Diesel körförbud. Plaque Republic.

Situationen är dramatisk. 300.000 används Euro 5 Diesel är hos återförsäljare på hög. Efterfrågan i Tyskland tenderar att vara noll, endast vid export av något. Dessutom fortsätter priserna på dieseldrivna fordon att falla. Leasingavkastningen förväntas ligga runt 15% bland beräknade restvärden är. En tikkande tidsbom för handel och konsumenter.

Saab 9-5 Diesel
Saab 9-5 Diesel till salu i Freital. Framtid: osäker. Fotokredit: Ronny

Drama, vars utveckling är allt annat än förvånande, tog redan 2008 sin körning. Med Luftkvalitetsdirektivet 2008 / 50 / EC EU-medborgarnas levnadsvillkor bör förbättras. Bättre luft i innerstäderna och storstadsområdena, ett plus i livskvaliteten. En bra möjlighet och signalen för avgång i framtiden. För politiken möjlighet att visa vilja att designa. Tyskland, det enormt rika landet som nästan har uppfunnit bilen, kunde återigen ha varit banbrytande. Ett framtida laboratorium som levererar inte bara hårdvara utan kompletta lösningar. Mobilitet som en tjänst, nästa stora sak för framtiden, precis i hjärtat av Europa för en bättre planet.

10 år har gått sedan dess. I stället för att investera milliarder i framtiden för landet med framtidsvisioner, åberopade politiken strängare utsläppsnormer. Fram till nyligen såldes diesel som ett alternativ till att uppnå miljömål, Internet kallas nytt territorium. Digitalisering uppfattas endast som ett tillfälle. Snabbt internet, ryggraden i den digitala revolutionen, är mer önskvärt än verkligheten på många ställen i Tyskland. Andra länder gjorde bättre och skapade strukturer. I Helsingfors innehåller planerna en flotta autonoma bössor till 2025, den brittiska huvudstaden bygger på elektriska taxibilar och utökar utsläppsfri kollektivtrafik. Paris försvårar gradvis brännare från metropolen, och Kina är ett stort laboratorium med nya idéer.

Plaque Republic

Och Tyskland diskuterar. Om märken som kan vara blåa. Kanske även mörkblå och ljusblå, så du kan skilja mellan Euro 5, 6 och 6d temp. För Euro 5-chaufförer kunde ADAC ta reda på en fri åktur på Euro 6 diesel. Och skulle förmodligen vinna. En Euro 6 diesel ska vara lika ren bortom provbänken som en Euro-5-tillverkare. Badges har en viss tradition i Tyskland. Om politiker inte har fler idéer, låt oss hålla plåtar.

Kommer någon ihåg det ozon plack? Överflödig men effektiv i form av media. Och sedan de gröna, gula och röda märkena. Gratis resa genom miljözonen, eller inte. Med lanseringen av 2008 avbröts miljontals dieselbilar eftersom de inte fick ett grönt märke. En förstörelse av national rikedom, då redan. Och dieselförare bör inte säga att de inte hade blivit varnade.

Idag kan du titta på videor som Euro 5 Diesel på Exploiters land, Goda fordon som fortfarande kan vara på 10 eller 15 år. Här förstörs inte bara tillgångar, här gör miljön också en dålig service. Utbytet av en äldre diesel till ett nytt, lite mindre förorenande fordon använder ekonomin ensam. Produktionen av en ny bil ökar mer resurser än det någonsin skulle innebära omkopplaren från ett 5-årigt fordon till en ny bil. Hållbarhet och ansvarsfull användning av råvaror är olika.

Under de kommande veckorna ser du om det finns körrestriktioner. Det rör sig mycket och det är svårt att hålla koll på. I politiken verkar det som om det finns ett behov av att komma överens med hårdvaruuppgraderingar. 70% av 15 miljoner diesel godkänd i Tyskland år 2017 Euro 5 eller sämre. För stor massa för att devalvera dem i ett fall. Dessutom, förutom kampanjen mot dieseldrivna fordon, suger det långsamt att denna typ av enhet kan ha en framtid.

Diesel är trasig, hans rykte förstörs för tillfället. Du borde inte skriva ner det ännu. Eftersom mätningar För fordon som uppfyller Euro 6d-standarden är överraskande bra. Under det massiva presset av händelser erbjuder industrin uppenbarligen ren diesel, vilket kan undergräva de nya standarderna väsentligt. En misstro kvarstår emellertid. Är de nya verkligen rena nu? Eller är en avstängningsanordning som väntar på aktivering någonstans i programvaran?

