Separation. Saab 9-5 NG till salu!

Kort före påskhelgen en artikel i sig själv. Det är dags för en uppbrytning, min Saab 9-5 NG är till salu. Efter lite mer än 4 år, ett farväl som inte är så lätt. 9-5 NG är ett av de bästa fordon som Trollhättan har byggt de senaste åren.

Saab 9-5 NG

En utmärkt långväga bil. Snabb, säker och ganska ekonomisk att flytta. Med kraft och utrymme i överflöd. Han tillbringade de första åren av sitt liv i Göteborgsregionen. Han är en mycket sen 9-5, som strax före slutet på våren 2011 från bandet sprang. Ursprungligen en linjär, enligt svensk definition.

För att i motsats till Tyskland fick svenska kunder att beställa tillbehör som inte fanns för oss på denna trimnivå. Så var det bra Harman Kardon ljudsystemet, den stora navigationen och färgdisplayen i instrumentpanelen med den.

Vad han inte hade, det var eftermonterat. Självklart kom original Saab och så kom backkamera, Smart Beam Bi-Xenon Light (med fantastisk motorvägsbelysning), den geniala Head-up-skärm och en avtagbar släpvagn. Hirsch rostfritt stål avgassystem är obligatoriskt, det är som sportspedalerna idag inte längre tillgängliga och kommer troligen aldrig att bli mer. Och för att Saab sparade på rostförebyggande, men 9-5 borde vara på våra vägar så länge som möjligt var det mycket tidskrävande Rostvorsorge i Bamberg. Slutligen, så att även förseningen av 100-0 är korrekt, rekommenderas ATE Power Disk bromsar eftermonteras.

9-5 NG är en säker, individuell bil. Vi upplevde många avslappnade kilometer tillsammans. Och han har upplevt mycket. Med ett komplett filmbesättning ombord var han på väg med VOX, med lånad Kiel-kupong gäst vid en skott i bilhandlaren Lafrentz. Han fick vistas på Trollhättan, hade några Saab personligheter ombord och reser hela republiken.

Han är som varje 9-5 NG en bit av fordonshistoria. Centreringskonsolen "meshed-metallic matt" är endast tillgänglig i den här bilen. Det är original Saab, men det har inte gjort det till serieproduktion.

Varför skiljer du dig från en sådan bil?

Om jag skiljer mig från en Saab, misstänker vissa läsare alltid att bloggens slut är inom räckhåll. Eller de har den mörka misstanken att förändringen till ett annat bilmärke väntar. Särskilt efter igår, där jag skrev om Volvo och XC40. Inget av detta är sant. Anledningen, så ofta i livet, är mer banal. Mitt yrkesliv har blivit alltmer digitalt de senaste åren. Långa sträckor, som jag gillade att åka med 9-5 NG, är inte längre på agendan.

Förra året flyttades han mindre än 1.000 kilometer. En omständighet som inte är bra för en sådan modern bil. Du kan lägga bort en gammal 900 eller 9000, de kan göra det. En 9-5 NG, jag är rädd, inte. Därför nu konsekvensen - och den bästa lösningen för Saab. En ny ägare som uppskattar honom och flyttar regelbundet. Wegstellen endast som ett alternativ.

9-5 NG, med runt 95.000 kilometer, är till försäljning hos Ralf Muckelbauer. Min Saab är verkligen inte perfekt och har naturligtvis tecken på slitage. Men han är en ärlig, mycket välutrustad bil, med vilken man kommer att ha lång, lång glädje. Och en del Saab och blogghistoria.


Blogglaget säger adjö med den här artikeln på påskhelgen. Vi önskar alla läsare och deras familjer snygga dagar. Bloggarna tar en kort paus och behandlar sig för en kort, kreativ bloggbrott. Men vi kommer tillbaka, med många saabischen ämnen!

16 tankar om "Separation. Saab 9-5 NG till salu!"

 • Bara en bra bil! Det måste drivas. Till döden är han för mycket.

