Kortfattat noterat. Saab & Bremen Classic Motorshow och mer ...

Idag börjar Classic Motorshow i Bremen - inte utan varumärket från Trollhättan. Eftersom minst en 2-takt Saab har landat i Bremen och håller flaggan hög. Igår transporterades klassiken från Trollhättan stilistiskt med en 9-5 NG på släpvagnen till Bremen.

Saab 9 5 NG och Saab 96
Snyggt transporteras. Saab 9 5 NG och Saab 96.

På Classic Analytics står det svenska kulturarvet fram till söndag Bremen att se i hallen 6. För Saab klassiker finns ett lager av fordon som inte bör underskattas som fungerar som en "kall reserv" i garage och lager. I Greater Frankfurt finns några av dem, men den mest spännande samlingen är sannolikt Josef Zabel besitter.

En Saab 96 från Zabel Collection

Från tid till annan skiljer han sig från fordon, och de berika våra vägar. En vacker Saab 96 i "Verona Green" har nu Robert från Team Wagenheimer köpt. Med sina Saab 99 var bröderna sportiga på Histo Monte och Hamburg Berlin Klassik förra året. 96 är Saab nummer två och kan snart beundras vid historiska motorsportevenemang.

96 från Zabel-samlingen är mycket original, i bra skick och helt oanvänd. Han har nu sitt nya hem i södra republiken. Grattis från bloggteamet!

Två Saab-möten i Schweiz på 24. februari

Från Central Switzerland kommer referensen till ett Saab-möte i ACE Cafe Lucerne. Caféet beskrivs som litet, bekvämt och rekommenderat. I alla fall handlar det här om Saab varumärket.

Saab Möt Lucerne

Men samtidigt är Schweiz det traditionella Schweiziska fondue möte stället. Redan till 8. Tid och överlappningen är säkert olycklig. För den schweiziska Saab-scenen uppstår nu utmaningen att visa närvaro på båda ställena. Åtminstone om du ser på det sportigt, vilket säkert kommer att bli fallet. Arrangörerna av båda mötena har definitivt tjänat många Saab besökare, och Saab-ryttare i Schweiz är bortskämda till valet denna lördag.

4 tankar om "Kortfattat noterat. Saab & Bremen Classic Motorshow och mer ..."

  • Enligt AutoBild finns en annan 900er Turbo i Bremen för cirka 13 000.- €.

  • 96 är otroligt vacker. NG också. Och självklart har 99 sina egna egenskaper ...

    Återigen en artikel / ett tillkännagivande på bloggen, som också noteras med glädje, om du inte känner dig personligen upptagen (för varken schweizare eller tid för Bremen).

    Men det finns de bra bilderna för alla. Också mycket bra. Är kul

  • Vilken bra bild - 9-5 NG med 96 på trailer!
    Det kan användas smidigt för en affisch.

  • Hej Saab vänner, ja jag såg honom. Gillar det mycket. Byggt med stor uppmärksamhet på detaljer.

Kommentarer är stängda.