Saab tid resa i Berlin och Hamburg

Inte länge - och april är historia. Maj börjar med två fantastiska Saab-evenemang! Varumärket bjuder in dig på en resa genom tiden i Berlin och Hamburg. Saab-fans bör kryssa för den 5 maj i sin schemaläggning.

Saab Bredlow
Bra saker stannar kvar. Saab Bredlow med historiskt Saab CI, som för närvarande bevaras på baksidan.

Saab tid resa på 5. Maj vid Bredlow

Låt oss börja i Berlin! Bredlow, Tysklands äldsta Saab -återförsäljare, hade gjort positiva rubriker igen de senaste veckorna. Artikeln om "odödliga bilar från Trollhättan”Gick genom samhället och fick mycket uppmärksamhet. Familjen har varit lojal mot varumärket sedan 1966 och har genomlevt spännande tider med dem. Det lilla svenska märket är fortfarande och kommer förmodligen att fortsätta vara ämnet.

Tiderna har också förändrats på Tempelhofer Weg, men Saab-skyltarna med den underbara, gamla Saab CI har kvar. Hos Saab handlar det nu om värdebevarande och restaurering, om service för klassiker och ungdomar. Efterfrågan på nya och årliga bilar tillgodoses helst med fordon av det andra svenska märket. Förutom Saab-klassiker och restaurering av luftkylda fordon från Wolfsburg är Bosch Service en annan grundpelare.

Bredlows är väl förberedda för framtiden och, som tyska Saab veteraner, är fortfarande en långsiktig destination för Berlins Saab-gemenskap. Och med Thomas och Oliver Bredlow är nu 3. Generering som garanti för kontinuitet ombord.

På 5. Kan bjuda in familjen till vårfestivalen. Bland många andra Saab-rariteter kommer en 99 Turbo, en 95 PickUp, Saab 9000CD, en Sonett II och en 9-5 NG att bli. Som dagens höjdpunkt kommer en helt återställd Saab 900-konvertibel i montecarolul att överlämnas till sin stolta ägare.

Alla Saab fans är välkomna, Barkin Kitchen tar hand om catering, och även ett lag från Orio Germany kommer att finnas på plats. Inbjudan med mer information finns på den omdesignade hemsidan för Saab Bredlowvem gick online denna vecka. För bättre planering blir en registrering till 1. Maj via e-post (info (at) bredlow-berlin.de) Bad.

Saab tid resa också i Hamburg

Bredlow trampar på gasen, lever Saab-kulten och fortsätter i tredje generationen i Berlin! Det är bra, och något händer också i Hamburg. Oldtimer-bensinstationen vid Brandshof efterlyser också Saabs fans, och jag är säker på att många kommer.

Hamburg är också en slags tid resa. Den historiska atmosfären i den tidigare stora bensinstationen har sin starka charm som passar perfekt med industriområdet. Inloppet på tankens grund har alla historiska Saab inklusive 9000-serien. Resten måste parkera utanför, vilket inte är ett problem och på grund av att rymden också är meningsfull.

Saab träffar Hamburg 2016
Saab träffar Hamburg 2016

Under åren tidigare var terrängen och omgivningen i industriområdet alltid full av bilar från Trollhättan. Det kommer inte att vara annorlunda i år om vädret inte sätter spjället på räkningen.

Hamburg Saab-mötet kommer att ha överraskningar i väntan igen i år. Saab Sonett Group planerar en gemensam resa, och det blir intressant att se vad som händer mer.

Så var på 5. May?

Det är den tuffa frågan som alla måste bestämma för sig själva. Både Saab-evenemanget i Berlin och mötet i Hamburg har charm, och ett beslut är redan svårt. Förra året valde jag förhandlaren invigning av Saab Muckelbauer i Bamberg och mot Hamburg. I år har Hansa staden företräde, även om ett gråtande öga finns där.

9 tankar om “Saab tid resa i Berlin och Hamburg"

 • blank

  Jag önskar er mycket roligt i Berlin och Hamburg. För dem som bor i öst, lånar mötet sig också till 5 May i Roudnice nad Labem i Tjeckien.

 • blank

  Så här kan det gå. Som långvarig kund på Bredlow skulle jag naturligtvis vilja vara där den 5 maj. Men av alla tider är jag inte i Berlin nu. Min Saab 9-5 Sportcombi, som sköts av Bredlows, förde mig tillförlitligt till ön Sylt. Härifrån önskar jag familjen Bredlow ett lyckat evenemang den 5 maj!

 • blank

  Jag tror att jag ska göra en omväg till Hamburg. Hinner här om 180km eftersom jag kan leva bra med.

  • blank

   512 kilometer, vi ses i Hamburg!

   • blank

    Låt oss se om det fungerar så bra. För mig, Saab 9-3 SC Aero Ttid HB-T 9300 och jävla människa

    • blank

     Det kommer att bli bra. I motsats till första planering 9-3 I Aero, AB-SB 9 och lite mindre mänsklig 😉

 • blank

  Bra vad Berliners och hamburgare organiserar! Synd att syden emanerar helt tom. Frankfurter, Bamberger, var har du varit? Saab träffar Frankfurt, det skulle verkligen vara något.

 • blank

  Hamburg 850 km, Berlin inte mycket mindre! Det är synd, men jag tror att jag stannar hemma ...

  Ha kul de som åker dit! Saab lever, även med oss, men bara från södra delen av republiken i norr är det bara mycket långt

Kommentarer är stängda.