Bilster Mountain ringer (2 / 2)

Tillbaka till rallylegenden. Dagen tillhör WRX STI. Det är hans fest, och varje deltagare ser fram emot det ögonblick då han är tillåten på banan med legenden. När det är fallet vill jag landa i instruktörens fordon för bildningsskottet. Det var faktiskt inte planerat, och hur det hände, jag vill inte göra det. Men några tillfälligheter är guld värda.

WRX STI. Ultimate körmaskin och legend säger farväl.
WRX STI. Ultimate körmaskin och legend säger farväl.

Werner Gusenbauer är Driftprofi, har en driftskola vid Nürburgring med sin son, och även tävlat med BRZ 24-loppet på ringen. Det går på banan. En lugn introduktionsrunda. Gusenbauer med 200 PS BRZ med sekventiell växel framåt, ena handen vid ratten, den andra på radion. En hungrig packning laddad WRX bakom sig, den går på västslingan med sina extrema lutningar och lutningar. Krävande och redan de två knölarna framför den legendariska musfällan varnar för respekt. Sedan går det ner med en gradient 26% nerför backen och sedan uppåt.

Rundorna är snabbare, Gusenbauer förblir avslappnad, modererad - som om vi båda var bara en påse bröd på bageriet skulle få. Medan deltagarna svettas, kämpar, optimerar och kämpar för traktion, pratar vi om 24-timmarsloppet på ringen. Imponerande!

Hur imponerande det är, inser jag, när jag får köra WRX STI själv. Anvisningarna i öratjakt efter BRZ. Håll den ideala linjen så bra som möjligt, övervinna min inre bastard och stanna på gasen, där orsaken påminner om bromsen.

Gränsen för WRX är mycket högre än min personliga - jag har ingen chans att ens komma inom slående avstånd från 100 PS svagare GT. Och WRX fascinerar. Turboen går ner till affärer, hanteringen är förstklassig, återkopplingen är exakt. Glöm alla testrapporter och klick som någonsin varit i bilen. Rid dig själv, gör din egen åsikt. Han är, för att uttrycka det i ett nötskal, ett imponerande övergripande konstverk av en drivmaskin.

Utbildningen på Westschleife är alltför snabb. Det fortsätter med en hanteringskurs, rasen pratar med Tim Schrick. Jag lär mig mycket den dagen. Till exempel, hur man sitter ordentligt i bilen för att hålla kontrollen. Eller hur man styr och kör optimalt kurvor.

Gränserna för fysiken

Från 18: 00 klockan är det dags för grillen. Jag är utmattad, hungrig, törstig. Avbrottet är bra. Senare kommer det att vara på banan igen. I WRX STI är hela kursen öppen. Legenden flyger, turboboxaren ger ljud och kraft för allhjulsträckning. Andreas, med vilken jag delar cockpiten, är mycket mer ambitiös än jag. När han tar hjulet, vi hänger bakom blybåten, resten av fältet följer på avstånd. I musefältet känner vi då hur WRX förhandlar med gränserna för fysiken.

Dagen krävde, speciellt för mig som en oerfaren "normal förare". Och han var jättebra eftersom Subaru Tyskland levererade den perfekta stora festen för en motorsport legend. Min första riktiga kontakt med ett varumärke som har något speciellt att erbjuda. Jag njöt av varje minut. En avslappnad, trevlig publik, en bra Subaru-klubb på plats, ett vänligt besättning från Friedberg och ett sofistikerat, modernt spår gjorde händelsen något speciellt.

En snabb tanke på kanten.

Återigen en kort tanke bort från Subaru till Saab. Den mest moderna och spännande racingorten i Tyskland öppnades 2013. Under året 2011, fortfarande under byggfasen, hade Saab Tyskland tanken att organisera en stor Saab-festival där i framtiden. Varumärket har inte gjort det hittills. Men det skulle ha varit en bra plats.

Hemmet ligger i 9-3 Aero. Viggensitze är nästan lika bra som Recaros av WRX STI. Och ja, min Aero är lika obehaglig upphängning som drivmaskinen från Subaru. Du kan känna det på landsvägarna runt Bilsterberget, till motorvägen finns det cirka 50 kilometer. Strax innan jag tar bränsle. Jag är i polepositionen, Subarus är fast vid mig. En WRX STI flyger in med en mörk boxerspel. Stolt av Boxer. Ja, det har något!

På motorvägen har Saab fri rörelse. Det finns 250 kilometer spår, och där det inte finns någon gräns får turboen springa. Han gör det bra, verkligen suverän. Kassel bergen. Jag märker hur jag börjar fråga varje motorväg. OMG! Ja, jag borde förbättra. Mitt styrande beteende i snabba hörn, det är inte suveränt. Jag har lärt mig något, och kanske ett motorsportvirus äter i mig. Eller jag har fångat en sådan WRX Subaru BRZ sak. Men vem vet?

17 tankar om "Bilster Mountain ringer (2 / 2)"

 • Vad är en kei-bil? Är det här som en Kaiten med hjul?