Dieselägare borde vänta

Det finns för närvarande osäkerhet. Det finns inga rättsliga riktlinjer för eftermontering, lagstiftaren är skyldig. Endast när villkoren är, bör du betygsätta vad som är. Priserna på begagnade Saab 9-5 NG Diesel, som motsvarar Euro 5-normen, finns i källaren. De fortsätter att minska, och insatserna kallas låga priser. Efterfrågan på en 9-5 NG-diesel är noll. Om det finns en hårdvaruuppgradering, stiger kurser igen. Det är inte omöjligt att utesluta, diesel från GM-gruppen installerades också i Opel Insigina, och det finns ett stort behov av eftermontering.

Om du äger en Saab Diesel med Euro 4 eller sämre, borde du också stanna i väntan. Körförbud är det yttersta sättet att bilföretag och politik skulle vilja undvika. Den som bor utanför de drabbade områdena och inte pendlar dagligen, rekommenderas bättre att behålla det han har. Diskussioner, det förflutna har visat, lugna ner igen och igen.

Och om den nya Euro 6-dieselen ska vara riktigt ren, kommer kampanjen att dämpas. Men det borde vara tydligt för oss alla, diesel diskussion och de förestående körförbuden är bara en ny era av en ny era.

Den enskilda trafiken själv står inför en era. Den som vill ha rena innerstäder i storstadsregionerna, kommer de inte få dem om vi fortsätter att leva som tidigare. Bilen själv kommer att försvinna från kärnområdena. Inte omedelbart, men snabbare än några av oss skulle vilja erkänna. Det spelar ingen roll om du kör en diesel, en hybrid eller en elbil i framtiden. Framtiden är digital, och intelligent hanterad rörlighet från molnet blir en tjänst.

Vem tror inte att: 32% av partikelutsläppen från vägtrafik kommer från bromsar och däck. Ett ämne som nu är för första gången undersöktes är. Och om några år kanske nästa stora sak för körförbud.

23 tankar också "Diesel körförbud. Plaque Republic."

 • 22. Mars 2018 vid 2: 09 PM
  permalink

  För att inte nämna, förtjänar skattemyndigheten mervärdesskatt. Kraftigt med, det var första Abwrackwelle exakt landets huvudstad förstördes, har skattemyndigheten mer moms. Få värdefull eftersom utrangeringar systemet var ... ..
  ... .toll eller? Men med sådana transportministrar och så kortsynt politik, inte konstigt

 • 22. Mars 2018 vid 2: 17 PM
  permalink

  Låt diesel panik. Jag har just köpt en 9-3 konvertibel från 2011 med några miles, priset var där i en diesel Nachlass men inget att känna !!! Tvärtom försvann bilen från marknaden efter 3-dagar, och om jag inte hade nått, hade bilen snabbt gått. Så jag har två konvertibler, båda 196 hästkrafter, och turbodieselet körs bara något snabbt - det finns bensinmotorn mot en snigel.

  Från körförbud ser jag vitt och brett ingenting, och min Jaguar diesel Jag kommer inte att ge upp, men denna tur så länge det är möjligt - även för 3 liters bensinmotor, som jag hade framför sig, absolut ingen jämförelse - takt 130 på 1500 hastigheter. Varför ska jag glömma allt detta för att pressen spinner? Låt inte gå galen, som alltid är mottot. Det andra mottot är - som fortfarande inte har diesel, kan nu få tillgång till billigt.

 • 22. Mars 2018 vid 2: 29 PM
  permalink

  Även om 2 har en dieselmotor på mina 3-registrerade fordon tror jag att dieselmotorer i en bil inte har förlorat någonting. Skulle jag hitta en bra 9k eller 9-5SC med LPG, skulle jag sälja diesel direkt, oavsett hur hög värdförlusten skulle vara. Huvud sak med traktorn. Den som bestämmer sig för att köpa ett fordon som är i efterfrågan utomlands kan dock för närvarande köra Euro3 Diesel nästan utan förlust av värde. Köp billigt här och sedan sälja efter användning till attraktiva priser utomlands. Så jag sålde vår Volvo till Ungern innan 1,5 år och bilen kör fortfarande på en nöjd ägare.

