Lätt att gå - till BUFFF!

För att komma igång genast: Jag är också bland de smittade personerna som får glödande ögon när de ser SAAB och hjärtklappning när de är äldre än 20 år! Konsekvent jag och min fru SAAB - Jag kör för 37 år, min fru sedan 15 år (sedan vi är tillsammans).

Saab 9-5

Det finns många mestadels vackra historier att berätta. Dock måste jag säga att mina Saab har aldrig behandlats riktigt dåligt me - stora skador jag aldrig haft att klaga och "kontrollera motorn ljus" Jag vet bara eftersom min junior, en 9-3 2,2 TID med 125 hk motor , Min yngsta är en 9-5 Sport Combination Griffin från 2009 med en diesel (som alla mina SAABs sedan 15 år sedan). Det här har något att göra med vår hobbyvagns camping och min pensionär, men det är en annan historia. Den sportkombination vi kör i ett år (20.000km) med hög tillfredsställelse, men han är alltid bra på hög nivå vad han borde - det vill säga köra!

Fram till - ja! Till dess att han ryckte kort en morgon när den började och den redan glömda dyraste lampan av bilen var oroad. Prestationen var då också i nivå med en POLO 3L. Men efter flera starter gick allt som vanligt lös, lätt och framförallt snabbt! Fram till - ja! Fram till nästa morgon. Kallstart, ryck, gul lampa, ingen ström. Efter uppvärmningen och tre nya startar, igen fred, glädje ... Det kunde inte vara så!

Felavläsning: Swirl flap actuator! Nu hade jag köpt extra året 2009, för att virvelns sjukdom inte skulle ha mer! Jo det! Det var tydligt: ​​endast motorn är inte, länken var bra och satt rätt, men flikarna var inte rätt. Så: Ny sugbrygga, ny servomotor, nytt ryggbälte med spännare och vattenpump och - för att de gjorde ljud också kilremskivan som driver generatorn. Om ja, ja!

Men nu var allt lite stramt eftersom vi ville gå till Spanien och allt var redan organiserat. Åh undrar! På kvällen före den planerade avgången sa min verkstadschef att de försonande orden "Du kan hämta din bil, allt klart!" Sedan nästa morgon ut till backarna? Jag bekänner att jag är hemlighet ut på kvällen för att testa om allting fungerar! Som hoppades allt var bra, kunde jag sova lugnt och packa upp nästa morgon och gå. I Luxemburg tider för att fylla på rätt sätt (var annars kan du få en liter diesel för en euro?), Resetid och dagräknare återställ, kryssreglering på och fortsätt på den långa vägen. Eftersom du verkligen kan njuta av SAAB springer han på 115 eller 135 (beroende på gränsen, lägger jag alltid till 5 km / h) i söder.

Temperaturerna stiger från 10 grader till 24 grader och är på kvällen vid 19 grader. Utan temperaturvisning visade vi inte, luftkonditioneringen tempererade perfekt! Diesel förbrukning nivåer på 6,1 1, otroligt! När allt kommer omkring är inte bilen tung men också väl laddad. Det blir irriterande på kvällen på "Route de Soleil" bakom Lyon.

Fredag ​​kväll Returnee franska är min 135 km / t lämnade inte tillräckligt snabbt rätt är lastbilarna och i mitten av dem som ser dåligt, har lite mark till PS eller låt den komma på mycket långsamt. Jag tror, ​​jag har aldrig varit så ofta från baksidan (även ifrån långt) angelinkt! Så jag justerar min hastighet lite upp (ner, säger min fru, de goda) och litar på det, som redan för mig vet vad de gör.

I Lattes i Montpellier beställde vi ett rum - 900 km i rad räcker för oss och trots de goda platserna, skinkan skadar! Fram till 22.00h borde vi vara där, tills dess är receptionen upptagen. Vi kan göra det enkelt. Vid 21.30 är vi på höjden av Montpellier. Vägskyltarna anger utgången, Navi säger 6 km fortsätter till andra avfarten Montpellier. Strax efter vår GPS säger att vi inte längre på Autoroute, men i mitten av landsbygden, rusar vi förbi Montpellier och på vårt hotell, önskad exit, det finns ingen (längre) och nästa är Sete, i nästan 30 km , Åh bra! Sedan fransmännen har byggt en helt ny motorväg, liksom brunkolbrytning där som vi har på A4?

