Saab Marketplace. Behöver vi Saab-annonser?

Inte varje projekt leder till framgång. Konsten att misslyckas är att lära sig något av det. Vi stänger idag, efter drygt ett år, vår Saab Marketplace. Det började bra i början, men jag var aldrig helt nöjd med det. Orsaken är mindre på grund av läsarnas brist på intresse, men mer till tekniska brister i mjukvaran.

blank
Saab Marketplace

Saab Marketplace stängs

Användbarheten och administrationen var aldrig entusiastiska. Vad som innebar arbete för Mark och mig efter varje uppdatering var frustrerande för läsarna när de skapade en annons. För några veckor sedan beslutades att avsluta projektet med den aktuella programvaran. Så vi stänger idag.

Den grundläggande frågan om Saab-annonser på bloggen skulle vara meningsfull, svarar jag ändå utan förbehåll med ja. Jag ser det som en framtida fråga, med bilar som blir äldre och äldre och ett litet, fint samhälle. Naturligtvis finns det många sätt att placera annonser i olika portaler. Från Ebay och Facebook till olika forum och bilportaler. Grundidén var att få något Saab exklusivt från marken. Synlig för alla, utan begränsad åtkomst, och viktigast av allt, lätt.

Efter marknadsplatsen ligger framför marknadsplatsen

Användbarheten var tyvärr inte enkel, vilket i slutändan fick projektet att misslyckas. Jag lärde mig av det. Testet körs i bakgrunden med andra programvarupaket som är lättare att använda och mer uppdaterade. Så jag skulle vilja prova det igen - med en omstart under de kommande dagarna. Målet är att lansera mjukvara som är lätt att använda och som gör det möjligt för läsarna att skapa annonser utan omvägar. Och det borde vara ett gratis erbjudande för alla Saab-förare.

Detta kan bara fungera om det finns ett visst intresse bakom det. Hur bedömer läsarna ämnet? Är det gratis att köra på en tysk server, Saab-annonser är önskvärda? Eller är ämnet redan tillräckligt täckt av Ebay, Facebook, Autoscout, Forums och Co? Åsikter och bidrag till diskussionen krävs. Läsarnas uppfattning kommer att avgöra om vi vågar omstartas.

17 tankar om “Saab Marketplace. Behöver vi Saab-annonser?"

 • blank

  Om den nya marknaden skulle vara närvarande och bra att tjäna, så är jag väldigt mycket för att kunna erbjuda här igen.

 • blank

  Annonser om Saab skulle vara ok

 • blank

  Ja, det finns 1. Tyska SAAB-Club eV!
  Och visst, under åren före 2016 såg det ofta ut som om det inte händer mycket där. Men: Sedan vi (den nya styrelseledamoten - Tobias, Jens, Alois och jag) tog över i juli 2016 har mycket hänt. Efter att vi gått igenom IntSaab 2017 i Dinslaken, som jag tycker är ganska bra, är vi fulla av energi att gå till jobbet.
  Mest anmärkningsvärt är klubbens nyligen lanserade 24.02.2018-webbplats (https://www.saab-club.de) - förresten med "Marktplatz". När det gäller att ”reproducera” delar som inte längre finns tillgängliga händer det något på europeisk klubbnivå, men det tar fortfarande lite tid.
  Saabige hälsningar, Michael.

 • blank

  Vad sägs om om alla sätter sin Saab eller delar där han vill och här visas bara länken på en plattform. En sökfunktion ovanpå och det skulle vara perfekt.

  • blank

   Svårt. Jag tror inte att det finns en programvara som stöder detta automatiskt utan stor ansträngning.

 • blank

  Visserligen kommer betydelsen av en SAAB-specifik marknad att öka i framtiden. Jag vet inte SAAB-klubbscenen väl. Men är det möjligt att det inte finns någon SAAB Germany-klubb av betydelse?

  Minst intryck är att scenen är ganska decentraliserad i form av reguljärbord och regionala mini-klubbar. Och det är mycket (ibland även bortom Tyskland) konvergerar här på bloggen?

  Det verkar mig utvidgbart och framför allt lovande. Det skulle vara trevligt om det fanns en central (och virtuell) plats som en SAAB-förare kunde hålla i alla aspekter

  Enligt min mening skulle en gemenskap med så få medlemmar som SAAB -gemenskapen vara bra att skapa en central plattform. Helst skulle detta vara "alltomfattande" och, förutom en bil- och reservdelsmarknad, också innehålla vad bloggen redan gör mycket intensivt eller åtminstone marginellt.