 • 22. Mars 2018 vid 4: 05 PM
  permalink

  Det här är helt dumt, nu har den totala hysterin i Tyskland brutit ut igen.
  Låt oss se, kanske någon tillverkare kommer i nära eller avlägsen framtid med en ny katalysatorteknologi runt hörnet, kanske kan ganska ren dieselavgaser, men många kasta din gamla bil skatter nu på skrot.
  Ska transportföretag nu också dumpa sina lastbilar i stort antal på skrotet eller har inte hysteri brutit ut än?
  Jag ser inte riktigt att vår stora regering kommer att bygga ett stort antal elektriska tankstationer eller främja andra alternativa enheter.
  Så jag skulle inte köra min gamla diesel för att skrapa, vänta först och se vad som kommer i framtiden eller inte ...

 • 22. Mars 2018 vid 5: 15 PM
  permalink

  Låt det inte störa dig. Vänta och fortsätt att dö. Jag gör aldrig min 9-3 Aero Diesel.
  Nästa bilgalenskap finansieras redan av regeringen. E-bilen. Vi vet inte vart senare kommer alla gamla batterier att kasseras eller om det kommer tillräckligt med el. Det viktigaste är att göra så många nya företag som möjligt.

 • 22. Mars 2018 vid 5: 21 PM
  permalink

  Sådan galenskap fungerar bara i Tyskland. Tyska är "obrigkeitshöhrig" och accepterade allt. För år sedan fick vi veta att diesel är det bästa alternativet i transport och idag är det djävulens grejer? Hur schizofren är det?
  Med denna olycka bör bara ekonomin förstärkas. Men vi tyskarna kommer att delta i denna nonsens igen. Jag fortsätter att köra min Saab Diesel. Även om ett förbud skulle komma.

 • 22. Mars 2018 vid 5: 39 PM
  permalink

  En super bra artikel. Komprimerad och till den punkten ...

  Allt jag vill lägga till är att värmevärdet för diesel är högre än bensin eller E85. Betydelse, istället för att demonisera diesel, kan du till och med börja skatta honom åtminstone CO2-fair ...

  En regering som demoniserar dieselkonceptet medan man fortfarande beskattar det? ? ?

  Rättvis konkurrens, vare sig det är tekniskt, ekologiskt eller rent ekonomiskt, ser verkligen ut annorlunda.

  "Badge Republic" ger det enligt min mening helt perfekt. Och jag irriterar mig dagligen om grön i mitt vindrutan, för det är nu knäckt och märkskylten är inte läsbar i flera år. , ,

  Som förare och medborgare har fått en ny uppgift. Tack, tack, tack, kära "Plaque Republic". Så trevligt att vi har räddat världen!

  Detta är då också löst värt den ena eller andra fotgängaren eller cyklisten som kom i märkets blinda fläck, väl till döden. , ,

  Vindrutan handlar inte riktigt om föraren framåt. Nej, det är helt säkert och är enbart avsedd för affischer. Också för tull på resor genom Tjeckien, Österrike och Tyskland i framtiden. Stanna bara allt framför och det är bra. , ,

  Och om någon oavsiktligt ser någonting, kör vi bara nästa gris genom byn och håller den på glaset också. Vid en viss tidpunkt är hon säker på att vara tätt. , ,

  • 22. Mars 2018 vid 11: 29 PM
   permalink

   åtminstone vad gäller Österrike, har den förbättrats, Vignitte finns nu också tillgänglig i digital online-form för att köpa och därmed bara på plattan. Ingenting mer med limning på vindrutan

 • 22. Mars 2018 vid 7: 12 PM
  permalink

  Ozon märket (enligt min G-Kat stod på det, men det fanns också utan tryck, eller hur?) Jag har skrapat några år sedan från mina klassiska bilar, var jag alldeles för ful i det långa loppet. Kanske borde du ha fastnat dem, som ett samtida dokument.

 • 22. Mars 2018 vid 11: 31 PM
  permalink

  När det gäller 9-5NG TID eller TTID har jag inte hittat så bra erbjudanden, så full utrustning, inte för många miles till ett bra pris på de tyska sidorna. Men det kommer kanske att hända.

 • 23. Mars 2018 vid 7: 21 AM
  permalink

  Nyligen hördes en pneumolog om kväveoxiddebatten på ÖR Radio.

  Enligt hans åsikt är debatten helt okontrollerad. Det är inte meningsfullt, om på arbetsplatser 8 timmar om dagen kan andas flera gånger. En rökare skulle andas in så mycket kväveoxid med en enda cigarett som icke-rökare som andas 2 i veckor. Och det, utan att få cigaretten direkt.

