NEVS 9-3 X 2019, ny modell 2020.

I slutet av året kommer NEVS 9-3 elbil äntligen att gå in i produktion. Följande år vill NEVS rulla 9-3 X SUV i början. Det är också baserat på Saab 9-3, men 60% av delarna sägs ha utvecklats. Företaget talar om en SUV 9-3 X, jag ser det som ett derivat av 9-3-stationsvagnen, vilket också skulle vara bra gener.

NEVS 9-3X. Bild: NEVS

Optimismens offensiv i Stallbacka fortsätter. Victor Jensen från Sverigesradio publicerad i förra veckan mer detaljer, inklusive schemat. Efter den elektriska 9-3-sedan och 9-3 X SUV, som båda utvecklades i Trollhättan, planerar de att presentera ett helt nytt fordon till 2020.

Det är baserat på Sango-plattformenVem har jobbat i Sverige i några månader nu. Det nya elfordonet, bakom det nya, är planerat att gå i produktion autonom pod enligt InMotion-konceptet, år 2021. Därefter planeras två nya fordon att lanseras varje år.

NEVS 9 3 X Concept
NEVS 9-3 X Concept på CES Asia 2017. Foto Kredit: NEVS

Hittills investerat 1 miljarder €

Enligt grundaren Kai Johan Jiang har omkring 1 miljard euro investerats i NEVS hittills. En stor summa, och ändå bara små pengar i jämförelse. Li Shufu har tagit över 12-miljard för framgångsrik återupplivning av Volvo. Ytterligare tiotals miljarder gick till köp av aktier i Volvo Lastvagnar, Daimler, Lotus, Proton och en dansk bank. Och Elon Musk brinner med Tesla om detta belopp - varje kvartal! Volvo, med noggrann elektrifieringsstrategi, är lönsamt idag. Tesla kämpar med problem med lanseringen av modell 3 och väntar på steget i svart.

När och om det kommer att finnas NEVS elektriska bilar utanför Kina är oklart. Oavsett om Trollhättan kommer att bygga bilar igen. Det finns avsiktsförklaringar, men inget annat. Osäkerheten råder, många frågor är öppna utan tillfredsställande svar. Den viktigaste byggarbetsplatsen kommer sannolikt att vara växten i Tianjin. Den bör träda i drift på sommaren 2018, tidsfönstret skjuts upp till slutet av året. Trovärdigheten hos NEVS och dess grundare beror på att detta datum hålls.

20 tankar om "NEVS 9-3 X 2019, ny modell 2020."

 • Tack för de goda orden Stephan! Olyckligtvis är arbetet bakom varje artikel ofta oförskämt. Sämre: På sidorna "fullgöra" förstått löneartikel, som ofta erbjuds genom byråer. Något som vi aldrig har förväntat våra läsare att göra, men med vilka bloggar ofta finansierar sig själva.

 • Jag tycker också om att läsa, vad som kommer att bli av SAAB-arvet. Men åtminstone frivilligt och med ett visst intresse ...

  Det faktum att detta ofta är ledsen eller du inte vet vad du ska tänka på det, du kan krita författaren dåligt.

  Jag talar om att tänka, jag har helt förlorat koll på de många NEVS ambitioner, budskap och planer de senaste åren. I detta avseende finner jag Daniels svar ("NEVS har en företagsfilosofi? Oha ...") till kommentaren Detlef Rudolfs varken dum eller respektlös.

  Om jag inte misstänker var så långt var ...

  • billiga och elektriska leveransfordon från TH
  • Kinesiska e-taxibilar
  • Kinesisk bildelning
  • en svensk batterifabrik

  ... tal och igen av en kinesisk "Tesla-konkurrent" med svenska rötter och för hängivna av privat egendom och individuell transport. Åh ja, en sista SAAB Turbo för släpvagnen till SAAB och avancerad konventionell drivteknik har också lanserats ...

  Även om jag inte gillar det i ovan nämnda mening ("vill läsa", vad blir det av SAABs arv), skulle jag kunna använda en välgrundad översikt och artikel om NEVS historia * mycket bra. Jag förlorade översikten. Och NEVS-strategin och filosofin verkar ständigt fladdra som en flagga i vinden ...

  * Tala om historia, faktiskt otroligt att NEVS redan har en historia igen, eller hur? En flerårig (nästan helt) utan produkt ...

 • Tom, snälla, låt inte eviga stryk som Saablöwe inte förstöra din dag. Jag tycker att det är bra att NEVS också rapporteras. De som kritiserar detta och antar att du bara vill "fylla sidan" borde skämmas över att diskreditera dina ansträngningar på detta sätt! Men i denna dag och ålder, är konstant gnagande och missnöje tyvärr på mode.

