Kort noteras. Saab & Bremen Classic Motorshow och mer ...

Classic Motorshow börjar idag i Bremen - inte utan märket från Trollhättan. Eftersom åtminstone en 2-takts Saab har landat i Bremen och håller upp märkesflaggan. I går transporterades klassikern från Trollhättan till Bremen i stil med en 9-5 NG på trailern.

Saab 9 5 NG och Saab 96
Snyggt transporteras. Saab 9 5 NG och Saab 96.

På Classic Analytics står det svenska kulturarvet fram till söndag Bremen att se i hall 6. Med Saab -klassiker finns det en inte att underskatta inventering av fordon som används som "kalla reserver" i garage och hallar. Det finns några av dem i stadsdelen Frankfurt, men den mest spännande samlingen kommer sannolikt att vara Josef Zabel besitter.

En Saab 96 från Zabel Collection

Då och då skiljer han sig från fordon och de berikar våra gator. En vacker Saab 96 i "Verona green" har nu Robert från Team Wagenheimer köpt. Med sina Saab 99 var bröderna sportiga på Histo Monte och Hamburg Berlin Klassik förra året. 96 är Saab nummer två och kan snart beundras vid historiska motorsportevenemang.

96 från Zabel-samlingen är mycket original, i bra skick och helt oanvänd. Han har nu sitt nya hem i södra republiken. Grattis från bloggteamet!

Två Saab-möten i Schweiz på 24. februari

Från Central Switzerland kommer referensen till ett Saab-möte i ACE Cafe Lucerne. Caféet beskrivs som litet, bekvämt och rekommenderat. I alla fall handlar det här om Saab varumärket.

Saab Möt Lucerne

Men samtidigt är Schweiz det traditionella Schweiziska fondue möte istället för. Redan för åttonde gången, och datumkonflikten är verkligen olycklig. Den schweiziska Saab-scenen står nu inför utmaningen att visa närvaro på båda platserna. Åtminstone om du tittar sportigt på det, vilket säkert kommer att vara fallet. Arrangörerna av båda mötena har definitivt förtjänat många Saab-besökare, och Saab-förare i Schweiz kommer att bli bortskämda att välja på denna lördag.

4 tankar om “Kort noteras. Saab & Bremen Classic Motorshow och mer ..."

 • blank

  Enligt AutoBild finns en annan 900er Turbo i Bremen för cirka 13 000.- €.

 • blank

  96 är otroligt vacker. NG också. Och naturligtvis har 99 också sina egna kvaliteter ...

  Återigen en artikel / ett tillkännagivande på bloggen, som också noteras med glädje, om du inte känner dig personligen upptagen (för varken schweizare eller tid för Bremen).

  Men det finns de bra bilderna för alla. Också mycket bra. Är kul

 • blank

  Vilken fantastisk bild - 9-5 NG med 96 på trailern!
  Det kan användas smidigt för en affisch.

 • blank

  Hej Saab vänner, ja jag såg honom. Gillar det mycket. Byggt med stor uppmärksamhet på detaljer.

Kommentarer är stängda.