Märke närvaro: Saab visar flagga!

För närvarande får många Saab-partners mail. Och sedan blåser de igen i vinden, Saab-flaggan. Förutom flaggorna finns det rullar, spegelhängen och mycket mer, alla tryckta med Saab-logotypen. Utrustning för kundområdet, flaggor för företagets lokaler, trailer för oljebyte och inspektion. Saab visar flagga och närvaro.

Saab flagga i vinden

Bakom åtgärden är - naturligtvis - Orio i Eschborn, Jag tycker att det är bra! Och jag misstänker, många andra läsare också. För ingenting är mer olyckligt än att överlämna Saab för inspektion, där det är i linje med ett antal andra märken. Var kanske ett annat märkesflagg blåste i vinden, och Saab-logotypen togs bort år sedan. Ja, dessa workshops kan också fungera bra. Men ibland handlar det också om de mjuka faktorerna och hjärtat.

För att skapa en känsla av god atmosfär, ta hand om dig själv och känna dig som hemma. Den goda känslan uppstår bara när Saab spelar den första fiolen. Detta har blivit alltmer sällsynt de senaste åren. Jag är glad när efter inspektionen hänger en liten hälsning på spegeln, vilket försäkrar mig att Saab-mekaniken var på jobbet. Jag tycker att det är kul att köra till gården med en återförsäljare när Saab-flaggan blåser i vinden. Eller en Saab-rollup ställs upp bredvid tjänsteacceptansen.

Det är självklart Saabs sentimentalitet. Marknadsföring människor skulle definiera det som en liten del av varumärkesupplevelsen. Men Saabs kommun är liten. Och minoriteter är särskilt känsliga för vissa saker. Att Orio har tagit initiativet nu och översvämmer Saab-partnerna i Tyskland, Österrike och Schweiz med flaggor och tillbehör, är stor.

Med åtgärden verkar man ha drabbat nerven, eftersom kundernas efterfrågan var enorm. Saab är en fixtur i daglig verksamhet och en pålitlig inkomstkälla för många företag. Fortfarande. Och det finns ingen ende i sikte.

Det är självklart inget utnyttjande om Orio levererar sina återförsäljare med flaggor och tillbehör. Förresten, till mycket rimliga priser, och gjort i Tyskland. Åtgärden är snarare ett starkt bevis på professionalism. Orio är Saab. Och medan företaget idag är verksamt i många märken är Saab fortfarande kärnkompetens.

Stärkandet av det offentliga utseendet ger en bra ide. En långsiktig plan, ett engagemang för varumärket och workshops. Och för oss den lugnande känslan att yrkesverksamma är på jobbet här. De kommer även att leverera Saabs ursprungliga reservdelar under många år.

24 tankar om "Märke närvaro: Saab visar flagga!"

 • Tack för erbjudandet! Kom tillbaka till det!

 • Åh,

  Orio bör därför ta över reservdelsaffären för nya fordon från investeraren?
  Därför talar om (Orios) fri kapacitet?

 • @ Tom
  Citat "Bloggen kommer att få en logotyp i år, problemet upptäcks. Och det blir Saabic "citat slut

  Som fotograf och Photoshop vetare, jag gillar att erbjuda min hjälp när du skapar en logotyp. Naturligtvis gratis.

 • @ Tom,

  blogglaget är bra! Var skulle och vad skulle SAAB vara i D utan dig idag?

  Åtminstone tjänsten och reservdelsaffären utan dig skulle vara mycket närmare marken. Och priserna på begagnade SAAB skulle vara lägre. Skulle vi fortfarande njuta av körning och SAAB utan bloggen?

  Svårt att säga ...

  men det är säkert att även die-hard fans SAAB (som inte är så lätt avskräckas eller till och med flyttat från sin passion) fördel om SAAB flaggan hålls hög ...

  Tack igen för ditt arbete och engagemang.

