Märke närvaro: Saab visar flagga!

För närvarande får många Saab-partners mail. Och sedan blåser de igen i vinden, Saab-flaggan. Förutom flaggorna finns det rullar, spegelhängen och mycket mer, alla tryckta med Saab-logotypen. Utrustning för kundområdet, flaggor för företagets lokaler, trailer för oljebyte och inspektion. Saab visar flagga och närvaro.

Saab flagga i vinden

Bakom handlingen ligger - naturligtvis - Orio i Eschborn. Jag tycker det är bra! Och jag misstänker också många andra läsare. Eftersom inget är mer olyckligt än att lämna in Saab för inspektion där den står i rad med flera andra märken. Där kanske en annan märkesflagga blåser i vinden och Saabs bokstäver togs bort för många år sedan. Ja, dessa workshops kan också fungera bra. Men ibland handlar det också om de mjuka faktorerna och hjärtat.

En typ av må-bra atmosfär, att känna sig i goda händer och hemma. Den goda känslan uppstår först när Saab spelar första fiol. Detta har blivit alltmer sällsynt de senaste åren. Jag är glad när en liten hälsning hänger på spegeln efter inspektionen och försäkrar mig om att Saabs mekaniker var på jobbet. Jag tycker att det är fantastiskt att köra in på en återförsäljares gård när Saabs flaggor blåser i vinden. Eller så skapas en Saab-samlad bredvid tjänstens acceptans.

Det här är Saabs sentimentaliteter, det är klart. Marknadsförare definierar det som en liten del av varumärkesupplevelsen. Men Saab-samhället är litet. Och minoriteter är särskilt känsliga för vissa saker. Det faktum att Orio nu har tagit initiativet och översvämmar Saab-partnerna i Tyskland, Österrike och Schweiz med flaggor och tillbehör är fantastiskt.

Med åtgärden verkar man ha drabbat nerven, eftersom kundernas efterfrågan var enorm. Saab är en fixtur i daglig verksamhet och en pålitlig inkomstkälla för många företag. Fortfarande. Och det finns ingen ende i sikte.

Det är självklart inget utnyttjande om Orio levererar sina återförsäljare med flaggor och tillbehör. Förresten, till mycket rimliga priser, och gjort i Tyskland. Åtgärden är snarare ett starkt bevis på professionalism. Orio är Saab. Och medan företaget idag är verksamt i många märken är Saab fortfarande kärnkompetens.

Stärkandet av det offentliga utseendet ger en bra ide. En långsiktig plan, ett engagemang för varumärket och workshops. Och för oss den lugnande känslan att yrkesverksamma är på jobbet här. De kommer även att leverera Saabs ursprungliga reservdelar under många år.

24 tankar om “Märke närvaro: Saab visar flagga!"

 • blank

  Ett sådant välskött företag som Orio skulle säkert ha ledig kapacitet. En ny investerare med tarmar för SAAB-bilar - inklusive namngivningsrättigheter - kan naturligtvis låta Orios hela reservdelsverksamhet fortsätta och koncentrera sig på att utveckla och tillverka fordon. Det kan vara värt att överväga.

  • blank

   Trevlig tanke!

   Tyvärr räcker det med en snabb titt på siffrorna (Orio försäljnings- och vinst- eller utvecklingskostnader för ett fordon) för att snabbt förflytta det till drömområdet som inte kan realiseras ...

   • blank

    Hej Herbert Hürsch,

    läs det först och lägg sedan upp en kommentar. Talet (mind game) handlade om en investerare för SAAB-bilar (naturligtvis med djupa fickor) som hanterade utveckling och produktion - Orio kunde sedan fortsätta att ta över hela SAAB-reservdelslogistiken (jag var redan medveten om att Orio skulle ha utvecklingskostnader för nya fordon eller till och med vars produktion inte kunde stödjas ekonomiskt).

    • blank

     Åh,

     Orio bör därför ta över reservdelsaffären för nya fordon från investeraren?
     Därför talar om (Orios) fri kapacitet?

