Saab 96 köpte osynligt i Polen

Hon såg lite otroligt, min partner, när jag visade henne meddelandet om ett Saab 96 år 1980. "Bilen är fortfarande i Polen och du vill köpa"? Och ändå hade vi redan en sådan 96er ". Ja, sant, kommer att ha 96er, byggt 1975 i flera år.

Saab 96 sällsynthet
Saab 96 sällsynthet

"Och får jag påminna om att redan 6 Saab är i våra skor"?

"Ja, jag vet allt, men jag skulle vilja ha 96er ändå, det är en mycket sällsynt modell, bara 300-bitar byggdes. Åh ja, jag vet att bilen är i Polen, om 1000 km från oss "

Ganska lång väg att titta på en bil snabbt ... .. Kvinnan är återigen rätt. Varför behöver kvinnor bara vara så förnuftiga när det gäller bilar? Vet du det också?

Meddelandet lät så mycket frestande att jag inte kunde ge vila:

SAAB 96 V4 Year 1980 Finale Edition till salu

På bilderna på bildskärmen såg bilen ganska tilltalande, men bara bilder kan ganska manipuleras idag. Och sedan från Polen? Sången av Insterburg och Co. kom ihåg: Jag älskade en tjej i Polen, det stal min oskuld

Och jag hade redan stulit den politiskt helt felaktiga idén i mitt huvud, Polen, åh, kan man fortfarande ha denna stereotyp, denna fördom idag? Så jag kastade allt jag har hört (men aldrig upplevt det själv) överbord och anmälde till säljaren via e-post. Därmed startade jag en mindre mail lavin.

På min första begäran, om han kan tänka sig att leverera fordonet till Tysklands djupaste söder, kom svaret omgående, ja, för ett bidrag av Euro tusen. OK, inte en liten bit, men för en beräknad resa på nästan 1200 km är det inte så rasande.

Nu ville jag naturligtvis veta alla slags saker om fordonet och ha ännu bättre, fler bilder. Så jag fick ett mycket bra foto doc från ägaren som visade mig att fordonet är i gott skick. Dokumenten, polska veteransrapporten, polskt godkännande som H-fordon visade mig att detta var ett riktigt seriöst erbjudande.

Säljaren driver också sin egen hemsida, jag lägger den här i rapporten. Kanske känner någon dig. Han visade sig vara en Saab och klassisk bilfan och organiserar också oldieevenemang i Polen: http://www.klasykowisko.com

Hur som helst, efter lite fram och tillbaka, bestämde jag mig för att köpa denna bil och betala den begärda 1000 Euro för transport i förväg. Jag hade rätt att vägra fordonet om det inte motsvarade villkoret som i bilderna. Tusen euro för transporten skulle givetvis ha gått vilse.

Men det kom som jag hade hoppats. Fordonet levererades mycket punktligt, till timmen exakt (!), Och såg bra ut till mycket bra. Så ner från släpvagnen och upp till vår gård. Motorn boomed högt, ja, den stora, främre potten hade ett hål, säljaren berättade förut för förhandlingarna. Han har också nämnt att det förmodligen behöver 4 nya stötdämpare och att de bakre bromsarna är nya att uppta.

OK, Saab 96 gjorde ett bra intryck och jag betalade föraren det faktiska köpeskillingen i kontanter. (inte utan att jag gör en kopia av hans ID-kort

Bilen var ännu inte registrerad i Tyskland. Det var mycket att göra först. Alla erforderliga delar ingick Skandix hittade och beställt. Bra service och att alla delar var i lager är bara bra! Det var tyvärr inte ett hjullager som passade, det var nog felaktiga tider i lägret. Det var lite irriterande, men även där, Skandix levererade rätt hjullager i 48 timmar. (Inte bara lade jag om på baksidan, nej, jag gör också nya hjullager och nya bromstrummor, liksom nya hjulbromscylindrar). Fyra nya stötdämpare och en komplett ny avgas avslutade arbetet.

Vid 20.2.2018 var det dags. TÜV enda godkännande och H-certifikat. Ja, jag var nervös och ja, jag föreställde mig allt som kanske inte passade. Jag hade inte ett typcertifikat för bilen. Men faktiskt hade jag en, på polska

15 titta på vem som slår timmen .... Undersökaren frågade, vill du sätta fordonet i hallen, jag är inte där med retursrätten rätt .... Åh, det börjar bra!

Och så stod han på provbänken, den blåa Polen 96er. Först var det bara en examinator, snart var de två och kom sedan en tredjedel till. Vad gör de? Jag var varm och jag såg mig själv med släpvagnen framför TÜV-förfader och hämtar 96er av hitchhiker hem.

