Saab Marketplace. Behöver vi Saab-annonser?

Inte varje projekt leder till framgång. Konsten att misslyckas är att lära sig något av det. Vi stänger idag, efter drygt ett år, vår Saab Marketplace. Det började bra i början, men jag var aldrig helt nöjd med det. Orsaken är mindre på grund av läsarnas brist på intresse, men mer till tekniska brister i mjukvaran.

Saab Marketplace

Saab Marketplace stängs

Användbarheten och administrationen var aldrig entusiastiska. För Mark och jag menade arbetet efter varje uppdatering frustration hos läsarens sida. För några veckor sedan beslutades att sluta projektet med den nuvarande mjukvaran. Så vi stänger idag.

Den grundläggande frågan om huruvida Saab-annonser skulle ha mening på bloggen, svarar jag fortfarande utan förbehåll med ja. Jag ser det som ett framtidsemne, med åldrande bilar och en liten, fin gemenskap. Det finns självklart många sätt att placera annonser i olika portaler. Från Ebay och Facebook till olika forum och autoportaler. Grundsidan var att ta med sig något Saab-exklusivt på vägen. Synlig för alla, utan åtkomstbegränsningar, och framförallt enkelt.

Efter marknadsplatsen ligger framför marknadsplatsen

Tyvärr var användbarheten inte hållen enkel och projektet misslyckades slutligen. Jag lärde mig av det. I bakgrunden kör testet med andra mjukvarupaket som är enklare att använda och mer aktuella. Så jag skulle vilja göra det igen - med omstart under de kommande dagarna. Målet är att starta en mjukvara som är lätt att använda och möjliggör skapandet av någon annons av någon läsare utan omvägar. Och det borde vara ett kostnadsfritt citat för alla Saab-förare.

Detta kan bara fungera om det finns ett visst intresse bakom det. Hur bedömer läsarna ämnet? Är det gratis att köra på en tysk server, Saab-annonser är önskvärda? Eller är ämnet redan tillräckligt täckt av Ebay, Facebook, Autoscout, Forums och Co? Åsikter och bidrag till diskussionen krävs. Läsarnas uppfattning kommer att avgöra om vi vågar omstartas.

17 tankar också "Saab Marketplace. Behöver vi Saab-annonser?"

 • Hi Tom,
  ja jag tycker att det är nödvändigt att sekretessbelagda så att användbara reservdelar inte bumar eller ens weggeschmissen, men våra Saabs kommer till bra.
  Jag har bara hela bilar att sälja. Jag föredrar att behålla det själv.
  Grüßle Coopereins

 • Marknadsföring specifikt för vårt hjärta varumärke är verkligen värt!

 • Jag tror att marknaden är en bra idé, men det måste också säga att det hittills varit mycket dolt och för besvärligt.
  När Saab blogg skulle höja något: måste vara mycket enkel, utan stora register, mycket närvarande på hemsidan, olika väl geliederte kategorier är ett måste.
  Å andra sidan talar: Saab bilar forum som också har en (bara startar från 50 belopp post möjliga).

  • Bristen på närvaro var förmodligen ett problem. Men det kan förändras i framtiden.

 • Jag är absolut pro-marketplace, för jag måste förlita mig som reservdelsökare på källorna eller leverantörerna. Jag gillar också alltid att få tips från experter. Jag hittar det här snarare än på Ebay & Co. Dubious leverantörer eller priser skulle troligen bli omarbetade mycket snabbare.

 • Det finns 2 tyskspråkiga forum (där kan placeras Classifieds) samt ebay, ebay Classifieds, Facebook ... Jag tror att det finns så nog plattformar för reklam, är det redan förvirrande nog.

 • Forumet är 80er års stil. De gör för människor bortom hardcore fansna ingen önskan. Bloggen har mer räckvidd och fler läsare. Så för det.

 • Visserligen kommer betydelsen av en SAAB-specifik marknad att öka i framtiden. Jag vet inte SAAB-klubbscenen väl. Men är det möjligt att det inte finns någon SAAB Germany-klubb av betydelse?

  Minst intryck är att scenen är ganska decentraliserad i form av reguljärbord och regionala mini-klubbar. Och det är mycket (ibland även bortom Tyskland) konvergerar här på bloggen?