 • blank

  Hitta det bra från Orio !!
  Förhoppningsvis kommer de (tidigare) återförsäljarna att se det så !!
  En sådan flagga skulle göra bra i mitt hus garage 🙂

  • blank

   Bokstäverna (Type Gill Sans) är inte raketvetenskap. Gör det själv!

   • blank

    Höger, då är det fortfarande pitch på -140 och allt passar. Det är enkelt.

    • blank

     Bra att veta! Noteras Det gör det ännu enklare. Tack för informationen!

     Skulle också se bra ut på bloggen om rubriken var mer baserad på originalet (stavningen SAABblog.net). SAAB AB och Orio skulle verkligen inte ha något emot det. Bloggen gör mer för SAAB än NEVZ. Det skulle vara helt legitimt ...

     • blank

      Bloggen kommer att få en logotyp i år, problemet är erkänt. Och det blir Saabish 😉

     • blank

      @ Tom,

      blogglaget är bra! Var skulle och vad skulle SAAB vara i D utan dig idag?

      Åtminstone tjänsten och reservdelsaffären utan dig skulle vara mycket närmare marken. Och priserna på begagnade SAAB skulle vara lägre. Skulle vi fortfarande njuta av körning och SAAB utan bloggen?

      Svårt att säga …

      Vad som är säkert är dock att även hårda SAAB-fans (som inte är så lätt avskräckta eller till och med avskräckt från sin passion) gynnas när SAAB-flaggan hålls hög ...

      Tack igen för ditt arbete och engagemang.

     • blank

      @ Tom
      Citat ”Bloggen får en logotyp i år, problemet har erkänts. Och det blir Saab "Slutcitat

      Som fotograf och Photoshop vetare, jag gillar att erbjuda min hjälp när du skapar en logotyp. Naturligtvis gratis.

      • blank

       Tack för erbjudandet! Kom tillbaka till det!

 • blank

  trevligt att Orio fortsätter att vara så närvarande, Orio är bra, våra Saabs är bra, är vi bra. Jag skulle också vilja flagga till mitt eget hem.

 • blank

  Cool förtroendebaserad marknadsföringskampanj från Orio. Grattis och för den goda känslan av att vara i goda händer med Saab-partnerna och Orio.

 • blank

  Stor och långvarig åtgärd. Är det möjligt att få flaggor som en icke-Saab-återförsäljare?

  • blank

   Jag är inte rädd. Flaggarna producerades för beställning, de är faktiskt inte i lager.

 • blank

  Bra åtgärd! Detta påminner varumärket, särskilt hos Opel-återförsäljare!

  • blank

   Eller tvärtom, Opel-återförsäljaren dyker upp igen i Saabs chaufförers minnen ... eftersom något nyare från Saab har lagts till i min flotta, kör jag till den lokala Opel-återförsäljaren under större delen av jobbet. Har fördelen att verkstaden inte är så långt borta som nästa Saabbude och att de också är billigare.

 • blank

  Grattis till Orio!
  Att hålla ett litet varumärke vid liv som inte har tillverkat fordon på flera år är fantastiskt. När det gäller service och engagemang funderar jag verkligen på att lägga till en "nyare" modell till min gamla 9000-modell ...

 • blank

  En bra åtgärd av Orio.

  Reservdelsavdelningen är det enda som fortfarande är original SAAB och SAAB Automobile kvar.

  I den meningen är det sant. SAAB visar flagga. Och SAAB lever. Och det är bra om ingen likformig och otvivelaktig resurrectionist får namngivningsrättigheterna. Var snäll och fortsätt! Hanteringen av namnsrättigheterna för SAABs sida (dvs. militärgrenen) har min fulla förståelse.

  • blank

   Helt enig med detta uttalande av Herbert H.

 • blank

  Det är sant, om du läser detta kommer det att värma dig runt SAABherz.

 • blank

  Tack vare Orio! Det här är enormt eftersom du håller varumärket vid liv! Håll det upp!

 • blank

  Mycket trevligt! Jag hämtade redan min "SAAB Inside" från Ralf Muckelbauer.

Kommentarer är stängda.