  Det betyder att det finns nyheter men också tekniskt stöd (liknande ett forum). Sådana ämnen, till exempel chassi av en 9K eller bättre bromsning med NG, är här verkligen mycket broached.

  Jag påpekade själv i en läsarkommentar ("Better coupling") till NG-bromsarna att AERO-kopplingen på 9-5 I 2.3T är kompatibel med de två svagare 4-cylindriga turboerna och kan också installeras där.

  Det vore alldeles för bra (för att vara sant?) När SAAB föraren hade en central kontaktpunkt för att titta bilar, delar och teknisk rådgivning på nätet.

  PS
  Och om Orio är uppmärksam, kanske skulle vi alla ha nytta? Orio kan spara en eller annan del, produktion och lagringskostnader också. I framtiden skulle SAAB-förarna helt enkelt få allt optimalt, oavsett vilken upphängning, vilken broms, vilken motor och vilken koppling de ursprungligen hade.
  En krympt men optimerad delkatalog kan hjälpa båda.

  • blank

   Det finns en stor (?) Tysk Saabklubb. Dess hemsida är redan mycket antik (eller analog

   • blank

    Låter lite som att jag inte behöver känna mig så dålig för att varken vara medlem eller ha någon kunskap om klubben ...

    Faktum är att jag känner mig lite bättre med den här informationen. Tack! ! !

    Å andra sidan är alla åtaganden gentemot SAAB eller SAAB-förarna välkomna. Personligen kan jag inte konkurrera med någon som har gjort mer än några kommentarer i detta avseende ...

    Jag ville inte heller vara respektlös mot någon. Det var bara en tanke att en central sida för samhället skulle kunna vara till nytta för bottenlinjen.

  • blank

   Jag tycker att tankespelen ovan är mycket frestande:
   Citat: Det verkar för mig vara utbyggbart och framför allt lovande. Det skulle vara trevligt om det fanns en central (och virtuell) plats som en SAAB-förare kunde hålla sig till i alla frågor.

   När jag ser en blå burk kräm tänker jag på ..., ja, NIVEA! 🙂
   När jag ser en grön ölflaska med en grön etikett tänker jag på ... Beck's öl.
   Ovanstående exempel är säkert mer.
   När jag tänker på SAAB ... tänker jag på min vänliga återförsäljare, om han inte vet vad han ska göra nästa ... SAAB-BLOG.net 🙂 🙂 DET finns tips som kan hjälpa mig! 🙂
   Därför är det viktigt att fortsätta driva butiken! Butiken kan utveckla potential! Kan också vara en bra adress ur kvalitativ synvinkel ...

  • blank

   Kära Herbert!
   Tack, jag kan bara understryka det!
   Lg,
   Christian

 • blank

  Forumet är 80er års stil. De gör för människor bortom hardcore fansna ingen önskan. Bloggen har mer räckvidd och fler läsare. Så för det.

 • blank

  Det finns två tyskspråkiga forum (där klassificerade annonser kan placeras), liksom ebay, ebay-annonser, Facebook ... Jag tror att det finns tillräckligt med plattformar för annonser, det är tillräckligt förvirrande som det är.

 • blank

  Jag är absolut pro marknadsplats eftersom jag som reservdelssökare måste lita på källorna eller leverantörerna. Jag är alltid glad att få tips från experter. Jag hittar dem här mer än hos Ebay & Co. Tvivelaktiga leverantörer eller priser skulle förmodligen exponeras mycket snabbare.

 • blank

  Jag tror att marknaden är en bra idé, men det måste också säga att det hittills varit mycket dolt och för besvärligt.
  När Saab blogg skulle höja något: måste vara mycket enkel, utan stora register, mycket närvarande på hemsidan, olika väl geliederte kategorier är ett måste.
  Å andra sidan talar: Saab bilar forum som också har en (bara startar från 50 belopp post möjliga).

  • blank

   Bristen på närvaro var förmodligen ett problem. Men det kan förändras i framtiden.

 • blank

  Marknadsföring specifikt för vårt hjärta varumärke är verkligen värt!

 • blank

  Hi Tom,
  Ja, jag tror att klassificerade annonser är nödvändiga så att användbara reservdelar inte kastas eller till och med kastas utan istället gynnar våra Saabs.
  Jag har bara inte hela bilar till salu. Jag föredrar att behålla det själv.
  Grüßle Coopereins

Kommentarer är stängda.