 • Hej Herbert Hürsch,

  Var god och läs först och lämna sedan en kommentar. Talet (sinne spel) var från en investerare för SAAB Automobile (naturligtvis med djupa fickor) åstadkommit utveckling och produktion - Orio kan sedan fortsätta att ta över hela SAAB reservdelslogistik (gruvan var redan klart att Orio utvecklingskostnader för nya fordon eller till och med vars produktion inte kunde finansiera sig).

 • Bloggen kommer att få en logotyp i år, problemet är erkänt. Och det blir Saabish 😉

 • Trevlig tanke!

  Tyvärr nog en snabb titt på siffrorna (Orio intäkter och vinster och kostnader för en fordons utveckling) för att snabbt bannlysa detta till området för icke actualizing drömmar igen ...

 • Ett sådant välskött företag som Orio skulle säkert ha kapacitet kvar. En ny investerare med respekt Mumm SAAB Automobiles - naturligtvis inklusive namngivning rättigheter - skulle kunna göra hela reservdelsverksamhet i Orio fortsätta och koncentrera sig på utveckling och tillverkning av fordon. Skulle vara möjligen värt att överväga.

 • Bra att veta! Noteras Det gör det ännu enklare. Tack för informationen!

  Skulle bloggen också vara bra om huvudet skulle vara mer baserat på originalet (stavning SAABblog.net). SAAB AB och Orio skulle inte ha något emot det. Bloggen gör mer för SAAB än NEVZ. Det skulle vara legitimt ...

 • Höger, då är det fortfarande pitch på -140 och allt passar. Det är enkelt.

 • Jag är inte rädd. Flaggarna producerades för beställning, de är faktiskt inte i lager.

 • Bokstäverna (Type Gill Sans) är inte raketvetenskap. Gör det själv!

 • Hitta det bra från Orio !!
  Förhoppningsvis kommer de (tidigare) återförsäljarna att se det så !!
  En sådan flagga skulle göra bra i mitt hus garage 🙂

 • trevligt att Orio fortsätter att vara så närvarande, Orio är bra, våra Saabs är bra, är vi bra. Jag skulle också vilja flagga till mitt eget hem.

 • Cool förtroendebaserad marknadsföringskampanj från Orio. Grattis och för den goda känslan av att vara i goda händer med Saab-partnerna och Orio.

 • Eller omvänt, Opel-återförsäljare nedsänkt i minnet av Saab förare igen ... sedan tvingas till min flotta något nyare gjorts av Saab har gått, jag rider för det mesta av arbetet till den lokala Opel-återförsäljare. Har fördelen att verkstaden inte är så långt borta som nästa Saabbude och de är billigare.

 • Stor och långvarig åtgärd. Är det möjligt att få flaggor som en icke-Saab-återförsäljare?

 • Helt enig med detta uttalande av Herbert H.

 • Bra åtgärd! Detta påminner varumärket, särskilt hos Opel-återförsäljare!

 • Grattis till Orio!
  Att hålla ett litet varumärke vid liv som inte har tillverkat fordon i åratal är bra. I tjänsten och användningen tänker jag på att sätta min gamla 9000er dessutom en "nyare" modell till sidan ...

 • En bra åtgärd av Orio.

  Reservdelsavdelningen är det enda som fortfarande är original SAAB och SAAB Automobile kvar.

  Sett på det sättet är det sant. SAAB visar sin flagga. Och SAAB lever. Och det är bra om ingen likslagträ och ingen tveksam uppståndelsekonstnär får namnrätten. Vänligen fortsätt! Hanteringen av namnrättigheter från SAAB (dvs den militära divisionen) har min fulla förståelse.

 • Det är sant, om du läser detta kommer det att värma dig runt SAABherz.

 • Tack vare Orio! Det här är enormt eftersom du håller varumärket vid liv! Håll det upp!

 • Mycket trevligt! Har min "SAAB Inside" redan tagit upp på Ralf Muckelbauer.

Kommentarer är stängda.