 • Jag var på MUCKELBAUER då då Tom 9-5 var i affären. Mycket dyrt, det fanns ingen räddning! Förmodligen också mycket dyrt, men det bästa du kan göra för plåten. Å andra sidan är det bättre att göra bestämmelser än att rehabilitera om några år. Och billigare också. Den nya ägaren kan vara glad 🙂

 • Något som jag gjorde på min stora 2011'er-Saab igen förra året (kavitet och underkropp).
  Jag hoppas att det också kommer att lönas de kommande åren. 😉

 • Ja, varifrån endast? Jag har inget tips.

  Om jag hade det här lyxproblemet skulle jag tänka på en SAAB-hyra. Men jag bor också i Berlin. Det kan fungera här. Många SAAB-ryttare skulle säkert vilja köra SAAB för en (lång) helg som de inte äger.
  Till exempel en konvertibel, en NG eller en gång en 9000 Aero eller en SAAB klassisk bil ...

  Jag har också förtroende för dessa kundkretsar att de behandlar bilarna med högsta respekt. Skatterna skulle få mer spill och skulle tjäna några euro själva.

  Och en annan fördel, är en gång en eller två på vägen, det är lättare att välja, vilken tar sedan sig själv.

 • Särskilt det framsynta (efterföljande) rostförebyggandet på Tomas fordon tycker jag bra. Tyvärr är det sällsynt ...

 • Från tarmens känsla kan jag säga. Lancia låter spännande, gula 9-3 CV är sällsynta.

 • Jag hoppas att han hittar en bra plats!

  Drömbil.

  Hälsningar från Frankfurt am Main

  H.

 • En vacker SAAB! Låt oss hoppas att han hittar en entusiast som köpare. Jag saknar också de dagliga inläggen. Snälla sträck inte bloggen för länge!

 • Herbert, du slog spiken på huvudet. Jag är också så, ett lyxproblem med för många bilar, som drivs för lite. Min 95 NG TiD har bara 41000km på klockan efter sex år, väldigt dåligt för en diesel. Den vackra gula 9-3er I Convertible flyttar inte 1000km per år. Men vilken av min vackra Saab och Lancia ska jag dela med? Verkligen ett lyxproblem.

 • Men det är sant att den här 9-5 NG skulle vara mycket svår för mig. Jag skulle bara använda dessa bilar sedan för lite längre avstånd och köra dagligen med min 900-konvertibel. 96TT aleine vem det finns riktiga turer till Old Timer. Men det ogiltiga beslutet kan fortfarande vänta till slutet av året.

 • Skilsmässa gör ont, särskilt från en 9-5 N-go.

  Men det är bara så, bilar åldras också. Dumt desto snabbare är ju ju yngre de är. Bland de gummi och plast som har varit kända i årtionden (allt åldras och smuler bort - däck, packningar, bussningar, slangar etc.), är programvaran nu tillgänglig för de yngsta. Till exempel en fast Navi, för vilken det inte finns några uppdateringar ...

  Om den årliga körsträckan minskar, men flottan växer, blir förhållandet mellan underhåll och användning så småningom ohälsosamt till ohållbart. Några år låter nya däck inte dåligt. Alla 5000 till 7000 kilometer men redan ...

  Jag finner också Toms beslut ledsen, men jag kan förstå det bra. Och så länge hon är ett lyxproblem är allt bra! Säkert kommer försäljningen att gynna hans andra SAABs och försäljningen kommer säkert att gynna en annan SAAB-förare ...

  Vad mer kan du begära?

 • Inte en dålig idé. Problemet (lyx) är bara: Vad gör du om du har någon annan Saab i garaget som också vill flyttas?

 • Tom, jag kommer att gå i pension i år och planerar att sätta min 9-5 NG i garaget och kör bara regelbundet.
  Men jag vill behålla den här fantastiska bilen i många år. Varför skulle detta vara en dålig idé?
  Min gammaltimer kör bara högst 4.000 KM per år?

 • Det ser ut som en 9-3 I och en 9-3 II delar upp uppgiften. Det finns också "Anna" 😉

 • Jag märkte bilen igår medan jag tittade på mobilen och tänkte på mig själv att han verkar bekant för mig
  Önskar hela laget lyckliga påsk

 • Kan han hitta en värdig ägare. Vilken modell blir din "dagliga förare"?

Kommentarer är stängda.