Saab Alu 90 återproduceras

Hon är den vackraste Saab-fälgen de senaste åren. Alu 90, även kallad turbinfälg, har stor popularitet med fansen. I åratal var det inte längre tillgängligt, nu producerades det igen. Och efterfrågan är inte låg.

Saab 9-3 med Alu 90-fälg
Saab 9-3 med Alu 90-fälg

Alu 90 var ursprungligen konstruerad för Saab 9-3 Griffin-serien. Hennes turbindesign spelar med turbohistorien om varumärket. Griffin var tyvärr en sällsynt syn på gatorna, men fälgen gjorde sin väg som ett tillbehör. Många 9-3 och en hel del 9-5 (OG) uppgraderar dem, Saab-gemenskapen gillar fälgen.

Saab Alu 90. Efterfrågan är rätt.

Efter år med ingen återuppbyggnad producerade Orio nu Alu 90-fälgen igen. Vid Spyker-tider gjordes det i Kina. Enligt vår information kommer den nu från en polsk fabrik av den traditionella leverantören Ronal. Tillbaka till de europeiska rötterna, ett sympatiskt drag!

De inte så bra nyheterna: Förnödenheterna är inte stora. Sedan dess införlivats i systemet har mer än hälften sålts. Kanske har vissa Saab-partner fylld med fälgar.

Saab 9-3 dörrmatta
Saab 9-3 dörrmatta, preliminär bild, inte enligt serien. Fotokredit: Orio

Orio ägnar sig mer och mer åt de ”mjuka” faktorerna. Förutom de saker som du behöver för att hålla en Saab i drift är du också intresserad av tillbehör som du inte absolut behöver, men som du vill ha.

Ett exempel är den nya produktionen av fälgar. En annan dörrmattor som nu har gått i produktion med Saab-logotypen. Återigen, efter försäljningen av remainders var det bara mer eller mindre lämpliga alternativa leverantörer att välja mellan.

Golvmattor med Saab logo

Detta har ett slut. I början kommer golvmattor med högkvalitativ mocka i svart och beige att vara tillgängliga för den senaste Saab 9-3-serien:

 • Saab 9-3 (440), MY '03-'07, alla modeller
 • Saab 9-3 (440), MY '08-'12, 4 och 5 Dörrar
 • Saab 9-3 (440), MY '08-'12, Cabriolet

Golvmattor med Saab-logotypen för 9-5 (övervåningen), 9-3 I och 900 II kommer att läggas till vid ett senare tillfälle. Så snart mattorna är tillgängliga tar vi en närmare titt. Det är bra nyheter. och ännu mer om nya och efterproduktioner kommer på bloggen de närmaste dagarna.

Om bara frågan uppstår, vad är det med golvmattor för klassikerna. Saab 9000 och 900 har många fans i samhället som är mycket entusiastiska över sina fordon. Vad sägs om det, kära Orio?

11 tankar om “Saab Alu 90 återproduceras"

 • Så stor lädersäten i 9-3 inte, för mig är det knacksen nu i starkt solljus och du valde trots luftkonditionering i shorts på sätena, alla som jag inte och dessa har lika bekväm i trasa platser.

  Jag behöver golvmattor i både 9-3.

 • Det är tyvärr sant med Saab-partners "långt borta"!
  Till "min" nuvarande måste jag köra nästan 300 km (där).

  Men det var - åtminstone i området omkring oss - inte så mycket bättre förut.
  Under åren har vi till exempel haft fyra återförsäljare som köpt igenom (eftersom alla alltid stängt butiken någon gång) och också fått arbeta på cirka 4 andra “Saab-verkstäder”. Allt cirka 5-40 km bort.

  Men vad gör du inte för din "älskling"! 😉

 • Hej i rundan,
  Orioets engagemang är stor; så många år efter konkursen. Förhoppningsvis är insatsen värt det.
  Problemet är dock att erbjudandena (av vilket slag som helst) inte längre kan användas eller bara med stor ansträngning eftersom det inte längre finns några Saab-partners i närheten. Hittills hade jag kört 45 kilometer och tyckte att det var mycket. Idag, efter stängningen av ”mitt” (tidigare) Saab-centrum (slutet av mars 2018), är den närmaste Saab-verkstaden ungefär dubbelt så långt borta.
  Hur gör du det just nu? Även för en årlig inspektion måste du registrera dig för en semester eller ta ett nytt fordon eller vad som helst.
  Tom har ofta hänvisat till Saabs partners och / eller Orios reservdelsförsörjning - och med rätta! Men: Din egen ansträngning blir större och större.
  Kanske idag borde vi bara se fram emot den nya produktionen från Sverige och de andra kommande sommar- och höst erbjudanden.

 • AHK är ganska billiga på Biltema i Sverige. Förresten, dessa är samma AHK (tillverkare, specifikationer) som "Original Saab", bara inte i Saab-rutan och därför tydliga! billigare.

 • En annan bra sak från Orio!

  Eftersom du äntligen kan kasta ut de dumma Uni golvmattorna och byta ut med original Saab.
  Om du inte gör dem i grått och inte bara i svart.

  De flesta 9.3l och 9.5 OG hade ändå den grå inredningen.

 • Det är coolt när mer och mer "mjuka faktorer" och äldre eller andra modeller kommer i fokus ...

  Jag har golvmattor (tyg och gummi i originalet). Även med fälgar (tre hjulsatser per bil är åtminstone en för många). Men tyvärr missade jag andra åtgärder. Strax efter SAAB-konkursen genomfördes kampanjer för eftermontering och uppgradering. Förutom en försäljning (förmodligen befintliga fälgar) fanns det också avtagbara AHKs (original) eller dimljus för rättvisa banor ...

  Om Orio igen skulle se till att SAAB-ägare eller köpare kan komplettera och modifiera (uppgradera) sin fordonsutrustning, skulle det vara otroligt bra. Jag är generad över att erkänna det, men jag har inte heller lädersäten ...

  De skulle vara högst upp på min lista bredvid en AHK.

 • Vi har inga Saab-partners söder om Alperna sedan "Saabs konkurs", men jag har mina pålitliga leveransförhållanden genom vissa återförsäljare 🙂

 • Ja, med Alu90 är alla 4 "tyvärr" desamma, vilket i princip skulle vara helt ologiskt, eftersom lamellerna mycket väl skulle kunna bidra till luftkylningen av bromsarna, i stil med den tidigare Aero-92-fälgen (även känd som ett gurgeonplan). Men med Alu 90 är detta bara en extern visuell effekt, eftersom det inte är möjligt på grund av den interna strukturen, eftersom detta tjänar till att förstärka!
  HP

 • Ja, golvmattor till 9000er, som kommer nära de ursprungliga SAAB-golvmattorna, skulle ha beställts av mig som 2x 🙂
  Ser jag det korrekt att Alu90 “turbinfälg” inte är 2x vänster och 2x höger utan 4x samma?

 • Det finns inget som flyger förbi. Igår var det fortfarande ett stort lager på lager. Fråga närmaste Saab-partner om detaljerna.

 • avseende Alu 90
  var kan du registrera dig för att beställa denna extra skräddarsydda produkt och eftersom efterfrågan verkligen kommer att vara hög, hur troligt kommer det att vara att tillräckligt kommer att produceras? Fanns eller finns det för närvarande fortfarande en förhandsregistrering, dvs. reservation, för att bestämma produktionsvolymen? Eller har allt detta redan "flög förbi"?

  Förr i tiden hade Ronalfabriken i Polen redan tillverkat andra Saabfälgar, inklusive Alu 65.
  HP

Kommentarer är stängda.