Saab och snö. Fotokonkurrensfinalen (2 / 2)

Det är anmärkningsvärt hur många Saab rariteter reser på vintern. När var sista gången vi såg en Saab på gatan bortsett från vår egen? Min senaste Saab-observation är dagar sedan. Att ha en speciell smak gör ibland dig mycket ensam.

Saab 9-3x i skogen
Saab 9-3x i skogen. Bild på Thomas

I den sista delen av fotokonkurrensen blir sanna rariteter. Christoph visar sin 2 klocka Saab, Ralph en 9000 CC i södra Schwarzwald. Thomas kör med sin mycket sällsynta 9-3x, och två 9-5 NG ingår. De sista, stora Saabarna är gemenskapens eviga drömbilar. De ger fortfarande en tidlös vacker figur, även i snön.

Vad är nästa? Förhandsvalet av 10 bästa Saab & Snow bilder möter läsarna. Inte genom omröstning, men med musklick. Nästa helg kommer vi att utvärdera vilka bilder som de flesta besökarna tyckte var intressanta. De 10 mest sedda bilderna kommer i det slutliga valet, som sedan körs genom omröstning.

Till de utlovade kalendrarna av Orio Tyskland Låt oss lägga till några Saab-trivia som ett tack för inlämningen och det aktiva deltagandet. Fotokampanjen visar samhällets livlighet. Ett liv utan arbete eller produktion verkar möjligt - så länge vi finner våra fordon fascinerande och värda att bevara. Nästa åtgärd med många Saab-bilder kunde börja på sommaren. Semesterbilder med Saab, vi hade det förut. En ny utgåva, tror vi, skulle vara en härlig idé?

10 tankar också "Saab och snö. Fotokonkurrensfinalen (2 / 2)"

 • Min Saab-observation är också mycket begränsad. Ibland en 93 II eller III. Även 93 jag har blivit sällsynt.
  Men en titt på min Saab-stabila och min (Saab) värld är okej igen

  Min nästan nya 95 TiD oroar mig dock. Kan jag fortfarande driva den i framtiden eller kommer han vara pensionär med bara 42000km?
  Vem vet det om?

  • Hej Hans,
   ja, vem vet ...?! Jag liknar min just "retracted" 9³ Aero TTID. Jag är för dålig för att kanske inte köra honom mycket längre. För att vara ärlig har jag redan noggrant frågat något om det vore rimligt att byta dieselmotor om nödvändigt för något annat. Men kostnaden skulle bli orimligt ekonomiskt starka, särskilt eftersom det för närvarande ser i allmänhet ekonomiskt mycket dyster här i östra Sachsen och jag själv vet inte hur länge jag har till och med tillräckliga medel för min Saabine 🙁

   Åh ja, riktigt fina bilder. Jag kunde inte riktigt bestämma vilken som jag gillar bäst från det stora urvalet.

   Hälsningar från Lusatia
   ram

   • Ämnet är ganska komplicerat eftersom det inte ens garanteras att Euro 6 diesel är utesluten från körförbudet. Euro 5-chaufförer kunde klaga och förmodligen skulle vara rätt. Ämnet kommer i detalj i nästa vecka på bloggen.

   • Hej Marco.

    Om det verkligen skulle komma så långt, kan du högst växa en Saab med LPG!
    Jag kör också långa avstånd till jobbet varje dag och har samma kostnader som andra med sin diesel.

    Hälsningar från DD.

 • Vilken underbar fotfinal!
  Tack till alla avsändare (!) För den vinnande visuella njutningen!
  Ralph u. Jag gillar att titta på Christophs bilder ...

 • Moin, tack till er för att publicera Saab 93 i vinterWill min närliggande stad. På 15.3. före 61 år sedan var den första registreringen detta underbart tillförlitlig och fortfarande lämplig för dagligt bruk Saab ... oh yes .. ibland ser jag dagar långa ingen Saab, även med 300 km landsvägskörning. Här hos oss idag fyra i Brilon / Sauerland (!) Inom 5 timmar ... en 9-3II Combi (inte min), en 9-3I Convertible, en 900II och 9-3I. Två av dem jag inte vet ... Saabige och soliga hälsningar Christoph

 • Och igen ...

  Bra bilder! Jag kan inte göra en favorit längre.
  Jag är bara glad nu att sitta i vilken kropp som helst ...

 • Och naturligtvis bra bilder! Jag glömde det helt i min första kommentar!

 • Ah. Irriterande. Jag kommer bara ihåg att jag har en bra bild som jag kunde ha lagt fram. Tja, dåligt. Kanske kommer det att finnas en liknande åtgärd nästa vinter, så kommer jag att vara där ...

 • Trevliga bilder (i båda inläggen). Eftersom valet är svårt!

Kommentarer är stängda.