Saab tid resa i Berlin och Hamburg

Inte för lång - och april är historia. Kan börja med två stora Saab-evenemang! Märket inbjuder till en resa genom tiden i Berlin och Hamburg. Saab-fansen bör därför överväga 5. Kan kryssa tjockt i sin schemaläggning.

Saab Bredlow
Bra saker stannar kvar. Saab Bredlow med historiskt Saab CI, som för närvarande bevaras på baksidan.

Saab tid resa på 5. Maj vid Bredlow

Låt oss börja i Berlin! Bredlow, Tysklands äldsta Saab-återförsäljare, hade gjort de senaste veckorna igen med positiva rubriker som pratade om sig själv. Artikeln om "odödliga bilar från Trollhättan"Gick igenom samhället och fick mycket uppmärksamhet. Sedan 1966 har familjen varit lojal mot varumärket och har levt genom spännande tider med det. Det lilla svenska varumärket är fortfarande ämnet i toppkvalitet och kommer troligen att fortsätta att göra det.

Tiderna har också förändrats vid Tempelhofer Weg, men Saabs tecken med det underbara, gamla Saab-CI har blivit kvar. Saab handlar nu om värdehantering och restaurering, service för klassiska bilar och youngtimers. Efterfrågan på nya och gamla bilar betjänas företrädesvis av fordon från det andra svenska varumärket. Förutom Saab-klassiker och restaurering av luftkylda fordon från Wolfsburg finns det en annan grundstöd med Bosch Service.

Bredlows är väl förberedda för framtiden och, som tyska Saab veteraner, är fortfarande en långsiktig destination för Berlins Saab-gemenskap. Och med Thomas och Oliver Bredlow är nu 3. Generering som garanti för kontinuitet ombord.

På 5. Kan bjuda in familjen till vårfestivalen. Bland många andra Saab-rariteter kommer en 99 Turbo, en 95 PickUp, Saab 9000CD, en Sonett II och en 9-5 NG att bli. Som dagens höjdpunkt kommer en helt återställd Saab 900-konvertibel i montecarolul att överlämnas till sin stolta ägare.

Alla Saab fans är välkomna, Barkin Kitchen tar hand om catering, och även ett lag från Orio Germany kommer att finnas på plats. Inbjudan med mer information finns på den omdesignade hemsidan för Saab Bredlowvem gick online denna vecka. För bättre planering blir en registrering till 1. Maj via e-post (info (at) bredlow-berlin.de) Bad.

Saab tid resa också i Hamburg

Bredlow ger gas, lever Saab kulten, och det går i 3. Generation i Berlin! Det är bra, och det händer något i Hamburg också. Årstanken på Brandshof kräver också Saab-fansen, och jag är säker på att många kommer att komma.

Hamburg är också en slags tid resa. Den historiska atmosfären i den tidigare stora bensinstationen har sin starka charm som passar perfekt med industriområdet. Inloppet på tankens grund har alla historiska Saab inklusive 9000-serien. Resten måste parkera utanför, vilket inte är ett problem och på grund av att rymden också är meningsfull.

Saab träffar Hamburg 2016
Saab träffar Hamburg 2016

Under åren tidigare var terrängen och omgivningen i industriområdet alltid full av bilar från Trollhättan. Det kommer inte att vara annorlunda i år om vädret inte sätter spjället på räkningen.

Hamburg Saab-mötet kommer återigen att hålla överraskningar i butik i år. Saab Sonett-fraktionen planerar ett gemensamt tillvägagångssätt, och du kan vara nyfiken på vad som händer vidare.

Så var på 5. May?

Det är den tuffa frågan som alla måste bestämma för sig själva. Både Saab-evenemanget i Berlin och mötet i Hamburg har charm, och ett beslut är redan svårt. Förra året valde jag förhandlaren invigning av Saab Muckelbauer i Bamberg och mot Hamburg. I år har Hansa staden företräde, även om ett gråtande öga finns där.

9 tankar också "Saab tid resa i Berlin och Hamburg"

 • Hamburg 850 km tillvägagångssätt, Berlin inte mycket mindre! Synd, men jag tror att jag ska stanna hemma ... ..

  Ha kul de som åker dit! Saab lever, även med oss, men bara från södra delen av republiken i norr är det bara mycket långt

 • Bra vad Berliners och hamburgare organiserar! Synd att syden emanerar helt tom. Frankfurter, Bamberger, var har du varit? Saab träffar Frankfurt, det skulle verkligen vara något.

 • Jag tror att jag ska göra en omväg till Hamburg. Hinner här om 180km eftersom jag kan leva bra med.

  • 512 kilometer, vi ses i Hamburg!

   • Låt oss se om det fungerar så bra. För mig, Saab 9-3 SC Aero Ttid HB-T 9300 och jävla människa

    • Det kommer att bli bra. I motsats till första planering 9-3 I Aero, AB-SB 9 och lite mindre mänsklig 😉

 • Så fungerar det. Som långtidskund på Bredlow skulle jag naturligtvis vilja vara en del av 5. maj Men just nu är jag inte i Berlin. Mina Bredgar övervakade Saab 9-5 Sportcombi har fört mig tillförlitligt till ön Sylt. Jag önskar familjen Bredlow en framgångsrik händelse på 5 härifrån. Mai!

 • Jag önskar er mycket roligt i Berlin och Hamburg. För dem som bor i öst, lånar mötet sig också till 5 May i Roudnice nad Labem i Tjeckien.

Kommentarer är stängda.