Saab - ett varumärke som elektrifierar!

Det lilla varumärket från Trollhättans elektrifieringar, utan tvekan. Det kommer att bli riktigt elektriskt de närmaste dagarna. den 1. Tyska saabklubben visar från 21. till 25. Mars flagga på Techno Classica. Och i Essen finns det en rent elektrisk Saab ...

Saab 95 Duo i Essen 2018. Fotokredit: 1. Tyska saabklubben

Vad Saab inte längre kunde göra för serieproduktion, insåg aldrig NEVS, har länge varit på våra vägar. Rent elektriskt drivna Saabs, individuellt ombyggda till batteridrift. Visas är en Saab 95-stationsvagn - en klassiker som inte längre drivs av 2-Takter, men med elmotorer.

Ett ämne för framtiden, eftersom även vissa läsare på bloggen tycker om en omvandling. Inte bara för klassiska Saabs, men även för yngreimers som 900 II och 9-3 I. Crazy? Kanske. Kanske rätt svar, om du bor i ett storstadsområde och inte känner som ett annat märke. Mycket individuell, och absolut inte billig i alla fall. Eftersom konverteringen kostar en trevlig 5-siffra summa.

Saab-standen med den spännande Saab 95 Duo kommer att ligga i hall 13, monter 13 / 110. den Techno Classica öppnar sina dörrar imorgon. Den första dagen är en traditionell pressdag, jag planerar att resa till Essen på fredagen.

Medlemmarna i 1. Tyska Saab Club håller med mycket engagemang i år Saab-flaggan i vinden. För det förtjänar du tack och erkännande! Över ett besök i hall 13 och ett trevligt ord för så mycket passioner genom åren, skulle de verkligen vara glada.

En tanke också "Saab - ett varumärke som elektrifierar!"

 • Inlägget är 2 dagar gammalt. Här är äntligen en kommentar sedan. , ,

  Och vad ska man säga? Ett elfordon med kromstötare och runda strålkastare är jättekul.
  Det spelar ingen roll hur du känner för e-mobilitet, denna mobil väcker definitivt önskningar.
  Trevlig sak! Mycket trevligt.

  PS
  Naturligtvis är det gröna också coolt. Oavsett om det är runda eller fyrkantiga strålkastare, kan jag inte komma ihåg hur som helst och när och var jag senast såg en 95 i gatuformen.
  Jag kommer fortfarande ihåg om när och var för första gången. Det var de tidiga 1970ersna i södra Sverige. Och jag hittade honom fascinerande.
  Jag var bara en småbarn och hade liten idé, så långt som man kunde se, att jag vid den tiden trodde att den ursprungliga svenska bilen var fransman (tills min far upplyste mig ...).

  PS II
  Vad betyder "se" här betyder? När jag tittar på baksidan av en 95 och tänker på det, förtjänar min tidiga barndom själv en stor applausrunda. Ja, jag hade fel i slutändan, men för en fyraåring var jag förmodligen redan
  otroligt känslig när det gäller design och nationella egenskaper inom fordonsindustrin ...

Kommentarer är stängda.