  Han anser inte ens att det är bevisat att kväveoxid alls är orsak till någonting, eftersom kväveoxid alltid uppstår i samband med andra tryck. Om det fina dammet i trafiken. Han har inte läst en enda studie där hälsoeffekter kan tillförlitligt hänföras till kväveoxid.

  • 23. Mars 2018 vid 8: 42 AM
   permalink

   Ur roret här har nog bara pneumologen kört ... eller hur ska jag förstå den riktigt meningslösa jämförelsen med rökaren? Rökaren skadar sig frivilligt och medvetet. Någon som har olyckan att bo på en upptagen gata kan inte välja detta. Kanske skulle pneumologisten vilja flytta in i en sådan gata? Nej, han bor förmodligen där luften är fin och ren.

   • 23. Mars 2018 vid 8: 53 PM
    permalink

    Skjut inte budbäraren ...

    Jag gjorde lite forskning själv. Och det är inte så lätt. Så är kväveoxider också i sommarsmoggen (ozon) och var förmodligen, när det fanns mycket mer, förmodligen också betydligt inblandade i "surt regn". Så de är inte helt ofarliga ...

    Och ändå ville pneumologisten bara dämpa lite hysteri. Och där kan jag fortfarande förstå hans uttalanden även ...

    Det är ingen mening om en och samma lagstiftare finner det okej att varje medborgare i olika situationer av livet och på olika tidpunkter (till exempel på arbetsplatsen) borde förväntas vara flera.

    När man går i pension efter att ha arbetat på en "upptagen street" för att sova och det påstås plötsligt dödshot, även om det andas bara en bråkdel av vad som var helt ofarligt tidigare 8 timmar, sedan på något sätt gör ja nej mening, eller hur?

    Att märka pulmonologen som en komplett idiot skulle förmodligen vara för lätt. Eller inte?

    Och det är därför jag inte hittar sin jämförelse med rökaren ganska så meningslös. Om siffran är korrekt (en enda cigarett) skulle en genomsnittlig rökare (omkring 10-cigaretter på en enda dag) inhalera mer kväveoxider inom ett år än någon annan människa i 127 kunde klara av ....

    Följaktligen borde det inte finnas rökare som överlevde sina laster i mer än ett år ...

    Så om siffrorna är korrekta, kan pneumologen här ha full befattning av sin hjärnkraft. Kanske inte vid roret, men kanske skulle han tillhöra det mycket tidigare än någon annan självutnämnd rorsman?

 • 23. Mars 2018 vid 10: 31 PM
  permalink

  Snälla vrid inte mitt bidrag. Jag kallade inte pulmonologen en idiot. Jag kritiserade bara hans jämförelse. Det råder ingen tvekan om att det finns definitivt mer giftiga gaser och ämnen än kväveoxider. Men jag står inte upp och säger att du inte behöver oroa dig för kväveoxid eftersom heroin är ännu mer skadligt ...
  Inte alla arbetar i yrken där det finns en hög nivå av kväveoxidförorening. Det handlar inte om utsläpp, utan om gränser. Att gränserna på arbetsplatsen kan vara högre än på huvudvägen får inte leda till slutsatsen att man säger: "Allt är så halvt vildt". Kanske ska du hellre tänka på gränserna på arbetsplatsen ...
  Återigen röker rökaren vanligtvis frivilligt, cyklisten eller mamman med barnvagnar i Stuttgart är stunk, oavsett om han eller hon vill eller inte.
  Ingen sa också att man dör efter ett år på grund av kväveoxider ... det är inte heller en förgiftning av kväveoxider. Poängen är att detta kan leda till ett antal sekundära sjukdomar, såsom rökning (lungor, hjärta / cirkulation, etc.).

  • 24. Mars 2018 vid 8: 47 PM
   permalink

   Som jag sa, skjut inte budbäraren ...

   Diskussionen om huruvida gränserna på arbetsplatsen är sänkta eller vägarna är hysteriska, snälla du och pulmonologen mellan dem. Jag saknar den nödvändiga kunskapen ...

   Precis som jag förstod Herren, men han var inte alls bekymrad över att det (citerar Daniel) "ännu mer giftiga gaser och ämnen än kväveoxider".

   Mannen var verkligen inte så enkel och polemisk sticka och jag är ovillig att anta att jag hade lagt sådana saker i hans mun ...