  Skojar!

 • Halva köper amerikanerna, den andra resten av världen. Med Legacy och Ascension finns det stora modeller i USA som vi inte får. Och i Japan finns sambar, slides, justy och chiffon. Den senare är en kei-bil, för vilken man inte behöver bevisa parkering. Subaru är traditionellt framgångsrikt i denna verksamhet. Så nog Subaru, imorgon fortsätter det med Saab, innan läsarna rysar ut ... 😉

 • Tack Alex. Jag måste erkänna att i veckan före Bilster Mountain gick jag outback för första gången. Suspensionen jag fann anmärkningsvärd, det har sanna komfortegenskaper. Jag var övertygad av begreppet Outback (nej, jag beställde inte en), det är ett bra val. Ha kul med det!

 • Am själv 9-3x ändras från en till en Outback, det 9-3X med XWD och eLSD var mycket aktiv körning, eftersom Outback kommer inte med, men är också 1,5 gånger större med längre hjulbas och grundläggande konfiguration av chassit också olika, där jag också måste säga att jag sällan körde en bil av denna storlek (nästan 5m) som är så neutral runt kurvan. Jag är också ett fan av udda egna lösningar (t.ex. Syn) de verkliga kostnaderna låga service 30% mindre än min 9-3 och att jag kommer att vara överallt och upp attityd 🙂

 • Åh ja det är ett nummer ...

  ... speciellt eftersom modellutbudet är litet och speciellt. Vem köper en miljon "nischprodukter"? Hur distribueras denna paragraf globalt? Spännande frågor, spännande varumärke. Ingen tvekan ...

 • Flygplansbyggnad sedan 1917. För övrigt är Subaru bara ett litet varumärke för oss. 1 miljoner fyrhjulsdrivna bilar om året är redan ett nummer.

 • Subaru kommer från flygindustrin?

  Det visste jag inte. Eftersom du måste skriva om historien bra. "Boxer Rebellion" finns i allmänhet i Kina. Han kommer faktiskt från Japan ...

  I alla fall tycker jag att det är coolt när mindre företag eller varumärken inom fordonsindustrin fortfarande gör sina egna saker och i form av vardagliga bilar. Många sådana märken är inte längre. Mina ögon är alltid på Alfa. Synd att de inte har någon stationsvagn i programmet. Jag måste titta på webbplatsen för Subaru igen ...

 • Tack för den här stora rapporten, jag skulle ha velat ha varit där, Subaru är lika fascinerande som Saab, ett litet varumärke som bara är annorlunda. Vad jag ångrar med den nya Subarus är att det inte finns några fler ramlösa fönster

 • Rätt. Och om du tittar närmare på Subaru hittar du ännu mer. Den förkärlek för underdrift (bortsett från WRX STI), de konsekvent du drar egna tekniska lösningar och Subaru levererar en hel del bil för `pengar. Och visst kan man fortfarande hitta mer gemensam grund, även om en Subaru i summan av allt är helt annorlunda från en Saab ännu.

 • En information, som Muckelbauer laget påpekade, ger Saab och Subaru tillsammans ännu närmare. Eftersom båda märkena har samma ursprung, kommer båda från flygindustrin.

 • Som alltid skrivet väldigt coolt. Gör Subaru intressant för mig. Vilken tillfällighet säljer min SAAB-vän också Subarus 😀

 • Frittentheke ... Tack för dagens skratt
  Du gjorde min dag.
  Tack också till Tom för den känslomässiga beskrivningen av Subaru.

 • Jag älskar tydliga ord ... När det gäller inredningen: Tillverkningen är riktigt bra som hos många japanska. I den utökade familjen är en arv och impreza på vägen, det finns verkligen inget att klaga på. Ändå känner jag utseendet för gimmicky och därmed något "billigt". Även om den nuvarande versionen verkligen är en förbättring ...

 • På något sätt synd att WRX STI inte kommer att existera längre. Finns i alltid bra. En av de sista i sitt slag.

 • Åh mannen, det gör gåsbultar! Måste ha varit en bra händelse, för att du är lite avundsjuk. Jag ville att Orio skulle göra något så, men det är nog en dröm.

 • Som alltid ett mycket diskret sätt att tala, kära Daniel. För din försäkran: Det finns WRX STI utan stekpanna, så han gillar bättre. Interiören är, efter den nuvarande revisionen, riktigt bra gjort. På frågan kan andra märken göra någonting. Jag ville att min 9-3 II skulle vara så solid inuti.

 • Jag tror att bilen är verkligen humör, men bilen har också en avgörande nackdel: Bilen har inte det med underdrift. En Proll fall par excellence med en fritta bar på bakluckan som tycks ha sprungit direkt från 80ern. I Schweiz, såg jag bilen på nästan varje tur, är främst unga människor som en Audi S3 / S4 alltför obetydlig eller för dyrt.
  Synd, lite mindre iögonfallande, men ett trevligare interiör och det skulle verkligen vara ett Saab-alternativ idag

Kommentarer är stängda.