3. Hamburger Saab möte

Körningen norr kan vara lång och ensam. 520 kilometer, för att vara exakt. Och bara i Hanoverhöjden korsade en annan Saab min väg. Märket siktar sig synligt från det offentliga rummet, men blir alltmer ett kult- och fritidsobjekt.

En full terräng och bra bilar.
En full terräng och bra bilar.

3. Hamburg Saab-mötet hölls i helgen på platsen för den historiska bensinstationen på Brandshof stället. Ett möte som har etablerat sig i det större Hamburg-området, och blir långsamt en fixtur. Som alltid var gården full av fordon från Trollhättan runt lunchtid. En hög frekvens av besök, även om Orga-laget talade om lite färre fordon än året innan.

En höjdpunkt var den långa versionen av 9000-cd-skivan, som familjen LaFrentz importeras och återställs från Sverige. Ett tidigare Saab-styrmedel med 3-rader med säten och en väldigt cool inredning med persisk blå velour. En mycket trevlig 9000-CD från vän Oli, parkerad intill den riktiga limousinen från Kiel, visade imponerande storleksskillnaden.

Inte historiskt, men ett tecken på Saabs passion för livet var transportteamet Saab service titmouse, Dragfordonet: en 9-7x och en stängd trailer med ett stort Saab-tryck. En service för kunderna hos den auktoriserade Orio-servicen och ett intressant transport erbjudande för högklassiga Saab-klassiker.

5 x Saab sonen. En känsla bortom Sverige.

Den klassiska delen tog över, som i föregående år, Saab Sonett Alliance. 5-sonen på en plats är en liten känsla bortom Sverige. Egentligen borde det ha varit jämna 6-fordon, som tyvärr inte kunde realiseras. Nästa år nästa chans!

Annars? Mycket trevliga människor, en färgstark, kosmopolitisk grupp, precis som Saab-förarna är. Jag kunde lära känna många läsare av bloggen personligen. Flera vänliga och intressanta samtal, som under dagen nästan förstörde min röst, blev resultatet. Men det var jättekul och resan på mer än 500 kilometer var värt det!

Mötet i år dominerades av Saab 900. Det kändes som några få 96 och 9000, ibland en 99 eller 90, som hittade sig på platsen. Alla andra fordon var tvungna att stanna utanför, vilket var verkligen synd. För bara 900 II och 9-3 I-fraktionen körde upp med konvertibler, sedans och kupéer i extremt sällsynta färger. Och en hel del Turbo X kunde också ses och höras. De kunde ha återupplivat fordonsparken på gården, som ibland var mycket ensidig.

Begränsningen till serier som har nått den klassiska åldern beror mindre på organisationsteamet, som återigen gjorde ett perfekt jobb i år. Enligt min mening är det operatörerna av oldie-bränsletankarna som värdesätter det. Speciellt med ett så litet varumärke som Saab bör du kanske tänka på att lossa denna regel lite för det 4: e Saab-mötet i Hamburg 2019. Evenemanget på en så fantastisk plats med sin speciella atmosfär kan dra nytta av det.

3. Hamburg Saab-mötet var nästan perfekt. Det bästa väder, stor gästfrihet, kompetent organisation och en avslappnad publik. Det gjorde ett bra humör. Jag ser redan fram emot 2019.

4 tankar om “3. Hamburger Saab möte"

 • blank

  Också från mig ett stort tack till bensinstationsteamet och Orgateam (och till Peter). Förra året var jag (hade gått därifrån bara 9000 km) med vår 30.000TU där, ja i år med 5 900 dörr S., det fanns många 900er, men mycket få 5 dörr. Förvånansvärt få 99ers. Området var fyllt med klassisk SAAB, den moderna SAAB parkerade i området, liksom några andra intressanta fordon på dagen. Jag tycker att det är okej.

 • blank

  I år, som hamburgare i Hamburg, var det naturligtvis också där, där mötet åtföljdes av mycket bra väder som förra året - en fantastisk händelse. En ny 9-3 II SC doldes under släpvagnens presenning.

 • blank

  Jag var inte där ...

  ... kan förstå bloggarens iakttagelser och tankar omedelbart. 900-talet ser mycket modernare ut än bensintankarna. Krom är uppenbarligen inte ett kriterium. Det moderna och turbo dominerar. Så varför inte andra och yngre modeller också?

  Varje SAAB är historia. Ju mer olika SAAB, ju bättre tanken skulle se desto mer attraktiv mötet skulle vara.

 • blank

  Jag vill tacka alla gäster för hela organisationslaget!
  Trevligt att du har kommit så många med dina stora fordon och delvis har tagit en lång resa för deltagandet i mötet. Detta visar återigen entusiasmen bakom "vårt" lilla svenska kultmärke.

  Jag vill också tacka dig, Tom! Bra att du har tagit den långa och "ensamma" vägen! Trevligt att du var där.

  Efter en händelse, som du vet, finns det ett evenemang - vi förbereder oss redan för Hamburg Saab-mötet 2019. Lyckligtvis har Jann redan kommit överens om från bensinstationen Oldtimer att han gärna välkomnar oss igen i 2019. Och han uttryckte också sin beröm för Saab-föraren att vi är trevliga gäster och mötet är återigen väldigt välorganiserat och stressfri gick på scenen. Jag skickar med glädje detta pris till alla deltagare. 🙂

Kommentarer är stängda.