Avsluta Sete och tillbaka mot Montpellier, men vänligen inte över Autoroute. Vi vandrar runt lite tills vi hittar vägen som leder oss till Lattes. Navigationen är bara en hjälp igen, eftersom jag låser vägtullar. Tja, gå! 22.00h är över, men porter ger oss en kod för natten entré med följande: "Pas de problem, Madame" återigen närmar sig Lattes 800m från vår destination. Vi är framför den underbara nya motorvägen, över vilken vi rusade förbi hotellet för en timme sedan! Jag kör fem gånger genom en rondell där vi ska vända men kan inte. Jag är på väg att bara gå till Spanien, men min fru finner rätt väg: "Se, gatan är precis som vårt hotell, gå in där" och gå! vi är där. Okej! Varför glömde jag idiot min (nya) franska vägkarta hemma?

Nästa morgon spenderar vi Medelhavet, med underbart väder, lättvind och rusande vågor. Kan livet bli vackrare? Vi håller med: Nej.

Sedan kör vi över Autoroute till Sete (hej!) Och Perpignan över till Spanien. Trafiken är livlig på lördagar, men inte stram. Min 135er Tempo-inställning fungerar bra. Vi rullar avslappnad söderut. Så småningom tar en BMW oss snabbt, kort därefter med 125-zoom framför mig. Minska, vänta tills han vrider höger igen, sedan kryssreglering om och om igen. Kort därefter griper han igen mycket snabbt, en kilometer längre är han tillbaka framför mig. Cruise off, öva tålamod, kryssnings kontroll igen. När spelet upprepas för tredje gången finns inget mer tålamod med mig.

Han är inte alls skadlig, men diskuterar intensivt med sin medförare och beroende på konversationen är han bara snabbare eller långsammare. Så jag är uppförsbacke på gasen för att få avstånd, han borde vara irriterande bakom mig. Sedan gör den stora SAAB ganska högt "bufff" och strömmen är borta! Med stor svårighet tränger jag mig över mitten och lastbilen mot den hårda axeln.

Åh, undrar, det finns ett viloplan i 1000m. Det kan vi bara göra med bubblande motor, den dyra lampan är avstängd. Huven är öppen och det finns röran framför mig, turboslangen har hoppat - var nog inte ordentligt åtspänd. Eftersom jag har verktyg och klämman fortfarande är där löses problemet snabbt - tror jag. Men när man klämmer fast klämman märker jag att den spricker kort och är lös igen. Åh ja, jag reflekterar över hur många gånger i mitt liv jag redan har skruvat en klämma utan att märka och komma till slutsatsen: "Aldrig", jag har alltid märkt det.

Så i mitt sinne slog jag min mekaniker i Sch ..., jag hoppas att han kände det och försök att få en ny klocka. Men de enda klämmorna i tankbutiken är för små och flera håller inte ihop, stängningarna är bara klämda och flyger ihop innan de kommer under tryck. Min fru frågar om det inte finns någon klämma någon annanstans på bilen som passar och inte behövs så illa. Bra idé! Vilken 60er-klämma behöver inte min fina bil?

Slutligen byter jag den defekta klämman med en från intagsområdet. Den noggrant spända klämman klarar av att hålla slangen från luftfiltret där den borde vara. Jag kontrollerar det varje dag på vår resa, men det stannar.

Två parkeringsplatser på jag styra allt igen, sedan kryssning lugnar i katalanska bergen tortilla, där vi njuta av i kvällssolen med vår vän på terrassen en kall Blanc Pescador. Efter att ha upplevt äventyr är avkopplingen ännu vackrare! Vi spenderar underbara två veckor i strålande väder, kan fortfarande simma i havet.


Tack till Reinhard för hans Saab Story! Detta är en av våra exklusiva Saab boarding-filer på resan. Har du också något att säga om Saab?

Historien om en oförglömlig semesterresa, en restaurering eller ett annat evenemang i livet med kultmärket från Trollhättan?

Var så tålmodig ... Eftersom tidsfristen för inlämning av våra Saab-kort var 31.12.2017. Missade möte? Nästa åtgärd kommer definitivt att komma. Innan det kommer vi dock att släppa några Saab-berättelser från året 2017!

5 tankar om “Lätt att gå - till BUFFF!"

 • blank

  Mycket fin historia, Mercie

 • blank

  dnke för den långa och spännande historien!

 • blank

  En av de bästa SAAB-berättelserna jag någonsin har läst på bloggen.

  Hur gick returresan - fanns det några komplikationer?

  • blank

   Jag är glad att du gillar historien. Återresan var då utan komplikationer. Vi stannade igen, den här gången nära Lyon. Hemma gav jag min verkstadschef en pinsam stund ...

 • blank

  Wow, vilken kvinna! ! !

  Hälsningar till fruen. Det var just rätt fråga vid rätt tillfälle. Trevligt att det fungerade med semestern då allt.

  Tack också till mannen. En mycket trevlig SAAB-historia! Jag önskar dig fortsatt och bra tid.

Kommentarer är stängda.