   Tvärtom har Mr. Pneumologe väldigt faktiskt relaterat enbart till kväveoxider och tvivlade på att det finns olika marginella och empiriska värden.

   Vägtrafik, arbetsplats, rökare. Jag bryr mig inte. Jag äger inte en diesel och har aldrig ägt en. Och ändå fann jag ledtrådarna och observationerna av pulmonologen intressanta. Framför allt att de (påstådda) effekterna av kväveoxider från en enda studie som han känner till skulle härledas.

   Å andra sidan hävdade han inte att vägtrafiken är effektiv när det gäller hälsa. Jag tror att vi alla skulle vara väldigt hjälpsamma om alla skadliga saker kunde identifieras på ett tillförlitligt sätt. Och jag förstår alla uttalanden från pulmonologen i den meningen ...

   Vad händer om de sanna trafikrelaterade orsakerna till hjärt-kärlsjukdomar framför allt var buller? Och de för andningsorganen speciellt i partiklar? Ja, vad skulle det vara?

   Då måste man erkänna vid en tidpunkt att dagens fokus på kväveoxider var hysterisk. Och i detta och ingen annan mening förstod jag pulmonologen. Mannen ville helt enkelt göra ett professionellt bidrag till det bästa av hans kunskaper och tro.

   Jag gillade det mycket. Och därför delade jag informationen. Om du har kväveoxider och deras effekter mer
   vet då, berätta det.

    • 27. Mars 2018 vid 11: 39 AM
     permalink

     Inga studier? Varken pneumologen sa det, och jag lade inte det i hans mun ...

     Poängen är vad studierna faktiskt säger eller bevisar. Pneumologisten tillbringade säkert mer än 5-minuter som studerade. Trevligt för dig, om du kommer snabbare till pålitliga uttalanden. Hattar av!

     STILL: Förorening av kväveoxider är förknippad med andra tryck. Naturligtvis finns det därför en statistisk korrelation mellan kväveoxider och sjukdomar ...

     De andra ämnena kan dock vara ansvariga för sjukdomarna. Varken en cigaretts rök eller vägtrafikens påfrestningar består uteslutande av kväveoxider. Det är poängen.

     Det är därför viktigt att identifiera de hälsoeffektiva effektiva bördorna. Ingen skulle betjänas med det, om identifieringen inte lyckades motsvarade inte fakta. Ingen skulle serveras om (igen) fel sugga kördes genom byn.

     Därför antagligen antagligen av pulmonologen på rökaren. Det handlade naturligtvis inte om moraliskt utnyttjande av frivillig självskada mot skuld från tredje part. Det skulle vara dumt också. Och det är också dumt! Men det var också din resonemang (inte min) ...

     Nej, exemplet valdes eftersom det visar mycket drastiskt hur många kväveoxider en person kan få på mycket kort tid utan att lida av dem. Jag kan förstå detta tänkande bra. Du självklart inte?

     Kanske vet du mer om statistik och suggor, som körs rätt eller fel, genom byar? Trevligt för dig! Men jag tvivlar ...

     Vänligen kontrollera därför att jag fortfarande är benägen att följa pulmonologen. Din resonemang verkar ganska godtycklig, okvalificerad, oreflekterande och lydig ...

     Jag är mycket övertygad om att en pulmonolog som intervjuats i ÖR, det är det kritiska eller vanliga munstycket, har varit mer intensivt involverat i ämnet än en Daniel Daniel ...

     Och jag skulle vilja lämna det på så sätt. För mig är diskussionen här borta.

     • 28. Mars 2018 vid 9: 13 AM
      permalink

      Det skulle hjälpa till att läsa egna kommentarer igen ... citat Herbert Hürsch: "Han har inte läst en enda studie där hälsoeffekter kan tillskrivas tillförlitligt kväveoxid." Följande citat Herbert Hürsch: "Inga studier? Varken pneumologen sa det heller inte jag sätta det i hans mun ... "Den andra studien jag har citerat handlar specifikt om NOx.
      Jag skulle därför vara mer försiktig med att anklaga annat än okvalificerad etc. som snabbt faller på en. Också detta oanständigt "skjut inte budbäraren". "Fakta" i världen och sedan bakom "Jag sa inte ja" dölja. Är det den nivå som ska diskuteras på?