 • Jag uppskattar någon täckning från Trollhättan för dig, även om jag (för mig med våld föreskriven) framtid elektrisk mobilitet personligen se ganska kritisk och i eventuella framtida tillverkade fordon inte förvänta sig Saab Spirit of företaget Nevs. Jag ser mer av ett utnyttjande av Nevs befintliga resurser och erkänner tidigare Saab Spirit snarare med det andra svenska varumärket. Men det är bara min personliga åsikt. Mitt tack går till bloggarna för de omfattande rapporterna, även om jag har en åsikt om Nevs.

 • ... "fortsättningen av en".
  Läs inte bara vad du vill ha andra att skylla, men vad de menar.

 • Roligt. Hur kan du hänga på ett namn? Det skulle vara intressant att veta vilken procentandel av Saabs ingenjörer som nu är anställda. Jag misstänker, väldigt många. Företagets anda är fortfarande kvar, oavsett vad de kallas. Och det verkar verkligen mer att äga rum än vad man förväntar sig. Att utveckla en elektrisk plattform är säkert inte utan, för många saker är bara annorlunda än förbränningsbilar.

  Framtiden hör till elektrisk rörlighet i kombination med energiövergången, oljan är låg och det finns alldeles för mycket koldioxid i luften. Jag tycker att det skulle vara bra om Trollhättan skulle gå med, även om jag för närvarande inte ser någon personlig lösning för mig (trailerlast krävs).

 • Jag är inte en vän till NEVS eller elbilar. Fortfarande tycker jag att det är intressant vad händer med resterna av SAAB.

 • Hi Tom,
  fortsätt att rapportera. Jag tycker om att läsa om vad som kommer att bli av Saabs arvinge.
  LG
  kröp

 • NEVS har en företagsfilosofi? Oha ...

 • Intressant tanke ..., vi väntar på det (som vanligt) från. 😉
  Annars blir det samma: Fakta Fakta Fakta är vad räknar!

 • Kära Saablöwe,

  Bloggarna skriver nuvarande saker om NEVS av sin egen fria vilja och är inte irriterad av någon annan bloggdeltagare. Eller ska andra kommentarer inte längre visas? Din syn på saker är på något sätt oförståelig för mig.

  NEVS tar över hela den snygga designen av den nyligen byggda 9-3 SC för den nya 9-3 X. Linjerna och enskilda komponenter som fram- och bakljus har till och med raffinerats. Borgwards nuvarande fordon har bara kännetecknet gemensamt med tidigare byggda Borgward-bilar - även om detta har ändrats något. Även en mid-size sedan - jämförbar med den dåvarande Isabella - finns för närvarande inte på Borgward. Men det finns ännu fler funktioner som pekar på fortsättningen av en företagsfilosofi hos NEVS snarare än jämförande med Borgward.

  1
  1
 • Ingen tvingas läsa en text som han inte klassificerar som relevant. Ödet av den tidigare anläggningen och Saab-platsen fortsätter att intressera oss, även om NEVS inte är ett av de lätt smältbara ämnena. Vi kommer att fortsätta att rapportera.

 • NEVS har ungefär lika mycket att göra med Saab som den nya kinesiska Borgward med Borgward. MIG, det vore bättre att inte irritera bloggarna med dessa eviga NEVS-saker, bara för att fylla sidorna.

 • Jag finner det här mycket smärtsamt, ett bra företag, svagt låt ned av GM-brist på finansiering, och såldes för att bli avskriven och överförd till Kina. Skämma på våra västerländska regeringar, skam !!

  3
  1
 • Tyvärr tillhör NEVS "kärnkompetensen" saker att meddela då i bästa fall, mycket senare eller aldrig blir verklighet. Det enda som fortfarande förvånar mig är varför det fortfarande finns pengar kvar.
  Fantastiskt vad du kan göra från 9-2 II-basen (?) Kan (?)

 • NEVS planerade 9-3 X skulle förmodligen vara det rätta framtida fordonet för mig - jag gillar designen väldigt bra. "Vilken och kan inte" designen av nuvarande modeller av Audi, BMW eller till och med Mercedes känner jag i jämförelse så rättvist ful - hur kan du köpa ett sådant fordon frivilligt?

  5
  2
 • Är NEVS ganska för försäljning? Så många nyheter var det inte de senaste 5-åren. Det finns något i busken.

 • På NEVS har jag inte SAAB Spirit, de kan producera vad de vill ha från mig.

  3
  1

Kommentarer är stängda.