Timmar senare den stora lättnaden !!

TÜV-godkännande och H-rapport var de eftertraktade dokumenten som jag nu har lämnat. Certifikat utan defekter och H-rapport utan invändning! Jag gillar att betala Euro 250,00 avgifter!

Därefter lika med registreringskontoret och den nya Saab-medlemmen var med det vackra tecknet
WT-HL 96H 04-10 godkänd. 04-10, vilket betyder att 96er inte kommer att ligga på landningsbanan fram till april. Så jag kan se fram emot den första avfarten. Och i mitt stall finns det fortfarande några Saab som vill bli driven. Jag mår bra, jag har det väldigt bra, jag vet och jag är tacksam för det, men jag tror inte att jag går så fort.

13 tankar om “Saab 96 köpte osynligt i Polen"

 • Grattis till det stora köpet!

  Som du kan se igen är det inte allt dåligt, det som driver i öst!

  Saab måste vara mänsklig! XD

 • blank

  Jag måste lägga till igen hur avundsjuk jag är.

  Såååååååå avundsjuk åtminstone. Cool del. Men hej, vem som får det spelar ingen roll igen. Säljaren måste ha trott det också? Det viktigaste är att det är i goda händer. Senast den 7: e SAAB behöver ingen annan SAABist oroa sig längre ...

  Kan han ge den nya ägaren mycket nöje och alltid en bra resa.

  Den som tar på sig de återstående skatterna med så mycket engagemang och vilja att ta risker har definitivt fått en applåder. Men det gäller båda: säljare och köpare. Två rätt personer har hittat varandra. Hattar av!

  • blank

   Herbert, det är som ett beroende. Och vi har plats. Utan utrymmet i ladan skulle 7 Saab och 2 Lancia inte vara möjliga. Men det ekonomiska utlägget är också betydande. Du kan fortfarande köpa den, men underhållet kostar mycket pengar. Jag är nu pensionerad och måste vara försiktig så att jag inte överbelastar mig själv. Det bästa av alla kvinnor har helt enkelt förbjudit mig från ett annat fordon! Hon har rätt! Även om det fortfarande skulle finnas utrymme ......
   Bra tid!
   Hans

   • blank

    7 SAAB ...

    Du kan bli döpt måndag, tisdag etc. För varje dag en annan bil. Gorgeous! 2 Lancia också?
    Veckan borde ha 9 dagar ...

    Fordonsflottan skulle också göra ett bra läsarebidrag. Med så många bilder som möjligt. En kärleksbrev till kvinna och fordon. Eller var den här någonsin här?

    Hälsningar också till "de bästa av kvinnor"
    Herbert Hürsch

 • Hans, jag vet inte om jag köpte "den"...
  Gruvan kommer från Josef Zabel (saab-vänner) och är bara fantastisk.
  Vi önskar oss alla en perfekt start i säsongen !!!

 • blank

  Tack för de fina kommentarerna. Visst är det trevligt när andra "Saab-snurror" gillar den här typen av action. Nu är det sju i stallet, ja, och kvinnan sa; men nu är det gjort! Vad rätt hon har igen 😉

  Jag måste säga att bakljusen fortfarande är från den äldre modellen. Jag hittade de nyare, stora bakljusen i rimligt skick på ebay och köpte dem. De kommer att installeras snart! Och då ser 96 Finale Edition faktiskt väldigt bra ut! I alla fall ser jag redan fram emot den 1 april ... inget skämt 🙂

 • Nåväl, jag kallar det tur. Grattis till skatten !!!

 • Ja, grattis till den vackra bilen !!!
  Jag är ganska säker på att jag hade sett annonsen under de senaste sex månaderna, men mina fördomar fick mig att distansera mig ... ... mitt eget fel.
  Så jag kom kort efter till 72iger i Verona grön.
  Jag önskar den stolta ägaren god resa i "handkärran".

  • blank

   Robert, Verona grön jag hade på radaren! Köpte du det? Visst en bra bil! Ha en bra resa och ha kul med det.
   Hälsning Hans S.

 • Bra! Grattis! Känn sådan galenskap - jag köpte en 9-5 Aero i scarabgrön och beige läder på ebay utan att ses ... lyckligtvis utan problem ... 🙂

 • blank

  Tack för den saabiska berättelsen. Modet / förtroendet belönades. Det är bra.
  Njut av 96-ger och olycksfri utgångar!

 • blank

  För mig är den sista MY des 96 den mest bisarra av alla SAAB-modeller som någonsin byggts i serie ...
  Självklart vill du ha det också. Och uppenbarligen i mycket gott skick. Grattis till!

 • Kommentar:

  Jag är avundsjuk nu !!!

Kommentarer är stängda.