. 96 styrs av Victoria och Konstantin, i 99 Robert och Jano Philipp Schuhmacher, med chefen Orio, testar deras rallyfortune. Det kan vara spännande.

Skandix tillverkar

Där det finns en efterfrågan finns produktion. Det finns goda nyheter! Bloggansvariga Skandix fortsätter att vara väldigt aktiv och har omlevererat flera delar till Saab-klassiker och yngreimers. För 900 är tankband gjord av rostfritt stål tillgängligt igen. Också tillbaka i programmet trimma för dörrarna till 900 och delar av tröskelpanelen för 9-3 I och 900 II.

En miljard dollar-affär är stoppad

Sedan finns det startningen NEVS i Trollhättan. Sedan Saab-anläggningen har varit ockuperad har jag modigt gjort krönikörens plikt. Med avtagande entusiasm, för meddelanden har vanligtvis inga konsekvenser. Och det är inte så att inget har hänt de senaste dagarna. Grundläggningen för en ny fabrik i Shanghai, NEVS-grundarens tal vid en konferens i Stockholm, tillkännagivandet av nya samarbeten.

Det var redan registrerat, bara närvaro jag ville ge NEVS inte längre på bloggen. Läsare som regelbundet följer utvecklingen i Trollhätten kan komma ihåg att GSR Capital kommer in i NEVS. En sak som kunde ha haft potential att bryta igenom. Eftersom den första översynen visade endast positiva fakta. Och särskilt det faktum att GSR för en miljard amerikanska dollar batteriproduktionen av Nissan hade verkade auspicious.

Jag hade fel. Elektrisk bilstart plus eget batteri tillverkning, det var bra. Tyvärr berodde kineserna inte på det beloppet Nissan stannade nu försäljningen. För övrigt är det också GSR Capital, som ska finansiera byggandet av den nya fabriken i Shanghai. När den nya byggnaden i Tianjin redan står inför ekonomiska problem visas nästa stora frågetecken på NEVS.

5 tankar om “En miljard dollar-affär är stoppad"

 • blank

  Nevs odlar saabarvet på en punkt.
  Om och om igen ett drama och även om du har dött flera gånger lever du bara lite längre. Bara dumt att de aldrig har erbjudit en riktig produkt.

 • blank

  96 är verkligen ett blickfång! Trevligt fordon, fin färg ...

  I allmänhet saknar jag ett antal färger som var väldigt Vogue, med nuvarande fordon.
  De är alla svarta, röda eller vita. Eller bara metallisk. Men det är inte detsamma som en fin färg.

 • blank

  Det är definitivt den korrekta reaktionen att ge NEVS mindre utrymme på bloggen. Vid något tillfälle är det bra, men jag skulle inte helt bero på ämnet. Det finns för mycket drama i det

  Och också tack till Skandix! Vänligen fortsätt så!

  2
  1
 • blank

  I åratal "varm luft" från NEVS ... imponerande att någon fortfarande vill ge dem pengar.
  Varmluft spricker snabbt idéerna 😉
  Vi får se…

  Fa. SKANDIXs engagemang är imponerande! Håll det upp! Tack.

 • blank

  Jag har aldrig varit en vän till NEVS, men det är alltid spännande vad som händer eller inte.
  Spännande är också vad som kommer i framtiden från fabriken i Trollhättan.

Kommentarer är stängda.