4. Saab Lördag och från Stockholm till Schweiz

Den nuvarande Saab i korthet av veckan: Audi levererar en aha-upplevelse, jag kör en främling, en klassisk flytta från Stockholm till Schweiz, och vägen till Osnabrück värt. På lördag bjuda Saab vänner Osnabrück till Saab lördag. Redan till 4. Ibland äger mötet rum på grund av Museum för industriell kultur stället.

Saab 93 med Saxomat
Extremt sällsynt. Saab 93 med Saxomat. Foto Kredit: Bilweb

Alltid välbesökt i tidigare år är det en utgångspunkt för Saab-fansen i Väst i Republiken, som vi varmt rekommenderar. Saab Saturday äger rum från 11: 00 klockan.

Från Stockholm till Schweiz

Minns våra läsare Saab Classic Auktion på 5. och 6. Maj i Sverige? Det finns inga stora överraskningar att rapportera, alla priser var på uppskattningsnivå. Ett av fordonen lämnar Sverige och kommer att hitta ett nytt hem i Schweiz.

Det är den mycket exotiska Saab 93 B Saxomat från 1959, som kommer att flytta söderut från Stockholm efter nästan 60 år. Överföringen från den svenska huvudstaden till Pieterlen i Schweiz börjar i slutet av månaden. Han kommer att vara i goda händer där. Dess nya plats är Garage Jost, som kan se tillbaka på en lång Saab-tradition. Jost Senior var Saab-återförsäljare i 30 år, hans son Urs är en partner för Orio och håller Saabs flagga i vinden. Du kan knappast be om bättre ägare för denna vackra, mycket originella Saab.

Audi ögonsöppnare

1992 Jag hade en Saab 9000 CS som ett permanent utlåningsfordon. Min beställda 900 fick vänta, jag kunde lugnt prova den nya 9k-generationen. Jag gillade särskilt de upplysta spännen, en känsla i 90-åren. Min fullt utrustade service Audi hade inte det, jag var imponerad. De upplysta slottarna varade inte länge. Vid något tillfälle avbröts de, förklaringen är förlorad i Saabs djup.

Sedan 26 år senare har tiden kommit. den spegel tester 5. Audi A6 generation. Och till sist har det belyst bältesspännen på natten också. Audi är innovativ, redaktören av spegeln är lika imponerad som jag 1992. Han noterar:

Vi kommer inte att glömma det: Det belysta bältet spännar på natten. Så den obligatoriska övningen med att knäcka sig blir en upplevelse med ögonöppningar ...

Blogger driver en främling

I morgon går det till racerbanan! En legend kallas, det är naturligtvis turboladdat. Men inte från Saab. Jag bekänner att det är ganska ett billiv bortom bloggen och Saab-samhället. Det är därför jag säger adjö till läsarna före helgen.

Men oroa dig inte! Utländsk körning kan, men behöver inte vara associerad med biverkningar. Världen fortsätter att vända, och på måndag går bloggen in i en ny vecka. Med Saab-teman är det lovat!

4 tankar om “4. Saab Lördag och från Stockholm till Schweiz"

 • beträffande upplysta fastighetslås

  var på Saab för 9k introducerades som passiv säkerhet genom dåvarande leverantörer Klippan, minns inte om det var 9k-CC redan haft det i inledningen M85, åtminstone den första serien av 9k CD M88 hade monterat denna fabrik Me (är fortfarande i Bestize sådan bältesspännen), var det behandlas beroende på marknaden eftersom det hade vad rapporterade ett tomt hål utan ljus spionera på! Senare, när GM var i spelet, var det för att spara åtgärd sannolikt avbryts eller bälteslåsen kom inte från andra leverantörer som detta belysningssystem för den valda bältesspännen i sortimentet erbjuds! Hade då utrustad endast 2 från 5 CD modeller (M88-92) med det och mina efterföljande 3 CS Aero-modeller (M94-96) hade en annan formad spänne där dessa användbara ljuset inte tillhandahölls! Synd, eftersom det var en riktigt användbar referens ljus i mörkret.

  HP

 • blank

  Hi Tom

  Kan man fråga, med vilken du lever ut din fartspark?

  • blank

   Såklart du kan. Fordon: Subaru WRX STI. Plats: Bilster Berg. Det är roligt och utmaningar ...

 • blank

  Som en långvarig fan av SAAB och Volvo fick jag precis en Deja Vu, Volvo 740 från 1988 hade också upplysta säkerhetsbältesspännen…. Den nuvarande V70 inte ....

Kommentarer är stängda.