  Det verkar mig utvidgbart och framför allt lovande. Det skulle vara trevligt om det fanns en central (och virtuell) plats som en SAAB-förare kunde hålla i alla aspekter

  Ett samhälle med så få medlemmar som SAAB samhället skulle vara klokt enligt min mening, för att skapa en central plattform. Helst skulle denna "allomfattande" och skulle bara även inkludera bredvid en bil och delar marknaden, redan gör bloggen mycket intensiv eller åtminstone marginellt.

  Det betyder att det finns nyheter men också tekniskt stöd (liknande ett forum). Sådana ämnen, till exempel chassi av en 9K eller bättre bromsning med NG, är här verkligen mycket broached.

  Själv har jag en läsare kommentar ( "Bättre kupoler") till NG bromsar noteras att AERO-koppling av 9-5 I 2.3T är kompatibel med både svagare 4-cylindriga turbo och kan även installeras där.

  Det vore alldeles för bra (för att vara sant?) När SAAB föraren hade en central kontaktpunkt för att titta bilar, delar och teknisk rådgivning på nätet.

  PS
  Och om Orio är uppmärksam, kanske skulle vi alla ha nytta? Orio kan spara en eller annan del, produktion och lagringskostnader också. I framtiden skulle SAAB-förarna helt enkelt få allt optimalt, oavsett vilken upphängning, vilken broms, vilken motor och vilken koppling de ursprungligen hade.
  En krympt men optimerad delkatalog kan hjälpa båda.

  • Det finns en stor (?) Tysk Saabklubb. Dess hemsida är redan mycket antik (eller analog

   • Låter lite som att jag inte behöver känna mig dålig om att inte vara medlem eller ha någon kännedom om klubben ...

    Faktum är att jag känner mig lite bättre med den här informationen. Tack! ! !

    Å andra sidan är något åtagande till SAAB eller SAAB-föraren välkommen. Personligen kan jag inte tävla med någon som har gjort mer än några kommentarer ...

    Jag ville inte heller vara respektlös mot någon. Det var bara en tanke att en central sida för samhället skulle kunna vara till nytta för bottenlinjen.

  • Jag tycker att tankespelen ovan är mycket frestande:
   Citat: Det verkar mig utvidgat och framför allt lovande. Det skulle vara trevligt om det fanns en central (och virtuell) plats som en SAAB-förare kunde hålla i alla aspekter.

   När jag ser en blå krämlåda tror jag ... ja, NIVEA!
   När jag ser en grön ölflaska med en grön etikett, tror jag ... Becks öl.
   Ovanstående exempel är säkert mer.
   När jag tänker på SAAB ..., tänker jag på min vänliga återförsäljare, om han inte vet vad jag ska göra ... till SAAB-BLOG.net
   Därför fortsätter du att driva butiken! Butiken kan utveckla potential !!! Kan också vara en bra adress under kvalitativa aspekter ...

  • Kära Herbert!
   Tack, jag kan bara understryka det!
   Lg,
   Christian

 • Vad sägs om om alla sätter sin Saab eller delar där han vill och här visas bara länken på en plattform. En sökfunktion ovanpå och det skulle vara perfekt.

  • Svårt. Jag tror inte att det finns en programvara som stöder detta automatiskt utan stor ansträngning.

 • Ja, det finns 1. Tyska SAAB-Club eV!
  Och säkert, i åren före 2016 såg det ofta ut som det inte fanns mycket kvar där. Men eftersom vi (den nya styrelsen - Tobias, Jens, Alois och jag själv) tog över i juli 2016 har en hel del förändrats. Efter att vi har lagt det bra inför IntSaab 2017 i Dinslaken bakom oss jobbar vi med full ånga framåt.
  Mest anmärkningsvärt är klubbens nyligen lanserade 24.02.2018-webbplats (https://www.saab-club.de) - förresten med "marknaden". Vad gäller "reproduktioner" av delar som inte längre är tillgängliga, vad händer på europeisk klubbnivå, men det tar fortfarande lite tid.
  Saabige hälsningar, Michael.

 • Annonser om Saab skulle vara ok

 • Om den nya marknaden skulle vara närvarande och bra att tjäna, så är jag väldigt mycket för att kunna erbjuda här igen.

Kommentarer är stängda.