 • 28. Mars 2018 vid 9: 45 AM
  permalink

  Även som ett komplement: det är från februari i år, men för luftvägssjukdomar, risken som orsakas av partiklar uppskattar ett pressmeddelande av den tyska Society of pneumologi betydligt högre än med kväveoxider och ozon, men pekar också hingewisen att lustgas har en negativ effekt på lungfunktionen och därför citerar: "måste vidta åtgärder, luftkvaliteten i stadsområden städer
  "Friska människor är inte särskilt drabbade, men barn och kroniskt sjuk.

  Dessutom är lungsjukdomar inte det enda relevanta området där det kan visa konsekvenser.

  • 28. Mars 2018 vid 12: 06 PM
   permalink

   Varför ska jag läsa mina kommentarer igen? Allt är rätt!

   Var snäll att skilja mellan mina uttalanden och min pulmonal återgivning, om du citerar mig ...

   Jag ser också inget innehållsinnehåll. Varken jag eller pulmonologisten hävdar någonsin att det inte fanns några studier.

   Tvärtom har pneumologen uttryckligen refererat till befintliga studier och det är precis hur jag reproducerade dem. Han kommer bara till andra slutsatser än du, politiken och det vanliga ...

   Och om du gillar det eller inte, under tiden hittar du dig själv i samma horn! ! !

   Om risken för partiklar är mycket högre, bör prioritet ges till partikelminskning eller inte?

   Citat I (första kommentar om ämnet kväveoxider): "Han ser inte ens det som bevisat att kväveoxid alls är orsak till någonting, eftersom kväveoxid alltid uppstår i samband med andra tryck. Som det fina damm i trafiken. "

   Det var så jag förstod pulmonologen. Han ville fokusera på de pressande frågorna. Jag kan fortfarande inte känna igen något fel. Varför ska det skadas om prioriteringarna är rätt inställda? Och det här problemet kan troligtvis också minska hela vår kommunikation ...

   Citat Daniel: "Men jag är inte nere och säger att du inte behöver oroa dig för kväveoxider eftersom heroin är mycket mer skadligt ..."

   Du kan göra det med "heroin" du vill ha! Eller med bördan av björkträd. Andra föredrar att tänka på rätt prioriteringar ...

   Och det kan inte skada att sätta fina damm och kväveoxider i rätt ordning. Fint damm avger inte bara diesel.

   Heroin? Birch? Kom igen! Som jag sa vill jag inte diskutera frågan med dig ...

   • 28. Mars 2018 vid 3: 10 PM
    permalink

    Det handlade aldrig om några prioriteringar ... Det handlade om den råa jämförelsen med rökare och gränser på arbetsplatsen (förutom att gränser och faktiska belastningar är två par skor). De har citerat Herren som säger: "En rökare skulle andas in så mycket kväveoxid med en enda cigarett som en icke-rökare som andas 2 i veckor. Och det utan att genast få cigaretten. "
    Nu kan du därifrån, naturligtvis, om ni får bara en mycket låg potentiell toxicitet av NOx (-> han är klart ohälsosamt levande Rökning inte lika lidande (i denna riktning, uttalandet bör väl förstås) reduktion), men du kan också göra anspråk att rökning inte är skadlig av dessa skäl (jag vet att du inte sa det, det är inte meningen). Det går och var jag från början till denna jämförelse är mumpitz för att han inte säger något om den toxikologiska effekten av NOx som substans.
    Därför är jag inte förvånad över att de inte har förstått den, visserligen något provocerande, jämförelse med heroin.

    • 28. Mars 2018 vid 4: 51 PM
     permalink

     Citationstecken (n):

     1.) Det handlade aldrig om några prioriteringar ... "

     2.) "(...) samtidigt kan man också hävda att rökning inte är skadlig av de skäl som nämns.
     (Jag vet att du inte sa det, det är inte meningen). "

     3.) "Så jag är inte förvånad över att de inte förstod den, visserligen något provocerande, jämförelse med heroin."

     Jag tror att den enda som vet vad det handlar om är du!

     till 1.) Jag var mycket oroad över om prioriteringarna är rätt inställda eller inte.

     till 2.) Det stämmer, det sa jag inte. Det är rätt, det är inte meningen ...
     Så vad menar du med det? ? ?

     till 3.) Ja, det är sant. Faktum är att jag inte förstår vad din personliga heroinanvändning (eller tredje part) har att göra med vägtrafikens bördor ...

     Och igen, jag vill inte diskutera din heroinanvändning eller ditt rökning beteende med dig längre. Den tematiska relevansen (kväveoxider i vägtrafiken) av dina kommentarer öppnar mig mindre och mindre ...

Kommentarer är stängda.