Ett missat tillfälle och datum för att skriva ner

Som barn samlade jag Jaguar broschyrer, och min första egen bil kom från England. Sympatier, som jag uppskattar för fordon på ön, blir aldrig så fullständigt släckta. Även om öarna inte hittar oss européer så spännande just nu.

Jaguar I-Pace, ett missat tillfälle för Trollhättan
Jaguar I-Pace och Tesla X. Bild: JLR

Ett missat tillfälle

Genève Motor Show har en innovativ, ny Jaguar. I-Pace är varumärkets första elektriska crossover. En avgång till nya stränder. Designchef Ian Callum har ritat honom. Saab Viggens kroppssats kommer från sin penna.

I-Pace byggs på Magna i Graz. Vad som knappast vem som helst misstänker: Ursprungligen var den gamla Saab-fabriken under valet av produktionsplatser. den I-Pace kunde ha kommit från Sverige, men JLR bestämde sig för det. Hur långt förhandlingarna hade utvecklats och varför NEVS inte vann i slutet är inte känt.

Kanske var det på grund av tvivel om produktionsegenskaperna hos en stagnerande fabrik. Eller att Jaguar inte vill på allvar montera sitt mest innovativa fordon i en kinesisk ägd fabrik.

Matcha den elektriska jaguaren är slogan för Saab-utställningen på Techno Classica 2018:

Saab - ett varumärke som elektrifierar!

Jag har uppenbarligen ingen aning om vad som ligger bakom det. den 1. Tyska saabklubben kommer att flagga på Techno Classica från 21 till 25 mars. Den här gången finns monter i hall 13, monter 13/110. En spännande Saab-duo borde vara där, och vi får se hur mycket det elektrifierar oss.

Ämnet låter intressant, och mitt besök är redan planerat. Eftersom en post i kalendern är alltid värt den stora showen i Essen.

3. Hamburger Saab möte 2018

3. Saab träffar Hamburg

Mötesnummer 1 och 2 var en stor framgång. På 5. Maj äger rum på grund av historisk bensinstation den tredje upplagan äger rum i Brandshof. Det finns ingen anledning till varför den inte ska bygga på framgången för tidigare händelser. Ett möte som Saab-älskare bör notera!

Mötet startar från 11: 00 klockan och slutar mot 17: 00 klocka. Trevliga fans, en informell atmosfär, allt som talar för att gå till Hamburg. Den längsta resan är värt det, och i min dagbok är 5. 5. redan markerad i rött. Som tidigare år kommer 2018 att fokusera på Trollhättans klassiker. Från Saab 92 till 9000 är tillgången till tankstationens område gratis, beroende på tillgänglighet. Mer moderna Saab bör parkera runt grunderna, vilket inte är drama. Eftersom de är alla välkomna!

Som tidigare år tar organisationen över Saab Stammtisch Schleswig Holstein / Hamburg. Uppdateringar om förberedelserna och idéerna från arrangörerna vi levererar på bloggen.

3 tankar om “Ett missat tillfälle och datum för att skriva ner"

 • blank

  Senast har ÖR Radio intervjuat häpnadsväckande kritiska och kompetenta röster på e-mobilitet.

  Det faktum att nya lobbyister och nya globala politiska intressen står bakom e-mobilitet blev rikligt tydliga. Vem skulle bli vinnare av e-mobilitet på grund av fördelningen av tekniska färdigheter (bristfällig i nuvarande teknik) och råmaterial (utmärkt, nästan ett monopol): Kina!

  Det som sagts var nästan som en konspirationsteori. Det var bara dumt att allt lät mycket trovärdigt. Gas istället för olja (och i stället för e-mobilitet) var ett stort ämne. Framför allt okunskapen om de möjligheter som skulle vara associerade med den.

  Naturligtvis var det också indikationer på Stromers ganska negativa energibalans.

  Bra att E-Jag inte är byggt av kinesiska. Du behöver inte stödja allt med en fri tekniköverföring.

  • blank

   Ui, intressant ...
   Jag är fortfarande sönder och på något sätt inte särskilt övertygad om den nuvarande hype av e-mobilitet.
   Synd, ha så mycket som du nämnde inte hört eller sett.

   Och om indianerna (nyckelordet Jaguar) är så mycket bättre än "kineserna", kommer framtiden bara att berätta. 😉

   ... Må min "nordamerikanska" svenska Beziner vara länge ... 😉 😉

   • blank

    Ja, som hype som har blivit kallad. Särskilt någon galen fantasi som går utöver e-cyklar och bilar - till flygplan och fartyg.

    Om el är billig, ren och CO2 neutral, varför tar vi inte bara upp det?
    Huset behöver inte ett (dyrt och miljöskadligt) batteri. Den kompletta infrastrukturen från vindkraftverket till uttaget är på plats. E-radiatorer finns för ett äpple och ett ägg. Och du kan verkligen spara på nya byggnader. Inga värmerör, inga termiska bad, ingen brännare, ingen mer olja och ingen gas. Inget årligt underhåll, ingen skorsten och inga fler sopmaskiner ...

    En ny bil skulle komma samman snabbt. Ändå jagar vi gas eller till och med olja genom skorstenarna. Vissa hushåll har mer än familjen kan fylla. Ju tätare bosättningen är, desto fler avgaser genom uppvärmning och för varmt vatten. Men att rädda världen och urban luft beror på bilen? Och exklusivt? Allt är väldigt konstigt ...

Kommentarer är stängda.